Gość: alatir
IP: *.10-1.cable.virginm.net
27.11.13, 22:27
Witam wszystkich forumowiczow.
Prawdopodobnie nie mam wirusa ale za to klopoty z watroba.Sorki ze pisze na tym forum ale ciezko znalesc inne gdzie sa ludzie z podobnymi problemami.Zwrocilem uwage ze jest tu duzo osob majacych o tym spora wiedze.Wiec jezeli moglby mi ktos poradzic co robic dalej bylbym bardzo wdzieczny.
Objawy ktore u mnie wystapily to ciemny mocz rano, swedzenie skory dloni, stop, nog i ramion, mdlosci.Pojawily mi sie na ciele takie czerone kropeczki, ale bez ''odnozy'' i nie jest ich duzo , klujacy bol pod zebrami, uczucie rozpierania.
Mam 34 lata,duzo i dlugo pracuje, diete bardzo ciezka, 2 posilki dziennie,sporo smazonych lub juz przygotowanych dan, malo warzyw i owocow obiad jem bardzo pozno 9-10 wieczorem, w weekendy nie stronie od alkoholu.W tygodniu zdarza mi sie czasami ale raczej z umiarem.Jakby sie nad tym zastanowic to rzadko takie sie trafiaja. Aha, od roku na ciele mam takie jakby biale plamki.Pogoglowalem troche no i oczywiscie wyszla watroba. Diete zmienilem od razu i zrezygnowalem rozniez z alkoholu, energy drinkow i napojow gazowanych.To bylo dwa tygodnie temu, objawy ustepuja ale bardzo powoli( ciesze sie ze wogole ustepuja) Zrobilem badania (ciezko bylo mi przekonac moja pania Doktor)
Bilirubina:13.000umol/L
ALT 40.000u/L
Fosfataza alkaliczna : 71.000u/L
Albuminy: 43.000g/L
A wiec w miare dobrze.Tam gdzie podjelem leczenie dobrych wynikow sie nie konsultuje z pacjentem. Wiem ze czasami ludzie z marskoscia maja dobre wyniki a wiec co mam robic dalej? Bede wdzieczny za kazda podpowiedz :)