monka1111 08.09.08, 17:26 To znowu ja mam pytanko odnośnie sukni czy majac juz zaraz 2 dziwci wypada mi isc w białej czy lepiej w ekry oczywisciew bez welonu ????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moni00 Re: Jaka suknia??? 08.09.08, 18:04 mozesz isc w dowolnym kolorze, rowniez w welonie. welon jak wiadomo nie jest, wbrew powszechnej opinii, oznaka dziewictwa, tylko ma chronic panne mloda przed 'zlym spojrzeniem'. wiec jesli lepiej pasuje ci kolor bialy, mozesz isc smialo w bialej. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Jaka suknia??? 08.09.08, 19:07 To zależy od miejscowych zwyczajów. Rozumiem, że chcesz się do nich dopasować - podpytaj kilka osób z otoczenia. Bo słowo "wypada" odnosi się właśnie do środowiska rodzina + znajomi. Jeżeli ślub ma być kościelny, to warto spytać o zdanie księdza, bo niektórzy proboszczowie kręcą nosem na odstępstwa od tradycji. A tak naprawdę, to powinnaś ubrać się tak, żeby się sobie podobać. Chcesz welon - włóż welon, chcesz białą suknię - włóż białą. Podoba Ci się jakaś w innym kolorze (niekoniecznie ecru)? Też dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: Jaka suknia??? 08.09.08, 23:27 Będąc na twoim miejscu nie miała bymoporów przed kolorem białym ale wybrała bym raczej proste i mało strojne sukienki np: www.maggiesottero.com/dress.aspx?pageSize=8&showAll=1&style=JD8103 www.maggiesottero.com/dress.aspx?pageSize=8&showAll=1&style=VD8702 www.maggiesottero.com/dress.aspx?pageSize=8&showAll=1&style=VD4005 Odpowiedz Link Zgłoś
monka1111 Re: A co powiecie na te ????? 09.09.08, 09:12 www.ti-amo.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=330&category _id=6&option=com_virtuemart&Itemid=7 www.ti-amo.pl/index.php? page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=167&category _id=6&option=com_virtuemart&Itemid=7 www.ti-amo.pl/index.php? page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=265&category _id=5&option=com_virtuemart&Itemid=7 Odpowiedz Link Zgłoś