nafnaf4 24.02.09, 16:25 Witam Dopiero zaczynam moją przygodę z szukaniem sukni, przeglądałam parę stron i podobają mi się suknie firmy Madonna. Ciekawa jestem w jakich orientacyjnie są cenach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiolajna Re: Suknie Madonna? 24.02.09, 16:42 witam moja suknia La Sposa, model Mali z 2008 r. - 2500 zł z kolekcji 2009 ceny mogą byc wyższe powodzenia w znalezieniu tej jedynej Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Suknie Madonna? 24.02.09, 18:32 Byłam 2 tygodnie temu w salonie Madonny w Warszawie. Ceny od 2 tys. (lub 2,5 tys. - nie pamietam dokładnie) do 7 tys. - to zapamiętałam bardzo dobrze Wypożyczenie 60% ceny zakupu. Dla przykładu ceny 2 sukienek, które mnie interesowały: kolekcja Pronovias model Huelva kosztuje 5990 zł i druga z kolekcji San Patric model Pirineo - cena 5390 zł. Byłam tam w sobotę i był totalny młyn, ciężko było się o cokolwiek zapytać, nie mówiąc o przymiarce bez wcześniejszej rezerwacji terminu. Radzę wybrać się w tygodniu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Suknie Madonna? 24.02.09, 18:39 Model Huelva: www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=128.huelva model Pirineo: www.madonna.pl/pl/sanpatrick.php?s=72.pirineo Rzeczą, która mnie bardzo zaskoczyła, był fakt że obie te suknie są bardzo ciążkie. Ledwo dałam je radę podnieść na wieszaku. Nie wiem jak nosić to na sobie cały dzień. Te suknie są jak zbroje Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje do emily_valentine 24.02.09, 18:55 emily_valentine napisała: > Model Huelva: > > www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=128.huelva suknie pięęękne . Hm, pewnie te ozdoby tyle ważą, a może na ten wzór daj do szycia na lżejszą modłę . Właśnie ci co je projektują w ogóle chyba nie mają na uwadze, że cały ślub się nie stoi na baczność jak te panienki na www, tylko się człowiek naście godzin porusza.A suknia moim zdaniem powinna współgrać z ruchami być wygodna. Kurde coraz częściej ostatnio widzę tu coraz więcej ładnych sukienek, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: do emily_valentine 24.02.09, 19:13 Dzięki Stworzenje Wybrałam te suknie ze względu na długi rękaw, bo slub biore w październiku i boje sie że będzie zbyt chłodno na ramiączka (sukni bez ramiączek w ogóle nie biorę pod uwagę), a zakładac jakiegoś bolerka ze sztucznego futra raczej nie chcę. Ale niestety do takich sukni potrzeba idealnej figury, a mi barkuje jeszcze kilka kg Podoba mi się jeszcze suknia Cymbeline kolekcja Limitowana model Chopin: www.cymbeline.com/flash.php?idlang=4&w=1920&h=1200 Wydaje mi się że wtej sukni mozna ukryć parę kilo, a kokarda dodatkowo optycznie oszuka wzrok No i wygląda na dużo lżejszą niż te z Madonny, ale jeszcze nie widziałam jej na żywo. Mam obawy co do zbyt głębokiego dekoltu i do tego, że sie będzie bardzo gnieść, a dodatkowo potrzebne bedzie bolerko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: do emily_valentine 24.02.09, 19:39 emily_valentine napisała: > październiku i boje sie że będzie zbyt chłodno na ramiączka (sukni > bez ramiączek w ogóle nie biorę pod uwagę), a zakładac jakiegoś > bolerka ze sztucznego futra raczej nie chcę. rozsądnie - dokładnie ubranie powinno być dostosowane do pory roku, a nie cały boży rok panny młode identycznie roznegliżowane do ślubu .Czy upał, czy zima czy śnieg,czy deszcz. > Podoba mi się jeszcze suknia Cymbeline kolekcja Limitowana model > Chopin: > hm, raczej na ślub letni to raz, dwa ten dekolt jest dość spory. tutaj niedawno jedna z dziewczyn pisała, że ją wybiera, że chce zmniejszyć dekolt,ale ślub ma w gorącym zakątku świata . Zerknij na gazetowego maila . Odpowiedz Link Zgłoś
julianowaczek24 Re: do emily_valentine 24.02.09, 19:43 Sorry... tylko nie z madonny. Moja daleka kuzynka miała sukienke z madonny i sukienka rozlatywala sie juz w dniu slubu. puszczaly szwy, odpruwaly sie ozdoby itp. Sama na pewno nie kupie sukienki z Madonny. Czualabym sie w niej jak w sukience z Tesco czy Biedronki. Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: Suknie Madonna? 24.02.09, 22:29 Też jestem bardzo ciekawa ile kosztują bo nie wiem czy jest po co tam wogóle isc. Odpowiedz Link Zgłoś
sunflower111 Re: Suknie Madonna? 24.02.09, 22:48 Myślę, że warto się przygotować na wydatek ok. 5000. Wtedy spokojnie będziecie sobie mogły poprzebierać w sukniach Pronovias, La Sposa, San Patrick. Koronki faktycznie są bardzo ciężkie. Na zdjęciach wyglądają jakoś bardziej zwiewnie. Ja chciałam bardzo przymierzyć model Homero, ale jak wzięłam wieszak z suknią do ręki to od razu mi przeszło. Ostatecznie kupiłam suknie z muślinu. Polecam, nie nastawiajcie się tylko na koronki, zobaczcie też coś innego. tym bardziej że teraz najbardziej modne są właśnie lekkie suknie. Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: Suknie Madonna? 24.02.09, 23:22 Ja nie nastawiam się na koronki bo jest kilka modeli w madonnie które bardzo mi się podobaja głównie ze względu na prostotę. Dla mnie odpadaja zupełnie cięzkie suknie choć by nie wiem jak urodziwe były bo mam chory kregosłup i nie bede sie meczyć z nimi cała noc. Jestem bardziej ciekawa cen modeli w tym stylu www.madonna.pl/pl/whiteone.php?s=3.205 www.madonna.pl/pl/whiteone.php?s=22.180 www.madonna.pl/pl/lasposa.php?s=34.madame Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Suknie Madonna? 24.02.09, 23:31 marina111 napisała: > Jestem bardziej ciekawa cen modeli w tym stylu > www.madonna.pl/pl/whiteone.php?s=3.205 nr 1 zaproponowany przez Ciebie mi się podoba najbardziej . O kurcze, to też uważaj z butami na obcasie zbyt wysokim, bo możesz sobie krzywdę zrobić i zbędnie kręgosłup obciążyć . A na weselu masz się czuć dobrze w stroju/butach,a nie się męczyć . Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: Suknie Madonna? 26.02.09, 01:02 Dzieki za troskę Ja słyszałam ze na moj kręgosłop bardziej od obcasów szkodliwa jest ciąża więc jej bardziej się musze wystrzegać A tak serio to od obcasów tak mnie nie boli jak od ciązkich toreb i ubrań dlatego odpadają suknie wazące po kilka kg. Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Suknie Madonna? 26.02.09, 13:18 marina111 napisała: > Dzieki za troskę Ja słyszałam ze na moj kręgosłop bardziej od > obcasów szkodliwa jest ciąża więc jej bardziej się musze > wystrzegać > A tak serio to od obcasów tak mnie nie boli jak od ciązkich toreb i o kurde no to faktycznie . Lepiej dopytaj lekarza co i jak z tymi obcasami, bo w sumie to całą noc będziesz balować. Myślę, że nie jakaś cieniutka szpila tylko bardziej stabilny będzie nieuciążliwy . W ciąży będzie Cię Twoja druga połowa na rękach nosić . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
atrament.owa Re: Suknie Madonna? 25.02.09, 16:57 Ostatecznie kupiłam suknie z muślinu. > Polecam, nie nastawiajcie się tylko na koronki, zobaczcie też coś innego. tym > bardziej że teraz najbardziej modne są właśnie lekkie suknie. > a możesz zdradzić jaką suknię muślinową wybrałaś? ja właśnie na taką się nastawiam ale nie mogę się zdecydować Odpowiedz Link Zgłoś
sunflower111 Re: Suknie Madonna? 25.02.09, 21:30 atramentowa moja kieca jest na strefie, pewnie już widziałaś pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kacha_29 Re: Suknie Madonna? 25.02.09, 12:26 ja wybralam model white one 175 z 2008 r. za 2500 zl www.madonna.pl/pl/whiteone.php?s=20.175 suknia wcale nie jest ciezka, wrecz przeciwnie, poza tym bardzo wygodna. Odpowiedz Link Zgłoś
babka1234 Re: Suknie Madonna? 26.02.09, 08:42 mnie tez bardzo podoba sie ta sukienka, tzn. ja dopiero oglądam w internecie, jescze nie przymierzałam, ale ta jest sliczna. Pocieszyłas mnie że nie jest ciezka i nie przesadnie droga. A moge wiedziec w jakim miescie ja kupujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
nafnaf4 Re: Suknie Madonna? 26.02.09, 09:18 Mi właśnie podobają się takie suknie jak kacha_29, lekkie Odpowiedz Link Zgłoś
kacha_29 Re: Suknie Madonna? 27.02.09, 12:38 dzieki ja kupuje w katowicach. sukienka jest super wygodna, naprawde polecam, zdecydowalam sie na nia tez ze wzgledu na maly tren. Odpowiedz Link Zgłoś
vespa-lulu Re: Suknie Madonna? 27.02.09, 09:25 Ja wybrałam taką: www.madonna.pl/pl/manuelmota.php?s=6.clara, wydrukowałam zdjęcia i zaniosłam do zaufanej krawcowej i powiedziała, ze uszyje mi ją za ........ 300 zł Odpowiedz Link Zgłoś
vespa-lulu Re: Suknie Madonna? 27.02.09, 09:26 Przepraszam zły link www.madonna.pl/pl/manuelmota.php? s=6.clara Odpowiedz Link Zgłoś
vespa-lulu Re: Suknie Madonna? 27.02.09, 09:30 www.madonna.pl/pl/manuelmota.php?s=6.clara- poprawny link Odpowiedz Link Zgłoś
vespa-lulu Re: Suknie Madonna? 27.02.09, 09:31 dziwne chodzi mi o model Manuel molta - clara , wpisuje link a wyskakuje model Sacha????? Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Suknie Madonna? 27.02.09, 09:55 Może mnie się uda wkleić dobry link. Model Clara: www.madonna.pl/pl/manuelmota.php?s=6.clara A ile kosztuje ta suknia w salonie? Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa_julka Re: Suknie Madonna? 27.02.09, 10:07 a zapytałaś z czego Ci za tyle uszyje? Czy może to cena za samo szycie, a na materiał - by suknia wyglądała przyzwoicie - wydasz ze dwa tysiące? Odpowiedz Link Zgłoś
vespa-lulu Re: Suknie Madonna? 27.02.09, 10:34 W salonie ok. 2500-3000 zależy od wzrostu, materiał akurat sama kupuje jedwab 6 metrów, metr jedwabiu kosztuje 55 zł. To cena tylko za szycie. Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Suknie Madonna? 27.02.09, 10:49 vespa-lulu napisała: > W salonie ok. 2500-3000 zależy od wzrostu, materiał akurat sama > kupuje jedwab 6 metrów, metr jedwabiu kosztuje 55 zł. To cena tylko > za szycie. i bardzo dobrze, chwali się . Odpowiedz Link Zgłoś
vespa-lulu Re: Suknie Madonna? 27.02.09, 10:52 Jakoś trzeba sobie radzić w dobie kryzysu Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Suknie Madonna? 27.02.09, 11:03 vespa-lulu napisała: > Jakoś trzeba sobie radzić w dobie kryzysu ii w ogóle nie wzięłam tego pod uwagę pisząc Ci to . Ogólnie jestem za tym, że tańsze ciuchy nie znaczy, że gorsze i Twoje postępowanie pochwalam . Odpowiedz Link Zgłoś
vespa-lulu Re: Suknie Madonna? 27.02.09, 12:06 Racja, a kto będzie wiedział czy ona jest za 3000 czy za 300 zł i potem wwale ja w szafe i tyle, a tak nie bedzie mi szkoda, że tyle wydałam i że w szafie leży- moze moja siostra kiedys zechce ją założyc Sami napędzam ślubno- weselny biznes..., ale jeśli kogoś stać na taką suknie lub czuje sie dowartościowany lub tak sobie wymarzył- to czemu nie... Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa_julka Re: Suknie Madonna? 27.02.09, 12:56 Vespa, nikt na ślubie nie będzie zastanawiał się, za ile kupiłaś suknię. Chore by to było trochę... Jednak Twoja suknia niekoniecznie może wyglądać jak ta ze zdjęcia. Przeważnie szyte suknie wypadają słabiej od oryginałów - głównie ze względu na nieodpowiedni dobór materiałów i średnie zdolności krawcowych. Mówisz, że Twoja jest zaufaną - super! To już połowa sukcesu. A czy obejrzałaś razem z krawcową na żywo Carlę pronoviasową? Czy ona przypatrzyła się użytemu materiałowi, Twojej w tej sukni sylwetce? czy Ty się w tej sukni widziałaś? Ja jestem dość sceptycznie nastawiona do szycia ze zdjęć - widziałam parę marnych efektów. Ale widziałam również kilka pięknych sukien uszytych przez krawcowe, jednak nie ze zdjęć czyli nie podróbek... ciekawe, jak wyjdzie Twoja....... Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: Suknie Madonna? 27.02.09, 13:11 Ja tam mimo wszystko nie zdecydowałabym się na zlecenie krawcowej szycia sukni - modelu z Madonny. Krawcowe Madonny i wszystkich innych salonów szyją wg szablonu, mają wprawę, suknia na pewno będzie przypominać prezentowany model, ale czy suknia uszyta przez krawcową - z doskoku - będzie wierna oryginałowi - trochę wątpię. To tak, gdy idzie się do fryzjera z wyciętą fryzurą z katalogu - nigdy nie wyjdzie tak samo, jak na zdjęciu, bo trzeba brać poprawkę na umiejętności fryzjera i rodzaj włosów (i na photoshop). To samo z suknią: jeśli ktoś lubi szyć u krawcowej, proszę bardzo, ja nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
vespa-lulu Re: Suknie Madonna? 27.02.09, 14:01 Jejku Dziewczyny dokładacie jakąś ideologie do tego. Otóż sama bedę w trakcie nanosić poprawki do sukienki bo np. nie podoba mi się ta "listwa" pod biustem i będzie cos innego. Mam czas do ślubu i na poprawki. Poza tym chciałam sukienke bez gorsetu, koronek i falban, a o takie bardzo trudno.... Dlatego wybrałam tą sukienke na wzór podstawowy. Mało tego obrączki też robię u prywatnego złotnika , a nie w salonie jubilerskim i teraz zakrzyczcie, ze będą krzywe i nie takie jak chce i jeszcze milion innych rzeczy. Tylko nie chodzi o brak pieniędzy, sami wymyśliliśmy sobie obrączki, będą nasze nipowtarzalne i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Suknie Madonna? 27.02.09, 21:31 vespa-lulu napisała: > W salonie ok. 2500-3000 zależy od wzrostu A to żeś mnie zdziwiła! Nie wiedziałam, że cena zależy od wzrostu. A czy cena jest również uzależniona od rozmiaru? Jeśli tak jest, to jaki jest "przeciętny" wzrost i rozmiar, dla których są podawane ceny katalogowe? I czy za coś jeszcze się dopłaca przy zamawianiu sukni w salonie (poprawki itd.)? Ile tak naprawdę kosztuje suknia do ślubu??? Odpowiedz Link Zgłoś
sunflower111 Re: Suknie Madonna? 27.02.09, 23:25 Co? W Madonnie cena sukni nie zależny od wzrostu !!! ale ploty rozsiewacie, tak jak w ubiegłym roku krążyła plota o płatnych przymiarkach, ze niby za każdą przymierzaną suknie trzeba było płacić. Czytając to forum mozna nieźle sfiksować. Juz nawet zaczynam się zastawiać, czy ja jestem nienormalna, bo wydalam 4 tys. zł na suknie która warta jest 300zł - wystarczy kupić material i iść do krawcowej. No same "idiotki" się ubierają w Madonnie...Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
sunflower111 Re: Suknie Madonna? 27.02.09, 23:31 Aha Clara na bank nie kosztuje w granicach 2500-3000 raczej 5000-7000 a moze nawet więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
may_flower Re: Suknie Madonna? 28.02.09, 17:18 Mi też się podobają suknie z grupy pronovias, ale jak nie koniecznie interesuje Cię St Patrick i jesteś z Warszawy to raczej polecam salon Coline w Wesołej. Byłam ostatnio tam. Spędziłam godzinę. Pani, która mnie obsługiwała (zdaje się ze właścicielka salonu) idealnie dobierała pasujące do mnie suknie. Wszystko mi podpinała szpilkami, tak że leżało idealnie jak powinno i robiła mi mnóstwo zdjęć moim aparatem. Po prostu czułam się jak księżniczka Warto było pojechać trochę dalej. A i jeszcze jedno ja też biorę ślub w październiku i zastanawiam się nad rękawami, ale planuję szaleć na weselu więc rozważam 2 w jednym tzn: www.coline.pl/suknie-slubne/white-one-kolekcja-2009/suknia-slubna-white-one-424.html Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Suknie Madonna? 28.02.09, 22:31 may_flower napisała: > A i jeszcze jedno ja też biorę ślub w październiku i zastanawiam się nad rękawa > mi, ale planuję szaleć na weselu więc rozważam 2 w jednym A to jest ciekawe rozwiązanie. Ja rozważałam już nawet uszycie krótkiej kurteczki z białych norek u kuśnierza. Potem można ją nawet nosić na codzień Tak naprawdę ewentualne okrycie jest potrzebne tylko w drodze do/z kościoła i może w kościele. Później trzeba się męczyć całe wesele z długim rękawem. Wiadomo w tańcu człowiek sie zgrzeje i jest mało wygodnie. Mam nadzieję, że w październiku będzie ładna pogoda!!! I nie będzie potrzeby nic więcej ubierać. A jak cenowo wypada ten salon Coline w porównaniu z Madonną? Takie same ceny, czy może niższe? Odpowiedz Link Zgłoś
may_flower Re: Suknie Madonna? 02.03.09, 09:28 Wiesz cen nie porównywałam bo w madonnie nie byłam. A przez telefon babka mnie zbyła. Ta sukienka z tą koronkową kurteczką W1 424 kosztuje 3190zł. Ja zastanawiam się nad wypożyczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
sunflower111 Re: Suknie Madonna? 01.03.09, 16:16 No właśnie! Cos mi sie zdaje że panna emily_valentine nigdy nie byla w salonie madonny i nigdy nie widziala "swojej" sukni na zywo... Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Suknie Madonna? 02.03.09, 12:53 sunflower111 napisała: > No właśnie! Cos mi sie zdaje że panna emily_valentine nigdy nie byla w salonie > madonny i nigdy nie widziala "swojej" sukni na zywo... Możesz wyjaśnić o co Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa_julka Re: Suknie Madonna? 03.03.09, 10:15 Myślę, że sunflower chodziło o vespę-lulu, a nie o Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
sunflower111 Re: Suknie Madonna? 04.03.09, 10:41 A tak przepraszam oczywiście chodziło mi o vespę-lulu Siepniowa dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
aggiemac Re: Suknie Madonna? 06.05.09, 21:04 Czesc Vespa- lulu. Jak ja Ci zazdroszcze, ze masz zaufana krawcowa. Ja szukam juz 4 miesiace i nie moge sie zdecydowac bo te suknie taaaaaaaaaaaaaaakie drogie. Skad jestes moze moglabym do tej samej krawcowej sie udac? Myslalam o Alegro ale sie boje przez internet kupic troche, a czas ucieka. Odpowiedz Link Zgłoś
becia.ka Re: Suknie Madonna? 07.05.09, 01:51 vespa-lulu napisała: > Ja wybrałam taką: www.madonna.pl/pl/manuelmota.php?s=6.clara, > wydrukowałam zdjęcia i zaniosłam do zaufanej krawcowej i > powiedziała, ze uszyje mi ją za ........ 300 zł Przymierzałam tą suknię, jest piękna ale trochę za skromna. Największe wrazenie zrobił na mnie materiał z którego jest wykonana, cały efekt! Udało Ci sie znaleźć taki sam materiał gdzieś? Odpowiedz Link Zgłoś
3mila_m Re: Suknie Madonna? 07.05.09, 09:19 Witam, ja kupiłam suknie San Patrick Babieca, kolekcja 2008. Jest lekka jak piórko chociaż ma długi tren. Marzyły mi sie klasyczne suknie z koronki, ale jakoś nie wyglądałam w nich zbyt dobrze. Za suknię dałam 4000 ale w Częstochowie, podobno w Madonnie trochę drożej. www.mlodaimoda.pl/suknie-slubne/san-patrick-babieca.html Odpowiedz Link Zgłoś
groszek-5 Re: Suknie Madonna? 07.05.09, 09:57 Musze Ci pogratulowac.Ta suknia jest przepiekna.I bardzo duzo uroku daje ten welon.Super model.Bardzo mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 UWAGA WIRUS w poście! 07.05.09, 10:12 Kliknęłam na link, a w nim był ukryty koń trojański, nie radzę klikać! Odpowiedz Link Zgłoś
3mila_m Re: Suknie Madonna? 07.05.09, 13:14 i w moim linku jak koń trojański w moim linku to wklejam inny. eurosposamalta.com/Clothes/SANPATRICK/A1.htm W ogóle to suknia 2008 i ciężko znaleźć gdzieś zdjęcie. Groszek dzięki za miłe słowa, bo suknie nie każdemu się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
orange_1 Re: Suknie Madonna? 08.05.09, 19:20 Najlepsza suknia to ta, która nam się podoba i która dobrze leży. Ale Twoja nie również się podoba. Co prawda mam inną ale krój jest prawie taki sam Mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
mkoch17 Re: Suknie Madonna-przymiarka 21.05.09, 10:05 Dziewczyny powiedzcie mi proszę .... W piątek jadę do Madonny na przymiarkę i dopasowanie swojej sukni i mam pytanie, czy przymiarka i dopasowanie jest dodatkowo płatne ???? Odpowiedz Link Zgłoś
justynazaw Re: Suknie Madonna? 08.07.16, 20:20 NIE POLECAM!!! Zamówiłam suknie ślubną 30.10.2015 r w salonie sukien ślubnych Madonna w Krakowie. Wybrałam piękna suknie marki Milla Nova model Alessandra. Poinformowana przez obsługę, że jest to już ostatni dzwonek ponieważ na suknie czeka się ponad pół roku ( są sprowadzane z zagranicy) wpłaciłam zaliczkę i umówiłam się, że na miesiąc przed ślubem ( termin uroczystosci 02.07.2016) zadzwonię i umowie sie początkiem czerwca na przymiarkę. Zgodnie z ustaleniem pierwszy telefon wykonałam 31.05.2016, jednak zostałam poinformowana, że mojej sukni jeszcze nie ma, zapewne na dniach się pojawi i bym kontaktowała się ponownie z salonem za parę dni. Powtórzyłam zatem telefon po tygodniu czasu tj 06.06.2016 jednak sukni dalej nie było, Pani z obsługi powiedziała ze sprawdzi u dostawcy kiedy suknia zostanie dostarczona do salonu i powróci z informacją do mnie . Jednak przez dwa dni nikt do mnie nie oddzwonił, zatem po raz kolejny wykonałam telefon do salonu w dniu 08.06.2016. Niestety sukni dalej na salonie nie było, Pani również nie była w stanie powiedzieć kiedy suknia się pojawi. Zapytalam zatem jak wyobrazaja Panstwo sobie sytuacje, że zamawiam suknie 8 miesiecy wczesniej, a na 3 tygodnie przed ślubem dalej jej nie ma, po czym zostałam zapytana przez sprzedawcę kiedy chcialabym w takim razie odbyc przymiarke, powiedzialam ze w najblizszy piatek tj 10.06.2016 na co Pani odpowiedziala ze ok ze zapisuje mnie na wizyte. Zdziwiona zapytalam jak mogą Panstwo zapisywac mnie na przymiarke skoro nie ma sukni na salonie, na co uzyskalam informacje, że do dwoch dni suknia juz sie pojawi. Uspokojona przyjechalam ponad 100 km od miejsca zamieszkania do Krakowa, by przymierzyc suknie na co zostalam w tym dniu okropnie rozczarowana...! Kreacja bowiem jaką przyniósł mi sprzedawca - oznaczona jako moja NOWA suknia , którą zamówiłam, byla w znacznej części zniszczona! Spódnica posiadala liczne zmechacenia zarówno w pasie jak i na biodrach. Ponadto miała zaciagniecia na spódnicy, była zszarzala i ewidentnie nie pierwszej świeżości. Co lepsze bluzka z koronki również była pozaciagana ale hitem, który totalnie zwalil mnie z nóg byl zepsuty zamek w bluzke - dokladnie wyrwany...co za tym idzie nie nadawala sie wogole do przymiarki... Po poszukiwaniach tego samego modelu Sprzedawca przyniósł mi suknie Pani Młodej z sierpnia, mowiac ze w takim razie tą zmniejszymy do mojego rozmiaru a tamtej Pani zamówi się nową suknie. Dostalam potwierdzenie z firmy Milla Nova, ze absolutnie nie dostarczyli do salonu sukni ktora byla przedstawiona mi na pierwszej przymiarce, poniewaz jakosc wysylanych egzemplarzy jest przed wysylka dokladnie sprawdzana. Nie mozna tutaj mowic nawet o wadzie materiau poniewaz liczne zmechacenia, zaciagniecia oraz wyrwany zamek swiadczyl o tym ze byla uzywana! Fakt braku sprawdzenia przez Pantwa towaru ktory przedstawiacie klientowi rowniez pozostawia wiele do zyczenia... poniewaz lekcewazycie w ten sposob klienta ktory przyjezdza specjalnie do salonu na przymiarke...Dziwny jest rowniez fakt ze nie wiza Panstwo w sobie winy jesli suknia byla zamowiona przeze mnei 30.10.2015 a firma Milla nova otrzymala od Panstwa zamowienie dopiero 14.06.2016 ( mam potwierdzenie na mailu)Dziwnym trafem data 14.06.2016 to termin kiedy osobiście do Państwa zadzwoniłam ze względu na brak jakiejkolwiek odpowiedzi z Państwa strony na wysłanego przeze mnie maila w sprawie sytuacji jaka miała miejsce 10.06.2016 w salonie Madonna. Pominę już fakt ze w ubiegły poniedziałek udałam się po ODBIÓR sukni i pomimo Państwa zapewnieniom ze suknia będzie gotowa musiałam czekać 3 godziny ponieważ koronka na biuście była przyszyta do miseczki przez co " ciągnęła" cala koronkę na biuście. Niestety czasu już cofnąć nie można , ponieważ drugi raz nie wybrałabym salonu Madonna, ale z pewnością nie polecę tego salonu nikomu! By i pozostałe koleżanki nie spotkała sytuacja która przygotowania do ślubu zamieniła w koszmar... A to, że odebrałam suknie w terminie jest wyłącznie zasługą moich licznych upomnien oraz internwecji, gdyby nie to zapewne do dzisiaj czekalabym na swoja przymiarke, a Panstwo zwalaliby winę na opoznienia u dostawcy... P.S. POZDRAWIAM PANIĄ MŁODĄ Z SIERPNIA KTORA WYBRALA TEN SAM MODEL I KTOREJ SUKNIE OTRZYMALAM, ZYCZE DUZO CIERLIWOSCI I SZCZESCIA NA PRZYMIARKACH Odpowiedz Link Zgłoś