Dodaj do ulubionych

Dekoracja Kościoła

22.07.09, 14:49
dziewczyny, za ile dekorowałyście kościół? ja myślę o naprawdę
skromnej dekoracji, tym bardziej że jesteśmy jedyną parą, ktora w
tym dniu bierze ślub. jestem dzisiaj po wizycie u księdza i kwoty, o
których on mówił zabiły mnie (1800 PLN!)
Obserwuj wątek
    • szampanna Re: Dekoracja Kościoła 22.07.09, 14:50
      to nie dekorujcie wcale tongue_out Kwiaty na ołtarz są niejako z urzędu, a w
      ramach skromnej dekoracji to wystarczy.
    • wanioliowa Re: Dekoracja Kościoła 22.07.09, 14:58
      To chyba kogoś pogięło bo my za 4 bukiety na ołtarzu, 10 bukiecików na trasie w
      stojaczkach, woalu na lawkach oraz za dekorację krzeseł płacimy 50 zl od pary a
      jest nas 4 czyli 200zł.

Do tego czerwony dywan, świece etc - i to ksiądz sam zaproponowal a ofiara była
      na dekoracje dobrowolna, bo powiedzial, ze kościół będzie dekorowany tak czy
      siak - bo to ślub w końcu.

1800zł to jakieś nieporozumienie, serio. Chyba że ksiądz uda się na drabinę i
      będzie przyklejał po róży na każdą dachówkę, a woalem owinie cały budynek ze
      trzy razy wink a tak serio - zamów sobie dekoracje u kwiaciarki. wiecej jak 300zł
      nie zapłacisz, bo i nie ma za co. Moze z bukietem cię z 500 zł skasuje.
      • justynaaaa2 Re: Dekoracja Kościoła 22.07.09, 16:39
        wanioliowa napisała:

> To chyba kogoś pogięło bo my za 4 bukiety na ołtarzu, 10 bukiecików na trasie w
        > stojaczkach, woalu na lawkach oraz za dekorację krzeseł płacimy 50 zl od pary a
        > jest nas 4 czyli 200zł.
        > Do tego czerwony dywan, świece etc - i to ksiądz sam zaproponowal a ofiara była
        > na dekoracje dobrowolna, bo powiedzial, ze kościół będzie dekorowany tak czy
        > siak - bo to ślub w końcu.

Szczerze? to nie wiem jak to możliwe, bo koszt kwiatów/świec/materiałów na tyle
        dekoracji będzie większy niż 200 zł. No chyba, że te stojaczki to kwiaty
        sztuczne wielokrotnego użytku tongue_out

> 1800zł to jakieś nieporozumienie, serio. Chyba że ksiądz uda się na drabinę i
        > będzie przyklejał po róży na każdą dachówkę, a woalem owinie cały budynek ze
        > trzy razy wink a tak serio - zamów sobie dekoracje u kwiaciarki. wiecej jak 300zł
        > nie zapłacisz, bo i nie ma za co. Moze z bukietem cię z 500 zł skasuje.

Rozumiem, że te wszystkie dekoracje u was robi ksiądz, nie żadna firma/kwiaciarnia?
        Jasne, że ksiądz weźmie mniej za dekoracje, bo on na tym nie musi zarobić,
        najczęściej weźmie tyle ile wyniosą go koszty i po sprawie wink zważ jednak na to,
        że firma/ kwiaciarnie swoje zarobić musi, bo nikt dekorować za darmo nie będzie,
        ani tym bardziej nie będzie do tego dokładał tongue_out
        • nocarka Re: Dekoracja Kościoła 22.07.09, 16:57
          No dobrze, ale dajesz datek (dobrowolny nawet) Kościołowi na dekoracje. Są w
          parafii siostry zakonne, które to robią (układają bukiety na normalne msze itp)
          Co za różnica, czy zrobią bukiet niebieski czy biały? wink Wtedy nie trzeba
          przepłacać. Może warto o tym z księdzem porozmawiać, nawet jak się nie zna
          pozostałych par z tego dnia, bo ksiądz może o tym z nimi porozmawiać?

Co do świec, to my znamy ceny ze sklepów, kościół ma ceny hurtowe, więc 10 świec
          nie kosztuje więcej niż 10 zł. Wiem, sąsiadka ma takową hurtownię i sprzedaje
          parafii ;P A taka dość gruba świeca spokojnie wystarczy na 4 śluby, nie będzie
          brzydko wyglądać. O. I mamy duże oszczędności.

I szczerze powiedziawszy, wolałabym zaprosić około 10 osób więcej na wesele niż
          płacić za kilka kwiatków na godzinę 2000 zł. uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka