Dodaj do ulubionych

ah te odmowy :-((((

06.07.07, 18:12
Najpierw prawie wszyscy od razu potwierdzili przyjazd, a od wczoraj odmowily
mi nagle 4 osoby... (2 parki) i to takie, ktore sa dla nas naprawde wazne. U
nas 4 osoby to duzo, bo przyjecie jest male na 35 osob. I tak mialam niezla
zagwostke zapraszajac, bo musialam wybierac. Do slubu jeszcze prawie 1,5
miesiaca, mam kogo zaprosic, ale troche glupio. Tym bardziej, ze moge tylko
telefonicznie lub mailem. Zanim dojedzie zaproszenie, to bedzie za pozno.
Abstrahujac od tego, ze na zaproszeniech jest prosba o potwierdzenie daty do
20.06...
Obserwuj wątek
    • mayagaramond ach (!!!) te odmowy :-(((( 06.07.07, 18:14
      Bosze, ach przez h, napisalam... Teraz to przeszlam sama siebiewink
      • twinnie77 Re: ach (!!!) te odmowy :-(((( 06.07.07, 18:26
        Ja też często się mylę, a to dlatego że 'aha' i 'ach'. To nasz wspaniały język
        polski smile
    • zosiaczek25 a to byla rodzina? 06.07.07, 18:23
      My zapraszalismy tylko rodzine i polowa juz odmowila.
      Najbardziej sie zawiodlam na jednej ciotce, z ktora mamy bardzo bliskie relacje.
      Zaprosilismy ja i jej rodzine juz w zeszlym roku osobiscie. Oczywiscie wszyscy
      od razu potwierdzili, bo jakze by mogli odmowic. Na 100% mieli przyjechac.
      Obliczylismy 12 osob z ich strony razem z babcia, ktora z nimi mieszka.
      Tymczasem mama ostatnio dzwonila na imieniny i moja kuzynka odparla, ze z calej
      ich strony byc moze przyjada 2 osoby. Babcia nie przyjedzie. Tydzien pozniej
      kuzynka przyslala mi sms-a z ta sama wiadomoscia. Odparlam, ze powinni na ten
      temat rozmawiac z moja matka, ktora przygotowuje teraz swoja impreze (zaprasza
      ostatecznie wszystkich znajomych i pociotakow, bo tyle osob odmowilo). Ja ich
      zapraszalam na moj slub. Ale widocznie powinnam byla zaprosic na dwa lata przed
      a nie na rok (a owa kuzynka zaprosila na niecale 2 miesiace przed slubem, bo im
      sie z "milosci" spieszylo.)
      • mayagaramond Re: a to byla rodzina? 06.07.07, 18:31
        Nie, Zosiaczek, to byla moja przyjaciolka ze studiow z mezem (mieszkaja w
        Karlsruhe), i przyjaciolka poznana w Stanach, gdzie nota bene poznalam mojego N,
        tez z mezem (oni z W-Wy). Z mojej rodziny na pewno przyjedzie moj chrzestny z
        zona i dzieciakami, nie wiem natomiast czy na pewno pojawi sie moja chrzestna.
        Kuzynka mi napisala, ze juz kupila sukienke i ze ona na pewno bedzie, ale z moja
        ciocia to nigdy nic nie wiadomo, ile to juz razy obiecywala, ze odbierze mnie z
        dworca/lotniska i zawsze (!!!) musialam jechac autobusem... Wiecej rodziny z
        mojej strony nie ma.
    • kocurki_dwa Re: ah te odmowy :-(((( 06.07.07, 18:38
      Miałam to samo mi odmówiło około 11 osób z całej wielkiej rodzinysmile.Znajomi
      przyszli na 2 tygodnie jak przed ślubem daliśmy im zaproszenie.Powiedziałam
      wprostsmilePrzyszli i b.dobrze się bawili co widać po zdjęciach i wspomnieniach
      jakie opowiadali na poprawinach.
    • kamelia04.08.2007 jesli do slubu masz jeszcze 1,5 miesiąca to 06.07.07, 19:03
      zapros w miejsce tych, które odmowily inne. W ciągu tygodnia zaproszenia
      powinny dojść priorytetem, z reguły restauracja potrzebuje informacji o liczbie
      gości na tydzien-dwa tygodnie przed weselem.
      Zaproszenia nie muszą byc o takim samym wzorze, możesz w ciągu wieczora sama
      przygotować 2 czy trzy zaproszenia.

ja ze swojej strony zaprosiłam 70 osób, 20 osób mi odmowiło (i wcale mnie to
      nie zdziwiło). Dobrze, że ci odmowiły teraz niz jakby dzien przed albo w ogóle
      nie przyszły.
      • mayagaramond Re: jesli do slubu masz jeszcze 1,5 miesiąca to 06.07.07, 19:26
        > Zaproszenia nie muszą byc o takim samym wzorze, możesz w ciągu wieczora sama
        > przygotować 2 czy trzy zaproszenia.

To dobry pomysl, jutro sie pobawie, choc mam dwie lewe rece... Troche szkoda, bo
        nam zaproszen troche zostalo, ale niestety na odwrocie jest jak wol napisane:
        prosimy o potwierdzenie przybycia do 20.06... To nauczka na przyszloscwink

>Dobrze, że ci odmowiły teraz niz jakby dzien przed albo w ogóle
        > nie przyszły.

Tyz prawdawink Obawiam sie jednak, ze tak wlasnie bedzie z moja chrzestna...
        • kamelia04.08.2007 Re: jesli do slubu masz jeszcze 1,5 miesiąca to 06.07.07, 19:39
          zaproszenia o innym wzorze, kupione nawet w kiosku, rozdawał mój kuzyn jak mu
          sie skonczyły te o "ładnym" wzorze.
          jesli chodzi o wydrukowana date potwierdzenia, to nie jest żaden błąd i zadna
          nauczka, po prostu nie ma innego wyjścia, trzeba termin potwierdzania wpisać na
          zaproszeniu (mimo ze ludzie i tak tego nie czytają)

Przy recznie robionych zaproszeniach wcale nie musi byc duzo pracy i dłubania.
          Papier ładny i o wiekszej gramaturze mozna kupic w papierniczym sklepie,
          pobawic sie na kompie z rozmieszczaniaem tekstu i gotowe. wstążeczki i inne
          ozdobniki nie sa potrzebne. wystarczy bardziej ozdobna czcionka.

Co do gości, którzy nie raczyli przyjść, pomomo ze powiedzieli ze przyjda to
          takie chamstwo zrobili mojej koleznace na slubie goscie z rodziny. Ok. 12-15
          osób odstawilo takie coś: starcone pieniądze i efekt pustej sali (potem zabawa
          była fajna, bo sie koleżeństwo dobrze bawiło). Niestety takie ryzyko, ja
          osobiście nie mam pretensji do tych co mi odmowia w terminie (nie każdy moze
          przyjść), ale mam ochote zabic tych co nie raczą zadzwonić, że sie nie pojawią.
          Też prosiłam o potwierdzenie (slub 04.08.2007, potwierdzenie do 03.07.2007)
    • kasiunia62 Re: ah te odmowy :-(((( 06.07.07, 19:06
      też mam skromne, nieliczne przyjęcie i każdy grosz się liczy. z mojej strony na
      99% będą wszyscy zaproszeni, ale nie wiem jak od strony przyszłego męża. Wiem
      jak to jest z tymi potwierdzeniami- ludziom głupio mówić, że nie przyjdą, więc
      udają że coś im się stało...
    • karolin-k u nas było to samo, nawet gorzej 06.07.07, 19:55
      jedna rodzina (5osobowa) odmówiła 4 dni przed slubem, kiedy już zapłaciliśmy za
      50 osób, de facto było chyba 43.
      Bo ktoś tam sie rozchorował, coś tam jeszce itp

nie martw się i tak się świetnie bedziesz bawi
      poza tym 1,5 miesiąca to szmat czasu
    • zuzia_8 Re: ah te odmowy :-(((( 07.07.07, 01:23
      ja po ostrzeżeniach na forum mam dwie wersje zaproszenia, tzn. jedne są z datą
      potwierdzenia do 31 lipca a drugie - 15 sierpnia. myślę, że milo będzie tym
      osobom dopraszanym dostać zaproszenie z dobrą datą. Ale przyznaje, że nie
      czytając ostrzeżeń na forum o skali odmów (czasami) to bym na to nie wpadla.

a co do twoich gości - zrób sama zaproszenia, albo kup gotowe i wyślij. 1,5
      miesiąca to szmat czasu i nikt nawet nie pomysli, ze jest dopraszany. A
      uprzedzić możesz telefonicznie bo poczta to róznie dziala. i myślę, że będzie
      ok.
      • dagps Re: ah te odmowy :-(((( 07.07.07, 09:29
        u nas przyjecie na 50 osob i tez wielki zawod, jedne z najblizszych osob
        odmowily - u nas zcesciowo powodem jest slub niekoscielnysad czyli albo jestesmy
        soba, albo mamy wesele w towarzystwie bliskichsad mamy okolo 5 osob, ktore nie
        powiedza czy przyjda do osatniej chwili - strasznie mnie to stresuje.
    • nastka11 Re: ah te odmowy :-(((( 08.07.07, 13:21
      U nas z 90 osób zrobiło się 70 a do ślubu jeszcze trochę czasu.
      • aniak1211 Re: ah te odmowy :-(((( 08.07.07, 14:54
        U nas ponad 35 odmowilo!!!
        Niektorzy 3 dni przed weselemn powiadomili nas ze nie przyjda!!!
        Najbardziej bolalo mnie ze nasza barzdzo bliska kolezanka nie przyszla ktora
        zreszta nas poznala,3 tygodnie minelo od slubu a ona nawet nie zadzwonila sad
    • mike2005 Re: ah te odmowy :-(((( 09.07.07, 02:37
      W takim razie gratuluję wam znajomych/krewnych, którzy najwyraźniej mają was w
      dupie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka