Dodaj do ulubionych

Jaki bukiet

01.01.09, 17:11
Mam pytanie: jaki bukiet najlepiej pasowałby do koronkowej sukni w kolorach
śmietankowy, kawa z mlekiem? Myślałam o jakimś kontraście: bordo, może
pomarańcz? kwiaty małe kalie albo tulipany.
(Suknia w starym stylu "ala wiek XIX"). Dzięki za porady.
(mam włosy ciemny blond)
Obserwuj wątek
    • w_u_j_e_k Re: Jaki bukiet 02.01.09, 00:42
      No to masz zgryza. Moim zdaniem to Ty jesteś ważniejsza niż sukienka i kwiatki
      powinny być do Ciebie dobrane. Obstawiam białe storczyki. I na litość boską
      tylko nie pomarańcz do tego zestawu barw. Bordo dla czarnuli było by dobre ale
      nie dla blondynki i kompletnie nie do "kawy z mlekiem". Tulipany są zbyt
      delikatne na bukiet ślubny a kalie pasują raczej na pogrzeb niż wesele.
      • bakali Re: Jaki bukiet 02.01.09, 08:57
        A ja proponuję połaczenie: biel+krem+zieleń. Przy ecru świetnie wygląda, wiem z
        autopsji. Miałam bukiecik z kremowych róż, białych frezji i zielonych listków.
        Pamiętaj o zieleni, naprawdę ozywia każde połaczenie kolorów, szczególnie, że
        slubne zestawy kolorystyczne są dośc jednostajne (w Twoim pzrypadku krem i do
        tego jeszcze jasne wlosy). Musisz to czyms przelamac, ale zgadzam sie z
        przedmowczynia: od pomarancza trzymaj sie z daleka. Powodzenia smile
        • bakali Re: Jaki bukiet 02.01.09, 09:45
          A właściwie to przemyslałam sprawę i tak sobie myslę, że bukiet warto dopasować
          do ogólnej kolorystyki. Nie doczytałam wcześniej: myslałam, że sukienkę będziesz
          miała kremową. Dobrze byłoby, gdyby udało Ci się wkleić zdjęcie albo bardziej
          precyzyjnie określić kolor, bo "kawa z mlekiem" to już inny kolor, ciemniejszy.
          Jaki kolor będa miały dodatki: buty, bizuteria, ozdoby we włosach/welon? Kwiaty
          powinny kompowac się z tym wszystkim, więc niech powtórzą kolory, które będa na
          Tobie. Za dużo kolorów wprowadzi chaos.
          Proponuję nieśmiertelną biel.
          Jeśli chodzi o rodzaj kwiatów, mogą to być choćby róże, one są uniwersalne,
          trwałe (to ważne, jeśli planujesz sesję fotograficzną kilka dni po ślubie) i
          naprawdę piekne. Do sukni retro jak znalazł.
          • juliette.binoche Re: Jaki bukiet 02.01.09, 09:52
            Dziękuję za wszystkie rady. Zdjęć nie posiadam, ale suknia ma pierwsza warstwę w
            kolorze kawa z mlekiem i na to biała koronka, także ogólne wrażenie ecru, ale
            chyba te róże będą ok, choć tak bardzo ich nie lubię smile. Welon bardzo delikatny
            ecru.
            • juliette.binoche Re: Jaki bukiet 02.01.09, 09:59
              Jeśli chodzi jeszcze o biżuterię, to prawie niewidoczna: kolczyki malusieńkie
              "wkrętki" z cyrkonią i taka sama przywieszka. Mój kolor włosów to taki bardzo
              ciemny blond/jasny brąz. Ale ta sukienka ogólnie bardzo do mnie pasuje smile.
              • bakali Re: Jaki bukiet 02.01.09, 10:42
                Aha, więc i suknia i włosy stworza jedną plamę kolorystyczną, bizuteria jest
                neutralna. Przełam tę jednostajnośc np. bukietem z kwiatów w kolorze zbliżonym
                do koloru włosów lub sukienki i białych. Będzie to ładnie wyglądać, a róże są we
                wszystkich kolorach i odcieniach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka