gwiazdeczka79 19.06.07, 08:18 Dziewczyny czy wszystkie stroicie kościoły?Jeżeli tak to wypozyczacie stojaki z kwiatami czy przyczepiacie kokardy na ławkach???Macie może jakies propozycje/zdjęcia wystroju kościoła? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalenow Re: wystrój kościoła 19.06.07, 08:27 podczepiam się pod watek bo sama jestem na etapie szukania zdjęć wystroju kościola i nic ładnego-i prostego zarazem nie moge znaleźc Odpowiedz Link Zgłoś
bystra_26 najpierw rozeznanie w parafii 19.06.07, 09:57 Czytujecie to forum, więc pewnie wiecie, że w parafii to proboszcz ma ostatnie słowo. Więc zanim zaczniecie planować, projektować, wypozyczac itp., by uniknąć niepotrzebnych rozczarowań, dowiedzcie się na co w danej porafii pozwalają. - krzesła (w jakim są stanie) i pokrowce na krzesła - kwiaty w przejściu - czy możecie mieć firmę zewnętrzną czy jesteście zmuszeni do skorzystania z miejscowego dekoratora/zakrystianki - ile par bierze w tym dniu ślub - bo jak śluby są godzina za godziną, to będzie ciężko w 2 minuty ustawić wasze dekoracje, a potem je zdjąć, lepiej umówić się na jedne dekoracje z resztą i podzielić koszty Odpowiedz Link Zgłoś
agrafka64 Re: wystrój kościoła 19.06.07, 10:02 Gdybym wiedzial jak przkleja sie zdjecia to chetnie pokazlabym wam swoj wystroj kościola-niedrogi ale efektowny. Materiał biały tilu przy lawkach, lezał jeszcze na posadzce na nim roża, nasze krzesła tez na bialo - kupilam podszewke z nitka jedwabną po bokach zczepione i przypiete róże.Koszt całości: 40 zł tiul+35 podszewka+12 róż - 30 zł=105 zł.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczka79 do agrafki64! 19.06.07, 10:04 bardzo proszę o zdjęcia na maila gazetowego,sama robiłaś dekoracje?Skąd jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenow Re: wystrój kościoła 19.06.07, 10:05 a powiedz mi czy pokrowce na krzesła to kupiłas czy sama uszyłas czy tylko nalozylas na nie podszewke? bede wdzieczna za info bo strasznie mnie raża takie zwykle krzesła konferencyjne jakie ustawiaja u mnie w kościele na slub..nieladnie to wygląda...pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.p1985 Re: wystrój kościoła 19.06.07, 13:55 Bardzo prosze, abys i mi wyslala te zdjecia Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia01 Re: wystrój kościoła 19.06.07, 10:15 zazdroszczę wam że macie szansę udekorować kościół; u nas ksiądz proboszcz nie zezwala na żadne samodzielne dekoracje, jest tylko to co zrobi siostra zakrystianka; a ta układa bukiety niby-kule przypominające wyliniałe jeże (rzadkie, sterczące wysokie łodygi) i do tego niesymetryczne; nie wpominam już nawet o jakimś ładnym przystrojeniu ławek, promenadzie z kwiatów, świec itp dobrze że kościół sam w sobie jest ładny, to może te jeże jakoś zniose Odpowiedz Link Zgłoś
agrafka64 Re: wystrój kościoła 19.06.07, 10:16 Moge wyslac fotki na mejla ale dopiero po 13. Na krzesla (tzn. oparcia)była nałożona ta podszewka i spięta po bokach. 1 duzy kawalek na 2 krzesla. Na siedziska nic nie bylo nie bylo widac tego nawet . klęczniki byly spięte dodatkowo tiulem i była przypieta róża. przesle zdjęcia jesli macie ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_8 Re: wystrój kościoła 19.06.07, 10:23 wyslij mi zdjęcia na gazetowego proszę Odpowiedz Link Zgłoś
madziulka1108 Re: wystrój kościoła 19.06.07, 12:48 Witam Ja też poproszę o zdjęcia na gazetowego Z góry Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
agrafka64 Re: wystrój kościoła 19.06.07, 10:19 U mnie w parafii tez jest wystroj kosciola na śluby za ktory trzeba zapłacić 300 zł ale ja sie na to nie zgodziłam na szczeście ksiądz nie mial nic przeciwko Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_8 Re: wystrój kościoła 19.06.07, 10:22 u nas siostra zażądała 700 zł. Dodała, że możemy się tym podzielić z innymi parami, któe tego dnia biorą ślub. Al cena porażająca, szczególnie dla tych który jako jedyni danego dnia biorą slub. Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia01 Re: wystrój kościoła 19.06.07, 10:28 ech, ja bym te 700pln przeżyła i dała,gdyby efekt końcowy był ładny a wystrój robiony przez kogoś z gustem (nie musi być firma dekoratorska, nie muszę mieć niewiadomo czego, kwiatki nie muszą współgrać z kolorem krawata świadka), ale na litość, niechby były te bukiety gęste, symetryczne i po prostu ładne Odpowiedz Link Zgłoś
godzwa.e do agrafka64 19.06.07, 11:39 Czy też moge prosić zdjęcia na meila godzwa.e@gazeta.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: wystrój kościoła 19.06.07, 10:21 u nas na dekoracje firma miala 20 minut, bo tego dnia 3 pary brały tam slub i jedna dziewczyna uparła się na białe i tylko białe dekoracje (idealne do mojej sukni ecru ze złotym i druhen w pomarańczowych sukienkach!) tak więc po tamtych ślubach była szybka zmiana jak wyszło tak wyszło (mnie się nie podobało), ale trudno... Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenow Re: wystrój kościoła 19.06.07, 10:25 my mamy samowolkę..nie ma innch par tego dnia, kościół malutki. siostra powiedziala ze albo kupimy kwiaty i ona zrobi dekoracje za niewielką ofiarę albo zrobimy sobie sami albo firma...ja nie chce zadnych udziwnień tylko jakoś nie moge znależc nic ladnego w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna1311 wystrój kościoła 19.06.07, 11:52 Ja polecam tą stronkę www.kwiatydoslubu.pl/pl/gallery.php?cat=k Bardzo ciekawe pomysły, sama bedę miała w kościele podobny wystrój. Będzie 10 stojaków z kwiatami (stojaki zrobił mia tata więc płacę tylko za kwiaty)i 4 duże bukiety. Lilie, mieczyki, eustomy i coś zielonego. Koszt 1000zł dzielimy z inną parą, więc 500zł zapłacę za dekorację Odpowiedz Link Zgłoś
kasiad50 Re: wystrój kościoła 19.06.07, 13:27 Agrafka ja też poprosze o zdjęcia na kasiad50@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
butterfly.pl Re: wystrój kościoła 19.06.07, 14:01 My rowniez stroimy Kosciol sami. Bede wdzieczna o zdjecia na gazetowego, moze cos podpatrze Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: wystrój kościoła 19.06.07, 14:05 strasznie wyglądają te ławki poobwieszane tiulem! bardzo mi się podoba za to pomysł z małymi okrągłymi bukiecikami przy ławkach i z rożkami przede wszystkim: co za dużo to niezdrowo! kościoły są zazwyczaj bogate w środku (w naszej religii), więc nie ma co ich jeszcze na siłę upiększać, wystarczy delikatna dekoracja, która będzie odróżniała kościół w tym uroczystym dniu od codziennego wyglądu Odpowiedz Link Zgłoś
aga_mar1 Re: wystrój kościoła 19.06.07, 14:07 My mamy ślub już w tę sobotę i jeżeli chodzi o wystrój kościoła, to najpierw zapytaliśmy naszego proboszcza, jak jest zwyczajowo przyjęte w parafii. Okazało się, że jest p.Basia, która co tydzień układa kwiaty na ołtarzu i to z nią Ksiądz zaproponował się nam skontaktować.Dodatkowo w tym samym dniu ślub biorą jeszcze dwie pary, więc zdzwoniliśmy się i wspólnie ustaliliśmy z p.Basią sprawy związane z wystrojem kościoła.Rodzaj i kolor kwiatów dostosuje do naszych bukietów-okazało się, że wszystkie mamy w bukietach róże, wiec będzie łatwiej.Standardowo w kościele rozścielony jest bordowy chodnik, który biegnie przez cały kościół (jest to nieduży kościółek)a wzdłuż niego stoją świeczniki z palącymi się świeczkami.Na razie widzieliśmy to tylko na zdjęciu, ale mam nadzieję, że będzie ładnie również w rzeczywistości.Moja rada-najpierw zapytać księdza, a póżniej również skontaktować się z parami, które moze w tym samym dniu i kościele biorą ślub.Jeżeli tu nic nie uzyskacie, wtedy będziecie się martwić dalej.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tina81 Re: wystrój kościoła 19.06.07, 14:23 my stwierdziliśmy, ze nam się nie podoba przesadzona dekoracja typu bramy z kwiatów i wysokie stojaki zza których mało co by było widać w naszym małym kościele więc będą śliczne białe robione na zamówienie kokardy a za to przy ołtarzu będą piękne kompozycje z żywych kwiatów które zrobi nam siostra. Muszę tylko pomyśleć o przyozdobieniu krzseł...może zawiązany fajnie tiul+kokadra z tyłu? jeszcze się zastanawiam... amoże będziemy szyć jakieś pokrowce...boję się żeby nie przesadzić... Odpowiedz Link Zgłoś
golinda tina81 19.06.07, 16:32 my mieliśmy kokardy, popatrz sobie jak to wyglądało, może ci się spodoba link do moich zdjęć w przyszpilonym wątku o galeriach ślubnych Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: wystrój kościoła 19.06.07, 17:09 Nienawidzę sztucznych kwiatów, więc żadne tandetne bramki czy stojaki nie wchodziły w grę! Nasz slub był jedynym tego dnia, postanowiliśmy nie przesadzać z kosztami, żywe kwiaty były tylko przy ołtarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
patkag do Agrafka 20.06.07, 04:45 Agrafka czy ja tez moge prosic zdjecia na patkag@go2.pl ? bardzo dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: wystrój kościoła 20.06.07, 08:38 no coś ty, agnrek! sztuczne kwiaty są piękne, zwłaszcza te plastikowe...u mojej babci zawsze były...gust i smak p.s. jak tam dzieciaczki? Odpowiedz Link Zgłoś