zuza_123 09.06.07, 12:29 Czy wasi N nie buntują się, że muszą iść do ślubu w koszuli z długim rękawem?? czy może w trakcie wesela planują przebrać sie w koszukę z krutkim rękawem?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mada.d.n Re: koszula- długi rękaw w upał 09.06.07, 12:37 mój kochany ma na zmianę koszulę z krótkim rękawem, przebierać się będzie na pewno, bo będzie ciepło raczej tylko jeszcze nie wiemy kiedy 15 dni Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać, jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom. Odpowiedz Link Zgłoś
wrobelek0403 Re: koszula- długi rękaw w upał 09.06.07, 12:47 jak znam mojego, to bedzie cala noc w dlugim rekawie, kamizelce i marynarce (czy co tam sobie wybierze). Nie znosi zestawu koszula + spodnie, ale bez czegos na wierzchu, chocby bezrekawnika. A koszule z krotkim rekawem uwaza za malo elegancka, takiego mam pokreconego chlopa. Nawet teraz (30 st) na powazniejsze spotkania z klientami chodzi w dlugim rekawie i garniturze podziwiam Odpowiedz Link Zgłoś
strzygula Re: koszula- długi rękaw w upał 09.06.07, 12:50 moj N. jest przeciwnikiem w ogole garniturów, koszul, krawatow itd ale powiedzial ze slub bierze sie raz w zyciu i sie przemeczy w dlugim rekawie. tylko wezmie jeszcze ze 2 koszule na zmiane (tez z dlugim rekawem) zeby zmienic jak sie przepoci Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca nie jest pokrecony. jest bardzo elegancki 09.06.07, 15:35 Ciesz sie bo Twoj Męzczyzna to prawdzimy elegancki facet-mało juz takich zostało. Zkładaja koszule z krotkim albo sandały i sie cieszą, ale to ze wygladaja jak... to juz inna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca moj sie nie buntuje, bo wie, ze elegancki facet 09.06.07, 15:34 nigdy i nigdzie nie pokaże sie w koszuli na krotki rekaw, na szcescie nie musze go tego uczyc na krotki rekaw to sie nawet do pracy nie wypada ubrac, ale powiedzmy ze to jeszcze mozna jakos wybaczyc-koszula z krotkim jest dla małego chłopac. krotki rekaw u faceta tylko w koszulce t-shirt Odpowiedz Link Zgłoś
malinakalina Re: moj sie nie buntuje, bo wie, ze elegancki fac 09.06.07, 15:59 Tez tak uważam. I niestety w dzień tak ważny i kiedy jest się tak eleganckim pan mlody powinien w koszuli z długim rękawem i marynarce się meczyć, niestety ale nie jest elegancka sama koszula z krawatem że juz nie wspomnę o tym, że jak jest kamizelka to juz absolutnie nie powinno się sciagać marynarki........ Bo to jest niestety niezbyt eleganckie........ Ale jesli komuś to nie przeszkadza to jasne. Mnie i mojemu W,. by to przeszkadzało no ale my mamy pewne ułatwienie bo sala klimatyzowana i męki wielkiej nie bedzie, tyle co w drodze do i z Koscioła. Salsa.loca w jakim miescie slub ? Bo widziałam, że też jesteś siódemkowa Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca slub 09.06.07, 16:25 mądra kobieta) masz racje, moj dziadek elegant starej daty padłby trupem gdyby zobaczył mojego N. na naszym wesleu w kamizelce bez marynarki lub w krotkim rekawie, brrrr zreszta juz pomijam zasady elegancji-dla mnie to po prostu okropnie wyglada a slub w Krakowie. a Twoj?? Odpowiedz Link Zgłoś
malinakalina Re: slub 09.06.07, 17:30 Nie żartuj...............Ja tez w Krakowie )))))))) Swiat jest jednak mały, że tak mało orginalnie błysnę ))) Odpowiedz Link Zgłoś
malinakalina Re: slub 10.06.07, 10:28 U Franciszkanow ( na franciszkanskiej Moj W. chodzil do VIII liceum( im. wyspianskiego ) no i te witraze, to musialo byc tam )) 0 15.30 ( ja wolalabym kolo 17 ) ale i tak jest super. A Ty gdzie ślubujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: slub 10.06.07, 13:06 a My u Piotra i pawła. Mamy o 18 (tez chcielismy o 17, ale sama wiesz ) Bylismy kiedys u Franciszkanów na slubie, ale to był pazdziernik i troche siemno było, slub pozno-popołudniowy. ale w Lipcu na pewno bedzie tam pieknie) nam zalezało na jasnym kosciele i takim "monumentalnym" w srodku. z zadnym nie ejstesmy jakos mentalnie zwiazani, wiec wybieralismy pod kontem wnetrza, posiadania placyku przed wejsciem (wiesz co sie dzieje w krak w lipcu-atakujace tłumy turystów) no i jasne wnetrze aby zdjecia i film dobrze wygladały. a co robisie po kosciele?? Dorozka, samochod? postanowilismy na piechte, spacer na wesele, bo mamy blisko, poaz tym moj N. jakos nie był do tej dorzki przekonany Odpowiedz Link Zgłoś
malinakalina Re: slub 10.06.07, 13:48 No szczerze mowiac to martwi mnie troche to ze tam jednak ciemno jest nawet teraz, chodziaz slonce i czerwiec mamy ( nie wiem czy nie za ciemno na zdjecia - nasi fotografowie zapewniaja ze nie ) ale kosciol bardzo mi sie podoba i naprawde ksieza sa swietni. My tez postawilismy isc na piechote, chociaz dreczy mnie wizja golabkow ( planty + golebie = duze prawdopodobienstwa kupy ) hmmmm........Chyba mam troche obsesje no ale mamy blisko z kosciola na wesele no a w trakcie spaceru bedzie okazja do zrobienie duzej ilosci swietnych zdjec ( mam taka nadzieje ) Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: slub 10.06.07, 13:59 nie masz obsesji-ja tez mysle o tych cholernych ptakach-nie cierpie gołebi, ukatrupiłabym je ostanio dostałam bombe na nowa marynarke-jakby t było na slubie to chcybabym umarła jesli chcesz to na priv oge Ci wysłac klika fotek ze slubu w pazdzierniku z franciszkanów , ale tylkoo dla Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
malinakalina Re: slub 10.06.07, 18:44 Oooo.......bylabym bardzo wdzieczna za te zdjecia Bo przyznam ze mi to ostatnio spedza sen z powiek ;-( Oczywiscie tylko do wgladu dla mnie i mojego W. Odpowiedz Link Zgłoś
iizabelaa Re: koszula- długi rękaw w upał 09.06.07, 16:08 Moj ani razu nie wspomnial o koszuli na krótki rękaw. Zresztą ja nie mogę patrzeć na facetów w koszuli z krótkim rękawem, bardzo nieładnie to wygląda. Chociaż pewnie któryś z gości tak się pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: koszula- długi rękaw w upał 09.06.07, 16:51 Moj bedzie mial dlugi rekaw koszuli, kamizelke i marynarke i on sam nie zamierza niczego zdejmowac (29 czerwca w Hiszpanii) bo chce byc elegancki. Ja nie musze mu niczego narzucac, ale gdyby to ode mnie zalezalo nie pozwolilabym na zadne krotkie rekawy ani zdejmowanie marynarki. Pan mlody musi byc elegancki i juz! Od tego sa naturalne tkaniny, dezodoranty i klimatyzacja, zeby trzymac fason do konca imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
joannach Re: koszula- długi rękaw w upał 09.06.07, 17:10 co za problem, jesli tylko ustali sie z goscmi ze dress code jest nieformalny, spotkacie na grila w ogrodzie, przyjda w t-shirtach a panna mloda bedzie w letniej sukience to bedzie pasowalo. a jak balony z brokatem, ciotki w satynie, wujkowie pod krawatem i panna mloda ksiezniczka z diademem, u boku facecika z krotkim rekawkiem... to bedzie kwintesencja polskiej elegancji Odpowiedz Link Zgłoś
ginny22 Re: koszula- długi rękaw w upał 09.06.07, 17:28 Niedawno tu był taki temat. Koszula z krótkim rękawem jest dobra na grilla, nie na wesele (swoje czy cudze). Nie ma innej opcji. Wczoraj było spotkanie Kaczyński-Bush, jakoś obaj panowie byli cały czas w garniturach - ciekawe, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: koszula- długi rękaw w upał 09.06.07, 17:36 Ale ten sam pan Kaczynski wystapil bez krawata a Bush zdjal marynarke rozmawiajac z Angela Merkel. Odpowiedz Link Zgłoś
malinakalina Re: koszula- długi rękaw w upał 10.06.07, 12:33 Sciagniecie krawata podczas takiego spotkania ma na celu podkreslenie mniej oficjalnej czesci spotkania i stworzeniu bardziej " przyjacielskiej " atmosfery. I jest jak najbardziej przyjete i prawidlowe. Nie wiem jak bylo na spotkaniu z A.Merkel ale jesli nie mial krawata i sciagnal marynarke to jest to tez jak najbardziej poprawne. A slub to elegancja od poczatku do konca czyli koszule z dlugim rekawami. Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Zacznijmy od tego, że facet w koszuli... 09.06.07, 17:45 ...z długim rękawem w ogóle mi się nie podoba. Teoretycznie taki jest kanon elegancji. W praktyce wygląda to - moim zdaniem - źle. Niestety, przypuszczam, że ojciec narzeczonego (konwenanse, konwenanse zawsze dla niego najważniejsze...) akurat tu nie odpuści i skończy się na długim rękawie... Odpowiedz Link Zgłoś
anetina mój idzie w koszuli z krótkim rękawem, ale 09.06.07, 18:08 przez całe wesele nie ściaga marynarki Odpowiedz Link Zgłoś
dr_kaczusia Re: mój idzie w koszuli z krótkim rękawem, ale 10.06.07, 12:06 a co z mankietami? Taka gola lapka z rekawa bedzie wystawac? Moj mezczyzna chcial isc na obrone mgr w koszuli z krotkim rekawem, ale spojrzal w lustro i szybko poszedl sie przebrac... a co dopiero na wlasny slub... Odpowiedz Link Zgłoś
lunaa2 Re: koszula- długi rękaw w upał 09.06.07, 18:38 polecam jednak zacisnac zęby i wytrwać z długim rekawem.Zadna koszula z krotkim rekawem nie jest elegancka, chocby nie wiem jak wygladala. Wlasnie zakryte rece nadaja koszuli elegancji. Dla przykladu w niektorych korporacjach jest taki nakaz codzinnie w pracy, tam jest pewnie wygodniej bo jest klimatyzacja,a le nie bez powodu ta zasada obowiazuje. Mnie smieszy widok mezczyzn na weselach ( nawet gosci) w krotkim rekawie ... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_kaczusia Re: koszula- długi rękaw w upał 10.06.07, 12:02 wg koszula z krotkim rekawem wyglada u Pana Mlodego nieelegancko. Jesli jest upal lepiej zaopatrzyc sie w kilka koszul i je zmieniac niz wyskoczyc w krotkim rekawie. Moj jakos wytrzymal i nie on jeden zreszta wiec mozna Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: koszula- długi rękaw w upał 10.06.07, 12:04 W koszuli z którkim rękawem chodzą kelnerzy Jeśli kupisz byle koszulkę za 50 pln, to mąż na pewno się spoci, nie łudźmy się. Mój miał porządną koszulę z rękawami z bawełny egipskiej i czuł się komfortowo do rana. Warto w droższą zainwestować. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: koszula- długi rękaw w upał 10.06.07, 12:07 Mój kochany będzie miał smoking- więc obowiązkowo koszula bedzie z długie rękawem (błagam NIE PISZCIE "na krótki rękaw", to kompletnie nie po polsku), dodatkowo pewnie weźmie koszule na zmianę. Do garnituru też nie nosi się krótkich rękawów. Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca smoking ?! do koscioła?! 10.06.07, 13:13 ale jak to-smoking do koscioła na slub?? o pierwsze smokingu nie zakłada sie rpzed godzina 20!! i nigdy w dzien-mozna go załozyc dopiero po zmroku. poza tym smoking nie jest strojem oficjalnym-jest STROJEM WIECZOROWYM, bankietowym i imprezwoym (wsrod strojów wieczorowych bardzo elegancki,a le nigdy oficjalny) strojem oficjalnym jest GARNITUR,a slub jest oficjalna sprawa-mozna sie potem w smoking przebrac historia smokingu jest taka, ze został stworzony dla panow ktorzy w meskich klubach uprawiali hazard, pili mocne trunki i palili cygara - BEZ PAń- a klapy błyszczace były po to, aby panowie mogli wycierac sobie palce przybrudzone popoiołem od cygara! na takich imorezach goscie nosili czarne muschy a kelnerzy dla rozrónienia białe muchy!!!!!!!!! jak mozna taki storj załozyc do koscioła Odpowiedz Link Zgłoś
malinakalina Re: smoking ?! do koscioła?! 10.06.07, 13:52 Heh.........Ktoś ma tutaj podobne opinie do moich, albo Ja do Twoich....... W kazdym razie popieram i zgadzam sie co do smokingu ( dobrze wiedziec ze nie Ja jedyna tak mysle bo czasem to mi sie zdaje, że jakas dziwna jestem Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: smoking ?! do koscioła?! 10.06.07, 13:54 nie jestes dziwna-jestes z Krakowa)))) jak ja)) a moze powymieniamy sie "doswiadczeniami" slubnymi zwiazanymi z tym uroczym miastem?? załoze watek "slub w krakowie" Odpowiedz Link Zgłoś
k.mat Re: smoking ?! do koscioła?! 10.06.07, 14:28 Oczywiście można. Zasady są dokładnie takie: -smoking można założyć od godz 19 (po zmroku lub po20 zakłada się frak) -w przypadku ślubu smoking można założyć od 16 -smoking jest strojem wieczorowym, eleganckim plasującym się między garniturem a frakiem zatem jest jak najbardziej odpowiednim strojem na ślub i wesele Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: smoking ?! do koscioła?! 10.06.07, 14:48 niestety, nie mozna zasady sa proste , znane od lat smoking stroj nieoficjalny NIGDY na oficjalne wydarzenia, a wiec z tego POWODU nigdy na slub niezlaeznie od godziny slubu Na oficjlane garnitur, ewentualnie frak przed znrokiem smokingu absolutnie nie wolno, najlepeij po godzine 20 poza tym samo przeznaczenie i historia smokingu dyskfalifikuja go jako stroj slubny mozna jednak przebrac sie na weselu to jest czesc nieoficjalna imprezy , wiec tu juz pasuje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emilkab2 Re: koszula- długi rękaw w upał 10.06.07, 13:50 Mój się buntuje. Będzie miał drugą koszulę na zmianę na wesele. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejkakubusia Re: koszula- długi rękaw w upał 10.06.07, 15:43 Nie dosyć,że się ie buntuje,to jeszcze sama mu zaproponowałam,aby po jakimś czasie na sali już przebrał się w koszulę z krótkim rękawem.Ale odpowiedział,że długie są eleganckie,a krótkie bardziej sportowe.Co więcej sam stwierdził,że chce też ślubną kamizelkę.wygląda super.Mój tata na taką samą propozycję krótkiego rękawa odpowiedział,że ew. później w trakcie wesela,bo koszula z długim rękawem jest bardziej wizytowa.Ja się nie znam na tym.Ale cóż,my,w większości w długich sukniach z kołem,też nie mamy lekko! Odpowiedz Link Zgłoś
nikitka78 Re: koszula- długi rękaw w upał 10.06.07, 17:16 Mój się nie buntował, znalazł bardzo ładną koszulę z mankietami do spinek. Miał przygotowaną też drugą koszulę, również z długim rękawem. I nie płakał, że mu gorąco, mimo, że w dniu ślubu było 35 stopni. M nie jest typem, który lubi chodzić w garniturze i pod krawatem, ale spędził trochę czasu szukając odpowiedniej koszuli, chciał poprostu dobrze wyglądać. Koszula z krótkim rękawem jest nieelegancka i panu młodemu w dniu ślubu nie pasuje. Nasz świadek założył taką- koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz1938 Re: koszula- długi rękaw w upał 10.06.07, 22:07 kochane czytam co piszecie i włosy jeżą mi się na głowie. skoro jesteście takie troskliwe o męczenie się swoich mężczyzn w koszulach i garniturach trzeba było wybrać na ślub listopad. w żadnym wypadku nie wypada na własnym ślubie wystąpić w koszuli z krótkim rękawem!!!!! to tak jakbyście wystąpiły w adidasach do sukni ślubnej!!!! jeśli nie wierzycie poczytajcie o zasadach panujących na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś