Dodaj do ulubionych

wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja?

17.07.07, 08:53
Tak sobie patrzę chłodnym okiem na ślubne forum i naszła mię ochota na zmiany
jakieś. Ot, władza do łba uderzyła wink
Kiedy plus minus rok temu pojawiłam się tutaj (rany koguta, jak ten czas
leci!), obok typowych pytań o kiecki, nauki czy usadzenie gości codziennie
któraś z dziewczyn zakładała wątek o nazwie "porozmawiajmy" czy bardziej
swojsko "pogadajmy" z bieżącą datą. Jak sama nazwa wskazuje, obejmował on
takie sobie babskie pogaduchy ze ślubnym tematem raczej luźno związane.
Przypomniałam sobie tamte czasy, bo ostatnio w coraz większej ilości wątków
pojawia się tak zwana "prywata". Żeby było jasne: nie jest to nic złego, chcę
tylko w pewien sposób pomóc dziewczynom, które nie są fanatycznymi
czytelniczkami wszystkiego jak leci na forum (i chwała bogom i demonom, że
nie wszystkie jesteśmy uzależnione...) i szukają tu konkretnych informacji -
a czasem trudno je wyłuskać spośród naszych wypocin wink
Nie zamierzam tu być jakimś szalejącym cenzorem, który jeśli w wątku o
czerwonych różach pojawi się niebieski chaber to bez litości rzeczonego
chabra wytnie. Jeśli się Wam pomysł osobnych pogaduch podoba, zakładajcie
wątek i do dzieła, jeśli uważacie że się rządzę to... to powiedzcie to i
tyle smile
Obserwuj wątek
    • aska90 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 08:57
      Rządzisz się ;> smile)))))
      • bacha1979 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 08:59
        No dopiero zaczęła i już...Eh woda sodowa uderzyła do łba.tongue_outP
        • aska90 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:02
          Ekhem, i kto to mówi...? smile)))
          • bacha1979 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:03
            Ja tu tylko sprzątam.smile)
    • zuzia_8 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:02
      tygodnia spokojnie nie wytrzymała smile
    • salsa.loca Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:03
      myślę.ze nic na siłęsmile

co jakiś czas ie pojawiaja watki skierowane do konkretnej osoby-osób i tam jest
      bardzo luźnosmile

a to ze ludzie schodzą w watkach na poboczne tematy... no nie da sie nic z tym
      zrobić, chyba tylko drastycznie kasować, bo sama wiesz jakie my baby
      jestesmy-chwila moment i już sie gada o dupie Marynismile)

Dygresje nas kiedyś zabiją

generalnie jesli o mnie chodzi to nie jestem fanka zbyt silnej formalizacji
      takich miejsc jak fora, bo piękna tu jest spontanicznoscsmile))
    • inkageo Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:10
      To były czasy, zawsze na czele listy "porozmawiajmy" smile Ja jestem za, bo zdarza
      mi się często zaśmiecać wątki, najczęściej maraxeli, bo ona nie protestujewink
    • inkageo Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:10
      Ashton, a dlaczego tylko czasem jesteś czerwona?
      • ashton Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:21
        Czerwone = władza, czarne = fizol smile))
    • golinda Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:11
      pamiętam i jestem za! bardzo fajne to było!
      zaczynam więc:
      u mnie w pokoju przyjemny 23C chłodek, w samochodzie tez sie schłodziłam, za
      oknem szaaaał!
      ach, być tak teraz nad morzem, zimne drinki pić, chłodzić ciało w zimnej
      wodzie, mmm...smile
      • mika9983 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:12
        ja chce już sobotę bo będę wtedy się wylegiwać w Łebie na plaży... a tu upał a
        ja w biurze nie mam klimy dobrze że choć rolety mogę zasłonić bo słonko prosto
        w czache grzeje
        • salsa.loca Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:18
          mika9983 napisała:

> ja chce już sobotę bo będę wtedy się wylegiwać w Łebie na plaży...

ale Ci dobrze, Ty burżujko smile) Dostałam fotosysmile
          moj Mąz powiedział ze Pieknie wygladasz, ja sie dołaczesmile tylko tysiac złoty za
          suknie?? eeee, nie wierze smile))
        • golinda Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:19
          mika rozsyła zdjęcie w sukni? to ja też chcę!!!
          • salsa.loca Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:22
            golinda napisała:

> mika rozsyła zdjęcie w sukni? to ja też chcę!!!

trzeba danine zapłacic i czekac w kolejcesmile
            • golinda Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:24
              salsa.loca napisała:

> golinda napisała:
              >
              > > mika rozsyła zdjęcie w sukni? to ja też chcę!!!
              >
              > trzeba danine zapłacic i czekac w kolejcesmile

a ty co? pierwsza fucha pani mecenas? wink))
              • mika9983 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:26
                ja Wam dam burżujke zaraz... do Łeby jedziemy bo teściowie mieszkają 20 km od
                Łeby i jedziemy ich odwiedzić i odebrać obrączki a co do zjęc sukni to zaraz
                golindo kochana dostaniesz
                Co byście mi radziły do tej sukni ??
                • mika9983 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:27
                  Golinda zdjęcia poszły na gazetowego
                  • mika9983 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:29
                    aaaaa jeszcze jedno salsa gdzie jedziecie w październiku w podróż poślubną bo
                    my się też wybieramy ale jeszcze nie mamy nic konkretnego????
                    • salsa.loca Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:34
                      mika9983 napisała:

> aaaaa jeszcze jedno salsa gdzie jedziecie w październiku w podróż poślubną bo
                      > my się też wybieramy ale jeszcze nie mamy nic konkretnego????

Mamy kilka Typów, ale ostatecznie to sie wyklaruje jak sie dogadamy z przyjaciółmi.
                      Typy sa takie:
                      wybrzeże Hiszpanii od strony Morza środziemneg
                      Sycylia i wybrzeże Włoch
                      Egipt shal-mel-sherk (czy jak sie to chorestwo pisze-wiem ignorancja 10)
                      Teneryfa
                      Acapulko i Mexyk ( ale to juz chyba w sferze marzen)
                      mnie kreci czarnogóra, ale nie wiem czy mi sie uda namowic towarzystwo
                      generalnie ma byc ciepłosmile))
                      • mika9983 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:35
                        my też myśleliśmy o egipcie te shalem coś tam, o turcji ale tam podobno
                        strasznie brudno i o teneryfie
                      • golinda Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:40
                        salsa.loca napisała:

> mika9983 napisała:
                        >
                        > > aaaaa jeszcze jedno salsa gdzie jedziecie w październiku w podróż poślubn
                        > ą bo
                        > > my się też wybieramy ale jeszcze nie mamy nic konkretnego????
                        >
                        >
                        >
                        > Mamy kilka Typów, ale ostatecznie to sie wyklaruje jak sie dogadamy z
                        przyjació
                        > łmi.
                        > Typy sa takie:
                        > wybrzeże Hiszpanii od strony Morza środziemneg
                        > Sycylia i wybrzeże Włoch
                        > Egipt shal-mel-sherk (czy jak sie to chorestwo pisze-wiem ignorancja 10)
                        > Teneryfa
                        > Acapulko i Mexyk ( ale to juz chyba w sferze marzen)
                        > mnie kreci czarnogóra, ale nie wiem czy mi sie uda namowic towarzystwo
                        > generalnie ma byc ciepłosmile))
                        >
                        >

Salsa:
                        jak pojedziecie na Teneryfę, to nie wykupujcie pełnego wyżywienia, bo jedzenie
                        w knajpach jest przepyszne i tanie!
                        I pamiętaj o megafiltrze smile

Polecam Teneryfę, było super!
                        • salsa.loca Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:42
                          golinda napisała:

> Salsa:
                          > jak pojedziecie na Teneryfę, to nie wykupujcie pełnego wyżywienia, bo jedzenie
                          > w knajpach jest przepyszne i tanie!
                          > I pamiętaj o megafiltrze smile
                          >
                          > Polecam Teneryfę, było super!
                          >
                          >
                          >

no wąłsnie sie zastanawiamy, tylko kolega ktory porwadzi siec biur w krakowie i
                          od ktorego to kupimy mowi ze teneryfa teraz jest bardzo droga i oni jako
                          koordynatorzy nie maja na nia znizek bo sie za dobrez sprzedaje
                          a tez chcielibysmy skorzystac ze znajomosci i pojechac "bez marzy" biura
                      • mayagaramond urlop 17.07.07, 11:28
                        salsa.loca napisała:
                        >Typy sa takie:
                        >wybrzeże Hiszpanii od strony Morza środziemneg
                        >Sycylia i wybrzeże Włoch
                        >Egipt shal-mel-sherk (czy jak sie to chorestwo pisze-wiem ignorancja 10)
                        >Teneryfa
                        >Acapulko i Mexyk ( ale to juz chyba w sferze marzen)
                        >mnie kreci czarnogóra, ale nie wiem czy mi sie uda namowic towarzystwo
                        >generalnie ma byc ciepłosmile))

Hiszpania, tak ale moze nie to wybrzeze. Bylam pare lat temu na Costa Brava, i
                        troche jak na Ursynowie tylko z plazawink Ale Barcelona jest przepiekna.
                        Sycylia i wybrzeże Włoch, Sycylia tak, ale trzymaj sie z daleka od Ischii i
                        Caprii, bylam w zeszlym roku, to byl najgorszy urlop w moim zyciu...Piekne jest
                        wybrzeze Amalfii i w pazdzierniku powinno byc troche luzniej
                        czarnogóra - my jedziemy do Chorwacji (Split, Dubrovnik) i chcemy tez zahaczyc o
                        Czarnogore.
                        • elza_lui Urlop - która z wysp greckich? 17.07.07, 13:45
                          Za pozwoleniem ja się tak wtrącę z pytaniem: gdzie polecacie się wybrać w
                          podróż poślubną w drugiej połowie września? Marzy nam się któraś z wysp
                          greckich z tym że mojemu P dość intensywnie marzy się Rodos a ja nie jestem
                          pewna pogody. Czy na Rodos to nie za późno, może lepsza będzie np. Kreta?
                          Wszelkie podpowiedzi mile widziane smile
                          A co do Barcelony, to koniecznie trzeba zobaczyć pokaz fontan - cudo; same
                          miasto też przepiękne.
                          Pozdrawiam.
                          E.
                          • ashton Re: Urlop - która z wysp greckich? 17.07.07, 13:48
                            Ja nigdzie nie bywam zagramanicą (buuuu...), ale moja świadkowa była w podróży
                            poślubnej na Krecie na przełomie września i października, pogodę mieli fajną smile
                            • kasia-k ja mam problem z tegorocznym wyjazdem :( 17.07.07, 13:56
                              ceny strasznie poszły w górę

jak znajdę coś w normalnej cenie to warunki takie sobie
                              a jak coś fajnego to cena powala

dodatkowo w niektórych biurach nie ma już miejsc w samolocie sad
                    • zuzia_8 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:35
                      czy ja też mogę dostać zdjęcia tej sławnej sukni? plissssssss
                      • mika9983 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:36
                        a co dostanę w zamian??
                        • mika9983 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:36
                          żartowałam już wysyłam
                        • salsa.loca Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:39
                          mika9983 napisała:

> a co dostanę w zamian??

zacznij pobierac opłaty smile)

widzisz, i suknia juz jest sławna, bo prawie nikt jej nie widziałsmile))
                      • inkageo Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:46
                        O co chodzi ze sławną suknią? Też dostanę fotkę?
                        • salsa.loca Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:47
                          inkageo napisała:

> O co chodzi ze sławną suknią? Też dostanę fotkę?

hahahahahaha
                          normalnie nie wierzesmile
                          to sie nazywa rekalma

Suknia jest skromna, ale Mika wygląda w niej superos!!! no mowie ze sie moj
                          Facio zachwycił
                        • mika9983 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:48
                          hehe wiele hałasu o nic... jak chcesz to pewnie że dostaniesz fotke mojej sukni
                          • olenka_a do mika9983 18.07.07, 09:37
                            Mika, mi tez prześlij fotkę! Może coś w swojej jeszcze zdążę przerobić! hihi smile
                            • mika9983 Re: do mika9983 18.07.07, 10:37
                              Olenka Zdjącie wysłałam!! na gazetowego
                              • golinda Re: do mika9983 18.07.07, 10:50
                                mika9983 napisała:

> Olenka Zdjącie wysłałam!! na gazetowego

znowu się wszystkim chwalisz jaką jesteś laską, stara miotło?!? big_grinDD
                                • mika9983 Re: do mika9983 18.07.07, 10:52
                                  Pewnie że się chwalę ty stara ruro!!! a tak poważnie ... żeby jeszcze było czym
                                  • salsa.loca Re: do mika9983 18.07.07, 10:53
                                    sorki ze takl wracam jak bumerang, ale co mysliscie o Tunezji na wyjazd? jest co
                                    tam robic przez 2 tygodnie?? albo Maroko???
                                    • mika9983 Re: do mika9983 18.07.07, 10:56
                                      my też się zastanawiamy nad Tunezją bo tańsza i w październiku nawet czasem
                                      cieplej niż w egipcie jak na razie słyszałam same pozyytne opinie więc może też
                                      się tam wybierzemy... jak ktoś był to niech pisze
                                      • salsa.loca Re: do mika9983 18.07.07, 10:58
                                        kumpel wczoraj wpadł i nas namawia bo mowi ze za taka kase i w takim standardzie
                                        to juz nigdzie sie nie da pojechac
                                        • mika9983 Re: do mika9983 18.07.07, 11:01
                                          za ile ????
                                          • salsa.loca Re: do mika9983 18.07.07, 11:05
                                            za ile dokładnie nie wiem to zalezy od ofoerty ktora sie wybierze, ale chodzi
                                            oto ze to sa dosc niskie ceny jak na oferownany standart hoteli no i sama afryka
                                            jest tania
                                    • inkageo Tunezja 18.07.07, 10:57
                                      Jeżeli nie denerwuje Cię mantalność Arabów, lubisz być nagabywana na każdym
                                      kroku, to te dwa tygodnie mogą być przyjemnewink Ja byłam niby w najładniejszej
                                      części Tunezji - Port El Kantaoui, ale tydzień to dla mnie max...
                                      • salsa.loca Re: Tunezja 18.07.07, 10:58
                                        mma ciemne włosy, raczej mi odpuszczomsmile))
                                        • inkageo Re: Tunezja 18.07.07, 11:03
                                          Byłam tam z przyjaciółką brunetką - nie...
                                          Na szczęście zaprzyjaźniłyśmy się z jedynym cywilizowanym Arabem w okolicy,
                                          studentem z Europy, który dorabiał w wakacje na plaży i pilnował naszego
                                          spokoju.
                                        • mayagaramond Re: Tunezja 18.07.07, 11:05
                                          Nie znasz tego - chlop zywemu nie przepusci. U mnie na studiach bylo ich jak
                                          mrowkow i niektorzy naprawde nie do wytrzymania...

Bylam dwa late temu w Choracji pod koniec wrzesnia, bylo cieplo, ale troche za
                                          zimno na kapanie. Tylko, ze my bylismy na polnocy. A moze lepiej do Grecji, bo
                                          tam woda jest cieplejsza?
                                          • salsa.loca Grecja 18.07.07, 11:06
                                            byłam tak jakis czas temy, chyba 2 lata temu, drogo i koszmarnie brudnosmile ble
                                            • mika9983 Re: Grecja 18.07.07, 11:08
                                              też brudno podobno strasznie w Turcji i Egipcie jeśli w hotelu nie chce się
                                              mieszkać ze szczurami to konieczne 5gwiazdek dlatego ta Tunezja nam chodzi po
                                              głowie
                                              • inkageo Re: Grecja 18.07.07, 11:12
                                                W Turcji jest czyściutko, ale Arabowie... W Tunezji już większy syf i na hotele
                                                też trzeba bardzo uważać, 5 gwiazdek niczego nie gwarantuje. Czytajcie opinie
                                                na wakacjach.pl. Dzięki tym komentarzom wybrałyśmy fajny hotel w Tunezji i
                                                robale nie ganiały nam po ścianach. Byłyśmy z Vincci el Kantauoi.
                                                • olenka_a a może Majorka? 18.07.07, 11:16
                                                  Byliśmy w zeszłym roku. super! My byliśmy w Palmie - stolicy, ale robiliśmy
                                                  duzo wycieczek po całej wyspie. Można coś z last minute znaleźć. Znajomi tak
                                                  byli. super hotel przy plaży za naprawdę przyzwoitą cenę. My byliśmy prywatnie,
                                                  więc własnych doświadczeń hotelowych nie mam. Ale bylismy u nich w pokoju -
                                                  super ładnie, z klimatyzacją, a tylko 4 gwiazdki. Naprawdę polecam!
                                                  Czysto, dużo rozrywki, piękne tereny do zwiedzania!!!
                                                  • golinda Teneryfa 18.07.07, 11:20
                                                    ja polecam Teneryfę! super!
                                                    porównanie Teneryfa i Majorka to praewie tak jak Paryż i Paradyż
                                                  • mayagaramond majorka 18.07.07, 11:27
                                                    Bo na Majorce trzeba byc po dobrej stronie wyspy (czyli nie Balerman 6) i nie
                                                    mieszkac w jakims betonowym hotelu, tylko w fince.

A moze Malta? Mnie sie bardzo podobalo, a autobusy i stare samochody jak na Kubie.
                                                  • inkageo Re: a może Majorka? 18.07.07, 11:24
                                                    My byliśmy w Arenalu (zaraz za Palmą) we wrześniu, ale pogoda nie była super,
                                                    za to plaża rewelacja smile Na Teneryfie są piękne piaszczyste plaże z palmami? Bo
                                                    tego szukam... Generalnie nastawiłam się na wyspy kanaryjskie, ale wulkaniczne
                                                    plaze mnie zniechecily...
                                                  • golinda Inka - Teneryfa 18.07.07, 11:30
                                                    na Teneryfie od północnej strony są piękne plaże z białym piaseczkiem
                                                    Playa de Las Americas (czy cos w tym stylu) jest okropna - czarna
                                                  • golinda Re: a może Majorka? 18.07.07, 11:31
                                                    Playa de Las Teresitas - to jest ta piękna plaża na Teneryfie!
                                                  • inkageo Re: a może Majorka? 18.07.07, 11:29
                                                    Majorka duża nie jest, ale rzeczywiście jest tam tyle pięknych miejsc do
                                                    zobaczenia.. Byłam zaskoczonasmile Pozytywniesmile I nie ma Arabów!wink
                                                • mika9983 Inka 18.07.07, 11:25
                                                  To Vicci el Kantauoi to konkretna nazwa hotelu bo ja szukam teraz na wakacje.pl
                                                  to są różne z obszaru Knatauoi??
                                                  • inkageo Re: Inka 18.07.07, 11:30
                                                    www.wakacje.pl/hotele/tunezja/vincci-el-kantaoui-center-3832.html
                                                  • inkageo Re: Inka 18.07.07, 11:33
                                                    Na pierwszą noc dostałyśmy małą klitkę nad wejściem, ale pogadałyśmy z miłym
                                                    panem w recepcji i bez żadnych dopłat na drugi dzień dostałyśmy trzy razy
                                                    większy pokój z aneksem kuchennym (przydała sie tylko lodówka) i widokiem na
                                                    morzesmile
                                                  • mika9983 Re: Inka 18.07.07, 11:35
                                                    a jak tam jest z HB bo allinc nie oferują dobre jedzenie?? musiałyście się same
                                                    dokarmiać??
                                                  • inkageo Re: Inka 18.07.07, 11:39
                                                    Zazwyczaj bez all incl głoduję, a tam nie miałam apetytu, wystarczało to co
                                                    dawalismile Czasem kupiłyśmy kanapkę na plaży, ale nawet paczka cistek kupiona na
                                                    drogę wróciła do Polski..
                                                  • inkageo Vincci _ Tunezja 18.07.07, 11:37
                                                    Hotel:
                                                    img183.imageshack.us/my.php?image=dsc05604dn1.jpg
                                                    Pokój:
                                                    img87.imageshack.us/my.php?image=dsc05621md0.jpg
                                                    Najpierw dostałyśmy malutki, ale po kilku uśmiechach do pana w recepcji
                                                    zmieniono nam na większy i z widokiem na morze.
                                                    Widok na piaszczystą plażę:
                                                    img520.imageshack.us/my.php?image=dsc05659iz8.jpg
                                                    Wycieczka za miasto na wielbłądach:
                                                    img520.imageshack.us/my.php?image=dsc05704qm9.jpg
                                                    Widok na Port, rejs katamaranem:
                                                    img520.imageshack.us/my.php?image=dsc05721qr8.jpg
                                                    Basen otwarty:
                                                    img183.imageshack.us/my.php?image=dsc05823hf9.jpg
                                                    Basen kryty:
                                                    img87.imageshack.us/my.php?image=dsc05940dc7.jpg
                                                    Lot paralotnią:
                                                    img87.imageshack.us/my.php?image=dsc05735wk1.jpg
                                                  • mika9983 Re: Salsa obejrzyj zdjęcia Inkageo w linku poprzed 18.07.07, 11:40
                                                    Wow Marta dzięki zachęciłaś mnie do tej Tunezji
                                                  • inkageo Re: Salsa obejrzyj zdjęcia Inkageo w linku poprze 18.07.07, 11:45
                                                    Ale pamiętaj, że Arabowie żyć nie dają...
                                                    To nasz plażowy wybawca Ramzi, hihi:
                                                    img338.imageshack.us/my.php?image=dsc05797yh5.jpg
                                                    Fotki strasznie kiepskie, ale na wszystkich lepszych jest roznegliżowana moja
                                                    osobawink
                                                  • mika9983 Re: Salsa obejrzyj zdjęcia Inkageo w linku poprze 18.07.07, 11:47
                                                    ja też będę miała wybawcę bo pojade z mężem a że będziemy nie cały miesiąc po
                                                    ślubie to czuje że nie będzie mnie spuszczał z oka hihi... a co do zdjęc to
                                                    dawaj te roznegliżowane przecież Ty się nie masz czego wstydzić!!!!
                                                  • inkageo Re: Salsa obejrzyj zdjęcia Inkageo w linku poprze 18.07.07, 11:49
                                                    O nie, nie. Taką ekshibicjonistką nie jestemwink
                                                  • mika9983 Re: Salsa obejrzyj zdjęcia Inkageo w linku poprze 18.07.07, 11:50
                                                    hihi joke
                                          • inkageo Grecja 18.07.07, 11:09
                                            Wyjdzie na to, że nic mi nie pasuje, ale byłam dwa razy w Grecji, na riwierze
                                            olimpijskiej i Peloponezie. Generalnie syf, kiła i mogiła już 10 m od hotelu...
                                            Wraki aut, wysypiska śmieci na każdym kroku, dzicz ale taka pocywilizacyjnawink
                                            Już samo lotnisko na Peloponezie budziło grozę...
                                    • inkageo Maroko 18.07.07, 11:00
                                      Znajoma była w Maroko rok temu we wrześniu i na wszystkich fotkach jest w
                                      ciepłym polarze...wieje tam chłodem..
                                  • golinda Re: do mika9983 18.07.07, 10:55
                                    mika9983 napisała:

> Pewnie że się chwalę ty stara ruro!!! a tak poważnie ... żeby jeszcze było
                                    czym

jaka udawana skromność! hahaha!

a teraz poważnie:
                                    to jest coś, co mnie strasznie denerwuje w naszym społeczeństwie
                                    dzieci wychowuje się tak, żeby były skromne i nie wychylały się
                                    mówić o swoich zaletach to zbrodnia!
                                    a potem zdziwienie, że tyle zakompleksionych i zahukanych ludzi mamy!
                                    dlaczego w wielu zachodnich społeczeństwach dzieciom powtarza się, że są
                                    piękne, mądre i najlepsze? po to, żeby były świadome swojej wartości i pewne
                                    siebie (nie mylić z "zarozumiałe") otwarte i żeby nie miały problemów z
                                    nawiązywaniem kontaktów z otoczeniem...
                                    ech...
                                    • mika9983 Re: do mika9983 18.07.07, 11:00
                                      Ja mam tylko jeden kompleks związany ze swoim wyglądem ale już nad nim pracuje
                                      razem z moim N. i tak na prawdę to po prostu nigdy się nie zastanawiałam nad
                                      tym czy laska ze mnie czy nie... nie przywiązuje do tego takiej wagi
                                      ale jeśli Ty Golindo tak uważasz to normalnie zaszczyt mnie tak kopnął że hej i
                                      bardzo Ci dziękuje... teraz ty okaż fałszywą skromność: z Ciebie też super laska
                                      • golinda Re: do mika9983 18.07.07, 11:04
                                        mika9983 napisała:

> Ja mam tylko jeden kompleks związany ze swoim wyglądem ale już nad nim
                                        pracuje
                                        > razem z moim N. i tak na prawdę to po prostu nigdy się nie zastanawiałam nad
                                        > tym czy laska ze mnie czy nie... nie przywiązuje do tego takiej wagi
                                        > ale jeśli Ty Golindo tak uważasz to normalnie zaszczyt mnie tak kopnął że hej
                                        i
                                        >
                                        > bardzo Ci dziękuje... teraz ty okaż fałszywą skromność: z Ciebie też super
                                        lask
                                        > a

ja pracuje w firmie, gdzie 90% pracowników to faceci, bez przerwy to słyszę,
                                        więc nie będę ściemniać
                                        ale kompleksy też mam, jak każdy
                                        ważne, żeby umieć pokazać to, co nam się podoba i nie myśleć o tym co mniej
                                        ładne smile
                        • mika9983 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:49
                          Inka zdjęcia poszły na gazetowego
                          • golinda mika 17.07.07, 09:52
                            ty stara miotło!
                            odpowiedziałam ci...wyczerpująco wink
                            • mika9983 Re: mika 17.07.07, 09:52
                              Golinda ty stara ruro też Ci odpowiedziałam hihi
                              • golinda Re: mika 17.07.07, 10:06
                                i ja znowu coś naskrobałam smile
                                • mika9983 Re: mika 17.07.07, 10:10
                                  dzięki Golinda i Zuzia... co do koloru to kolor szampana.. bukiet chce
                                  niewielki tylko się na kolor nie mogę zdecydować... może pomarańczowe kalie
                                  • salsa.loca Re: mika 17.07.07, 10:11
                                    mika9983 napisała:

> dzięki Golinda i Zuzia... co do koloru to kolor szampana.. bukiet chce
                                    > niewielki tylko się na kolor nie mogę zdecydować... może pomarańczowe kalie

a dzieki Salsa, to co, pies????!!!!!!!!!

daj se laska spokoj z tym pomaranczowym, co druga idzie teraz w pomaranczowym

to juz nie ma innych kolorów?
                                    • mika9983 Salsa Skarbie dziękuje!!!! 17.07.07, 10:12
                                      a jaka inna wiecheć mi tu będzie pasować??
                                      • ashton Re: Salsa Skarbie dziękuje!!!! 17.07.07, 10:14
                                        Mika dawaj i mi kieckę, z miłą chęcią zaproponuję coś co nie jest kalią smile))
                                        • mika9983 Re: Salsa Skarbie dziękuje!!!! 17.07.07, 10:17
                                          Jeny co za zainteresowanie normalnie większe niż jak miałam na ten temat własny
                                          wątake... ashton fotki poszły na maila
                                        • salsa.loca Re: Salsa Skarbie dziękuje!!!! 17.07.07, 10:28
                                          ashton napisała:

> Mika dawaj i mi kieckę, z miłą chęcią zaproponuję coś co nie jest kalią smile))

to moze daj te foty na forum i juz
                                      • salsa.loca Re: Salsa Skarbie dziękuje!!!! 17.07.07, 10:50
                                        mika9983 napisała:

> a jaka inna wiecheć mi tu będzie pasować??

moze czerwien??

a moze albo róz?

suknia jest dosc klasyczna wiec mozesz poszalec z kwiatamismile
                                    • golinda Re: mika 17.07.07, 10:18
                                      salsa.loca napisała:

> mika9983 napisała:
                                      >
                                      > > dzięki Golinda i Zuzia... co do koloru to kolor szampana.. bukiet chce
                                      > > niewielki tylko się na kolor nie mogę zdecydować... może pomarańczowe kal
                                      > ie
                                      >
                                      > a dzieki Salsa, to co, pies????!!!!!!!!!
                                      >
                                      > daj se laska spokoj z tym pomaranczowym, co druga idzie teraz w pomaranczowym
                                      >
                                      > to juz nie ma innych kolorów?

nie pierd..., że każda idzie z pomarańczowym
                                      jak ma suknię kremową, to będzie ładnie pasować, to taki twarzowy kolor i letni
                                      ale brudny róż też byłby ładny, choć może lekko za mdły
                                      ten bukiet z róż i kalii, który ci przesłałam, Mika, byłby super (żółty-
                                      czerwony-pomarańczowy)
                                      • mika9983 Re: mika 17.07.07, 10:20
                                        ja właśnie na niego też zwróciłam baczniejszą uwagę
                                        dzięki za fotki
                                        • ashton Re: mika 17.07.07, 10:23
                                          Można by poszaleć z bukietem, w sensie kilka gatunków kwiatków, g(w)oździki jak
                                          najbardziej i może przez tło zdjęć pasuje mi ten brudny róż wink
                                      • salsa.loca Re: mika 17.07.07, 10:48
                                        golinda wyciagneła mieso!!!!

a ja tam widze ten pomarancz wszedzie, i na forum tez co drugia chce to miec
                                        ilez mozna
                                      • mika9983 Re: mika 18.07.07, 12:01
                                        a takie mam małe pytanie czy do tej mojej sukni to może być taki welon do
                                        połowy pleców z drobnym haftem na końcu, welon w kolorze sukni czy lepiej
                                        będzie mgiełka długa?? jeśli długa to taka równa długością z trenem??
                                        • golinda Re: mika 18.07.07, 12:14
                                          Monia:

do twojej sukni na pewno ładnie będzie wyglądał welon do połowy pleców
                                          nie wiem, czy z hafetm też, musiałabym zobaczyć
                                          • mika9983 Re: mika 18.07.07, 12:17
                                            to dziś zrobię fotkę welonu i wkleję
                                            • salsa.loca Re: mika 18.07.07, 12:32
                                              uwaga, w moim watku o moim slubie zapanowała nowa moda-
                                              jedna z forumek głosi ze musimy miec mejkap "tona tapety" bo inaczej wygladamy
                                              na nie-zrobione, przy czym bycie "zrobiona" jest supersmile))

ale padłam ze smiechu
                                              ktos chce mi oweidziec ze ejstem dla niego brzydka a kluczy i kluczy , zamist
                                              napisac wprost w czym sie rzecz ma całasmile))
                                              • mika9983 Re: mika 18.07.07, 12:41
                                                Salsa to ja Ci napisze ty stara miotło brzydka jesteś ... idę szukać tej
                                                wypowiedzi o której pisałaś
                                                • salsa.loca Re: mika 18.07.07, 12:44
                                                  mika9983 napisała:

> Salsa to ja Ci napisze ty stara miotło brzydka jesteś ... idę szukać tej
                                                  > wypowiedzi o której pisałaś

no tez mowie

powiedziałaby do mnie stara miotło i bym wiedziaała o co chodzi a tak to mi
                                                  pitoli ze ejstem bez mekapu na wąłsnym slubie i ze nie miałam upietych włosów (a
                                                  miałam)

wole was laseczki

mowimy sobie od rur i innych czarownic i gra muzykasmile))
                                                  • golinda Re: mika 18.07.07, 13:09
                                                    daj spokój Salsa, pokazujesz się tu bez makijażu, ludzi straszysz, weź się
                                                    opanuj!
                                                    a potem ja zasnąć nie mogę, bo mi się zmora przed oczyma pokazuje!
                                                  • salsa.loca Re: mika 18.07.07, 13:12
                                                    e tam, jak sie nie umalowałam to mnie wszyscy zapamietali, widzisz jaki dobry PRsmile
                                  • np1979 Re: mika 17.07.07, 10:17
                                    hej, właśnie sobie wyszukałam na forum zdjęcia twojej sukni, nawet ją
                                    komentowałam, jest b fajna! a co do bukietu to ja nie przepadam za kaliami,
                                    może tulipany albo goździki? albo ew. kalie połączone z innymi kwiatami, ale
                                    pomarańczowe bukiety mi się nie podobają
                                    • mika9983 Re: mika 17.07.07, 10:19
                                      dzięki za rady tylko tulipany we wrześniu mało prawdopodobne a nad goździkami
                                      muszę się zastanowić macie jakieś propozycje buktietów z tymi kwaitami??
                                      O Boże faks mi zwariował wydaje jakieś ludzkie dzwięki
                                      • mayagaramond Re: mika 17.07.07, 10:47
                                        Nie mam zielonego pojecia, jaka masz sukienke, ale ja np. bardzo lubie gerbery
                                        (z nich bedzie moj bukiet), lilie tez sa piekne, a moze anemony? Zobacz sobie na
                                        www.weddingchannel.com, tam jest dosc troche bukietow.
                                      • zuzia_8 Re: mika 17.07.07, 12:26
                                        ja bym jednak bya za storczykiem.
                                        i nie pomarańcz. Przy sukni w kolorze szampana to jakoś mi nie leży.
                                        Ten "brudny róż" byby moim zdaniem super.
                          • inkageo Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:53
                            Dziękismile Ja już widziałam Twoją suknię, była na forum! Ale jesteś zgrabnasmile
                            • mika9983 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:54
                              inkageo napisała:

> Dziękismile Ja już widziałam Twoją suknię, była na forum! Ale jesteś zgrabnasmile

I kto to mówi Inka ty do grubasów też nie należysz...
                              PS teraz jestem na pół blondynką
              • salsa.loca Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:28
                golinda napisała:

> salsa.loca napisała:
                >
                > > golinda napisała:
                > >
                > > > mika rozsyła zdjęcie w sukni? to ja też chcę!!!
                > >
                > > trzeba danine zapłacic i czekac w kolejcesmile
                >
                > a ty co? pierwsza fucha pani mecenas? wink))
                >
                >

a Co Ty myslisz-czasy ciezkie to trzeba z czegos zyc smile)
        • olenka_a u mnie w biurze 17.07.07, 12:11
          mam wiatraczek...i ledwo wytrzymuje te upały! Zastanawiam się tylko jak w
          zeszłym roku wytrzymałam bez wiatraczka!?
          • mayagaramond Re: u mnie w biurze 17.07.07, 12:23
            olenka_a napisała:

> mam wiatraczek...i ledwo wytrzymuje te upały! Zastanawiam się tylko jak w
            > zeszłym roku wytrzymałam bez wiatraczka!?

W miare jedzenia apetyt rosniewink W przyszlym roku bedziesz chciala duzy
            wiatraczek, a w nastepnym "murzyna" z wachlarzemwink
            • olenka_a murzyn... 18.07.07, 09:30
              To ja już w tym roku bym reflektowała na tego kolesia z wachlarzem smile Po co
              czekać 2 lata wink))))))))
          • golinda Re: u mnie w biurze 17.07.07, 12:34
            olenka_a napisała:

> mam wiatraczek...i ledwo wytrzymuje te upały! Zastanawiam się tylko jak w
            > zeszłym roku wytrzymałam bez wiatraczka!?

a ja mam zimne dłonie...od klimy
            i nie powiem co mi się jeszcze stało od tego zimna, hihihi
            ale fajnie jest smile
      • nives1 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:14
        Taaa zazdroszczę
        w biurze 42 na termometrze, urlop dopiero od 28 lipca (aż 7 dni !!!)
        właśnie liczę klej......
    • librea Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 09:11
      dobry pomysł, no to porozmawiajmysmile
    • inkageo Pomiar brzucha 17.07.07, 09:28
      Dziewczyny jak się mierzycie w pasie? Wypinacie brzuch, czy wręcz przeciwnie,
      stajecie wyprostowane, wtedy brzuch się chowa? Postanowiłam odnotować swoje
      gabaryty przed przymiarką, żeby się ich trzymaćwink
      • salsa.loca Re: Pomiar brzucha 17.07.07, 09:30
        mysle ze bez wypinania ale tez bez wciagania
        wez kilka oddechów stan luzno i mierz

ja polecam przed obiademsmile))
      • golinda Re: Pomiar brzucha 17.07.07, 09:38
        inkageo napisała:

> Dziewczyny jak się mierzycie w pasie? Wypinacie brzuch, czy wręcz przeciwnie,
        > stajecie wyprostowane, wtedy brzuch się chowa? Postanowiłam odnotować swoje
        > gabaryty przed przymiarką, żeby się ich trzymaćwink

normalnie, bez wciągania i wypinania
        ja własnie dzisiaj się mierzyłam - załamka!
        • zuzia_8 Re: Pomiar brzucha 17.07.07, 09:39
          golinda!!! ty oszuście. nosząc rozmiar 34 piszesz "załamka"??? włos się na
          głowie jeży!!!
          • golinda Re: Pomiar brzucha 17.07.07, 09:41
            zuzia_8 napisała:

> golinda!!! ty oszuście. nosząc rozmiar 34 piszesz "załamka"??? włos się na
            > głowie jeży!!!

34 to miała moja zeszłoroczna suknia
            dziś to już prawie 36 smile
            a załamka dotyczy zwłaszcza tej górnej miary wink
            choć d.pa też niczego sobie...sad
            • salsa.loca Re: Pomiar brzucha 17.07.07, 09:47
              tzn Golinda preferuje figure na "Nicole Richie" smile))
            • zuzia_8 Re: Pomiar brzucha 17.07.07, 10:11
              zaczynasz mnie wnerwiać smile
              ja mam 40/42 więc ty mi z tym twoim "prawie 36' to nie wyskakuj bo jak mnie
              nerw złapie.... !
        • inkageo Re: Pomiar brzucha 17.07.07, 09:40
          Ale plecy wyprostowane czy zgarbione przy mierzeniu? U mnie to różnica 2-3 cm..
          W sumie w sukni mam zamiar się prostować...
          • mika9983 Re: Pomiar brzucha 17.07.07, 09:41
            wyprostowane jak masz buty na obcasie to się plecy prostują przynajmniej ja tak
            mam
            • inkageo Re: Pomiar brzucha 17.07.07, 09:44
              O właśnie, zmierzę się w butachsmile
    • inkageo Klimatyzacja 17.07.07, 09:50
      Jesteśmy w trakcie remontu i to jedyna okazja, żeby zamontować klimę..
      Przeczytałam, że trzeba wybrać jak najpopularniejszą firmę, żeby nie było
      problemu z corocznym serwisowaniem...ale która jest najpopularniejsza? Ja
      kojarzę tylko Alaskę z ofert makrowink
      • golinda Re: Klimatyzacja 17.07.07, 09:51
        Carrier
        • inkageo Re: Klimatyzacja 17.07.07, 09:54
          Cartier?wink
          • zuzia_8 Re: Klimatyzacja 17.07.07, 09:56
            cartier to ci od biżuterii. boskiej zresztą.
            • inkageo Re: Klimatyzacja 17.07.07, 09:58
              Wiem, wiemwinkwink
              Chyba zaraz założę wątek "popracujmy", 10 a ja nawet nie dotarłam do właściwego
              folderu, nie wspominając o plikuwink
              • mika9983 Re: Klimatyzacja 17.07.07, 09:59
                na szczęście ja mam dziś luzy w pracy
              • golinda Re: Klimatyzacja 17.07.07, 10:05
                inkageo napisała:

> Wiem, wiemwinkwink
                > Chyba zaraz założę wątek "popracujmy", 10 a ja nawet nie dotarłam do
                właściwego
                >
                > folderu, nie wspominając o plikuwink

właśnie sobie pomylślałam, że jak tak dalej pójdzie, to nic dzisiaj nie zrobię
    • salsa.loca ja wiedziałąm ze tak bedzie 17.07.07, 10:10
      i inne watki "umarły"

w sumie to chyba po porstu lubimy sbie poplotkowaz a tam sluby to temat
      zastepczysmile))
      • mika9983 Re: ja wiedziałąm ze tak bedzie 17.07.07, 10:11
        zgadzam się w 100%
    • gina28 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 10:27
      Hej, nie jestem tu specjalnie znana, bo się nie udzielam, ale czytam często
      gęsto od zeszłego roku smile Wiecie co, jak tak oglądam suknie (uwielbiam to
      robić!), to zauważyłam, że moda sie zmienia - z takiej dziewczęco -
      kwiatuszkowej (kwiatuszek z boku) na bardziej wyrafinowanie kobiecą. O
      smukłej linii, głebokim dekolcie...
      a poza tym, mam kurcze, chyba za ciasna obrączkę wink
      • golinda Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 10:28
        gina!
        moja też jest jakoś ciasna, powiększałam ją, ale cały czas dziwnie
        poza tym jest brzydka sad
        • bacha1979 obrączka 17.07.07, 10:32
          moja póki co nie jest ciasna, ale pierścionka zaręzynowego nie noszę, tak mi
          paluchy puchna, zwłaszcza teraz.
          Mąz mi sprawił na rocznicę slubu nowy i tylko ten noszę.smile
          • ashton Re: obrączka 17.07.07, 10:51
            Moja jest za ciasna, porysowana i wyszczerbiona!!! Wygrałam? wink
            Mimo że dbam o nią aż do przesady to co i rusz jakiegoś uszczerbku doznaje.
            • golinda Re: obrączka 17.07.07, 10:54
              ashton napisała:

> Moja jest za ciasna, porysowana i wyszczerbiona!!! Wygrałam? wink
              > Mimo że dbam o nią aż do przesady to co i rusz jakiegoś uszczerbku doznaje.

Nie wygrałaś. Moja jest w ogóle brzydka. Ma 4mm i żałuję, że nie wzięłam 5mm,
              bo dłonie mam naprawdę niemałe i palce długie.
              Wygląda kiepsko.
              Za to pierścionek - jak nówka sztuka! smile
              • salsa.loca Re: obrączka 17.07.07, 10:55
                golinda napisała:

> ashton napisała:
                >
                > > Moja jest za ciasna, porysowana i wyszczerbiona!!! Wygrałam? wink
                > > Mimo że dbam o nią aż do przesady to co i rusz jakiegoś uszczerbku doznaj
                > e.
                >
                > Nie wygrałaś. Moja jest w ogóle brzydka. Ma 4mm i żałuję, że nie wzięłam 5mm,
                > bo dłonie mam naprawdę niemałe i palce długie.
                > Wygląda kiepsko.
                > Za to pierścionek - jak nówka sztuka! smile
                >
                >

foto łapska z obrączką poprosimysmile
                • golinda Re: obrączka 17.07.07, 10:56
                  jak będę sama w pokoju to pstryknę
                  teraz nie chce przy innych smile
            • salsa.loca Re: obrączka 17.07.07, 10:54
              moja na razie jest nowa, dobra w rozmiarze nie wyszczerbiona i fajnie sie nosismile

moja Mama swoja nosiła 3 miesiące po slubie
              potem był porod i sciagneła bo jej spuchły palce
              a potem juz nie załozyłasmile
      • mayagaramond Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 10:34
        Wlasnie dotarlam do pracy, bylam znow w USC, zeby zaplacic za slub. W zeszlym
        tygodniu jak zanioslam moje zaswiadczenie o zdolnosci bla bla to nie mialam
        pieniedzy, bo durny bankomat wydal mi tylko czesc (???), poszlam dzis i co? Znow
        mialam za malo, bo trzeba zaplacic 106, a mnie sie ubzduralo 80 i mialam przy
        sobie 95. W czwartek musze znow isc. Niedlugo zostane stalym klientem USC.

Inka - do mierzenia stoj tak jak stoisz normalnie, ale i tak lepiej zebys
        wymierzyla 3 cm za duzo, zwezic zawsze mozna.
        • inkageo Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 10:56
          Mayu opłatę skarbową można zapłacić przelewem, albo w najbliższym bankusmile
          Ja się chcę zmierzyć i zapisać wyniki bo po czwartkowej przymiarce suknia
          będzie już definitywnie zwężana i żeby się nie denerwować, czy nie chudnę/tyję
          przez te ostatnie dwa miesiące, to będę miała kontrolęsmile
          • mayagaramond Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 11:12
            Ale ja jestem za Odrasmile Moge albo zaplacic w kasie, albo dostane rachunek zaraz
            po ceremonii i wtedy moge zrobic przelew. Ale nie chce rachunku po ceremonii.

Ale Ty chyba nie masz wahan wagi? Moje sukienke mam juz od maja, moze w nia
            wskocze w tym tygodniu. Jak bedzie za waska, to najwyzej przerzuce sie na diete
            pomidorowawink
            • kaga9 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 11:24
              Mayagaramond, a mogę nie a propos? Czy możesz mi po polsku zapodać ten cytat z
              Kafki <z sygnaturki>? Będę wdzięcznasmile)
            • inkageo Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 11:37
              No tak, USC są nie tylko w Polscewink
              Właśnie mam poważne wahania wagi, a właściwie nie wahania, tylko leci w dół..
              Muszę to jakoś opanować po przymiarce.. Chudsza już chyba nie będę..
              • mayagaramond Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 11:42
                nkageo napisała:

> Właśnie mam poważne wahania wagi, a właściwie nie wahania, tylko leci w dół..
                > Muszę to jakoś opanować po przymiarce.. Chudsza już chyba nie będę..

Jak moj N, w ogole nie tyje, a bez opamietanie wcina czekolade i batony. A
                dobrze by bylo jakby choc troche przytyl. Przydal by mu sie taki urlop w polsce
                u "tesciowej", tylko takowej brak. Moj chrzestny zaproponowal, ze wysle go na
                turnus do swojejwink Moze tez pojdziesz?
                • inkageo Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 12:28
                  Hahasmile Teściowa nam podrzuca czasem obiadki...i nicsad Zastanawiam się, kto ma
                  większą niedowagę, ja czy narzeczonywink
                  • mayagaramond Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 12:33
                    Super, czyli juz jest trojka, jeszcze pare osob i bedzie turnussmile Ja do 25 roku
                    zycia tez bylam chuda jak patyk, a pozniej troche przytylam, tzn, nie wygladam
                    juz jak kijwink
                    • ashton Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 12:45
                      Wy chudziny przebrzydłe! Rzuciłabym Wam jakąś wiąchę niecenzuralną za tę
                      szczupłość, ale jako władza nie bardzo mogę sad
                      Ja tam całe życie byłam gruba...
                      • mayagaramond Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 13:27
                        ashton napisała:

> Wy chudziny przebrzydłe! Rzuciłabym Wam jakąś wiąchę niecenzuralną za tę
                        > szczupłość, ale jako władza nie bardzo mogę sad

Mozesz, mozesz, w koncu jestes zarowno legislatywa, jurysdykcja i egzekutywa.
                        Mozesz tez powiedziec "forum to ja" smile
                        • kaga9 wątek "porozmawiajmy" -a może reaktywacja?-MAYA!! 17.07.07, 13:31
                          ponawiam prośbę z mojego postu powyżej-czy możesz przełożyć na polski cytat z
                          Kafki, którym operujesz w sygnaturce? Z góry dziękismile)
                          • mayagaramond Re: wątek "porozmawiajmy" -a może reaktywacja?-MA 17.07.07, 13:37
                            Dobra, ale musze troche pokombinowac, bo to literatura piekna smile a ja jestem od
                            bilansowwink
                            • kaga9 Re: wątek "porozmawiajmy" -a może reaktywacja?-MA 17.07.07, 13:38
                              OK, czekamsmile
                          • np1979 Re: wątek "porozmawiajmy" -a może reaktywacja?-MA 17.07.07, 13:45
                            moje wolne tłumaczenie: szlaki powstają, gdy się je przeciera
                            • mayagaramond Re: wątek "porozmawiajmy" -a może reaktywacja?-MA 17.07.07, 14:05
                              np1979 napisała:

> moje wolne tłumaczenie: szlaki powstają, gdy się je przeciera

Niezle, ale ja bym to w ogole przerobila, ze wzgledu na gre slow Weg-Möglichkeit,

Moze cos takiego: mozliwosci sa tam, gdzie sie ich szuka. Ale to nie jest
                              "optimal", moze ktos cos lepszego wymysli. Tak swoja droga, to na pewno gdzies
                              musz byc tlumaczenie tego cytatu, ale nie moge znalezc.
                              • kaga9 Re: wątek "porozmawiajmy" -a może reaktywacja?-MA 17.07.07, 14:19
                                Dzięki Wam obusmile Wrzucałam w google, ale bezskuteczniecrying
                        • malutenka5 To ja się przyłączam do pogaduszek... 17.07.07, 13:37
                          ... bo w pracy wszyscy o mnie zapomnieliwink Zapisałam siebie i Narzeczonego na weekendowe kursy i z przerażeniem myślę,
                          chyba na nich jajko zniosę. Aaaaa!Sobota od 8.30 do 19,Niedziela do 15.
                          Poza tym przyłączam się do chudnących przed ślubem i z wystęsknieniem czekam przyjazdu do Polski, bo mi się dżinsy skończyły (tzn. skończyły się takie, których nie trzeba paskiem ściągać)
                          • inkageo Re: To ja się przyłączam do pogaduszek... 17.07.07, 13:51
                            Obijasz sie?smile Ja mam system 5 minut na forum, 5 minut pracywink Chyba nie jest
                            najlepszysmile
                            • mika9983 Re: To ja się przyłączam do pogaduszek... 17.07.07, 13:54
                              twój nie jest najlepszy to co ja mam powiedzieć jak u mnie jest 5 minut pracy a
                              forum aż mi się znudzi... hehe
                            • np1979 do inkageo 17.07.07, 13:59
                              hej inka! właśnie obejrzałam w wątku o salach fotki waszego hotelu i muszę
                              powiedzieć, że fajnie to wygląda! mam nadzieję, że uda wam się wszystko po
                              swojemu zorganizować, bo pamiętam twoje nerwy związane z panią manager itp.
                              jest tylko jedna sprawa, która mnie strasznie denerwuje ( nie tylko na twojej
                              sali, b często to widzę): te satynowe obrysy na gumce, marszczone, na stole
                              bufetowym. wg mnie wygląda to kiczowato i nie pasuje do pięknie nakrytych,
                              eleganckich stołów. może uda ci się poprosić o nakrycie bufetu zwykłym obrusem?
                              ale to tylko taki mój bzik, nie cierpię tego, moja upatrzona restauracja też ma
                              takie satynowe cuda i na pewno u mnie to nie przejdziewinkpozdrawiam!
                              • mayagaramond Re: do inkageo 17.07.07, 14:08
                                np1979 napisała:

> jest tylko jedna sprawa, która mnie strasznie denerwuje ( nie tylko na twojej
                                > sali, b często to widzę): te satynowe obrysy na gumce, marszczone, na stole
                                > bufetowym. wg mnie wygląda to kiczowato i nie pasuje do pięknie nakrytych,
                                > eleganckich stołów. może uda ci się poprosić o nakrycie bufetu zwykłym obrusem?

Tak, tak podpisuje. No widze ze jest ktos, kto tez nie przepada za tymi
                                marszczonymi plandekamiwink
                              • salsa.loca upał 17.07.07, 14:08
                                postanowiłam dziś po pracy zabrać mojego męża na obiad na trawie-z okazji upałusmile

wie tylko ze po niego przyjade, ale nie wie po cosmile
                              • inkageo Re: do inkageo 17.07.07, 14:08
                                Hmmm...no te obrusy szczytem stylu nie są... Nie podoba mi się też ta "lada"
                                przygotowana dla młodej pary, my będziemy siedzieć przy okrągłym stole. I w
                                sumie niezbyt fajne ustawienie stołów jest na fotkach, bez sensu dzielić salę
                                na pół parkietem. Lepiej jak parkiet jest na końcu, pod ścianą. Bardziej
                                nieśmiałe osoby mogą sobie wtedy popląsać w kąciku, a nie tak pod obstrzałem
                                spojrzeńwink
                                A wracając do marszczonych obrusów, to poprosimy o białe w sali, mniej rzucają
                                sie w oczy (mają do wyboru granat, bordo i biel), a w hallu pewnie te zostaną..
                                • malutenka5 Ja się wcale nie obijam;) 17.07.07, 14:32
                                  Tylko jakimiś zrywami mi się pracuje dziś, jakoś nikt nic ode mnie nie chce (poza przegonieniem na pocztę z listami, posortowaniem jakiegoś dlabli wiedzą czego...) wariatkowo będę mieć dopiero w piątek rano, bo na weekend szykują remont. Dziewczyny, czy któraś z Was była na szkoleniu przedmałżeńskim w Krakowie na Dobrego Pasterza?
    • mika9983 dowcip 17.07.07, 11:20
      W Nowym Jorku otwarto nowy sklep, gdzie kobiety mogą wybrać i kupić męża. Przy
      wejściu jest wywieszona instrukcja korzystania ze sklepu:
      "- Możesz wejść do sklepu tylko jeden raz,
      - jest 6 pięter, a cechy charakterystyczne mężczyzn zwiększają się z każdym
      piętrem,
      - możesz wybrać jakiegokolwiek mężczyznę na piętrze lub iść piętro wyżej,
      - jak wejdziesz wyżej, nie możesz się już cofnąć".
      Pewna kobieta decyduje się wejść do sklepu, żeby znaleźć tego jedynego.
      Na pierwszym piętrze wywieszka mówi: "Ci mężczyźni mają pracę".
      Kobieta decyduje się wejść wyżej.
      Na drugim piętrze jest napis: "Ci mężczyźni mają pracę i kochają dzieci".
      Kobieta znów postanawia wyjść wyżej.
      Na trzecim piętrze jest napisane: "Ci mężczyźni mają pracę, kochają dzieci i są
      bardzo przystojni".
      - "Wow" - myśli kobieta, ale postanawia wejść wyżej.
      Na czwartym piętrze wywieszka mówi: "Ci mężczyźni mają pracę, kochają dzieci,
      są bardzo przystojni i pomagają w pracach domowych".
      - "Niesamowite" - pomyślała kobieta, jednak z ciężkim sercem odrzuca taką
      ofertę i postanawia wejść na wyższe piętro.
      Na piątym piętrze jest napis: "Ci mężczyźni mają pracę, kochają dzieci, są
      bardzo przystojni, pomagają w pracach domowych i są romantyczni".
      Kobietę kusi żeby zostać na tym piętrze, ale decyduje się wejść na ostatnie
      piętro.
      Szóste piętro: "Jesteś na tym piętrze odwiedzającą numer 31 456 012, tutaj nie
      ma mężczyzn, to piętro istnieje tylko po to, żeby pokazać, że kobiecie nigdy
      nie dogodzisz. Dziękujemy za odwiedziny w naszym sklepie".
      • sweedee Re: dowcip 17.07.07, 19:20
        "kobiecie nigdy nie dogodzisz"
        co prawda, to prawda...
    • sweedee Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 17.07.07, 19:28
      jestem za, bo bardzo fajnie było!
      wiadomo mi tylko, że większość lasek z "tamtego porozmawiajmy", z inicjatywą
      ingi, założyła Kawiarenkę na prywatnych, nie?
    • salsa.loca mam pytanko 18.07.07, 00:49
      Olka, wez mi powiedz , czy Wam w tej warszawie to dworzec przebudowali????

bo nam tu sie spór wywiązał, ja nie byłam w warszawie juz od 2 lat ( fajnie mi,
      niesmile ) i dochodza mnie słuchy ze sie cos w centrum wa-wy buduje...
      • elza_lui Re: mam pytanko 18.07.07, 09:24
        To ja może wtrącę się i odpowiem, bo codziennie daje mi się we znaki ten @$%$&^%
        $ remont. O remoncie centralnego nic mi nie wiadomo, ale za to trwa remont
        torów tramwajowych. Z tej okazji tramwaje nie jeżdżą Al. Jerozolimskimi i
        mostem poniatowskim czyli korki jak diabli m.in. w centrum na jednej z głównych
        arterii. Uraczono nas tymi atrakcjami do końca października zdaje się *takie
        plany a jak będzie z realizacją to sie okaże). Oczywiście nie muszę dodawać, że
        generalnie pojazdy raczej dostojnie suną niż jadą.
        Pozdrawiam
        E.
        • np1979 Re: mam pytanko 18.07.07, 11:04
          elza_lui napisała:

> To ja może wtrącę się i odpowiem, bo codziennie daje mi się we znaki ten @$%
          $&^
          > %
          > $ remont.

zgadzam się! ten remont tramwajów to koszmar, a dziś to w ogóle pobiłam rekord
          dojazdu do pracy (mogłabym się dopisać do wątku na największego oszołoma)
          pracuję na świętokrzyskiej przy nowym świecie. mój dzisiejszy dojazd wyglądał
          tak: pod mariottem wsiadłam w pierwszy lepszy autobus (to był błąd), który
          wywiózł mnie pod cepelię. więc wysiadka. stwierdziłam, że przejdę wzdłuż domów
          centrum. no to idę, a tu autobus jedzie, więc wsiadłam, a co, myślę sobie -
          podjadę do metra świętokrzyska. a tu kolejna porażka, autobus wywiózł mnie na
          plac bankowy... w końcu stamtąd wróciłam tramwajem do świętokrzyskiej i z 15
          min spóźnieniem dotarłam do pracy... eh szkoda słów !$$$%%%
          • elza_lui do np1979 - sąsiadka? :) 18.07.07, 12:41
            np1979 napisała:

> pracuję na świętokrzyskiej przy nowym świecie. (...)

To blisko siebie pracujemy, bo ja na pl.Powstańców Warszawy. Do pracy dojeżdżam
            z Ochoty 15 (jak się wyrobię rano i zdążę) lub transportem kombinowanym:
            tramwaj do pl.Narutowicza, N1 i 175. A Twoja dzisiejsza trasa do pracy to
            pewnie tak specjalnie żeby zarzyć spacerku na dobry pocżątek dnia wink Też tak
            sobie potrafię ułatwić i urozmaicić życie smile
            Pozdrawiam
            E.
            • salsa.loca Re: do np1979 - sąsiadka? :) 18.07.07, 12:45
              wspołczuje wam, w Krakowie jest remont mogliskiego i torów na krowdrza-juz jest
              coraz lepeij ale dalej do bani sie jezdzi szczegolnie autem
              • np1979 Re: do np1979 - sąsiadka? :) 18.07.07, 12:52
                ha, jazda autem w wwie szczególnie po południu to dopiero masakra! wiem coś o
                tym, tymbardziej że właśnie robię prawko i się męczę, a na moją biedną Lkę
                jeszcze hamsko trąbiawink))
            • np1979 Re: do np1979 - sąsiadka? :) 18.07.07, 12:50
              tak, mamy bliziutko do siebie. w pracy luz więc siedzę na forum i bardzo się
              cieszę, że nikt nic ode mnie nie chcewink
              • mika9983 Re: do np1979 - sąsiadka? :) 18.07.07, 12:52
                ja na szczęście nie pracuję w okolicach świętokrzyskiej ale często tam jeżdże
                po południu bo tam mamy centrale i rzeczywiście jest strasznie z tym remontem
                jerozolimskich
                ja też mam dziś mały luzik w pracy tzn. 10 minut pracuje a potem 10 minut na
                forum o właśnie szef przyszedł ...
      • golinda Re: mam pytanko 18.07.07, 09:26
        salsa.loca napisała:

> Olka, wez mi powiedz , czy Wam w tej warszawie to dworzec przebudowali????
        >
        >
        > bo nam tu sie spór wywiązał, ja nie byłam w warszawie juz od 2 lat ( fajnie
        mi,
        > niesmile ) i dochodza mnie słuchy ze sie cos w centrum wa-wy buduje...

Odpowiadam:
        dworca centralnego nie przebudowali, ale są plany
        może niektórym się wydaje, że Złote Tarasy to część dworca...? wink
        • mika9983 Re: mam pytanko 18.07.07, 09:58
          no nie powiem ciekawa koncepcja złote tarasy jako część centralnego
        • salsa.loca Re: mam pytanko 18.07.07, 10:22
          no wiesz, moze ci co tak mysla byli najpierw w Krakowie-nam zrobiono niezły
          dowcip-obok pieknejgo zabytkowego budynku dworca i zabytkowej poczty postawili
          moloch ze stali szkła i betonu czyli Galerie Krakowska-brzydaja jak sie patrzy
          boki zrywac takie smieszne

a powiedz mi czy jestescie zadowoleni ze do "interesujacej " juz i tak
          architektury centrum warszawy dowalono jeszcze tarasy??
          • mayagaramond Re: mam pytanko 18.07.07, 10:32
            Tarasy pod wzgledem archtektonicznym sa super. A dworzec centralny nie...

W Krakowie dawno nie bylam, spojrzalam sobie na ta Galerie na zdjeciu - ja
            bardzo lubie polaczenie szkla i stali w architekturze. Nie przeszkadza mi
            rowniez nowoczesny budynek kolo starego, choc nie wiem jak ta galeria sie
            prezentuje kolo dworca. Najlepsi sa w tym Austriacy - potrafia fantastycznie
            laczyc kamienice sesecyjne z nowoczesnym wzornictwem.
            • salsa.loca Re: mam pytanko 18.07.07, 10:54
              niebyłoby tak zle, gdyby tego tak nie wybudowali ze "wazi " na budynek dworca i
              zasałnia zabytki na pawiej
              • mayagaramond Re: mam pytanko 18.07.07, 10:58
                Trzeba bedzie to na zywo zobaczyc i odwiedzic Krakow. Moj N uwielbia to miasto i
                chociaz Niemice to zna je lepiej niz ja (no dobrze, ja z Warsiawy), z milosci do
                mnie pojechal tam na kurs polskiego i pisal tez prace dypl. o Krakowie.

Do Tunezji? A lubisz, jak cie za rekaw ciagna i blyskotki sprzedaja? Bo jak nie
                to sie zameczysz. A co z ta Czarnogora? My wybieramy sie do Chorwacji i chcemy
                zahaczyc o Czarnogore.
                • salsa.loca Re: mam pytanko 18.07.07, 11:00
                  nowąłsnie tez myslimy ale to juz bedzie pazdziernik i moze byc kiepsko z pogoda,
                  czekamy na naszych znajomków

a my teraz chyba pojedziemy sobie na tydzien na roud trip po pOlskim wybrzeżu
                  • mika9983 Re: mam pytanko 18.07.07, 11:03
                    round trip po wybrzeżu to świetny pomysł... ja stamtąd pochodzę kocham ten
                    region... a teraz ta cholerna wawa ale się powoli przyzwyczajam
                    • salsa.loca Re: mam pytanko 18.07.07, 11:09
                      ty a skad dokładnie??
                      to moze nam jakis nocleg gdzies załtwisz?? smile))))

odezwała sie we mnie nutka kombinowania
                      • mika9983 Re: mam pytanko 18.07.07, 11:11
                        niestety na pomorzu to już zostali tylko teściowie i rodzeństwo: w Gdańsku i w
                        Lęborku
                        • salsa.loca Re: mam pytanko 18.07.07, 11:14
                          aaa, to bylismy w Maju w Gdansku

teraz myslimi zaczac w łebie a potem sie zobaczysmile))
                          • mika9983 Re: mam pytanko 18.07.07, 11:24
                            my będziemy w sobotę w Łebie się wygrzewać jeśli pogoda dopisze a w niedziele w
                            Gdańsku
                            • salsa.loca Re: mam pytanko 18.07.07, 11:27
                              a mogłabys tak przy okazji rozwiedziec sie czy jest jakies fajne mniejsce w
                              łebie do spania, moze jakas kwaterka??
                              • mika9983 Re: mam pytanko 18.07.07, 11:29
                                generalnie w Łebie to nie ma problemu z kwaterkami na każdym rogu jak w
                                zakopanem czeka ktoś kto proponuje kwaterki ale jasne jak będę to popytam
                                popatrze
                                • salsa.loca Re: mam pytanko 18.07.07, 11:50
                                  chodzi to zeby cena tez była dla ludzismile)
                                  • mika9983 Re: mam pytanko 18.07.07, 11:56
                                    oj salsa przecież rozumiem że cena nie ma być jak w Neptunie w Łebie hihi jak
                                    coś znajde to dam znać
                • olenka_a Chorwacja 18.07.07, 11:11
                  My tez wybieraliśmy sie do Chorwacji...i wypad do Czarnogóry
                  Mieliśmy cały plan opracowany, za 2 tygodnie wyjazd...ale z powodu siły wyższej
                  nie pojedziemy. Nie wiem czy uda nam się jeszcze załatwić coś nad polskim
                  morzem...a i pogoda ma byc u nas kiepska w przyszłym tygodniu. Nie wiem więc
                  jak nasz plener wypadnie. To się okaże...

Co do Tunezji - 2 pary naszych znajomych były teraz - 2 tygodnie, all
                  inclusive, last minute. Wrócili baaaaaaaardzo zadowoleni. A inni byli w
                  Egipcie, ale w marcu. Też im się podobało.
    • sweedee Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 18.07.07, 12:16
      Ashton, weź no zarządź - piszmy "porozmawiajmy" z aktualną datą, bo jak później
      odpalam komputer, to nie mogę dojść do ładu, np. ja osobiście...
      Poza tym, chyba każdej z nas będzie wygodniej?
      • gina28 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 18.07.07, 12:22
        no właśnie, w zeszłym roku codziennie się zakładało nowy i to jeszcze na
        wyscigi. Kto pierwszy, ten lepszy... ja będę wygrywać, bo budze się o szóstej smile
        • elza_lui Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 18.07.07, 12:33
          gina28 nie będziesz wygrywać, ja wstaję o 5:30 5:45 bo na 7 do roboty sad
      • ashton Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 18.07.07, 12:31
        No na wstępie przypomniałam że codziennie było nowe "porozmawiajmy" - ja i tak
        za bardzo się w pogaduchach nie udzielam, róbcie tak żeby Wam wygodnie było :-
        )))
        • maraxela Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 18.07.07, 12:57
          ja czesto chodze spac dopiero o 6 rano wiec hahah nie macie szanssmile ja bede
          robila pogadajmy chyba sama ze soba o 4 ranosmile
    • sweedee Laski, od jutra "pogadajmy" i aktualna data!!! 18.07.07, 12:51
      Która pierwsza będzie się tu zjawiać, niech smaruje nowy temat np.
      "porozmawiajmy 19.07.07" itd., ok?
      Ordnung muss sein, bo nie można dość do ładu!
      • salsa.loca Re: Laski, od jutra "pogadajmy" i aktualna data!! 18.07.07, 13:01
        sweedee napisała:

> Która pierwsza będzie się tu zjawiać, niech smaruje nowy temat np.
        > "porozmawiajmy 19.07.07" itd., ok?
        > Ordnung muss sein, bo nie można dość do ładu!

ja woll Herr General!!!!
    • maraxela temat.czy jestescie zadowolone ze swojej pracy?? 18.07.07, 13:15
      czy chcecie pracowac dalej czy raczej zajac sie dziecmi?? jaka jest wasza wizja
      rodziny?? czy dziecko do zlobka i wy dalej do pracy czy raczej zamierzacie mu
      poswiecic wiecej czasu i same wychowywac do powiedzmy 6 lat??
      • kotabma Re: temat.czy jestescie zadowolone ze swojej prac 18.07.07, 13:25
        dziecko do babuni a ja do pracy smile
        a jak bedzie starsze to do babuni i do przedszkola.
        ja tam lubie moja prace i nie chce siedziec w domu przez np 6-7 lat.
      • malutenka5 Re: temat.czy jestescie zadowolone ze swojej prac 18.07.07, 13:47
        Całe życie nie chcę być szumnie zwaną office person, czyli gońcem biurowym. Chyba od października zacznę studia, a raczej na nie wrócę, bo przerwałam z powodu zyciowych zawirowań. Ciągnie mnie cały czas do tej resocjalizacji smileI najprawdopodobniej będę zdawać kolejny raz egzamin do policjiwink
    • maraxela Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 18.07.07, 13:27
      ja idac na studia medyczne mialam jakies takie wielkie wyobrazenie o pracy
      lekarza,cos w stylu dr judym ze tak to ma wygladac nom studia mnie bardzo
      zawiodly.Nie nauczli mnie tam nic poza sucha teoria,nie pokazali mi tam
      podejscia do Czlowieka jako Jednostki bardziej nauczyli ze czlowiek to zbor
      narzadow pt serce watroba itd podchodzac do pacjeta moi nauczyciele nie
      podchodza do Pani Joli ale podchodza do marskosci watroby.ta praca z ludzmi
      jest dla mnie strasznie przygnebiajaca dolujaca nieraz jak wracam mam pochote
      trzasnac drzwiami i gdzies wyjechac miec swiety spokoj.Nie wiem kiedy sie
      rpzyzwyczaje do widoku smierci kiedy bede z nia "na Ty" boje sie jej uciekam od
      niej boje sie kontaktu z umierajacym pacjetem,boje sie kazdego ranka kiedy moj
      chlopak wyjezdza do pracy ze on moze juz nie wrocic,bo przeciez widzialam juz
      nei raz wypadek drogowy w ktorym gineli tacy jak on.Mam w sobie jakis taki
      straszny lek ze teraz On ejst ze mna ale wieczorem juz moze go nie byc.Jak
      czlowiek sie nie styka z tym na codziej to o tym nie mysli,oddala ta mysl.Serce
      mo sie kraje jak widze malzonka ktory dowiedzial sie rpzed chwila ze jego 2
      polowa odeszla a przeciez tak sie kochali i zyc bez siebie nie mogli.Boje sie
      tego slubu boje sie rpzyzwyczjenia boje sie ze kiedys ta osoba ktora bedzie
      cichutko plakac na korytarzu bede ja i co wtedy jak mozna z tym dalej zyc??
      • np1979 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 18.07.07, 13:33
        myślę, że nie można się zamartwiać na zapas. wiadomo, że codziennie może się
        wydarzyć jakieś nieszczęście ale ja staram się o tym nie myśleć. trzeba się
        cieszyć każdą chwilą z ukochaną osobą, nie kłócić się o duperele, i po prostu
        normalnie żyć. ale skoro masz kontakt z ciężko chorymi i umiereającymi to na
        pewno nie jest łatwo przestać myśleć o śmierci. są lepsze i gorsze dni ale
        musmimy się cieszyć tym, co mamy i nie przejmować się za bardzo tym, co może
        się wydarzyćsmile
        • maraxela Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 18.07.07, 13:38
          jazawsze chcialam pojechac na misje polska akcja humanitarna organizuje wyjazdu
          np do czadu do obozu dla uchodzcow,chcialabym jechac tylko ze juz nie jestem
          sama nie ryzykuje tylko swoim zyciem ale tez po czesci zyciem moim i mojego M
          jak mi sie cos stanie jemu tez swiat sie zawali.Jezeli kazdy by tak myslal nikt
          by tam nie pojechal a ci ludzi potrzebuja pomocy codziennie umiera tam setki
          dzieci . wszytko w tym zyciu jest jakies takie ciezkie chyba sie juz troche
          pogubilam
      • golinda Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 18.07.07, 13:41
        maraxela napisała:

> boje sie kazdego ranka kiedy moj
        > chlopak wyjezdza do pracy ze on moze juz nie wrocic,bo przeciez widzialam juz
        > nei raz wypadek drogowy w ktorym gineli tacy jak on.Mam w sobie jakis taki
        > straszny lek ze teraz On ejst ze mna ale wieczorem juz moze go nie byc.Jak
        > czlowiek sie nie styka z tym na codziej to o tym nie mysli,oddala ta
        mysl.Serce
        >
        > mo sie kraje jak widze malzonka ktory dowiedzial sie rpzed chwila ze jego 2
        > polowa odeszla a przeciez tak sie kochali i zyc bez siebie nie mogli.Boje sie
        > tego slubu boje sie rpzyzwyczjenia boje sie ze kiedys ta osoba ktora bedzie
        > cichutko plakac na korytarzu bede ja i co wtedy jak mozna z tym dalej zyc??

ja nie jestem lekarzem i doskonale cię rozumiem (nawet nie wiesz jak dobrze!)
        czasami mam ochotę iść do psychiatry, żeby mi coś przepisał na takie koszmarne
        myśli
        • malutenka5 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 18.07.07, 13:53
          > maraxela napisała:
          > zlowiek sie nie styka z tym na codziej to o tym nie mysli,oddala ta
          > mysl.Serce
          >
          > mo sie kraje jak widze malzonka ktory dowiedzial sie rpzed chwila ze jego
          > 2
          > polowa odeszla a przeciez tak sie kochali i zyc bez siebie nie mogli.Boje
          > sie
          > tego slubu boje sie rpzyzwyczjenia boje sie ze kiedys ta osoba ktora bedz
          > ie
          > cichutko plakac na korytarzu bede ja i co wtedy jak mozna z tym dalej zy
          > c??

Bo to przyzwyczajenie się do drugiej osoby jest i piękne i straszne, rozumiem...
          • maraxela Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 18.07.07, 13:57
            praca z ludzmi latwa na pewno dla mnei nei bedzie wczopraj mnie rozbroila jedna
            pani w telewizji byl reportaz o tym jak to wyslali kobieta na wsiach
            zaproszenie na cytologie no i okazalo sie ze z tego skozystalo bardzo malo
            kobiet.pojechali na wies i zaczeli sie pytac dlaczego nie poszly jedna pani
            mowi tak (z rozbrajajacym szczesciem i usmiechem to mowila)"dostalam tak
            dostalam ale szybko spalilam to pieruństwo zeby mnie nie kusilo pujsc" no rece
            opadaja
            • golinda Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 18.07.07, 14:02
              maraxela:
              ja też to widziałam, aż się krew we mnie zagotowała, że są tacy idioci na
              świecie!!!
            • malutenka5 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 18.07.07, 14:06
              A później jest płacz, że za późno, żeby cokolwiek leczyć...
              • maraxela Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 18.07.07, 14:09
                nie pozniej sa pretesje do lekarzy w stylu "gdybysmy mieli wiecej kasy to na
                pewno by sie dalo mnie uleczyc a tak oni ecza tylko "swoich"
              • maraxela Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 18.07.07, 14:11
                ten facet pozniej sie dobrze wypowiedzial za taki brak subordynacji ta madra
                pani powinna zaplacic wieksza skladke ubezpieczeniowa,niby kazdy jest wolny i
                moze decydowac za siebie ale dlaczego pozniej Wy macie placic tysiace zloty za
                leczenie ww pani?? a jak wy zachorujecie to moze nie byc pieniedzy bo ww pani
                nie raczyla sie zglosic"
                • mika9983 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 18.07.07, 14:16
                  też jestem tego zdania co ten Pan. Jak moja mama dostała to zaproszenie to już
                  drugiego dnia ją wysłałam i poszła choć ja pilnuję żeby robiła cytologię co pól
                  roku... normalnie tak się zdenerwowałam tym tematem że idę do bufetu kupić
                  sobie batona
                • malutenka5 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 18.07.07, 14:16
                  A z tym też racja, oczywiście w takim przypadku jest tekst 'Za mało daliśmy do kieszeni i nie chcieli leczyć'. Z resztą, wiem, jak się dzieje na wsiach, bo mieszkałam na takiej jeszcze dwa lata temu.
            • sweedee Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 18.07.07, 14:53
              "dostalam tak dostalam ale szybko spalilam to pieruństwo zeby mnie nie kusilo
              pujsc"
              pewnie myślała, że na grupowy sex dostała zaproszenie! :o
              kawał roboty trzeba jeszcze odwalić, żeby zmienić mentalność ludzi ze wsi...
      • sweedee Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 18.07.07, 14:01
        Mnie też na studiach (socjologia) wciskali suchą teorię, takie pier...nie o
        Szopenie, a co niektórzy wykładowcy potrafili skutecznie zniechęcić nawet do,
        wbrew pozorom, ciekawych przedmiotów. Ale to jest polska szkoła, czy to wyższa
        czy to "niższa" i to jest smutne. A jeszcze bardziej przygnębiające jest to, i
        dla nas - pacjentów i dla was - przyszłych lekarzy, że medycyna pod tym
        względem wcale nie jest lepsza... Także rozumiem Twoje wypalenie i
        rozczarowanie. Może minęłaś się z powołaniem?
        Dziewczynko, ale tak nie można myśleć, że coś się stanie twoim bliskim, bo po
        prostu zeschizujesz! A to, jak będzie wyglądało Twoje życie po ślubie, zależy
        tylko i wyłącznie od WAS samych, od Waszego uczucia do siebie, od przyjaźni,
        jaka Was łączy.
        W moim przypadku, ślub to była tylko formalność, nic się nie zmieniło, dalej na
        siebie warczymy, średnio co 2 tyg. bierzemy rozwód z powodu bałaganiarstwa
        mojego chłopa, ale pomimo wszystko lubimy się smile
        Także laska, uszy do góry, bo widzę, że Cię chyba zdołowała ta pogoda, nie?
        • maraxela Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 18.07.07, 14:06
          doluje mnie ten caly zgnily system ta arogancja wokol mnie olewanie noszenie
          glowy to ze np w praktyce w pogotowiu pokazuje sie studenta ze pacjet ktory ma
          85 lat to juz nei warto go ratowac bo swoje przezyl "a kto im do jasnej cholery
          dal prawo do osadzania ile to ma zyc wkur.... mnie to,a lekarz ktory ratuje 95
          latnia staruszke uznawany jest za oszoloma i wysmiewany po katach" ja w takiej
          atmosferze pracowac nie chce juz wole sobie pracowac wbiedrace niz widziec taka
          znieczulice i "nasiakac"nia
      • gina28 Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 18.07.07, 15:16
        Ucieknij w te pieluchy. Albo i na L4 juz w ciąży. Pooglądaj Lesną Górę smile.
        Nie martw się o Narzeczonego, mój będzie jeździł codziennie w sumie ponad 100
        km po dziadowskich, ruchliwych drogach... Nie martwię się, bo bym zgłupiała.
        Wszytskie nasze włsoy na głowie sa policzone, a co ma się stac, stanie sie w
        najlepszym dla nas momencie i w najlepszej dla nas kolejności. Nawet jak
        postoimy na szpitalnym korytarzu... to coż. Przeżyjemy. I poczekamy na na swoją
        kolej.
    • maraxela Re: wątek "porozmawiajmy" - a może reaktywacja? 18.07.07, 15:30
      jeszcze nie jestesmy gotowi na dziecko ja jeszcze tego nie czuje jeszcze to nie
      ten czas.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka