Dodaj do ulubionych

mój zestaw;)

20.07.07, 00:34
dziewczyny oto moj slubny zestaw: suknia jest biala z dodatkiem ecru, welon
planuje nad kokiem i we wloskach storczyk zielony taki jak w bukiecie. czy
Waszym zdaniem to wszystko do siebie będzie pasowało? moze jakies sugestie lub
inne propozycje macie...z gory dziekuje za wszytskie opiniewink))
img168.imageshack.us/img168/303/zestawienieay2.jpg
Obserwuj wątek
    • pronovia Re: mój zestaw;) 20.07.07, 09:57
      A Pan Młody? W jakich kolorach wystąpi. Pamiętaj, że musicie razem się do
      siebie dopasować. Zielony storczyk do sukienki ecru? Dość odważny zestaw.
      • maeve_binchy Re: mój zestaw;) 20.07.07, 13:39
        akurat taka zielen jak na zdjecie swietnie pasuje do ecru - cieple odcienie.
        Zaden tam odwazny zestaw.
    • kingadaw Re: mój zestaw;) 20.07.07, 10:01
      Ładny zestaw, ale jeśli chodzi o bukiet to zielony do ecru będzie bardzo mdły,
      polecam jeśli chcesz storczyki coś w bardziej zdecydowanym kolorze, np. lila,
      jasny fiolet.
      • nati.82 Re: mój zestaw;) 20.07.07, 10:10
        Zielony storczyk wcale nie jest mdły! Bardzo ładny bukietwink
      • kingadaw Re: mój zestaw;) 20.07.07, 10:15
        www.lasvegasbouquet.com/weddings/w-images/bb-orchids.jpg
        www.narcyz.com.pl/galeria/pict2467.jpg
        (w tym bukiecie byłam dłuugo zakochana...)

www.zaremba.kartuzy.biz/images/Galeria/slubne_15.jpg
        img158.imageshack.us/img158/1739/895a8cde2786fb70kopiajc5.jpg
        img261.imageshack.us/img261/4040/classyhb3.jpg
        photofile.ru/photo/fragola/1117565/large/32329154.jpg
    • zuzia_8 Re: mój zestaw;) 20.07.07, 10:11
      no ja bym miała kilka uwag smile
      1. zielone storczyki do takiego koloru sukni jakoś mi się nie widzą.
      Przyciemnią całość. Lepiej wybrać te jaśniejsze.
      2. mam nadzieje, że przedstawiłaś nam tylko fryzurę - bo jeżeli chcesz kwiatek
      we włosach to musi być taki sam jak w bukiecie. Masz kwiat na sukni, kwiaty w
      bukiecie i jeżeli będziesz miała inny we włosach to już bedzie pomieszanie z
      poplątaniem.
      3. naszyjnik jest zdecydowanie za długi. będzie dochodził do sukni i stracisz
      dekolt (optycznie go sobie skrócisz). Wybierz coś krótszego a najlepiej tylko
      wiszące kolczyki.
      pozdrawiam
    • mika9983 Re: mój zestaw;) 20.07.07, 10:14
      storczyki powinny pasować ale na pewno nie zielone, jakieś jaśniejsze, z
      naszyjnika w ogóle bym zrezygnowała bo dodatkowo jeszcze zasłonisz dekolt a nie
      o to chodzi, ubrałabym do niej tylko kolczyki, jeśli chodzi o włosy to fryzura
      ładna ale welon nad kokiem i do tego jeszcze kwiat?? jeśli kwiat i welon to
      tylko tak jak jest na zdjęciu
    • salsa.loca Re: mój zestaw;) 20.07.07, 10:18
      wszystko osobno jest łądne ale razem nie weim czy sie zgra

bo suknia kolorystycznie ciepła a kwiaty zimne, to jakos mi nie pasuje do konca,
      ale w realu moze sie okazac super, bo taka koncepcja bukietu mi sie podoba,
      tylko moze inna kolorystyka??
      co do fryzury-bardzo ładna tylko zrezygnowałabym z takiego upięcia welonu bo sie
      wydaje za duzo wszystkiego
      moze welon na grzebyku, wtykany od gory, po oczepinach mozna sciagnac(albo i
      wczesniej) i miec pieknego koka z kwiatami

niestety nie podobaja mi sie buty, ale o tym to nie gadajmy, bo gusta butowe na
      forum sa bardzo rozległe i juz nie raz było tak, ze buty budziły skrajne emocjesmile)
    • gojka23 Re: mój zestaw;) 20.07.07, 11:02
      Moim zdaniem welon pod kokiem...śliczna fryzura...by ją zakrywało.
      • nantu Re: mój zestaw;) 20.07.07, 12:11
        Dziewczyny!!!a więc tak:
        - suknia jest biala z dodatkim ecru, a wiec w kolorze ecru jest tylko gora
        gorsetu i dol sukni, takze suknia w przewazajacej czesci jest biaala!!!!
        - kolczykow miec nie moge, gdyz nie mam przeklutych uszu!
        - napisalam, ze storczyyk we wlosach ma byc zielony, to tylko przyklad fryzurki
        - narzeczony ma czekoladowy garnitur z kamizelka i koszula ecru
        co do butow..hmm niestety nie milalam za duzego wyboru, mam rozmiar 41 i nigdzie
        nie moglam zadnych znalzcsad te byly jedyne w moim rozmiarze i wygdne!!!

bardzo dziekuje za wszystkie opinie i teraz przy kilku wyjasnieniach prosze o
        nastepne!
        • mika9983 Re: mój zestaw;) 20.07.07, 12:13
          skoro jest biała to ok... ale z naszyjnika i tak bym zrezygnowała na rzecz
          klipsów skoro nie masz przekłutych uszu...
          • grajka25 Re: mój zestaw;) 20.07.07, 12:14
            Tutaj suknia jest w kolorze ecru i zielone storczyki, według mnie pasujesmile
            www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/e53d648c82810d1b.html
            • pronovia Re: mój zestaw;) 20.07.07, 12:17
              tu pasuje do sukni i do klapy bo Pan Młody ma szary ganrnitur, do czekoladowego
              garnituru czarno to widzę...
              • nantu Re: mój zestaw;) 20.07.07, 12:43
                > tu pasuje do sukni i do klapy bo Pan Młody ma szary ganrnitur, do czekoladowego
                >
                > garnituru czarno to widzę...

no to jaki kolor tych storczykow?? wydaje mi sie ze zolte beda pasowaly do
                garnituru, ale znowu do mojej sukni nie..bo wszystko sie "zleje"sad(( pomocy!!!
                myslalam, ze zielonyy to uniwersalny kolor jezeli chodzi o kwaity i bedzie do
                wszystkiego pasowal...
                • nati.82 Re: mój zestaw;) 20.07.07, 12:47
                  nantu! oczywiście, że zielone storczyki będą pasowaly do czekoladowego
                  garnituru! będą wyglądały przynajmniej wyraziście, więc się nic nie martw!
                  • nantu Re: mój zestaw;) 20.07.07, 12:51
                    ooo ufffff, dzieki wink)) bo juz poprostu zdurnialam!!! i tak najdluzej wybieralam
                    i szukalam bukietu, jak juz znalazlam cos co mnie zauroczylo to masz ci los
                    nagle ktos mi mowi,ze pasuje jak piesc do nosawink
                    ale ulzylo mi terazwink wielkie dzieki!!!!!!!
                    • bibita Re: mój zestaw;) 22.07.07, 01:12
                      uwielbiam storczyki, wiec polecam z całego serca
          • nantu Re: mój zestaw;) 20.07.07, 12:16
            na rzecz
            > klipsów skoro nie masz przekłutych uszu...

nie to niestety nie wchodzi w gre, w jakichkolwwiek kolczykach wygladam jak
            "stara cyganka" nie ujmujac niczego oczywiscie Cyganomwink mam dlugie ciemne wlosy
            i ciemna karnacje, kolczyki czy cokolwiek na uszach odpada, poza tym naszyjnik
            to prezent od mojego narzeczonego, musze go zalozyc...wezme go za tydzien na
            przymiarke i zobacze jak to bedzie razem wygladalo..
        • zuzia_8 Re: mój zestaw;) 20.07.07, 12:15
          ok.
          w takim razie kwiatki mogą być. bo do koloru sukni ze zdjęcia to nie bardzo.
          natomiast zgadzam się z miką - zrezygnowałabym zdecydowanie z naszyjnika na
          rzecz klipsów.

a nie możesz przekłuć uszu? to tylko chwilka i przy dzisiejszych metodach - nie
          boli. To nie to co dawniej - przekłuwanie igłą na ziemniaku smile
          • nantu Re: mój zestaw;) 20.07.07, 12:19
            > a nie możesz przekłuć uszu?
            Nie, nietety mialam juz kiedy przeklute moje uszy nie nadaja sie do kloczykow,
            giolo mi sie miesiacami, zreszta napisalam wczesniej ze do mojej urody nie
            pasuja kolczyki!!!(nie jest to tylko moje zdaniewink
    • gioseppe fajny zestaw :) 20.07.07, 13:32
      bukiet mozna ozywic dodajac odrobinke kremowych kwiatow
      • nantu Re: fajny zestaw :) 20.07.07, 15:20
        dziekuje za słowa otuchywink czy nap poaczenie tego bukietu z tym:
        img528.imageshack.us/img528/4886/storczykiirozeoq4.jpg, czyli dodanie
        rozyczek kremowych bedzie lepsze? amoze polaczyc zielone storczyki z kremowymi?
        i wtedy narzeczony mial by kremowego storczyka przy klapie w czekoladowym
        garniturze. balam sie dwukolorowego bukietu, bo suknia juz jest dwukolorowa...
        prosze o opinie!! pomocy!!
        • nantu jeszcze raz link do drugiego bukietu 20.07.07, 15:22
          img470.imageshack.us/img470/9948/storczykiirozelx5.jpg
        • kingadaw Re: fajny zestaw :) 20.07.07, 15:22
          cos ze zdjęciem nie tak...
        • gioseppe Re: fajny zestaw :) 20.07.07, 15:33
          rozyczki wedlug mnie sa zbyt zbite w formie zeby je laczyc z rozami.
          lepiej wygladalyby ktores z tych kwiatow (nie znam nazw) lub frezje.
          img516.imageshack.us/my.php?image=remtp7.jpg
          tutaj są fajne kremowe kwiaty ale nie jestem pewna co to za odmiana kwiatów -
          wydaje mi się ze jakaś odmiana storczyka
          img182.imageshack.us/my.php?image=fguu1.jpg
    • agnrek Re: mój zestaw;) 20.07.07, 16:33
      Wszystko ekstra, zwłaszcza fryzura - miałam bardzo podobny koczek.
      • nantu Re: mój zestaw;) 20.07.07, 20:48
        bardzo mi milo i jakos lżej na duchu, ze napisalas to ty agnrek winkjestes (pewnie
        nie tylko dla mnie) symbolem dobrego gustu, prostoty i elegancji, wiec mam
        nadzieje, ze bedzie okwink
        • nantu brak storczyków:((( 30.07.07, 11:07
          w sobote bylam zamowic bukiet, okazalo sie ze teraz nie ma w ogole sezonu na
          storczyki, jest barzo watpliwe, ze beda w hurtowni, w sierpniu storczyki trzeba
          sprowadzac podobno az z afryki i ceny sa zwalajace z nogsad razem z paniami z
          kwiaciarni ustalilysmy, ze bede miala bukiet forma taki sam jak ten ze
          storczykow, a zamiast nich kremowe i biale roze i eustomy, mysle ze tez bedzie
          ładniewink
          • slona28 Re: brak storczyków:((( 30.07.07, 11:20
            Nantu - a kiedy masz ślub? Ja wczoraj zamówiłam baaaardzo podobny bukiet na 25
            sierpnia, i Panie powiedziały, że jeśli tylko będzie ciepło - to storczyki
            będą, w ramach akcji awaryjnej ustaliłysmy, że moga być ostatecznie te
            tajlandzkie, które są cały rok (to te, które mają delikatniejsze kwiaty i można
            kupić w doniczce).
            Uparłam się na stroczyki i pomimo, że w moim mieście jest giełda kwiatowa, to
            wszyscy mi wciskali cantadeski, których niecierpię. Zamówiłam w innym mieście i
            na luzie - da się smile
            Choć w tej chwili nie ma zupełnie w kwiaciarniach storczyków (odmiany
            cymbidium? - chyba tak się nazywają), pojawiają się juz normalnie we wrześniu,
            czasem pod koniec sierpnia - to zależy od pogody.

naszymi kwiatami są właśnie storczyki -t o były pierwsze kwiaty jakie dostałam
            od mojego narzeczonego i szczególnie je lubię.
            Wczoraj w kwiaciarni widziałam przecudny bukiet z amarylisów - ale zostanę
            wierna pierwszej opcji smile

pozdrawiam
            • nantu Re: brak storczyków:((( 30.07.07, 11:41
              > Nantu - a kiedy masz ślub?

no ja mam tydzien przed Toba- 18.08, w kwiaciarni powiedzieli, ze nie moga
              zagwarantowac, ze storczyki beda, jezeli beda to przywioza, ale to jest ryzyko.
    • nionczka Re: mój zestaw;) 30.07.07, 11:17
      1. za duzo tutaj wiszacych elementów. Zrezygnowalabym z naszyjnika a juz
      napewno w tej formie. jesli juz cos chcesz na szyje to wybierz cos krotszego,
      okraglego. suknia i tak jest bardzo strojna.
      Podobnie z bukietem. Zwisaja z niego jakies trawki, welon z glowy, drapowania
      na spodnicy... Czegos tu za duzo.

2. kombinacja kolorów wydaje mi sie OK. Nie wiem czemu dziewczyny nie widza
      zielonego z ecru?

3. sliczne buty smile

4. jesli bedzie welon, moze lepiej bez kwiatka. albo bez welonu? A juz napewno
      nie przykrywaj nim fryzury z kwiatem.
      • nantu Re: mój zestaw;) 30.07.07, 11:39
        bylam w sobote na przymiarce, wszystko idealnie pasujewink naszyjnik nie jest
        wcale za dlugi, dlugosc idealna, nie moge miec nic "okraglego", poniewaz nie
        naleze do najszczuplejszych, wiec to mnie "wyciagnie"wink welon bedzie bez
        wykonczen, zwykla mgielka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka