Dodaj do ulubionych

kolor ecru

25.07.07, 07:17
jakim kolorem bukietu bądz dodatków ożywić suknię ecru myślałam o czerwieni
takiej ciemnej i dodatki w złocie co myslicie.jestem brunetką
Obserwuj wątek
    • gioseppe Re: kolor ecru 25.07.07, 07:40
      do ecru pasuje bardzo dużo kolorów.
      wszystkie ciepłe np.pomarańczowy
      pokaż suknię, dobierzemy coś.
    • sukniagala Re: kolor ecru 25.07.07, 10:48
      Witam,
      ja do sukni ecru miałam bukiet z... goździków,w kolorze herbacianym, z
      ciemniejszymi obrzeżami płatków. Do tego dużo zieleni, bukiet był okragły,
      raczej mały. Wyglądało to obłędnie smile) I zupełnie przypadkowo jakoś tak wyszło
      ze cała kolorystyka - zaproszeń, bukietu, dekoracji auta, tortu - była w
      kolorach kremowo-herbaciano-złocistych.
      Myślę że złote dodatki jak najbardziej pasują.

• magdalinska Re: kolor ecru 25.07.07, 11:14
      ja planuje do mojej ecru bukiet w zieleni z ecru. Chociaz propozycja gioseppe
      wydaje sie tez kuszacasmile) tak wiec zastanowie sie jeszcze nad ta pomarancząsmile)
      • gioseppe Re: kolor ecru 25.07.07, 11:29
        pokazywalam juz sporo zestawien z tym kolorem, przejrzyj archiwum wpisujac bukiet

a jak nie to pokaz suknie to cos wymyslimy
        • magdalinska Re: kolor ecru 25.07.07, 11:47
          sukni na razie nie chce pokazywac, bo mam tylko zdjecie z mierzenia w salonie,
          sukienka nie jest na moj rozmiar, za dluga, za szeroki dol, do tego mam
          przylozony welon, ktorego nie bedziewink tak wiec dzieki za dobre checi, ale moze
          poczekam po polowy sierpnia na przymiarke tej mojejsmile zreszta sledze forum juz
          od roku i rozne tematy o bukietach przegladalam, no i chyba sama nie wiem czego
          chcewink moze zdam sie na zaprzyjazniona kwiaciarke i ona cos wymyslismile a jak nie
          to rzuce zdjecie i zdam sie na was, drogie forumkismile))
        • magdalinska Re: a zreszta.... oto moja suknia:) 25.07.07, 13:02
          a zreszta.....smile) myslalam cos o bukiecie zblizonym ksztaltem do tego kwiata na
          biodrze, chce zlikwidowac w ogole kwiat na piersi, tak wiec zostanie tylko ten
          na biodrze. dlatego chcialam zdac sie na kwiaciarnie, oni maja wieksze
          doswiadczenie ode mniesmile aha, i nie bede miala welonu, tylko zywy kwiat

www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=e1aabea6e99632a1
    • agnrek Re: kolor ecru 25.07.07, 11:22
      Ja jestem brunetka i miałam bordowy bukiet, ale do białej sukni. Jeśli Twoje
      ecru nie jest za bardzo kremowa, ale wpada w biel, to bordo będzie ok. Jeśli
      natomiast jest bardziej beżowe, to polecam ciemny pomarańczowy.
      • kfiatuszek1903 Re: kolor ecru 25.07.07, 11:44
        ja maiałam jasne ecru i bukiet z kolorach"ecru, bardzo jasny łosoś, zieleń i
        śliwka -fiolet.
    • morrighan80 Re: kolor ecru 26.07.07, 00:48
      Mi by podeszly te pomaranczowe kalle (inaczej sie nazywaja ale nie moge
      zapamietac) -> link. W kwiaciarni na pewno beda wiedziec.
      www.flowers.pacificcallas.com/orangecallalilyflowers2.htm
    • zuzia_8 Re: kolor ecru 26.07.07, 09:24
      ja bym nie szalała z bordowym.
      może różowy? np. połączenie różowych róż i białej/ecru eustomy?
    • catlady Re: kolor ecru 26.07.07, 09:38
      Mnie się podoba do ecru, jeśli oczywiście chodzi o "ożywienie" całej stylizacji,
      połączenie kwiatów w kilku pastelowych odcieniach- np. delikatny pomarańcz,
      łosoś, róż,jasny fiolet,żółty, ecru czy jakaś taka złamana biel. Widziałam taki
      bukiecik, wyglądał bardzo wiosennie i naturalnie, ale to było do sukni w bardzo
      dziewczęcym i raczej wiosenno-letnim stylu. Wszystko zależy od sukni, w jakim
      jest stylu. Czerwone kwiaty miała moja siostra, ale do białej sukni- ładnie
      było, bo ona ma czarne włosy i ciemną karnację. do ecru jakoś nie bardzo mi sie
      ta czerwień lub bordo widzi. Ładnie też wyglądałyby kwiaty w kolorze
      herbacianym. Ja miałam do sukni jasno złotej na cywilny pomarańczowe róże i
      faktycznie ładnie ozywiły całość.Większość panien młodych ma jednak do sukni
      ecru bukiet w tym samym kolorze, co też wygląda ładnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka