emeelka 01.09.07, 17:40 Czy ktoś kupował Finlandię w Makro i czy wszystko było ok? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brandy35 Re: Wódka w Makro 01.09.07, 18:11 Moja kumpela pracuje w hurtowni alkoholi i poleca Finlandię, choć ja sama osobiście nie piłam . Ponoć jakość tej wódki jest bardzo dobra. Ja na swoje wesele (grudzień) też zamierzam ją kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
larsi88 Re: Wódka w Makro 02.09.07, 13:35 Finlandia just super bo nie boli glowa! Odpowiedz Link Zgłoś
hevik Re: Wódka w Makro 01.09.07, 18:51 Też jestem ciekawa Na pewno kupujemy w Makro , Finlandia lub Smirnoff . Jaka cena ? Odpowiedz Link Zgłoś
emeelka Re: Wódka w Makro 01.09.07, 19:22 Chyba xle zadałam pytanie. Chodziło mi o to,czy lepij kupic wódkę w Makro, czy z pewnej hurtowni? I czy nie znacie przypadków, ze ktoś kupił wódkę w Makro i coś z nią było nie tak...? Cena w Makro w Alejach Jerozolimskich w Warszawie (bez koncesji) to 26,49 zł, natomiast w zaprzyjaźnionej hurtowni 27.51 zł. Za butelke 0,5. Chyba jednajk zdecyduję sie na pewną hurtownę... Odpowiedz Link Zgłoś
ania3874 Re: Wódka w Makro 02.09.07, 18:52 A ja bardziej obawiam się alkoholu z hurtowni. Raz kupiłam Whyski w sklepie zaopatrywanym przez hurtownie i o mało nie skończyło się szpitalem - niby nakrętka ok, akcyza itp ale porównałam kolor z butelką tego samego whyski jakie miałam w domu i różnica ogromna!!!! Kup alkohol w Makro! Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia47 Re: Wódka w Makro 01.09.07, 20:06 Co do makro to nie masz sie czego obawiać. A moje pytanie do dziewczyn po co wy kupujecie taką drogą wódkę na wesele? Tak pytam tylko z czystej ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Re: Wódka w Makro 01.09.07, 23:12 Żeby gęby nie wykręcało, bo wtedy żle się na zdjęciach wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
emeelka Re: Wódka w Makro 02.09.07, 13:29 veeto1 napisała: > Żeby gęby nie wykręcało, bo wtedy żle się na zdjęciach wychodzi. Heheehe. Świetna riposta. A wracając do cen wódki, to w Makro była Biznezowa 7 zł za 0,5 litra. Jeżeli jest Ci obojetne co piją Twoi goście to polecam. Cena nie do przebicia. Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia47 Re: Wódka w Makro 02.09.07, 18:13 nie nie było mi obojętne co pili moi goście. Zapytałam się normalnie i oczekiwałam normalnej odpowiedzi. Ja po prostu nie rozumiem po co kupowac finlandie czy absoluta. i tyle. Dal twojej iformacji u mnie byl Pan Tadeusz i nikomu gęby nie wykręciło. Odpowiedz Link Zgłoś
ancia19 Re: Wódka w Makro 02.09.07, 20:54 jedni liczą koszty i kupują pospolitą wódkę. Inni stawiają na klasę przyjęcia i dobry trunek jest dla nich ważny. U nas na przykład był Absolut i w żadnym wypadku nie zdecydowałabym się na tańszą wódkę. Ładnie wyglądały butelki na stołach, nikt się nie struł wódką, wszystkim smakowała... Odpowiedz Link Zgłoś
ancia19 Re: Wódka w Makro 02.09.07, 20:55 ancia19 napisała: > jedni liczą koszty i kupują pospolitą wódkę. Inni stawiają na klasę przyjęcia i > dobry trunek jest dla nich ważny. U nas na przykład był Absolut i w żadnym > wypadku nie zdecydowałabym się na tańszą wódkę. Ładnie wyglądały butelki na > stołach, nikt się nie struł wódką, wszystkim smakowała... Acha i kupowaliśmy w Makro Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulkkaa Re: Wódka w Makro 02.09.07, 21:00 Inni stawiają na klasę przyjęcia i > dobry trunek jest dla nich ważny. U nas na przykład był Absolut Absolut to dobry trunek i ma świadczyć o klasie przyjęcia? ROTFL!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ancia19 Re: Wódka w Makro 02.09.07, 21:03 kasiulkkaa napisała: > Inni stawiają na klasę przyjęcia i > > dobry trunek jest dla nich ważny. U nas na przykład był Absolut > Absolut to dobry trunek i ma świadczyć o klasie przyjęcia? ROTFL!!!! no przepraszam, butelka 0,5 za 30zł... to tyle samo co Finlandia. A jaka wódka twoim zdaniem jest godna eleganckiego przyjęcia weselnego?? Może Absolut ci się z Bolsem pomylił? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulkkaa Re: Wódka w Makro 02.09.07, 21:14 Może Absolut ci się > z Bolsem pomylił? A tobie nie pomyliła się klasa z wydaje-mi-się-że-to-klasa? Odpowiedz Link Zgłoś
ancia19 Re: Wódka w Makro 02.09.07, 21:31 kasiulkkaa napisała: > Może Absolut ci się > > z Bolsem pomylił? > A tobie nie pomyliła się klasa z wydaje-mi-się-że-to-klasa? no cóż robiliśmy wesele na poziomie, aczkolwiek nie w Hiltonie Odpowiedz Link Zgłoś
emeelka Re: Wódka w Makro 02.09.07, 23:01 Coraz częściej spotyka się u Państwa Młodych stosunek roszczeniowy: robimy przyjęcie weselne, tniemy koszty jak możemy, ale goście mają przyjść, dać kasę (nie daj Boże prezenty). Odpowiedz Link Zgłoś
iosellin Re: Wódka w Makro 03.09.07, 02:17 Tez mnie zdziwilo, czemu drozsza wodka ma sie rownac "wesele z klasa". Od kiedy to w ogole wodka jest alkoholem "klasowym" ? @@; A tak naprawde, o klasie przyjecia glownie swiadcza uczestnicy. Jak sie zaprosi ludzi, ktorzy sie schlaja na umor Jasiem Wedrowniczkiem i beda wyspiewywac sprosne piosenki to nawet i Mariott nie pomoze podniesc "klasy" ;p Odpowiedz Link Zgłoś
ancia19 Re: Wódka w Makro 03.09.07, 09:39 iosellin napisała: > Tez mnie zdziwilo, czemu drozsza wodka ma sie rownac "wesele z > klasa". Od kiedy to w ogole wodka jest alkoholem "klasowym" ? @@; > A tak naprawde, o klasie przyjecia glownie swiadcza uczestnicy. Jak > sie zaprosi ludzi, ktorzy sie schlaja na umor Jasiem Wedrowniczkiem > i beda wyspiewywac sprosne piosenki to nawet i Mariott nie pomoze > podniesc "klasy" ;p Ale czy ja powiedziałam, że wódka nadawała klasę wesela? Raczej chodziło o dopasowanie poziomu. I nie mówiłam, Że to było najwyższej klaty wesele typu "ąę". I uważam, że jest zasadnicza różnica pomiędzy np. Absolutem, a Luksusową. Tej drugiej nie mogę przełknąć. A co do gości to byli to zdecydowanie ludzie na poziomie. Styl wesela był dopasowany do wnętrz, do nas i do naszych gości. Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Re: Wódka w Makro 02.09.07, 21:05 kasiulkkaa napisała: > Inni stawiają na klasę przyjęcia i > > dobry trunek jest dla nich ważny. U nas na przykład był Absolut > Absolut to dobry trunek i ma świadczyć o klasie przyjęcia? ROTFL!!!! Oczywiście lepszy jest Grey Goose. . . . . Idż se kobieto jadu upuść gdzie indziej! Odpowiedz Link Zgłoś
soleil08.09.07 Re: Wódka w Makro 03.09.07, 10:21 polecam sprawdzić ceny wódki w supermarketach np. w Auchan powiedzieli nam, że przy 100 butelkach wódki mogą zejść złotówkę z ceny, pytaliśmy o finlandię i Pana tadeusza... my także zastanawialiśmy się właśnie nad finlandią oraz nad Panem Tadeuszem - kiedyś bardzo polecany na tym forum... ostatecznie kupiliśmy na degustację te dwie wódki, i ku mojemu zdziwieniu, większośc degustujących wybrała Pana Tadusza - nie mogli sugerować się ceną, bo nie wiedzieli co piją, ja nalewałam do kieliszków w innym pokoju... Odpowiedz Link Zgłoś