Dodaj do ulubionych

poszukiwana suknia slubna na cel charytatywny!!!

30.09.08, 13:41
W misji w Bertoua (Kamerun) slub koscielny to ewenement, bo
spoleczenstwo jest poligamiczne. Niemniej jednak pierwszy raz od 18
lat znalazla sie para, ktora chcialaby wziac slub koscielny, a
przyszla panna mloda marzy o europejskiej bialej sukni.

Wiecej tu:
www.misja-kamerun.pl/index.php?pid=331&id=166

Moze ktoras z Was ma suknie, na ktora nie wydala dwóch pensji i
moglaby ją przekazac za darmo na ten cel?

Sama bym wyslala moją, ale niestety jestem ze 2 rozmiary większa niż
Marianne...

Wymiary dziewczyny i kontakt w linku

www.misja-kamerun.pl/index.php?pid=330&id=36
Obserwuj wątek
    • stworzenje Re: poszukiwana suknia slubna na cel charytatywny 30.09.08, 14:10
      wrzuć może też taki wątek na ogłoszeniach na dwukropku, w dziale ślubnym.Mam
      nadzieję, że się uda i dziewczyna będzie mieć sukienkę smile.
      • bellagnos Re: poszukiwana suknia slubna na cel charytatywny 30.09.08, 14:59
        Wyslalabym swoja, cudownei byloby wiedziec ze spelnilam czyjes
        marzenie ale moja tez za duza, mysle ze onama rozmiar 36 czy ktos
        sie zna??
        podane sa takie wymiary 87/71/93.
        • sierpniowa_julka Re: poszukiwana suknia slubna na cel charytatywny 30.09.08, 15:09
          Też bym wysłała, ale moja byłaby za mała... podane wymiary to chyba rozmiar 38.
          www.lumpeksy.pl/tabela-rozmiary Szkoda, że nie podano wzrostu...
        • izazdo rozmiar 38 30.09.08, 15:09
          wg tej tabeli

www.practic.krakow.pl/sklep/tabela_rozmiarow.html
          wychodzi, ze to klasyczny rozmiar 38

A moze ktos mialby dodatki do sprezentowania? Ten ksiadz-misjonarz o
          tym zapomnial (albo nie smial prosic), ale na pewno dziewczyne
          uszczesliwilby takze welon, buty i bizuteria...
          • stworzenje do izazdo 30.09.08, 16:03

> tym zapomnial (albo nie smial prosic), ale na pewno dziewczyne
            > uszczesliwilby takze welon, buty i bizuteria...
            >
            >
            dokłądnie o tym też pomyslałam,żeby dziewczynie wyprawkę całą ślubną
            sprezentować smile. Właśnie welon,biżuteria,kosmetyk jakiś,aaa buty,jaki ona ma
            rozmiar?
            • izazdo plan dzialania 30.09.08, 16:52
              nie wiem, wyslalam juz maila z pytaniem i o wzrost, i o dlugosc stopy

co do bizuterii to znalazlam cos takiego:

www.allegro.pl/item448947109_komplet_slubny_mleczne_kly_dodomi.html

troche afrykanskie, moze bedzie jej sie podobalo? smile Ale najpierw
              suknia.

ZROBMY TAK:
              poczekajmy kilka dni, czy znajdzie sie ktos, kto bedzie mial kiecke
              w rozmiarze 38 na jej wzrost. Jesli nie, to bedziemy dalej myslec. W
              kwestii dodatkow uzgodnimy - kto moze zasponsorowac buty, kto
              bizuterie, kto welon. Jesli dobrych duszyczek bedzie wiecej, mozna
              podeslac gotowke na konto misji z dopiskiem, ze to na prezent slubny
              dla Marianne i jej meza smile
              • stworzenje Re: plan dzialania 30.09.08, 17:12
                biżuteria super smile, tak trzeba poczekać na suknię i pomyślimy dalej co i
                jak,ale nie powtórzy się gdzieś taka akcja? Tutaj foczka juz zapytala
                wlasnie,czy gdzies też nie jest ten wątek poruszony co by dziewczyna nie dostała
                nagle tony sukien big_grin
                • izazdo Re: plan dzialania 30.09.08, 18:18
                  na zadne forum wiecej nie wrzucalam, tylko tutaj i na dwukropka, ale podalam tam
                  mojego maila, wiec jakby co, to bede wiedziec. Postaram sie takze byc w
                  kontakcie z o. Dariuszem (juz wyslalam maila z pytaniem o wzrost, rozmiar buta i
                  z informacja, ze wrzucilam problem na to forum), wiec jakby co, to bede
                  wiedziec, czy cos sie znalazlo. Jesli sprawa bedzie nieaktualna, to dam znac,
                  ale prawie na pewno nadal szukaja, bo chociaz na misji brakuje wszystkiego, to
                  internet tam jest, bo sluzy do komunikowania sie z darczyncami i relacjonowania
                  wydatkow z powierzonych funduszy. o. Dariusz na pewno napisalby, gdyby juz
                  sukienka byla.

Strona o. Dariusza nie jest chyba za bardzo uczeszczana. Ja ją znam skądinąd, od
                  2 lat podsyłam co miesiac parę groszy, zeby oplacic kilkorgu dzieci naukę w
                  szkole. Tak mnie coś dzisiaj tknęło, zeby zerknąc, co tam slychac w Bertoua, i
                  znalazlam w aktualnosciach wlasnie tę prośbę. Na pewno akcja nie jest więc
                  powszechnie znana i hurtowni tam nikt nie założy smile
                  • stworzenje misje 30.09.08, 18:23
                    tak,na misjach to brakuje na wszystko praktycznie,tam niestety duża bieda jest
                    sad,koleżanki znajomy ksiadz juz jest tam kilka lat,ona posylala co raz paczke z
                    artykulami szkolnymi dla dzieci.
                    • bellagnos Re: misje 30.09.08, 18:49
                      Wlasnie przegladalam strone tej misji,widac ze brakuje praktycznie
                      na wszystko, dlatego mysle by posylac jakas okreslona stala kwote..
                  • marina111 Re: plan dzialania 30.09.08, 20:17
                    Ja z moim narzeczonym tez opłacamy nauke jednej dziewczynce z
                    Kongo. smile
    • kaamilka Re: poszukiwana suknia slubna na cel charytatywny 30.09.08, 15:12
      ale fajna para smile tak mi się ciepło na sercu zrobiło jak to
      czytałam! mam nadzieję, że coś się znajdzie!
      a może zrzucimy się na jakąś kieckę? ja bym bardzo chętnie przelała
      jakąś cegiełkę!
      • bellagnos Re: poszukiwana suknia slubna na cel charytatywny 30.09.08, 15:33
        moglybysmy to dobry pomysl, poniewaz mozna kupic suknie jej
        wymiarow,np na allegro za niska cene a nawet dac jej wybor wysylajac
        zdjecia potencjalnych sukien wink
        • kaamilka Re: poszukiwana suknia slubna na cel charytatywny 30.09.08, 15:54
          Kurcze, dziewczyny to nie będzie duży wydatek jak będzie nas więcej!
          Iza, co mówisz? Tobie zlecamy organizację smile
          • foczkaka Re: poszukiwana suknia slubna na cel charytatywny 30.09.08, 16:05
            Fajny pomysł, tylko trzebaby sie wczesnie skontaktowac z tym ksiedzem. Nie
            wiadomo ile osob wpadlo na taki pomysl, potem dziewczyna dostanie 3,4 sukienki i
            nie bedzie sie mogla zdecydowac wink A piszą że tam u nich rzadko kto bierze taki
            ślub, wiec nawet nie będzie sie miala z kim podzielic tongue_out
            • stworzenje Re: poszukiwana suknia slubna na cel charytatywny 30.09.08, 16:07
              trzeba też by zacząć od sukienki, żeby wiedzieć jaki styl ma owa suknia jak
              będzie zdobyta i potem dobrać resztę dodatków,co by to nie wyszło że jakoś coś
              nie pasuje do siebie itd. smile.Niech dziewczyna też ładnie wygląda.
            • bellagnos Re: poszukiwana suknia slubna na cel charytatywny 30.09.08, 16:12
              To na pewno sluszna uwaga, wiecie jam ysle ze te nasze "grosze" to
              starczylyy jej na slub i wesele z pompa,i prezent pozatym na pewno
              ta sukienka bedzie poczatkiem zrobi furrore i mlodzi zaczna pragnac
              slubu wesela itd
        • stworzenje fason sukni 30.09.08, 18:46
          bellagnos napisała:

> moglybysmy to dobry pomysl, poniewaz mozna kupic suknie jej
          > wymiarow,np na allegro za niska cene a nawet dac jej wybor wysylajac
          > zdjecia potencjalnych sukien wink

no wlaśnie fajnie jakby ona zdecydowała co by chciała,na pewno ma jakieś
          marzenie odnośnie kroju,a tak nie wiemy czy bufki,czy koronki,czy co tam jeszcze
          smile.
    • szampanna Re: poszukiwana suknia slubna na cel charytatywny 30.09.08, 17:15
      oj, świetny pomysł. Niestety ja ani nie planuję białej, ani taka
      szczupła nie jestem... Ale chętnie się dołożę w gotówce, gdyby taka
      sytuacja zaistniała.
    • moniczka1198 Re: poszukiwana suknia slubna na cel charytatywny 30.09.08, 18:33
      Fajna akcja. Tez napewno się dołożę do spełnienia marzeń tej dziewczyny. Tylko
      trzeba coś zorganizować.
    • maiwlys Re: poszukiwana suknia slubna na cel charytatywny 30.09.08, 20:19
      Prawie moje rozmiary, tylko jaki wzrost? I jak później rzeczywiście
      20 sukienek dostanie smile
      • izazdo maiwlys 30.09.08, 20:53
        > Prawie moje rozmiary, tylko jaki wzrost?

Wyslalam maila do o. Dariusza, jak bede wiedziec to napisze. A bylabys sklonna
        sprezentowac jej swoja sukienke? 20 sukienek Marianne na pewno nie dostanie -
        wlasnie po to glosno tu razem myslimy na forum, zeby skoordynowac prace. A gdyby
        sukienka pojawila sie z innego zrodla, to o. Dariusz na pewno wrzucilby info na
        strone.

Tak wiec na razie czekamy na komplet wymiarow, a potem bedziemy kombinowac smile
        • maiwlys Re: izazdo 02.10.08, 13:56
          Tak byłabym skłonna sprezentować, ale pod warunkiem ze
          dostałabym "gwarancje" że ta albo inna Panna Młoda z niej skorzysta
          na pewno smile Wiem, że to tylko kawałek szmatki - dla niej tak wazny -
          ale nie chciałabym żeby moja suknia walała sie gdzieś po świecie smile
          Średnio ufna jestem generalnie smile
          I są jeszcze dwa problemy: suknia jest ecru - choć na zdjęciach moim
          zdaniem wygląda jak biała, i jest troche halka i tren uszkodzona
          dlatego planowałam ja oddać do reperacji smile
          Oto jak wygląda:
          www.modena-salon.pl/suknia_slubna-26-36-(agora).html#gal26-36
          i w rzeczywistości( nie na modelce tylko na mnie i bez koła):
          picasaweb.google.pl/maiwlys/Suknia?authkey=oq_CUsvkotQ#
          No i moj wzrost to 170, bardzo malutki obcas (może ze 3 cm smile
          • izazdo maiwlys 03.10.08, 09:37

>ale pod warunkiem ze
            > dostałabym "gwarancje" że ta albo inna Panna Młoda z niej
            skorzysta
            > na pewno smile

Wlasnie dlatego zaproponowalam, zeby najpierw wysylac zdjecia, a nie
            suknie. Jesli zdjec przyjdzie duzo, to Marianne sama wybierze, ktora
            jej sie najbardziej podoba i ostatecznie do Afryki powędruje jedna,
            więc nic sie nie zmarnuje.
            • maiwlys Re: izazdo 03.10.08, 13:29
              No to wyslij jej/na maila do nich moje zdjęcia te które zamieściłam -
              te które uznasz za dobre smile
              • bellagnos mam wolna poczte moge udostepnic 04.10.08, 16:06
                Mam wolna poczte na gmailu moge zalozyc folder suknia slubna i tam
                bedziemy wrzucac, wtedy mozna dac linka ojcu latwiej przegladac itd.
    • sea9 Re: poszukiwana suknia slubna na cel charytatywny 01.10.08, 00:01
      witaj,
      chetnie dam suknie smile klasyczna elegancka smile likwiduje wypozyczlnie ,niestety
      nie wiele mi juz zostało ,ale a nuz cos sobie wybierze smile
      tylko ile ta dziewczyna ma wzrostu ?
      • sea9 Re: poszukiwana suknia slubna na cel charytatywny 01.10.08, 00:42
        skontaktuj sie ze mna , maile na twoj gazetowy adres wracaja ,, adres nie znany,,
        • sea9 Re: poszukiwana suknia slubna na cel charytatywny 01.10.08, 00:54
          www.eljabridal.pl/kolekcja/3/suknia_02b.jpg
          taka suknia tylko cała biała
          • stworzenje Re: poszukiwana suknia slubna na cel charytatywny 01.10.08, 09:42
            sea9 napisała:

> www.eljabridal.pl/kolekcja/3/suknia_02b.jpg
            > taka suknia tylko cała biała

oo jaka ładna smile
            • sea9 Re: poszukiwana suknia slubna na cel charytatywny 01.10.08, 11:03
              ladna i zupełnie nowa smile bizuteria rekawiczki i inne drobizgi tez sa smile

• stworzenje Re: poszukiwana suknia slubna na cel charytatywny 01.10.08, 11:20
                sea9 napisała:

> ladna i zupełnie nowa smile bizuteria rekawiczki i inne drobizgi tez sa smile
                >

oo no to faktycznie,oby rozmiar pasowal i mysle,ze jej sie spodoba,bo ne jest
                ani udziwniona czy cos,taka klasyczna,a welon jest?
                • sea9 Re: poszukiwana suknia slubna na cel charytatywny 01.10.08, 18:20
                  jest welon , stroik ,bizuteia buty
    • ishka82 Re: poszukiwana suknia slubna na cel charytatywny 01.10.08, 10:59
      Ja miałam białą suknię i nawet w rozmiarze 38 smile Tylko jaki wzrost? Chętnie bym
      ją oddała dla tej dziewczyny, tym bardziej, że leży w pudle i raczej nie ma
      szans na sprzedaż, czy oddanie znajomej, a wyrzucić szkoda. Bardzo bym się
      cieszyła, gdyby moja suknia mogła się przydać smile Tylko jaki ta dziewczyna ma wzrost?
      Jesteś w kontakcie z tym księdzem? Żeby się nie okazało, że dziewczyna dostanie
      kilka sukni, albo, że się wyśle suknie na nieodpowiedni wzrost wink
      • izazdo zdjecia sukien wysylajcie na adres misji 01.10.08, 11:22
        strasznie sie ciesze, ze jest taki odzew smile maila z pytaniem o
        wzrost juz wyslalam, ale szukanie sukni slubnej to nie jest jedyne
        zadanie tego misjonarza smile Byc moze trzeba bedzie poczekac 2-3 dni
        na odpowiedz. Doczytalam na stronce, ze newsa o ich slubie umiescil
        przedwczoraj, tak wiec na pewno w jeden dzien nie zdezaktualizowalo
        sie. Jak tylko dostane odpowiedz na pytanie o wzrost i dlugosc stopy
        to od razu tu wrzuce.

Moze najlepiej byloby wysylac zdjecia sukien i dodatkow, ktore sa do
        oddania, na adres mailowy misji (dariusz@misja-kamerun.pl)?
        Dziewczyna na pewno strasznie by sie ucieszyla, gdyby mogla wybrac
        sobie sposrod kilku modeli. Nie wahajcie sie takze wyslac zdjec
        monstrualnych "bez" - gust afrykanski moze (chociaz nie musi) byc
        odmienny od trendow forumowych smile No i to pozwoliloby uniknac
        wyslania wiecej niz jednej kiecki.
        • ishka82 Re: zdjecia sukien wysylajcie na adres misji 01.10.08, 11:45
          Moją suknię widać na tych zdjęciach
          picasaweb.google.pl/abatko/LubReportaIPlener# Jest w innym stylu niż ta
          druga proponowana. Bolerko oczywiście bym dołączyła. Welonu nie miałam, butów
          już nie mam. Jak byś wysyłała zdjęcia sukni do wyboru, to daj znać podeślę Ci
          jakieś na którym dobrze widać suknie, bo tu wkleiłam na szybko linka do albumu
          ślubnego wink
        • sea9 Re: zdjecia sukien wysylajcie na adres misji 01.10.08, 18:21
          juz do ksiedza posłałam smile
    • quasimodo82 Re: poszukiwana suknia slubna na cel charytatywny 01.10.08, 15:32
      Świetna sprawa. Chętnie oddałabym własna, ale mój ślub dopiero za rok, a suknia
      wciąż tylko w wyobraźni.
      Mam nadzieje, ze coś się znajdzie.
      A co do gustów, to zgadzam się z izazdo. Myślę, ze tej dziewczynie mogą podobać
      się bogate, bezowate suknie. Zresztą czarnoskórzy wyglądają w takich strojach
      lepiej, niż biali. Najlepiej jednak, żeby miała wybór.
    • kati_p Re: poszukiwana suknia slubna na cel charytatywny 01.10.08, 18:11
      Bardzo chętnie "dorzucę" od siebie biżuterię dla tej dziewczyny- o ile chciałaby
      jakąś mieć smile
      • nuttyfemale Re: poszukiwana suknia slubna na cel charytatywny 02.10.08, 21:26
        ja też chciałabym pomuc ale nie mam sukni, nie mam biżuterii ale mam
        troche oszczędności....
        • izazdo nuttyfemale 03.10.08, 09:34
          nuttyfemale napisała:

> ja też chciałabym pomuc ale nie mam sukni, nie mam biżuterii ale
          mam
          > troche oszczędności....

Na stronie misji jest nr konta. Jesli chcesz zrobic mlodym ekstra
          prezent to wyslij z dopiskiem ze to dla Marianne i jej meza, o.
          Dariusz na pewno im przekaze. Sama Marianna na pewno wlasnego konta
          nie ma...

A my dalej z niecierpliwoscia czekamy na jej wzrost. Coz, w Afryce
          czas plynie troche inaczej...
          • anna11233 Re: nuttyfemale 05.10.08, 21:37
            Koleżanka pisała maila do o.Dariusza - poniżej treśc odpowiedzi mailowej:

Witaj,

Zacznę od tego, że nie przypuszczałem, że moja nieśmiała prośba o sukienkę dla Marianne będzie miała taki odzew. Dostałem bardzo dużo maili w tej sprawie i będziemy na nie sukcesywnie odpisywać, dlatego z góry przepraszam za chwilowe milczenie. Pomyślałem, że najpierw parę rzeczy napiszę w biuletynie bo wiele osób pytało o to samo.

Zanim jednak zacznę odpowiadać na pytania, chciałbym przekazać serdeczne podziękowania od Marianne, która była naprawdę wzruszona dobrocią serca tych wszystkich dziewczyn, które gotowe są podarować jej suknię. Zobacz, jak się cieszy oglądając maile ze zdjęciami sukien! Oczywiście towarzyszą jej dzieci z naszego Domu Dziecka - Foyer, dla których oglądanie takich cudownych, egzotycznych strojów jest spojrzeniem na zupełnie inny świat, zupełnie im nieznany.

Przejdę już do konkretów. Wiele osób pytało o rozmiar obuwia i wzrost Marianne. Otóż ma ona 164 cm wzrostu. Zmierzyła też stopę wg instrukcji z internetu, wg której dobiera się obuwie ślubne. Jej stopa ma 24.5 cm i obwód 17. Jej wymiary są (przypominam) 87/71/93.

Jako, że ślub jest planowany na styczeń 2009, myślimy jeszcze nad sposobem transportu sukni do Kamerunu. Być może zechce nas ktoś odwiedzić i przywiezie suknię. Dostałem jeden list, w którym wyrażono chęć przyjazdu na ślub Marianne. Serdecznie zapraszam. Mogę przenocować do 8 osób na terenie Misji. Data ślubu nie jest jeszcze na sztywno ustalona, tak więc można wszystko dostosować.

W najbliższych dniach, będziemy odpisywali na listy, szukali sukienki o najbliższym rozmiarze i prosimy o zdjecia, tych którzy nie dosłali zdjęć, by Marianne mogła się poczuć jak w salonie i wybrać wymarzoną sukienkę, skoro wasze dobre serca na to pozwalają.

Jeszcze raz dziękuję w imieniu swoim i Marianne za tak szybkie odpowiedzi, tyle ciepłych słów, hojność i gotowość w ofiarowaniu sukni, dodatków butów i biżuterii. O wszystkich darczyńcach pamiętam w modlitwie i ofiarowuję za nich Mszę św. każdego 13 dnia miesiąca.

Pełen wdzięczności pozdrawiam z deszczowego Kamerunu,
            Dariusz Godawa OP.
            • anna11233 Re: nuttyfemale 05.10.08, 21:40
              Tu zdjęcie z ogladania sukeinek:

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aee30e4ba185dc78.html
              • stworzenje Marianne 06.10.08, 12:13
                a ilu "doradców" przy Marianne na fotce smile.Właśnie dobrze,że ona sobie coś
                wybierze sama najlepiej smile.
                • ishka82 Re: Marianne 07.10.08, 23:37
                  Wysłałam zdjęcia swojej sukni smile
    • ishka82 Re: poszukiwana suknia slubna na cel charytatywny 26.10.08, 22:05
      Dziewczyny smile I co dalej z tą suknią i dodatkami? Wie coś któraś? Ja nie
      dostałam żadnej odpowiedzi. Ciekawa jestem jak się sprawa rozwija wink
      • stworzenje znaleziona? 23.11.08, 18:53
        też pomyślałam teraz o tym, jak rozwinęła się sprawa? Marianne ma już wymarzoną
        suknię? smile.
        • jasmina-beauty Re: znaleziona? 23.11.08, 19:01
          stworzenje a czemu nie oddasz swojej sukni? to bedzie bardzo po
          Bozemu. ja bym swoją dała ale chyba nasłałabyś na mnie wtedy
          inkwizycję...
          • deela Re: znaleziona? 24.11.08, 00:43
            a moze ty oddasz swojego koszmarka
            nie...... to by nie byla doboczynnosc tylko zlosliwosc
            • jasmina-beauty Re: znaleziona? 24.11.08, 17:02
              powiedziłaś to dobroczynnie czy złośliwie??
              • deela Re: znaleziona? 24.11.08, 19:57
                dobroczynnie, dla potrzebujacej pary
                • jasmina-beauty Re: znaleziona? 24.11.08, 20:35
                  ale bez ironii?
                  • deela Re: znaleziona? 24.11.08, 21:05
                    a co potrzebujesz kierunkowskazu na ironie?
    • izazdo już są po ślubie :-) 02.02.09, 14:57
      W biuletynie z 27.01 o. Dariusz napisał, że slub Marianne i Achilla w najblizsza
      sobote, czyli 31.01. Suknie dotarły (trzy - wszystkie 3 dziewczyny wyraziły chęć
      wysłania wiedząc o pozostałych)

www.misja-kamerun.pl/index.php?pid=330&id=43

Niedługo pewnie o. Dariusz wrzuci zdjęcia big_grin
      • ga_lapagos Re: już są po ślubie :-) 02.02.09, 19:20
        Swietna sprawa Izazdo smile

_
        ja?
        wrednygalapagos.blox.pl/html
        • bellagnos prosba 13.02.09, 17:10
          Zainspirowana tym watkiem i akcja pomyslalam ze moze jednak
          przelamie sie i poprosze was raz jeszcze..
          Sprawa jest taka. mam koleznke, ktora nie stac wesele a nawet na
          slub,oplaty koscielne i itd (czuje sie upokorzona przez to)cale
          zycie miala pod gorke, jej rodzicow nie stac nawet na przyjecie
          weselne wiec pewnie bedzie jakis obiad w domu. Ja jako przyszla
          swiadkowa chcialabym cos dla niej zrobic tj znalezc jej sukienke
          taka ktora bedzie sie jej podobala, ona kupila bardzo tanio ale wiem
          ze to nie jest taka o ktorej marzyla. Moze ktoras z was ma suknie
          wisi w szafie nikt jej nie kupil i chcialaby jej oddac. a konkretnie
          podpytalam ja i wiem ze chce skromna w koronce podobaja sie jej
          suknie typu provinas itp. Moze ktoras z was szyla nie zaplacila
          duzo i nie bedzie jej szkoda oddac oczywisce za przesylke zaplace.
          Rozmiar 36/38. Nie wiem co jeszcze moge dla niej zrobic mysle by
          poszukac fotografa ktory zrobilby kilka fotek w zamian za profolio..
        • bellagnos Jest pierwsze zdjecie Marianne :) 17.02.09, 13:23
          www.misja-kamerun.pl/index.php?pid=331&id=170
          • stworzenje Re: Jest pierwsze zdjecie Marianne :) 17.02.09, 13:40
            bellagnos napisała:

> www.misja-kamerun.pl/index.php?pid=331&id=170

świetnie wyglądali, gratulacje dla nich. Te druhny w bordo super ubrane są smile.
            para na zdjęciu dolnym też bardzo ładnie wygląda smile.
            Suknię dla Marianne trzeba było dużo dopasowywać/poprawiać czy nie?
            No i podziękowanie dla dziewczyny której suknia posłużyła Marainne do ślubu. A
            ciekawe skąd Pan Młody miał garnitur, czy też ktoś przysyłał?
            • bellagnos Re: Jest pierwsze zdjecie Marianne :) 17.02.09, 16:40
              www.misja-kamerun.pl/index.php?pid=330&id=44 tu jest kilka
              zdan wiecej, ona zalozyla 3 suknie !!
              No i jest prosba ksiedza, ktory zachorowal na malarie jesli mozecie
              pomozcie..
              • ga_lapagos Re: Jest pierwsze zdjecie Marianne :) 17.02.09, 17:44
                slicznie! slicznie!
                iscie krolewska Para Mloda

brawa dla dziewczyn, ktore pomogly!

-
                ja?
                wrednygalapagos.blox.pl/html
                • stworzenje królewsko dosłownie :-) 17.02.09, 17:45
                  ga_lapagos napisała:

> slicznie! slicznie!
                  > iscie krolewska Para Mloda
                  >
                  > brawa dla dziewczyn, ktore pomogly!
                  >

teraz też piszę brawa, bo wiem,że 3 suknie założyła więc dosłownie królewsko
                  się czuła z trzema strojami na zmianę smile.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka