sayok000 31.08.10, 02:23 Gdzie zobaczyć dobrą, prawdziwą corridę? I ile to może kosztować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milosh247 Re: Corrida. 31.08.10, 13:28 Najważniejszą areną corridy w Hiszpanii są Las Ventas w Madrycie więc myślę że warto się wybrać tam. Ceny biletów są zależne od typu show: za corride ja zapłaciłem 25 EUR za miejsca tak mniej więcej w środku, da się też coś kupić na pewno taniej, tyle że wtedy trochę gorzej widać; dodatkowo są też spektakle zwane 'novilladas' - sa to młodzi torreadorzy vs mlodsze byki - z moich rozmów z Hiszpanami wynika że potrafią być ciekawsze bo są to młodzi, początkujący torreadorzy, którzy muszą zaistnieć i bardzo się starają. Bilety na Novilladas na Las Ventas kupisz nawet za 5 EUR. Bilety kupisz na przykład tutaj: www.bullfightticketsmadrid.com/ Sam korzystałem więc mogę polecić: bilet można odebrać na miejscu nawet dzień przed corridą, dodatkowo mogą Ci też dostarczyć do hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
sanyu Re: Corrida. 10.05.11, 14:51 Czy ktos widział te walki byków? Warto isc? czy bilety w senie 45 Eur to dobre miejsca? Dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
milosh247 Re: Corrida. 10.05.11, 23:34 Niezależnie czy popierasz corridę czy nie, warto iść - chociażby po to żeby wyrobić sobie opinię. Fajny spektakl ale niestety z drugiej strony również męczenie zwierząt. A co do ceny to zależy gdzie wybierasz się na corridę - tutaj znajdziesz np. ceny i od razu możliwość rezerwacji biletów w Madrycie: www.bullfightticketsmadrid.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wagabud Re: Corrida. IP: *.251.255.13.threembb.ie 17.05.11, 14:16 Jesli ktos jest zainteresowany to warto zobaczyc. Cent biletow uzaleznione od areny, torreadorow, miejsc (w sloncu zawsze jest taniej) oraz rangi wydarzenia. Mozna natrafic na ogloszenia na ulicy bedac w wielu miejscowosciach nad morzem z tym, ze czesto sa to adresowane raczej do turystow. Chociaz nie ma regul. Tak samo jak na meczu pilki moze byc nuda a na boisku same gwiazdy. Jedna z ciekawszych walk odbywa sie raz w roku w miejscowosci Ronda (Andaluzja). Marzenie kazdego torreadora to wystep na Feria Goyesca. Warto rozwazyc jesli bedzie sie w terminie walki na wakacjach na Costa del Sol. Vimeo.com/23759899 Odpowiedz Link Zgłoś