Dodaj do ulubionych

podróż poślubna w Polsce...polećcie fajne miejsca

25.04.09, 22:29
Ślub mamy w połowie września. Podróż poślubna będzie trwała 5-7 dni. Szukam
jakiegoś ciekawego miejsca w Polsce, żeby nie było oblegane za bardzo. Mogą
być Mazury na przykład albo jakieś inne fajne miejsce, cichy hotelik/
pensjonacik. Może być też spa smile
Czy macie jakieś sprawdzone, urokliwe miejsca?
Obserwuj wątek
    • stworzenje Re: podróż poślubna w Polsce...polećcie fajne mie 25.04.09, 22:34
      kahakasurdo napisała:

> być Mazury na przykład albo jakieś inne fajne miejsce, cichy hotelik/
      > pensjonacik. Może być też spa smile
      > Czy macie jakieś sprawdzone, urokliwe miejsca?

Hmm,a może aktywnie nieco w górach? Polecam je na ten miesiąc. Jeśli chodzi o
      nie obleganość miejsc,to o tej porę roku jest spokojniej,ale miasto typu
      Zakopane to kto wie,lepiej ominąć.Bo morze to że tak brzydko powiem w połowie
      września to piździć tam może big_grin
      • kahakasurdo Re: podróż poślubna w Polsce...polećcie fajne mie 25.04.09, 22:37
        w górach bywamy często, i to właśnie we wrześniu, dlatego teraz chcemy małej
        odmiany smile stąd pomysł na Mazury, ale inne ciekawe miejsca również chętnie
        rozważymy smile
        • stworzenje Re: podróż poślubna w Polsce...polećcie fajne mie 25.04.09, 22:42
          kahakasurdo napisała:

> odmiany smile stąd pomysł na Mazury, ale inne ciekawe miejsca również chętnie
          > rozważymy smile

aha,rozumiem. Hm, to może Hotel Gołębiewski w Mikołajkach. Czyli i będziecie na
          Mazurach i w razie kiepskiej pogody sam hotel oferuje dość bogate atrakcje wodne
          smile.Baseny,sztuczne fale,zjeżdżalnie,sauny,termy,kąpiele w
          olejkach,pomieszczenia kriotermiczne-chyba się tak to nazywa itd. smile.
      • monikapers stary mlyn Upalty 25.04.09, 22:41
        mazury we wrzesniu juz nie takie tloczne i przepiekne
        bylam w zeszlym roku pod koniec, zatrzymalismy sie w stylowym starym mlynie
        karczma-upalty.com/
        wlasciciel to przemily pan, mieszkajacy w gizycku i restaurujacy wspomniany
        mlyn, sluzy pomoca w opracowaniu tras, pokoje sa wprawdzie troche male ale
        bardzo przytulne, miejsce z dala od tlumow, a bardzo blisko jezior, wszystkich
        atrakcji i pieknych miejsc
        mieszkalismy tam i zjechalismy mazury wzdluz i wszez
        polecam, do tego kuchnia wyborna!
    • kahakasurdo Re: podróż poślubna w Polsce...polećcie fajne mie 25.04.09, 22:54
      Też myślałam o Mikołajkach smile a stary młyn, o którym napisała monikapers bardzo
      mi się spodobał. Może znacie jeszcze inne tego typu miejsca?
      • agusia3107 Re: podróż poślubna w Polsce...polećcie fajne mie 25.04.09, 23:46
        jakies 3 lata temu, wybralismy sie z poczatkiem pazdziernika nad morze, był to
        spontaniczny wypad, dokladnie do Pobierowa. Pogoda przez rowne 5 dni byla
        przepiekna, a do tego spokuj i cisza. Odpoczelam wtedy niesamowicie i do dzis
        dnia wspominam ten urlop z sentymentem.
      • monikapers Re: podróż poślubna w Polsce...polećcie fajne mie 26.04.09, 13:57
        wpisz w wyszukiwarke i szukaj pensjonatow, mlynow, np. niedaleko Gizycka
        dotaralam do tak magicznych miejsc, ze wroce tam napewno, a we mlynie w Upaltach
        bylo takze super
        np. w miejscowosci Talki, tam, gdzie jest pole golfowe, sa dwa skandynawskie
        domki, w calosci do wynajecia, prowadza je wlasciciele pola, Szwedzi, poziom
        super. I znow to swietna baza wypadowa-polecam
        www.talkigolf.pl/
    • marina111 Re: podróż poślubna w Polsce...polećcie fajne mie 26.04.09, 16:32
      Jedna z dziewczyn bedzie mial wesele w Paszkówce. Ale ja byłam tam w weekend
      majowy i było wspaniale. Cisza, piekne wnetrza, z dala od miasta wiec jest gdzie
      wyprawiac się na długie spacery. Do pokoju mozna sobie zamówic kapiel w kozim
      mleku itp. Nie ma wielu atrakcji więc mozna spokojnie wprawiać się w spełnianiu
      obowiązku małżeńskiego wink Polecam!
      www.paszkowka.pl/
      • 1flora.1 Re: podróż poślubna w Polsce...polećcie fajne mie 27.04.09, 11:01
        Jeśli SPA to polecam www.malinowyzdroj.pl/
        Ośrodek przepiękny, ale wokół dziura i pustkowie.
        Pozdrawiam
    • asienka13 Re: podróż poślubna w Polsce...polećcie fajne mie 27.04.09, 11:49
      Jesy wiele ciekawych i pięknych miejsc. Pytanie tylko który region
      Poslki wybieracie, bo może gdzieś jest dla Was za daleko.
      Ale oto moje propozycje dla Was, które moge z czystym sumieniem
      polecić smile

Nałęczów - moje ulubione miasto. Samo w sobie urocze, jest SPA,
      mozna wyskoczyc do Kazimierza, Lublina.
      www.willauciecha.jaaz.pl/main.php

Podlasie - tutaj są piękne krajobrazy i wspaniałe miejsca dla dwojga
      www.zascianek.home.pl/
      www.zaborek.com.pl

Mazury - coś o nich wspominałaś, a te miejsca są godne uwagi:
      www.jaczno.pl
      www.studio69.pl/

Niedaleko Mazur - też cudowne miejsca:
      www.hotelmlynklekotki.pl/
      www.gleboczek.pl/

Pomorze - tutaj nie byłam, ale jest na mojej liście miejsc do
      odwiedzenia. Może tez w nasza podróż poślubną smile
      www.dolinacharlotty.pl/index.php

Napisz, który rejon Cię interesuje to może znajdę coś więcej smile

• kahakasurdo Re: podróż poślubna w Polsce...polećcie fajne mie 27.04.09, 17:24
        Mieszkamy w okolicach Warszawy, więc droga wszędzie podobna smile ale fajnie by
        było, gdyby było jakieś jezioro lub rzeka smile Dzięki za wszystkie propozycje, na
        pewno wszystkie strony przejrzę.
        • alex108 Re: podróż poślubna w Polsce...polećcie fajne mie 27.04.09, 18:14
          Augustów, hotel Warszawa lub Delfin
          • monikapers Re: podróż poślubna w Polsce...polećcie fajne mie 27.04.09, 18:28
            znam "warszawe" w augsutowie, zgadzam sie-OK
            moje propozycje to jednak miejsca bardziej klimatyczne
            duze hotele i spa, to troche co innego ale oczywiscie zalezy co kto woli
            w wiekszych osrodkach napewno lepszy serwis i wygoda
            miejsca z klimatem i pazurem milej sie wspomina wink
            • kahakasurdo Re: podróż poślubna w Polsce...polećcie fajne mie 27.04.09, 19:03
              Szukam właśnie, jak to powiedziałaś "miejsca z klimatem" smile Stary dworek, młyn
              itp. Już wiele fajnych propozycji padło, ale czekam na więcej smile
              • asienka13 Re: podróż poślubna w Polsce...polećcie fajne mie 28.04.09, 09:41
                Skoro lokalizacja dowolna to szukamy dalej smile

Mazury - www.kanuclub.pl/kanu-club.html - byam, polecam,
                zwlaszcza domki przy budynku głównym

Ziemia Warecka - sielanka.pl/ - cisza, spokój, świetna
                kuchnia, spa, konie

Kaszuby - www.kozigrod.pl/page/pl/hotel - może do
                najmniejszych nie należy, ale bardzo fajnie

Pomorze - kanialodge.com.pl/o-nas - nie byłam, ale znajomi
                chwalili to miejsce

Góry, ale jeszcze nie góry -
                www.osada.czorsztyn.pl/index.html - ślicznie

Mazury - www.zamek-reszel.com - można spać w baszcie, okolice
                tez miłe dla oka

Jak sobie jeszcze coś przypomne to napisze.
                Na pewno znalazłabym coś w górach, bo też je kochamy, ale napisałaś,
                że chcesz odmiany.
                Mam nadzieję, że troche pomogłam smile

Pozdrawiam
                • asiaa82 Re: podróż poślubna w Polsce...polećcie fajne mie 28.04.09, 10:11
                  Asiu jesteś skarbnicą pomysłów smile Ja bardzo chętnie poznałabym twoje propozycje
                  na podróż w górach. Zależy mi szczególnie na miejscy nietypowym np. zamek i
                  takim do którego szybko nie pojedziemy znów, czyli mogą to być jakieś wypasy wink
                  • asienka13 Re: podróż poślubna w Polsce...polećcie fajne mie 28.04.09, 12:02
                    Ciesze się, że mogę pomóc smile

W górach zawsze preferowaliśmy jakieś bardziej ustronne miejsca, ale
                    zamki tez są. Prosze bardzo:

Podkarpackie - www.krasiczyn.com.pl - niedaleko nad Solinę.
                    Może to nie są extra wypasy, ale otoczenie rekompensuje wszystko smile

Dolnośląskie - www.palac-wojanow.pl - Sudety sa piękne smile
                    www.paulinum.pl/palac.htm - pięknie położony
                    www.jeleniastruga.pl/rezerwacja/main - hotel spa, wspaniale
                    urządzony iz cudowną lokalizacją

Zakopane - nosalowy-dwor.eu/ - może nie zamek, ale extra, spa
                    i inne bajery

• asiaa82 Re: podróż poślubna w Polsce...polećcie fajne mie 28.04.09, 14:04
                      Dzięki smile Krasiczyn też oglądałam i wydawało mi się ze właśnie wypasy
                      • kahakasurdo Re: podróż poślubna w Polsce...polećcie fajne mie 28.04.09, 14:28
                        Dzięki dziewczyny za wszystkie propozycje! Na pewno coś wybierzemy smile
                        • spaheaven Re: podróż poślubna w Polsce...polećcie fajne mie 30.04.09, 15:24
                          nie byłam ale wygląda zachęcająco smile
                          www.dworekwapionka.pl/index.php?s=421&did=0&l=pl
    • martina.15 Re: podróż poślubna w Polsce...polećcie fajne mie 30.04.09, 15:28
      zalezy tez w jakie gory chodzicie smile

Kotlina Jeleniogorska- dolina palacow i ogrodow. w kilku palacach z calego spisu
      zrobiono hotele, restauracje wiec mozna sie romantycznie ulokowac i napawac sie
      pieknem okolicy. w karkonosze mozna pojsc, ale jak kto nie chce... smile a do tego
      we wrzesniu jest w Jeleniej wielkie swieto- wrzesien jeleniogorski, zawsze dla
      wszyskich sie cos ciekawego znajdzie, wiec polecam (a to moje okolice, wiem co
      mowie!)

dolinapalacow.pl/
      • ga_lapagos Re: podróż poślubna w Polsce...polećcie fajne mie 03.05.09, 22:53
        Asia , ty goro pomyslow na Polske! swietne adresy podajesz! Dzieki!

Ja polecam Puszcze Bialowieska albo moze cos nad Biebrza?

-
        ja?
        wrednygalapagos.blox.pl/html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka