pysia301 29.02.08, 21:06 Czy ma znaczenie z jakiej strony stoi Pani młoda na ślubie cywilnym ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiulkkaa Re: Dziwne pytanko.... 29.02.08, 21:10 Takie samo jak na ślubie kościelnym. Jeśli młoda stanie po złej stronie, nie zostanie żoną...;p Odpowiedz Link Zgłoś
pysia301 Re: Dziwne pytanko.... 29.02.08, 21:15 Czyli ?????? z jakiej strony Pana młodego ? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulkkaa Re: Dziwne pytanko.... 29.02.08, 21:51 > Czyli ?????? z jakiej strony Pana młodego ? Z jakiej? No z tej ładniejszej oczywiście ;ppp Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia25 Re: Dziwne pytanko.... 29.02.08, 22:02 ciekawe, nie słyszałam o tym ze panna młoda może stawać po tej stronie z której sie lepiej czuje. Oczywiście w niczym to nie przeszkadza czy jest to lewa czy prawa strona, ale są pewne ustalone zasady savoir-vivre. To tak jak z widelcem do obiadu, mogą Ci podać w restauracji ze zlej strony i oczywiście nie przeszkodzi Ci to w jedzeniu, jednakże ja pomyślała bym sobie ze kelnerowi przydała by sie nauka dobrego wychowania i trochę ogłady Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulkkaa Re: Dziwne pytanko.... 29.02.08, 22:08 > ciekawe, nie słyszałam o tym ze panna młoda może stawać po tej stronie z której > sie lepiej czuje. A ty, kochanie, do mnie? Bo ja nigdzie nie napisałam, że młoda ma stawać po tej stronie, z której się lepiej czuje. Gdybyś jednak zechciała wytłumaczyć, co to jest ta strona, z której można się lepiej czuć, byłabym ci wdzięczna - szalenie mnie to zainteresowało >ale są pewne ustalone zasady savoir-vivre. Które niestety i na szczęście wszystkiego nie regulują, a czasem pozostawiają wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia25 Re: Dziwne pytanko.... 29.02.08, 22:28 napisałaś, ze z tej ładniejszej strony, a ta ładniejsza to która?? Na tym kończę. Nie mam ochoty na głupie pogaduszki z Tobą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulkkaa Re: Dziwne pytanko.... 29.02.08, 22:32 > napisałaś, ze z tej ładniejszej strony, a ta ładniejsza to która?? Aaa, to już się wyjaśniło. Naucz się, dziecinko, czytania ze zrozumieniem, przydaje się w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.pedagogspoleczny Re: Dziwne pytanko.... 01.03.08, 13:35 Panna Młoda zawsze stoi po PRAWEJ stronie Pana Młodego! Pan Młody zawsze stoi po LEWEJ stronie Panny Młodej! Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 Re: Dziwne pytanko.... 01.03.08, 16:08 Ja stałam po lewej stronie. Wprawdzie brałam ślub kościelny, ale pytałam księdza, czy to ma jakieś znaczenie. Nie miało. Wybaczcie, że jestem taka niewychowana;P PS Kasiulkka- znaczy się: stanęłam po ładniejszej Pozdrawiam Cię Odpowiedz Link Zgłoś
sajgonetka Re: Dziwne pytanko.... 01.03.08, 17:14 ja stalam po lewej stronie. co prawda slub cywilny. ale slubu udzielono, i sie nikt nie krzywil, że ze złej strony.. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Dziwne pytanko.... 02.03.08, 17:31 Panna młoda stoi po prawej, pan młody po lewej. Odpowiedz Link Zgłoś