pytanko24757 14.01.09, 12:34 hej. hcemy z ukochanym podpisac przed slubem intercyze. kiedy powinnismy to zrobic, jakie sa to koszty i jakie dokumenty musimy ze soba miec. pozdrawiam i dzikei za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szampanna Re: intercyza 14.01.09, 14:46 Można to zrobić w dowolnym momencie przed ślubem, wymagane dokumenty to dowody osobiste, koszt w moim wypadku nieco ponad 400 zł, ale to było ze zniżką dla stałego klienta notariusza. Najlepiej zapytać u konkretnego notariusza o termin i koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
bakali Re: intercyza 15.01.09, 10:31 Koszt to ok. 500, max. 600 zł Dobrze wcześniej zastanowić się nad konkretnymi zapisami: co chcecie mieć wspólne, co rozłaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: intercyza 16.01.09, 00:58 Zastanawiam się co własciwie mozna tam zapisac. Tez chciałam miec intercyze, ale wynikało to z mojej nie znajomości prawa. Chodziło o nieruchomości ale okazuje się że to co nalezało do mnie przed slubem lub to co zostanie mi darowane po slubie będzie tylko moje wiec problem rozwiązał się sam. Odpowiedz Link Zgłoś
filizankafranka intercyza co i jak 16.01.09, 15:24 hej hej, dobry pomysł ! my podpisaliśmy 2 dni przed ślubem, wtedy wszystko jest prostsze, bo po ślubie też można ale wtedy już trzeba ustalić co przez ten nawet bardzo krótki czas małżeństwa pozyskaliście razem, wspólnie. ceny sprzed 2 lat to 400 zł to są ustalone cen więc nikt nie powinien Was "naciągnąć" Odpowiedz Link Zgłoś
filizankafranka intercyza co i jak 16.01.09, 15:27 aha! ja tutaj znalazłam dokładny i przystępny opis o co chodzi z intercyzą i innymi możliwościami umowy małżeńskiej, polecam: hasło > intercyza fajnewesele.pl/index.php/fw_cms/index/smid/18 Odpowiedz Link Zgłoś