olenka_a 29.05.07, 14:53 U mnie prozaicznie...od imienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamelia04.08.2007 Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 14:59 * kamelia: od słynnej 220 letniej kamelii znajdującej się w pałacu w Pillnitz w Dreźnie. w Dreźnie sie poznalismy z pięknym ukochanym www.pillnitz.com/kamelie.html * 04.08.2007 - data spodziewanego ślubu Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 15:00 Akurat powtarzany był w telewizorni serial "Północ-Południe", który bardzo lubiłam jak byłam dzieciakiem, więc powtórkę z sentymentu obejrzałam. Ashton to zła siostra (brunetka) bohatera z Południa granego przez Patricka Swayze )) Dobra siostra była blondynką i miała też raczej męskie imię Brett. Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 15:02 Inka to imię mojego kota, a "geo" to znak dla wtajemniczonych Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 15:04 Z filmu "60 sekund". Główny bohater miał na imię Memphis- i bardzo mi się to spodobało A cyferki- to już kwestia przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorekk Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 15:07 ???? bo lubię pomidory???musiałam coś na szybko wymyslić, bo chciałam skorzystac z forum Kuchnia i tak mi się nasunęło i tak zostało... Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 15:10 cyferki są przypadkowe...no prawie bo dwie ostatnie to rok urodzenia, a Mika to takie zdrobnienie które wymyśliił mój N. żeby nasz chrześniak nie musiał się od początku uczyć Monika bo kiepsko mu szło)) Odpowiedz Link Zgłoś
sandstorm86 Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 15:17 Mój też się wziął od imienia. sand(ra)-piasek, storm - czyli burza piaskowa. Wymyślił to pare lat temu kolega. a 86 to rok urodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kajtek114 Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 15:20 Do mnie tak pieszczotliwie mówi mój narzeczony. Jestem malutka i filigranowa i czasami jak twierdzi mam podobno dziecięcą radość życia. Hm... nie wiem,czy faktycznie tak jest, ale Kajtek został Odpowiedz Link Zgłoś
nives1 Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 15:13 Nives z łaciny znaczy coś jak śnieżek, płatek śniegu - nie żebym lubiła zimę ale ładnie brzmiało ;P 1 - bo zwykłe nives było zajęte Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 15:14 odkąd pamiętam byłam Mrówką. Tak mówiła do mnie mama, znajomi, teraz mąż. Ponieważ jednak zwykłe mrowka byo zajęte dodałam datę ślubu. teraz wybrałabym coś krótszego, ale niespodziewałam się, że forum mnie tak wciągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
angy78 Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 15:15 Moja od tego że wszyscy tak na mnie wołają ( od imienia i rocznika ) Odpowiedz Link Zgłoś
monika2315 Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 30.05.07, 11:30 Mój zwyczajnie od imienia ,23-to moje lata, a 15 to przypadkowa liczba. Odpowiedz Link Zgłoś
kuzka3 Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 15:18 Hej, a moje trochę od nazwiska )) Ale, żeby nie było, że ktoś już ma takiego nica - to pisane zawsze przez "u" choć to błąd . k)) Odpowiedz Link Zgłoś
maroonbug Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 15:19 moj od tego jak na mnie mowi przyjaciolka: marun, a moj mezczyzna mowi na mnie robak. no i tak sie zlozylo ze po angielsku maroon to bordowy. wiec jestem bordowy robak forumowy. Odpowiedz Link Zgłoś
karhar Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 15:23 u mnie kar - od imienia Karolina a har od nazwiska Wszyscy mówią na mnie Tola ale oczywiście taki login jest już zajęty( Inka a Ty masz na imię Marta?? Gdzieś mi mignęło w którymś wątku) Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 15:26 Tak Inka to mój kot Odpowiedz Link Zgłoś
przytul.anka Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 15:23 bo jestem Anka, a do tego przytulanka Odpowiedz Link Zgłoś
kingadaw Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 15:26 imię + trzy litery nazwiska W 1999 roku kiedy brat zakładał mi poczte (jeszcze sama nie umiałam) wymyslił mi login, sam miał podobny i tak zostało. Na innych forach czasem używam Kriss de Valnor (postać z komiksów o Thorgalu) Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe spodobał mi się :) 29.05.07, 15:36 kiedys brat i tato mowili na mnie JÓZKA potem byla wesola sytuacja z moim nazwiskiem i juz duzo wiecej osob wolalo na mnie Jozka. nie cierpiałam tego! kuzyn przeistoczyl to w DŻOZJA a ja zmieniłam to na dżiuseppe. a że gioseppe ładniej wyglądało i bez polskich liter... Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 15:49 "monalisa" bo spodobal mi sie pewnien "obrazek" (widoczny w sygnaturce) i od razu sie tak zalogowałam, .pl bo sama monalisa byla zajeta a zadna cyferka nie przychodzila mi wtedy do glowy...(niektórzy mysla ze nick jest od imienia Monika ale to błedna teza hehe) Odpowiedz Link Zgłoś
ivcia13 Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 15:59 ivcia - od imienia, 13 od daty ślubu 13.10,2007 Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 16:10 g-olinda olindę wymyślił kiedyś mój brat (od mojego imienia Ola) g-od nazwiska panieńskiego, teraz powinnam być kolinda Odpowiedz Link Zgłoś
ferara a ja juz nawet nie pamiętam. 29.05.07, 16:13 w umie miało być inaczej, ale przy logowaniu okazywało się, że ktoś już jest pod taka nazwą, więc nawet nie wiem skąd sie wzięła "ferara"?! Odpowiedz Link Zgłoś
kocurki_dwa Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 16:31 od moich dwóch kotów Kot dwa to nie tylko symbol dla mnie "własnych scieżek" ale i charakteru jakie mają obydwa "pieszczoch i wredniocha" Odpowiedz Link Zgłoś
ma-la Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 16:41 U mnie tak zwyczajnie ma - bo Magda, la, bo La.... )Jak zmienie nazwisko bedzie ma-da ) Odpowiedz Link Zgłoś
iosellin Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 16:46 wziete od imienia jednej z bohaterek mojej wlasnej powiesci Odpowiedz Link Zgłoś
adasia26 Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 17:06 Mój od Imienia mojego - Asia i mojego N - Adam, zresztą babcia i przyszła teściowa na mnie tak mówią, bo im się wciąż myli... i jest adasia a 26 to mój wiek Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_klapsiara Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 17:05 Z książki Tomka Matkowskiego - "Mysza bajka nie dla dzieci" Odpowiedz Link Zgłoś
jaghooda Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 17:16 U mnie prozaicznie, od imienia- Jagoda, a raczej jego udziwnionej w piśmie formy, jaką wymyślił mi mój N. Odpowiedz Link Zgłoś
eoos Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 17:18 dawno dawno temu, kiedy jeszcze nie wiedziałam co to internet, a tym bardziej nie miałam pojęcia jak zakłada się konta mailowe brat założył mi konto. Nick miał brzmieć "eos" [dla przypomnienia grecka bogini jutrzenki], ale niestety już ktoś miał takie konto. więc braciszek dodał drugie o i mamy eoos Odpowiedz Link Zgłoś
marketa77 Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 02.06.07, 19:38 a ja urodziłam się w Czechosłowacji teraz Czechy i po czesku Marketa to jest po polsku Małgośka Odpowiedz Link Zgłoś
malinakalina Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 18:01 To drugie imie moje i mojego sistera. Ja na drugie mam kalina a sister malina i tak zostalo, sama nie wiem czemu ale jestem z sisterem baaardzo zwiazana uczuciowo, emocjonalnie i pod kazdym mozliwym wzgledem ))) wiec taki siostrzany akcencik bardzo mi odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda2008 Przyszła rola i rok w którym się w nią wcielę :-) 29.05.07, 18:18 Będę Panną Młodą w 2008 - dokładnie w czerwcu Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: Przyszła rola i rok w którym się w nią wcielę 29.05.07, 18:35 Maya - od filmu z Ava Gardner "Maja naga", tylko, ze wole pisownie z y, choc nie jest oryginalna. Garamond - nie od czcionki, tylko od wydawnictwa Garamond z powiesci Eco "Wahadlo Foucaulta" Czyli totalne pomieszanie z poplataniem Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek_k Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 18:29 A mój od imienia... konia Który może nie był moim ulubionym, ale jednym z tych najlepszych. Dawno juz go nie widziałam, ale sentyment pozostał. A k na końcu, bo to od konia, a zwykły promyczek był już zajęty Odpowiedz Link Zgłoś
iksa_nl Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 29.05.07, 18:32 zenska wersja iks... i nl bo jeszcze przez pare miesiecy bede tu mieszkac [ w Holandii znaczy sie ] Odpowiedz Link Zgłoś