izabelka0207 11.04.09, 18:44 Mam dylemat co do wypisywania zaproszeń... Czy najpierw piszemy imiona rodziców,a później dzieci. Czy jeśli dziećmi są córki to piszemy imię matki, córek a potem ojca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rzetka Re: Zaproszenia 11.04.09, 19:25 np Annę i Krzysztofa Kowalskich z córkami (odpowiednio z synami) Annę i Krzysztofa Kowalskich z córką Martą (podajemy imię dziecka jeśli jest tylko jedno. Drugiego pytania nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
izabelka0207 Re: Zaproszenia 11.04.09, 19:43 Chodziło mi oto czy: -Annę, Krzysztofa i Martę Kowalskich -Annę, Martę i Krzysztofa Kowalskich Odpowiedz Link Zgłoś
agusia3107 Re: Zaproszenia 11.04.09, 19:48 Jesli Marta to corka, to proponuje "Annę i Krzysztofa Kowalskich z corka Marta. Odpowiedz Link Zgłoś
zaproszenia_adijo Re: Zaproszenia 27.04.09, 10:08 W pierwszej kolejności umieszcza się imona i nazwisko rodzicow, pozniej dzieci. _____________________________ ELEGANCKIE ZAPROSZENIA ŚLUBNE www.adijo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
agusia3107 Re: Zaproszenia 11.04.09, 19:46 Krystyne i Jarosława Kowalskich z dziecmi. Krystyne i Jarosława Kowalskich z córkami. Krystyne i Jarosława Kowalskich z córkami Anną i Małgorzatą. Krystyne i Jarosława Kowalskich z synem. Mozna by tak jeszcze wymieniac ale pamietaj, ze zawsze najpierw pisze sie rodzicow, pozniej dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia3107 Re: Zaproszenia 11.04.09, 20:01 zaproponowałabym ci jeszcze wziasc pod uwage wiek danego dziecka. Jesli ktos z proszonych dzieci miał u nas 16-17 lat, to postanowilismy wypisac imieniem "Annę i Jana Kowalskich z synem Mateuszem" ale jesli oczywiscie dane dziecko jest małe lub dzieci w jednej rodzinie było wiecej niz 2, to postanowilismy pisac "Annę i Jana Kowalskich z dziecmi" ale tez robilismy wyjatki gdy wiedzielismy, ze dane małrzenstwo ma tylko jedno dziecko, nawet małe. Wtedy tez uzywalismy imienia dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
zaproszenia_adijo Re: Zaproszenia 14.04.09, 05:30 W pierwszej kolejności umieszcza się imona i nazwisko rodzicow, pozniej dzieci. _____________________________ ELEGANCKIE ZAPROSZENIA ŚLUBNE www.adijo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: Zaproszenia 15.04.09, 18:58 podpisuje sie, a tak btw to sie wszystkie za przeproszeniem sramy z wypisywaniem zaproszen, a ja dostalam cos co wygladalo dokladnie tak: ....zaprosic tomelanke tomelanke wraz z osobą towarzyszącą Tomaszkiem (pisownia oryginalna, tylko zamiast tomelanki moje imie i nazwisko, nawet ten usmieszek byl.. i to moja rodzina sobie taka siare zrobila, a jestesmy razem o wiele dluzej niz parka która sie hajta i w dodatku ciotka doskonale wie, jak Tomasz ma na nazwisko, eh.. Odpowiedz Link Zgłoś
sunflower111 Re: Zaproszenia 16.04.09, 21:10 Oj to chyba strzelilam gafę bo napisałam na zaproszeniu Zapraszam Sz.P. X i Y Kowalskich z Kasią i Stasiem Odpowiedz Link Zgłoś
jalidka Re: Zaproszenia 11.05.09, 21:20 W pierwszej kolejności umieszcza się imona i nazwisko rodzicow, pozniej dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś