ankakarenina 14.04.09, 10:45 Na allegro można znaleźć fotografa, który się ogłasza jako "katolicki fotograf": www.allegro.pl/item610726189_katolicki_fotograf_zdjecia_slubne _polska.html. Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ankakarenina Re: katolicki fotograf 14.04.09, 10:46 Może tak zadziała: www.allegro.pl/item610726189_katolicki_fotograf_zdjecia_slubne_polska.html Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkasto Re: katolicki fotograf 14.04.09, 11:01 ..ja bym bardziej stawiała na tego..widać wartości podobne a można zaoszczedzić pięć stówek www.allegro.pl/item597520610_rabat_500_zl_dla_dziewic_zdjecia_slubne_ wesele.html Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Re: katolicki fotograf 14.04.09, 11:44 Jak ja nie lubie tych katolickich spryciarzy! tych religijnych naciagaczy, ktorzy wielkimi slowami wycieraja sobie buty by zarobic te kilka srebrnikow. - ja? wrednygalapagos.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
madziaq Re: katolicki fotograf 14.04.09, 12:29 Z opisu wygląda, że "katolicki fotograf" po prostu umie się zachowac w kościele. To w sumie dość ważne, bo głupio może wyjść jak fotograf w czasie przysięgi będzie próbował się wbić między państwa młodych a księdza, żeby złapać dobre ujęcie... Kiedy załatwialiśmy swojego fotografa i kamerzystę, od razu mówili, że oczywiście ubiorą się elegancko, żeby nie wyróżniać się w tłumie gości i w kościele zachowają maximum duskrecji i rzeczywiście tak było. To że na weselu "katolicki fotograf" nie pije to też żadna rewelacja, bo fotograf, kamerzysta czy zespół na weselu są W PRACY, a w pracy alkoholu się nie pije. Tak samo jak nie piją np kelnarzy roznoszący gościom jedzenie - dla mnie to jest oczywista oczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: katolicki fotograf 14.04.09, 15:51 W kościele można zrobić kurs uprawniający do robienia zdjęć w czasie uroczystości. W czasie tego kursu poznaje się nazwijmy to: budowę mszy" Czasem księża o te uprawnienia pytają. Nic nowego, widocznie pan fotograf uznał to za szczególny atut. Szkoda, że nie zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
agajac Re: katolicki fotograf 15.04.09, 14:52 Jak ktoś nie potrafi czy nie ma możliwości promować się własnymi zdjęciami to sięga do innych środków... dziewictwo też sprawdza? Odpowiedz Link Zgłoś
konkubina_konduktora Re: katolicki fotograf 15.04.09, 15:37 agajac napisała: > dziewictwo też sprawdza? Mój TŻ z ciekawości wysłał zapytanie do tego od dziewictwa. Fotograf odpisał, że wystarczy zaświadczenie od gina, osobiście nic nie sprawdzają Odpowiedz Link Zgłoś
agajac Re: katolicki fotograf 15.04.09, 16:36 konkubina_konduktora napisała: > agajac napisała: > > > dziewictwo też sprawdza? > > Mój TŻ z ciekawości wysłał zapytanie do tego od dziewictwa. Fotograf odpisał, ż > e > wystarczy zaświadczenie od gina, osobiście nic nie sprawdzają Całkowity brak dyskrecji i wyczucia... a moim zdaniem dyskrecja to jedna z ważniejszych cech fotografa ślubnego. A może ten fotograf czerpie jakąś satysfakcję zupełnie niefotograficzną z tej wiedzy? ) Odpowiedz Link Zgłoś
foczkaka Re: katolicki fotograf 15.04.09, 17:34 Ta propozycja z dziewictwem jest mocno niesmaczna. A pierwszy fotograf katolik też bez sensu. Nie trzeba być katolikiem by umiec sie zachowac w kosciele. Wystarczy odrobina wiedzy i taktu. Kurie organizują specjalne kursy gdzie ucza jak fotograf w kosciele powinien sie zachowac. I kazdy moze sie udac na taki kurs. Jeśli komus zalezy moze poprosic swojego fotografa o zaswiadczenie o ukonczeniu takiego kursu. Zas co do picia alkoholu przez fotografow, zespół, kelnerow - te osoby są w pracy i pić nie powinny. Gdyby wynajęta przeze mnie osoba piła na weselu czy przy jakiejkolwiek innej okazji, to po prostu bym jej nie zapłaciła. Odpowiedz Link Zgłoś
nawarro Re: katolicki fotograf 15.04.09, 21:08 hehe - dobre Ja proponuję inny nagłówek: "fotograf z aparatem fotograficznym i w lakierkach" - co Wy na to ? tak na prawdę to chyba 99,5% fotografów ślubnych to katolicy - dziwne więc że z tego robi się swój największy atut i jedno sprostowanie: w kościele nie można zrobić kursu na fotografa liturgicznego... (są na to specjalne kursy, 1-2 razy w roku, a na nich trzeba przedstawić zaświadczenie od proboszcza) Odpowiedz Link Zgłoś
izzabelkas Re: katolicki fotograf 16.04.09, 00:45 nawarro napisał: > > i jedno sprostowanie: w kościele nie można zrobić kursu na fotografa > liturgicznego... (są na to specjalne kursy, 1-2 razy w roku, a na > nich trzeba przedstawić zaświadczenie od proboszcza) Jak to nie w kosciele? Kuria to nie kosciół? Nie wszędzie wymagane jest zaświadczenie od proboszcza i nie trzeba być katolikiem aby taki kurs przejść i dostać pozwolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kati_p Re: katolicki fotograf 16.04.09, 01:58 Katolicki.. pewnie nie robi zdjęć z ubierania Panny Młodej, bo to nie po bożemu zajmować się żoną bliźniego swego Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: katolicki fotograf 16.04.09, 09:42 dajcie juz katolickiemu spokoj, przeciez kazdy uczciwy sposob jest dobry byle tylko robic swoje, moze sa i tacy, dla ktorych to, o czym pisze katolicki ma akurat znaczenie jedni reklamuja sie w pasku reklamowym /a mimo to wydaja opinie o katolickim..../ a inni szukaja takich sposobow dajcie mu zyc.... fotki wzglednie OK, to jest wazne przerzuccie sie na watek pechowego pana PEHA, tam to jest groteska Odpowiedz Link Zgłoś