Dodaj do ulubionych

koszula- długi rękaw w upał

09.06.07, 12:29
Czy wasi N nie buntują się, że muszą iść do ślubu w koszuli z długim
rękawem?? czy może w trakcie wesela planują przebrać sie w koszukę z krutkim
rękawem??
Obserwuj wątek
    • mada.d.n Re: koszula- długi rękaw w upał 09.06.07, 12:37
      mój kochany ma na zmianę koszulę z krótkim rękawem, przebierać się będzie na
      pewno, bo będzie ciepło raczej smile tylko jeszcze nie wiemy kiedy

15 dni smile
      Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać,
      jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom.
      • loltka Re: koszula- długi rękaw w upał 11.06.07, 22:18
        nie pozwol mu na to
    • wrobelek0403 Re: koszula- długi rękaw w upał 09.06.07, 12:47
      jak znam mojego, to bedzie cala noc w dlugim rekawie, kamizelce i marynarce (czy
      co tam sobie wybierze). Nie znosi zestawu koszula + spodnie, ale bez czegos na
      wierzchu, chocby bezrekawnika. A koszule z krotkim rekawem uwaza za malo
      elegancka, takiego mam pokreconego chlopa. Nawet teraz (30 st) na powazniejsze
      spotkania z klientami chodzi w dlugim rekawie i garniturze smile podziwiam smile
      • strzygula Re: koszula- długi rękaw w upał 09.06.07, 12:50
        moj N. jest przeciwnikiem w ogole garniturów, koszul, krawatow itd ale
        powiedzial ze slub bierze sie raz w zyciu i sie przemeczy w dlugim rekawie.
        tylko wezmie jeszcze ze 2 koszule na zmiane (tez z dlugim rekawem) zeby zmienic
        jak sie przepoci
      • salsa.loca nie jest pokrecony. jest bardzo elegancki 09.06.07, 15:35
        Ciesz sie bo Twoj Męzczyzna to prawdzimy elegancki facet-mało juz takich
        zostało. Zkładaja koszule z krotkim albo sandały i sie cieszą, ale to ze
        wygladaja jak... to juz inna sprawa
    • salsa.loca moj sie nie buntuje, bo wie, ze elegancki facet 09.06.07, 15:34
      nigdy i nigdzie nie pokaże sie w koszuli na krotki rekaw, na szcescie nie musze
      go tego uczycsmile

na krotki rekaw to sie nawet do pracy nie wypada ubrac, ale powiedzmy ze to
      jeszcze mozna jakos wybaczyc-koszula z krotkim jest dla małego chłopac.

krotki rekaw u faceta tylko w koszulce t-shirt
      • malinakalina Re: moj sie nie buntuje, bo wie, ze elegancki fac 09.06.07, 15:59

Tez tak uważam.
        I niestety w dzień tak ważny i kiedy jest się tak eleganckim pan mlody powinien
        w koszuli z długim rękawem i marynarce się meczyć, niestety ale nie jest
        elegancka sama koszula z krawatem że juz nie wspomnę o tym, że jak jest
        kamizelka to juz absolutnie nie powinno się sciagać marynarki........
        Bo to jest niestety niezbyt eleganckie........
        Ale jesli komuś to nie przeszkadza to jasne.

Mnie i mojemu W,. by to przeszkadzało no ale my mamy pewne ułatwienie bo sala
        klimatyzowana i męki wielkiej nie bedzie, tyle co w drodze do i z Koscioła.

Salsa.loca w jakim miescie slub ? Bo widziałam, że też jesteś siódemkowa smile
        • salsa.loca slub 09.06.07, 16:25
          mądra kobietasmile) masz racje, moj dziadek elegant starej daty padłby trupem gdyby
          zobaczył mojego N. na naszym wesleu w kamizelce bez marynarki lub w krotkim
          rekawie, brrrr

zreszta juz pomijam zasady elegancji-dla mnie to po prostu okropnie wyglada

a slub w Krakowie.
          a Twoj??
          • malinakalina Re: slub 09.06.07, 17:30
            Nie żartuj...............Ja tez w Krakowie smile))))))))
            Swiat jest jednak mały, że tak mało orginalnie błysnę smile)))
            • salsa.loca Re: slub 09.06.07, 17:58
              w ktorym kosciele??
              • malinakalina Re: slub 10.06.07, 10:28
                U Franciszkanow ( na franciszkanskiej wink Moj W. chodzil do VIII liceum( im.
                wyspianskiego ) no i te witraze, to musialo byc tam smile))

0 15.30 ( ja wolalabym kolo 17 ) ale i tak jest super.

A Ty gdzie ślubujesz?
                • salsa.loca Re: slub 10.06.07, 13:06
                  a My u Piotra i pawła. Mamy o 18 (tez chcielismy o 17, ale sama wieszsmile )

Bylismy kiedys u Franciszkanów na slubie, ale to był pazdziernik i troche siemno
                  było, slub pozno-popołudniowy. ale w Lipcu na pewno bedzie tam piekniesmile)

nam zalezało na jasnym kosciele i takim "monumentalnym" w srodku. z zadnym nie
                  ejstesmy jakos mentalnie zwiazani, wiec wybieralismy pod kontem wnetrza,
                  posiadania placyku przed wejsciem (wiesz co sie dzieje w krak w lipcu-atakujace
                  tłumy turystów) no i jasne wnetrze aby zdjecia i film dobrze wygladały.

a co robisie po kosciele?? Dorozka, samochod?
                  postanowilismy na piechte, spacer na wesele, bo mamy blisko, poaz tym moj N.
                  jakos nie był do tej dorzki przekonanysmile
                  • malinakalina Re: slub 10.06.07, 13:48
                    No szczerze mowiac to martwi mnie troche to ze tam jednak ciemno jest nawet
                    teraz, chodziaz slonce i czerwiec mamy ( nie wiem czy nie za ciemno na
                    zdjecia - nasi fotografowie zapewniaja ze nie ) ale kosciol bardzo mi sie
                    podoba i naprawde ksieza sa swietni.

My tez postawilismy isc na piechote, chociaz dreczy mnie wizja golabkow (
                    planty + golebie = duze prawdopodobienstwa kupy ) hmmmm........Chyba mam troche
                    obsesje sad no ale mamy blisko z kosciola na wesele no a w trakcie spaceru
                    bedzie okazja do zrobienie duzej ilosci swietnych zdjec ( mam taka nadzieje )

• salsa.loca Re: slub 10.06.07, 13:59
                      nie masz obsesji-ja tez mysle o tych cholernych ptakach-nie cierpie gołebi,
                      ukatrupiłabym je

ostanio dostałam bombe na nowa marynarke-jakby t było na slubie to chcybabym umarła

jesli chcesz to na priv oge Ci wysłac klika fotek ze slubu w pazdzierniku z
                      franciszkanów , ale tylkoo dla Ciebiesmile
                      • malinakalina Re: slub 10.06.07, 18:44
                        Oooo.......bylabym bardzo wdzieczna za te zdjecia smile
                        Bo przyznam ze mi to ostatnio spedza sen z powiek ;-(

Oczywiscie tylko do wgladu dla mnie i mojego W.
    • iizabelaa Re: koszula- długi rękaw w upał 09.06.07, 16:08
      Moj ani razu nie wspomnial o koszuli na krótki rękaw. Zresztą ja nie mogę
      patrzeć na facetów w koszuli z krótkim rękawem, bardzo nieładnie to wygląda.
      Chociaż pewnie któryś z gości tak się pojawi.
    • nionczka Re: koszula- długi rękaw w upał 09.06.07, 16:51
      Moj bedzie mial dlugi rekaw koszuli, kamizelke i marynarke i on sam nie
      zamierza niczego zdejmowac (29 czerwca w Hiszpanii) bo chce byc elegancki. Ja
      nie musze mu niczego narzucac, ale gdyby to ode mnie zalezalo nie pozwolilabym
      na zadne krotkie rekawy ani zdejmowanie marynarki. Pan mlody musi byc elegancki
      i juz! Od tego sa naturalne tkaniny, dezodoranty i klimatyzacja, zeby trzymac
      fason do konca imprezy.
    • joannach Re: koszula- długi rękaw w upał 09.06.07, 17:10
      co za problem, jesli tylko ustali sie z goscmi ze dress code jest nieformalny,
      spotkacie na grila w ogrodzie, przyjda w t-shirtach a panna mloda bedzie w
      letniej sukience to bedzie pasowalo.

a jak balony z brokatem, ciotki w satynie, wujkowie pod krawatem i panna mloda
      ksiezniczka z diademem, u boku facecika z krotkim rekawkiem...

to bedzie kwintesencja polskiej elegancji
    • ginny22 Re: koszula- długi rękaw w upał 09.06.07, 17:28
      Niedawno tu był taki temat. Koszula z krótkim rękawem jest dobra na grilla, nie
      na wesele (swoje czy cudze). Nie ma innej opcji. Wczoraj było spotkanie
      Kaczyński-Bush, jakoś obaj panowie byli cały czas w garniturach - ciekawe,
      dlaczego? wink
      • nionczka Re: koszula- długi rękaw w upał 09.06.07, 17:36
        Ale ten sam pan Kaczynski wystapil bez krawata a Bush zdjal marynarke
        rozmawiajac z Angela Merkel.
        • malinakalina Re: koszula- długi rękaw w upał 10.06.07, 12:33
          Sciagniecie krawata podczas takiego spotkania ma na celu podkreslenie mniej
          oficjalnej czesci spotkania i stworzeniu bardziej " przyjacielskiej "
          atmosfery.
          I jest jak najbardziej przyjete i prawidlowe.

Nie wiem jak bylo na spotkaniu z A.Merkel ale jesli nie mial krawata i sciagnal
          marynarke to jest to tez jak najbardziej poprawne.

A slub to elegancja od poczatku do konca czyli koszule z dlugim rekawami.
    • uccellino Zacznijmy od tego, że facet w koszuli... 09.06.07, 17:45
      ...z długim rękawem w ogóle mi się nie podoba. Teoretycznie taki jest kanon
      elegancji. W praktyce wygląda to - moim zdaniem - źle. Niestety, przypuszczam,
      że ojciec narzeczonego (konwenanse, konwenanse zawsze dla niego
      najważniejsze...) akurat tu nie odpuści i skończy się na długim rękawie...
    • anetina mój idzie w koszuli z krótkim rękawem, ale 09.06.07, 18:08
      przez całe wesele nie ściaga marynarki
      • dr_kaczusia Re: mój idzie w koszuli z krótkim rękawem, ale 10.06.07, 12:06
        a co z mankietami? Taka gola lapka z rekawa bedzie wystawac? Moj mezczyzna
        chcial isc na obrone mgr w koszuli z krotkim rekawem, ale spojrzal w lustro i
        szybko poszedl sie przebrac... a co dopiero na wlasny slub...
    • lunaa2 Re: koszula- długi rękaw w upał 09.06.07, 18:38
      polecam jednak zacisnac zęby i wytrwać z długim rekawem.Zadna koszula z krotkim
      rekawem nie jest elegancka, chocby nie wiem jak wygladala. Wlasnie zakryte rece
      nadaja koszuli elegancji. Dla przykladu w niektorych korporacjach jest taki
      nakaz codzinnie w pracy, tam jest pewnie wygodniej bo jest klimatyzacja,a le
      nie bez powodu ta zasada obowiazuje. Mnie smieszy widok mezczyzn na weselach (
      nawet gosci) w krotkim rekawie ...
    • dr_kaczusia Re: koszula- długi rękaw w upał 10.06.07, 12:02
      wg koszula z krotkim rekawem wyglada u Pana Mlodego nieelegancko. Jesli jest
      upal lepiej zaopatrzyc sie w kilka koszul i je zmieniac niz wyskoczyc w krotkim
      rekawie. Moj jakos wytrzymal i nie on jeden zreszta wiec mozna wink
    • agnrek Re: koszula- długi rękaw w upał 10.06.07, 12:04
      W koszuli z którkim rękawem chodzą kelnerzy smile Jeśli kupisz byle koszulkę za 50
      pln, to mąż na pewno się spoci, nie łudźmy się. Mój miał porządną koszulę z
      rękawami z bawełny egipskiej i czuł się komfortowo do rana. Warto w droższą
      zainwestować.
    • memphis90 Re: koszula- długi rękaw w upał 10.06.07, 12:07
      Mój kochany będzie miał smoking- więc obowiązkowo koszula bedzie z długie
      rękawem (błagam NIE PISZCIE "na krótki rękaw", to kompletnie nie po polsku),
      dodatkowo pewnie weźmie koszule na zmianę. Do garnituru też nie nosi się
      krótkich rękawów.
      • salsa.loca smoking ?! do koscioła?! 10.06.07, 13:13
        ale jak to-smoking do koscioła na slub??
        o pierwsze smokingu nie zakłada sie rpzed godzina 20!! i nigdy w dzien-mozna go
        załozyc dopiero po zmroku.
        poza tym smoking nie jest strojem oficjalnym-jest STROJEM WIECZOROWYM,
        bankietowym i imprezwoym (wsrod strojów wieczorowych bardzo elegancki,a le nigdy
        oficjalny)
        strojem oficjalnym jest GARNITUR,a slub jest oficjalna sprawa-mozna sie potem w
        smoking przebrac

historia smokingu jest taka, ze został stworzony dla panow ktorzy w meskich
        klubach uprawiali hazard, pili mocne trunki i palili cygara - BEZ PAń- a klapy
        błyszczace były po to, aby panowie mogli wycierac sobie palce przybrudzone
        popoiołem od cygara!
        na takich imorezach goscie nosili czarne muschy a kelnerzy dla rozrónienia białe
        muchy!!!!!!!!!

jak mozna taki storj załozyc do koscioła
        • malinakalina Re: smoking ?! do koscioła?! 10.06.07, 13:52
          Heh.........Ktoś ma tutaj podobne opinie do moich, albo Ja do Twoich.......

W kazdym razie popieram i zgadzam sie co do smokingu ( dobrze wiedziec ze nie
          Ja jedyna tak mysle bo czasem to mi sie zdaje, że jakas dziwna jestem smile

• salsa.loca Re: smoking ?! do koscioła?! 10.06.07, 13:54
            nie jestes dziwna-jestes z Krakowasmile)))) jak jasmile))

a moze powymieniamy sie "doswiadczeniami" slubnymi zwiazanymi z tym uroczym
            miastem??

załoze watek "slub w krakowie"
        • k.mat Re: smoking ?! do koscioła?! 10.06.07, 14:28
          Oczywiście można. Zasady są dokładnie takie:
          -smoking można założyć od godz 19 (po zmroku lub po20 zakłada się frak)
          -w przypadku ślubu smoking można założyć od 16
          -smoking jest strojem wieczorowym, eleganckim plasującym się między garniturem
          a frakiem zatem jest jak najbardziej odpowiednim strojem na ślub i wesele
          • salsa.loca Re: smoking ?! do koscioła?! 10.06.07, 14:48
            niestety, nie mozna

zasady sa proste , znane od lat
            smoking stroj nieoficjalny
            NIGDY na oficjalne wydarzenia, a wiec z tego POWODU nigdy na slub
            niezlaeznie od godziny slubu
            Na oficjlane garnitur, ewentualnie frak
            przed znrokiem smokingu absolutnie nie wolno, najlepeij po godzine 20
            poza tym samo przeznaczenie i historia smokingu dyskfalifikuja go jako stroj slubny
            mozna jednak przebrac sie na weselu
            to jest czesc nieoficjalna imprezy , wiec tu juz pasuje

pozdrawiam
    • emilkab2 Re: koszula- długi rękaw w upał 10.06.07, 13:50
      Mój się buntuje.
      Będzie miał drugą koszulę na zmianę na wesele.
    • czarodziejkakubusia Re: koszula- długi rękaw w upał 10.06.07, 15:43
      Nie dosyć,że się ie buntuje,to jeszcze sama mu zaproponowałam,aby po jakimś
      czasie na sali już przebrał się w koszulę z krótkim rękawem.Ale odpowiedział,że
      długie są eleganckie,a krótkie bardziej sportowe.Co więcej sam stwierdził,że
      chce też ślubną kamizelkę.wygląda super.Mój tata na taką samą propozycję
      krótkiego rękawa odpowiedział,że ew. później w trakcie wesela,bo koszula z
      długim rękawem jest bardziej wizytowa.Ja się nie znam na tym.Ale cóż,my,w
      większości w długich sukniach z kołem,też nie mamy lekko!
    • nikitka78 Re: koszula- długi rękaw w upał 10.06.07, 17:16
      Mój się nie buntował, znalazł bardzo ładną koszulę z mankietami do spinek. Miał
      przygotowaną też drugą koszulę, również z długim rękawem. I nie płakał, że mu
      gorąco, mimo, że w dniu ślubu było 35 stopni. M nie jest typem, który lubi
      chodzić w garniturze i pod krawatem, ale spędził trochę czasu szukając
      odpowiedniej koszuli, chciał poprostu dobrze wyglądać.
      Koszula z krótkim rękawem jest nieelegancka i panu młodemu w dniu ślubu nie
      pasuje. Nasz świadek założył taką- koszmar.
    • mistrz1938 Re: koszula- długi rękaw w upał 10.06.07, 22:07
      kochane czytam co piszecie i włosy jeżą mi się na głowie. skoro jesteście takie
      troskliwe o męczenie się swoich mężczyzn w koszulach i garniturach trzeba było
      wybrać na ślub listopad. w żadnym wypadku nie wypada na własnym ślubie wystąpić
      w koszuli z krótkim rękawem!!!!! to tak jakbyście wystąpiły w adidasach do
      sukni ślubnej!!!! jeśli nie wierzycie poczytajcie o zasadach panujących na
      świecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka