Dodaj do ulubionych

Mam mega doła :(

16.07.07, 12:08
Siedze sobie teraz w domku i wpadam w corazwiekszy dół. Dobija mnie
perspektywa braku wakacji w tym roku, slub 1 września więc teraz nie ma
zabardzo jak wyjechać (chociaż dla upartego czemu nie ale wolałabym żeby to
była podróż poślubna a nie przedślubna), a po ślubie nie dostanę urlopu
poniewaz pracuję w Pomocy Społecznej w dziale rodzinnym i w tym okresie jest
tak dużo pracy. Kiedy coś w pracy wspomniałam o urlopie to od razu
szef "spóścił mnie po rynnie" co znaczy zapomnij. Panie z pracy stwierdziły
że po co mi urlop skoro biorę ślub no to im odpowiedziałam czy wy myslicie
że, ja przez te dni odpocznę bo chyba nie !!! I tak w najbliższej
perspektywie będę harować w małym pokoiczku bez klimatyzacji z wredną
koleżanką z pokoju!!! Dobrze że mam mojego A. tyle dobrego w tym wszystkim.
Przepraszam za taki dołujący post ale, nie mam sie komu wygadać mama z
siostrą opalają się w chorwacji a A. pracuje sad
Obserwuj wątek
    • mala_duza Re: Mam mega doła :( 16.07.07, 12:16
      wyjeżdzcie gdzieś na weekend, my tak często robimy jak mamy już dość
      wszystkiego. Wyjezdzamy już w piątek i dojeżdzamy na miejsce, nocleg i mamy
      całą sobotę i prawie całą niedzielę na odpoczynek, zwiedzanie itp. A jest tyle
      miejsc wartych zobaczenia/takich w których mozna odpocząć, niezależnie od tego
      skad jestes, zaloże sie ze masz miejsca do których warto sie wybrac w
      odległości do 200km
    • kamelia04.08.2007 Re: Mam mega doła :( 16.07.07, 12:24
      rozumiem, że może ci urlopu na podróż poslubną nie chcą dać. Przysługuje ci za
      to dwudniowy urlop okolicznościowy, który możesz wykorzystac bezposrednio przed
      lub po slubie.
      Baby wyslij na drzewo, znam te klimaty z takimi babami, urlop okolicznosciowy
      ci sie nalezy i tyle.
      • sweetnice Re: Mam mega doła :( 16.07.07, 12:41
        Okolicznościowy dostanę bez żadnej łaski, tylko mam dużo gości przyjezdnych i
        muszę pomóc mamie sie nimi zając więc te dwa dni wykorzystam prawdopodobnie
        dzień przed ślubem i dzień po ślubie. O dłuzszym chociaż tygodniowym wyjeździe
        we wrześniu ani w październiku nie ma mowy a w listopadzie nie ma sensu jechać
        nam polskie morze. Poszłam do biura podróży spytałam o oferty dotyczące Grecji,
        Bułgarii i Chorwacji ale wszystkie turnusy kończą się w ostatnim tygodniu
        września, czyli jednym słowem zostaje tylko Tunezja, Egipt ale tu pojawia się
        problem jestem teraz w 7 tygodniu ciąży i nie wiem czy chciałabym jechac w taki
        eupłąy już wtedy z brzuszkiem a po za tym chyba bym sie troszkę bała o dzidzię.
        Więc raczej lipa sad staram się pocieszyć tym że mam A. i naszą małą fasolkę w
        sobie smile
    • beba.zet Re: Mam mega doła :( 16.07.07, 12:45
      Ja też pracuję w świadczeniach rodzinnych, a slub 22 września.
      Biorę wolne tydzień przed i tydzień po ślubie i nic mnie nie obchodzi, że wtedy
      jest najwięcej pracy. Należy mi sie i już.
      A na normalny urlop chyba nie ma szans, ale może pomyslimy o kilku jesiennych
      dniach w przytulnym domku w górach.
      W październiku zostaną pewnie tylko niedobitki i powinno już powoli opadać to
      całe zamieszanie.
    • karolina8484 Re: Mam mega doła :( 16.07.07, 12:45
      Hej no to witaj w klubie jestem w tej samej sytuacji slub 1 wrzesnia i ukochany
      okres zasiłkowy. Przykro ale co zrobicsad my pojedziemy za granice dopiero w
      pazdzierniku i nie przejmuj się bo robotą sie nie ma co za bardzo przejmowac
      grosze nam płacą to olewam to.
      • sweetnice Re: Mam mega doła :( 16.07.07, 12:53
        A jak powiedziałaś o tak długim urlopie w pracy, jak szefostwo szanowne
        zaaregowało. U mnie w pracy jest jeszcze taka sytuacja że ta wredna koleżanka
        wychodzi za maż 4 sierpnia a ja zaraz miesiąc później 1 września, więc najpierw
        jej nie będzie w pracy a potem mnie. Jeszcze zobacze ile ona dostanie i wtedy
        będę sie domagać tyle dni co ona dostała. Dzieki dziewczyny za słowa otuchy smile
    • karolina8484 Re: Mam mega doła :( 16.07.07, 12:46
      Aha i tez mam wredną kolezanke w pokoju co wszystko musi zawsze byc tak jak ona
      chce. Ale mam to gdzies w sierpniu wyjezdzam i moze mi naskoczyc. Nie dołuj się
      tak bo ja kiedys tez sie przejmowalam a teraz to po prostu olewam.
      • karolina8484 Re: Mam mega doła :( 16.07.07, 12:49
        sorry w pazdzierniku wyjezdzam
        • sweetnice Re: Mam mega doła :( 16.07.07, 12:53
          A gdzie wyjeżdzasz???
          • karolina8484 Re: Mam mega doła :( 16.07.07, 12:55
            Chcieliśmy do Grecji ale jak przeczytałam to co napisałaś ze wszystkie turmusy
            koncza sie z koncem wrzesnia to sie troche załamałam. Najpierw musimy zobaczyc
            ile kasy zbierzemy i od razu bedziemy działać. Wiesz co tak szczerze to bym
            mogla jechac byle gdzie. oby jak najdalej od tej głupiej pracysmile
            • maraxela Re: Mam mega doła :( 16.07.07, 12:58
              eeee dziewczynuy co wy tam za smuty marudzicie dlaczego niby koncza sie we
              wrzesniu turnusy popatrzcie

www.wakacje.pl/oferty2.phtml?panstwo=29&termin_od=01.10.2007
            • sweetnice Re: Mam mega doła :( 16.07.07, 12:59
              Własnie byle gdzie byle z moim A. Bedę się tarała w październiku dostać choć
              tydzień wolnego żeby pojechać nad polskie morze nałapac jodu dla mnie i dla
              dzidzi. A ja musze się przyznać przed wami i samą soba tez że, cieszę sie z
              ciąży ale wiem że właśnie teraz mam małe szanse na wyjazd a potem z maluchem 3
              miesięcznym tez nie pojade a nawet jesli to nie będzie taki beztroski wyjazd
              jak by to było we dwoje. Głupio tak pisać ale chyba mi lepiej że to głośno
              powiedziałam a raczej napisałam
              • maraxela Re: Mam mega doła :( 16.07.07, 13:02
                z dzidzia mala jest problem jezdzic ale dlaczego masz niby nie jecc na tydzien
                do grecji w pazdzierniku?? jazeli juz nie ma pogody to jest mase rzeczy do
                zwiedzania bez przesady mozna latac w ciazy byc aktywna grecja to cywilizajcja
                jakby co lekarze zawsze sa na mijscu
                • sweetnice Re: Mam mega doła :( 16.07.07, 13:04
                  Może i masz rację ale wiesz troszke może panikuję bo to pierwsze dziciątko
                  nasze.
              • sweetnice Re: Mam mega doła :( 16.07.07, 13:03
                No może we wrześniu się nie kończą ale te oferty to jest pierwszy tydzień
                października u mnie w pracy to nadal okres zasiłkowy więc to nadal nie jest
                rozwiązanie problemu a po za tym jak była w biurze to pani mówiła że nie poleca
                wakacji w Europie po wrzesniu, także też zdaję sie na zdanie fachowca.
                • maraxela Re: Mam mega doła :( 16.07.07, 13:40
                  moja znajoma byla z nami w 7 misiacu ciazy w egipcie -no madre to nie bylo moim
                  zdaniem ale europa dlaczego nie.wiadomo azja afryka to jednak dla ciezy
                  niebezpieczne choroby temperatury medycyna na niskim poziomie,ale szubcie
                  dolecisz samolotem do grecji niz podedziesz samochodem nad morze(no
                  przynajmniej z wroclawia jadac)a jak sie cos bedzie dzialo tam szpitale lepiej
                  sa wyposazone od naszych
              • beba.zet Re: Mam mega doła :( 16.07.07, 13:03
                No ja jestem w tej komfortowej sytuacji, że siedze z fajną babeczką.
                A szefowa jaszcze nie wie, że chcę tyle urlopu.
                Wypiszę wniosek, koleżanka mi podpiszę a szefowej zostawie na biurku, albo
                powiem, ze tyle potrzebuję i już; w końcu raz do roku muszę mieć urlop
                dwutygodniowy - mam do tego prawo i już!
                • sweetnice Re: Mam mega doła :( 16.07.07, 13:05
                  u mnie nie jest tak dobrze bo kolezanka zgodziłaby się na tyle urlopu ale
                  szefowa nie bo powie że jest tyle pracy a ludzie nas żywcem zjedzą jak będzie
                  tylko jeden pracownik.
              • summerwine Re: Mam mega doła :( 16.07.07, 13:26
                nie mozna miec w zyciu wszystkiego dobra praca, prawdziwa milosc, super
                kolezanka w pracy, weselisko, urlop to juz fiu fiu o i ciaza, a ile kobiet o
                niej marzy
                ..............
                tak wyglada zycie
          • karolina8484 Re: Mam mega doła :( 16.07.07, 13:09
            Ale skoro jestes w ciązy to na Twoim miejscu poszła bym do lekarza po zwolnienie
            i świety spokój bo teraz sie niepotrzebnie denerwujesz tym wszystkim a naprawde
            nie warto.
            • sweetnice Re: Mam mega doła :( 16.07.07, 13:10
              Głupi pomysł to nie jest z tym zwolnieniem mój A. też o tym ostatnio wspomniał
              ale mam umowe to 26 stycznia 2008 i nie chcę wpadać w konflik bo chce mieć te
              umowę przedłużoną.
      • sweetnice Re: Mam mega doła :( 16.07.07, 13:07
        karolina a jak rozwiązujecie w pracy kwestię ludziktórzy składają wnioski a
        mają gospodarstwo rolne a wiesz zę wskaźnik ma się znienić po 14 września to
        jak wprowadzacie wnioski czy czekacie z nimi po 14 września??
        • karolina8484 Re: Mam mega doła :( 16.07.07, 13:13
          Przyjmujemy wnioski normalnie wprowadzamy w program rejestrujemy. W tamtym roku
          robilysmy tak ze liczylysmy dochod z hektara wiekszy 200 cos tam kiedys bylo i
          jak komus to nie przekraczalo to wydawalysmy decyzje zeby cos juz miec z glowy
          no i potem reszte po ogloszeniu z przelicznika.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka