mada82 02.09.07, 19:15 Dziewczyny czy robiłyście, albo robicie menu na stoły?? Jakie macie pomysły? Jak takie menu wygląda? Proszę podpowiedzcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiulkkaa Re: Menu weselne na stołach 02.09.07, 20:01 > Dziewczyny czy robiłyście, albo robicie menu na stoły?? Czemu to ma służyć? W restauracji ma praktyczne zastosowanie. Na weselu? Chcesz, żeby ciotka Pelagia wcześniej zaczęła narzekać, że będzie schaboszczak zamiast piersi kurczaka? Odpowiedz Link Zgłoś
ewamijo Re: Menu weselne na stołach 02.09.07, 20:09 Ja byłam niedawno na weselu, bardzo eleganckim, gdzie menu było wydrukowane na arkuszu A4, który został zwinięty w rulonik i przewiązany wstążką. Ten rulonik leżał przy każdym talerzu i pełnił też funkcję winietki, bo były na nim z zewnętrznej strony wydrukowane imię i nazwisko gościa. Wyglądało to bardzo ładnie a goście zasiadając do stołu rozwijali ruloniki i z zainteresowanie czytali, co też pysznego zostanie im podane Uważam, że to był super pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
ancia19 Re: Menu weselne na stołach 02.09.07, 20:50 My robiliśmy menu na stoły. Było to połączenie menu z zarysem planu całej imprezy Bardzo to ładnie wyglądało i wszystkim się podobało www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=42126c922fc515fe www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=8024bf7c0ef1bd6d www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=df505fb2dcc06b4e Odpowiedz Link Zgłoś
mada82 Re: Menu weselne na stołach 03.09.07, 19:45 Menu wspaniałe bardzo mi się podoba. Może (jeśli oczywiście mogę) skopiuję pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
ancia19 Re: Menu weselne na stołach 03.09.07, 20:42 mada82 napisała: > Menu wspaniałe bardzo mi się podoba. Może (jeśli oczywiście mogę) skopiuję pomy > sł? Nie ma problemu Nasze menu robiłam własnoręcznie Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Menu weselne na stołach 02.09.07, 21:21 my robilismy sami, polecam, nawet jak nie ma sie nadzwyczajnych uzdolnień. My tacy właśnie jestesmy i wyszło super. Papier wizytówkowy A4 na pół w srodku po prawej stronie wydrukowaliśmy dania gorace. Przystawki, które były na stołach, te nie były ujete w menu, bo kazdy widział, że są. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: Menu weselne na stołach 02.09.07, 21:31 u nas nie bylo uwazam, ze na weselu menu jest po prostu zbedne. chyba ze jest bardzo malo dan, wrecz niewystarzajaco - wtedy warto podac menu zeby goscie byli swiadomi tego, ze jesli nie zjedza dan to beda chodzic glodni (znajomi byli na takiej imprezie pod krakowem, nie jedli wszystkiego a potem sie okazalo ze nie bylo juz zadnych posilkow i wrocili do domu glodni nie podano menu) Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Menu weselne na stołach 03.09.07, 01:32 ja musialam zrobic menu, poniewaz 50% gosci bylo zza granicy; chcialam w ten sposob przyblizyc im co jedza w danym momencie i rowniez pomoc im w dzieleniu ich apetytu . Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Menu weselne na stołach 03.09.07, 20:00 A ja uwazam, ze wrecz przeciwnie. Goscie maja prawo wiedziec jak bedzie wygladal ten dzien, czego moga sie spodziewac, jakie dania moga sobie darowac, a na jakie warto czekac. Jest to tez bardzo eleganckie - na wszelkich przyjeciach, czy bankietach menu tez jest znane. Poza tym mlodzi czesto zadaja sobie trud aby wybrac wyszukane, czy wrecz wykwintne potrawy i warto, moim zdaniem, to zaakcentowac. Na wesele nie idzie sie po to, zeby sie "nazrec" schabowym, ale tez po to, aby chwile pokontemplowac to co jest na talerzu - bo zazwyczaj sa to potrawy, ktorych na codzien sie nie je. No, chyba, ze z gory zakladamy, ze wnosimy dla gosci gar z ziemniakami, gar ze schabowym itp. To wtedy rzeczywiscie nie ma co wpisac w menu... Wszystko zalezy od wesela. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: Menu weselne na stołach 03.09.07, 21:54 d.o.s.i.a napisała: > Na wesele nie idzie > sie po to, zeby sie "nazrec" schabowym, ale tez po to, aby chwile pokontemplowa > c > to co jest na talerzu - bo zazwyczaj sa to potrawy, ktorych na codzien sie nie > je. No, chyba, ze z gory zakladamy, ze wnosimy dla gosci gar z ziemniakami, gar > ze schabowym itp. To wtedy rzeczywiscie nie ma co wpisac w menu... Wszystko > zalezy od wesela. hehe, moze. nawet mi do glowy nie wpadla taka interpretacja po prostu uwazam to za zbędny detal a przyjecie mielismy bardzo eleganckie adrianna79 napisała: > ja musialam zrobic menu, poniewaz 50% gosci bylo zza granicy; > chcialam w ten sposob przyblizyc im co jedza w danym momencie i > rowniez pomoc im w dzieleniu ich apetytu . tu, fakt, menu jest bardzo pożyteczne Odpowiedz Link Zgłoś
bibita Re: Menu weselne na stołach 09.09.07, 13:01 Tez nie wiem, po co Wam to menu na stołach. Przecież Manu służy temu, aby coś z niego wybrać, a goście weselni raczej nie maja wyboru. To oczywiście nie oznacza gara ziemniaków ze schabowym. Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa_julka Re: Menu weselne na stołach 09.09.07, 13:35 my mieliśmy menu. takie, jak opisała któraś z forumek: wydrukowane na A4, zwinięte w rulon i przewiązane wstążką. A było dlatego, że goście mieli zupę i drugie danie do wyboru z dwóch przez nas zaproponowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
hilda1007 Re: Menu weselne na stołach 09.09.07, 19:33 Wesele to nie jest proszona kolacja, tylko naprawdę długa impreza. Napiszę z punktu widzenia gościa, który lubi dobre jedzenie, ale ma małe możliwości "objętościowe"- menu jest bardzo pożyteczne, bo wiem, co odpuścić, a na co poczekać. Myślę, że dla osób z dużymi możliwościami też, bo dłużej się cieszą... Odpowiedz Link Zgłoś
karolin-k Re: Menu weselne na stołach 10.09.07, 11:47 my tez mieliśmy, wydrukowane na a4, zwinięte w rulon i zawiązane brązową kokardką właściciel restauracji polecił nam zrobienie takiego menu, bo jedzenia było dużo, a podobno wtedy goście wiedza co i kiedy będzie oraz w jakiej ilosci, więc mogą sobie jakos rozplanować jedzenie Odpowiedz Link Zgłoś