Gość: gość Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.09, 20:01 ja to ostatnio przerabiałem w warszawie: ja na prawym , reszta na lewym pasie: wszyscy z fanfarami ruszają i 100 - 200 metrów dalej ostro hamują , a ja sobie pyk,pyk zielone na kolejnych światłach. co ciekawe w stolcu kierowców prawy pas chyba parzy! cały czas miałem go pusty!!! ( fakt sobota ,ale mimo to) co do prędkości i ich przekraczania to pogotowie na sygnale jadęce przez austryjackie miasteczka czy stolicę jedzie .....50km/h!!!!! a fotoradam można spotkać na ograniczeniu do 30 pod szkołą zabezpieczoną śpiącym sierżantem.....po godzinie - 0 zdjęć!!!! ( zbyt bogata dzielnicadla polańskich) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kRZYK! Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.09, 20:07 A to, że w Lublinie trzeba wyprzedzać z prawej, bo cały ruch idzie lewym pasem to nie łaska napisać? TO jest nagminne, nawet L-ki tak się poruszają Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło 13.10.09, 21:08 h5n1_kaczory napisał: > środka wrzucać śmieci. Skisłe mleko, przeterminowane jajka i zużyte > prezerwatywy mile widziane ;-) Podobnie jak twoj samochod zaparkowany na chodniku.Mozna przechodzic przez niego.Wskoczyc na maske,przejsc przez dach,pokrywe bagaznika zeskoczyc i pojsc spokojnie do domu.Zaden przepis nie mowi o omijaniu smieci.A auto na chodniku dla pieszych to smiec. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło 14.10.09, 09:44 Najpierw zapoznaj się z obowiązującym prawem a potem się wypowiadaj. Pod pewnymi warunkami parkowanie na chodniku jest dozwolone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abdul Rahman El As Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło IP: *.dip.t-dialin.net 16.10.09, 20:01 Np wolno zaparkowac na przejsciu dla pieszych? Odpowiedz Link Zgłoś
jsokol89 Baaardzo DOBRA akcja! 13.10.09, 21:06 Przejdę do sedna: w artykule pojawił się zarzut "narażenia na zniszczenie drogiego sprzętu, bo kierowcy mogą wjechać w ten śmietnik". ABSURDALNE 'OSKRAŻENIE'! BEZSENS! A w "standardowy" fotoradar nie da się wjechać? Kierowcy wjeżdżają tylko w śmietniki? BZDURA! Nie rozumiem skąd wzięło się to twierdzenie i aż włos się jeży na głowie gdy czytam, że coś takiego może wypowiedzieć osoba piastująca wyższe stanowiska... Druga sprawa: kierowcy protestują, oskarżając akcję jako "maszynkę do zbicia kasy". Kolejny ABSURD! Za popełnione wykroczenie trzeba ponieść odgórnie określoną i wszystkim znaną karę - mandat. NIKT, podkreślam NIKT nie daje kierowcom przyzwolenia na łamanie ograniczenia prędkości! Jeżeli kierowca decyduje się przekroczyć prędkość z jaką maksymalnie można poruszać się na danym odcinku drogi, to robi to NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ licząc się ze wszystkimi możliwymi następstwami tego czynu! Nie wiem kto w Polsce wydaje ludziom dokumenty zezwalające na prowadzenie pojazdów, ale chyba każdemu kierowcy obowiązujące w Polsce przepisy są, a przynajmniej powinny być znane. Po trzecie: Może właśnie takie akcje przyczynią się do realnego ZWOLNIENIA prędkości przez prowadzących pojazdy. Ok, tablice ostrzegające o fotoradarze wpływają na psychikę i człowiek wciska pedał gazu, ale ten impuls nie może płynąć tylko z wypatrzenia takiego znaku. Trzeba wpoić kierowcom, że MUSZĄ stosować się do PRAWA! I właśnie dzięki takim akcjom, gdy nie będą mieć pewności "a może nikt nie zobaczy", zaczną częściej stosować się do przepisów. Są wypadki - narzekamy i płaczemy. Akcje mające na celu zmniejszenie wypadków - SKANDAL - naruszają nasze dotychczasowe zachowania. To jest właśnie polska przewrotność. Trzeba ją wyplewić. Brawo policja! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anormalny z pis Re: Baaardzo DOBRA akcja! IP: *.dip.t-dialin.net 13.10.09, 21:38 I wszystkim tym bohaterom gwaltownie mieknie kita po opuszczeniu ich ukochanego prl.Przejezdzaja przez granice w Swiecku i natychmiast potulnieja niczym wielkanocne baranki.Jada prze tamtejsze wsie i miasteczka jak Ordnungsamt nakazal 30 lub 50 km/godz.I nie nazekaja ze zdaza sie ze na odcinku 300m stoja 2 fotoradary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Baaardzo DOBRA akcja! - debil IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.09, 22:55 jadą 50, bo za 3 kilometry mają autostradę, często bez ograniczeń prędkości. DEBILU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anormalny z pis Re: Baaardzo DOBRA akcja! - debil IP: *.dip.t-dialin.net 16.10.09, 20:10 W Niemczech debilu jest 12000 km autostrad i okolo 450000 km innych drog.I w zwiazku z tym zdarza sie ze jedzie si kilkadziesial km z predkosci 30-50-70 km/godz.Wlasnie przez wsie i miasteczka glabie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Baaardzo DOBRA akcja! IP: *.chello.pl 14.10.09, 00:49 Jechałem przez twoje przykładowe Niemcy do Włoch. W Niemczech na autostradzie przy ograniczeniach miejscowych do 100 / 120 nikt jakoś nie zwalniał, o ile nie było zwężenia. Więc i ja nie zwalniałem. Najszybszy zreszta wcale nie byłem, bo praworządni Niemcy smigali tam tak na oko 200 km/h. A we Włoszech pelen luz, jeżdża podobnie jak i u nas, jeśli chodzi o prędkość, tylko kultura większa. Więc nie przesadzaj z tym potulnieniem, chyba, ze mowisz za siebie. PS Tam mają autostrady, jakbyś nie zauważył tej drobnej różnicy.. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Baaardzo DOBRA akcja! 14.10.09, 09:42 Autostrady mają ale tłok na autostradach (po niemiecku Stau) też mają. Kiedyś rozmawiałem z pewnym Włochem na temat ograniczenia prędkości. Mając w Polsce firmę, kolekcjonował polskie mandaty za szybkość. A były to czasy, kiedy taki mandat wynosił 10-20 zł. Włoch miał deskę z zaostrzonym drutem, na który to drut nabijał owe mandaty. Włoch stwierdził, że na włoskich autostradach jest formalne ograniczenie prędkości do 120 km/h. Rzecz w tym, że pomiarów prędkości po prostu się nie przeprowadza. Chyba że w wyjątkowych przypadkach, po wypadku, na podstawie śladów hamowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anormalny z pis Re: Baaardzo DOBRA akcja! IP: *.dip.t-dialin.net 16.10.09, 20:31 Rowniez mogles jechac 200 km/godz.Pod warunkiem ze miales luzne 40€ i nie potrzebowales przez 3 miesiace prawa jazdy. www.bussgeldkataloge.de/ Mogles ta predkosc przekraczac codziennie.Codziennie 300 kary i prwko na 3 miesiace na policji.I jeszcze drobiazg ktory sie nazywa "idiotentest".Czyli egzamin.Tak genialny kierowca pewnie zdalby go po jakichs drobnych 7 latach za 10 podejsciem okolo 50€ za kazde podejscie do egzaminu.Ci glupsi od ciebie zdaja po 10 latach najmadrzejsi nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
1nick Radarowe mierniki prędkości i zatwierdzenia typu 13.10.09, 21:45 Wszystkim którzy dostali mandaty w tamtym mieście proponuję: 1. Poprosić wystawiającego mandat o świadectwo legalizacji i zatwierdzenie typu radarowego miernika prędkości 2. Zwrócić się do Głównego Urzędu Miar w Warszawie z zapytaniem czy ten typ radarowego miernika prędkości podczas badań do zatwierdzenia typu był sprawdzany z zewnętrzną obudową - w tym wypadku śmietnikiem określonego typu. 3. Z odpowiedzią z GUM złożyć odwołanie od mandatu. :). Gwoli wyjaśnienia. Jestem kierowcą z dużym stażem. Jak większość osób nie toleruję chamstwa i cwaniactwa na drodze. Wyznaję też zasadę szybko jedziesz - mandat - płacisz bez gadania. Ale ta zasada powinna obowiązywać w dwie strony. Gdy policjanci łamią prawo ( a raczej je naginają) należy o tym głośno mówić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Proste rozwiązanie przynosi Kodeks Cywilny 13.10.09, 21:48 Art. 180. Właściciel może wyzbyć się własności rzeczy ruchomej przez to, że w tym zamiarze rzecz porzuci. Art. 181. Własność ruchomej rzeczy niczyjej nabywa się przez jej objęcie w posiadanie samoistne. Rzecz znajdującą się w śmietniku można uważać za rzecz porzuconą w zamiarze wyzbycia się. Takie jest właśnie przeznaczenie śmietników. Co zatem należy zrobić? Zatrzymać się przy śmietniku i nabyć własność porzuconego fotoradaru przez objęcie go w posiadanie samoistne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj [...] IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 13.10.09, 22:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bakoy Wyniki są zastraszające?? 13.10.09, 21:51 Nie to debilne przepisy są do śmietnika.Ludzie biegają już z prędkością 44,7 km/h a rowery 90km/h natomiast samochody mogą 50,a nie rzadko 40. Sami policjanci jeżdża znacznie szybciej,a tu rżną głupa? Odpowiedz Link Zgłoś
robertlodz [...] 13.10.09, 21:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
robertlodz Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy złotych 13.10.09, 21:59 ...Czyli krótko mówiąc Panowie szanowni polucjanci zdobywali nagrania nielegalnie. Więc co mogą sobie z takim czymś zrobić? Ano włożyć to swoim żonom w dupy. Dla mnie ten kto zapłaci taki mandat jest skończonym głupkiem, ćwokiem i sk.......em. Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Jestem kierowcą... Przedstawicielem-dużo jeżdżę... 13.10.09, 22:01 łamie przepisy nagminnie ale w niewielkim stopniu(np prędkość przekraczam prawie zawsze ale tylko trochę)nie jestem piratem..lecz jak widzę jak niektórzy szarżują...szkoda słów...popieram tę akcję... poczują szaleńcy na kieszeni to będą wiedzieli...nie mam nic przeciwko by policja zarobiła na premie lub zwróciła sobie kasę zainwestowaną w to urządzenie i generalnie aby się wzbogaciła (zresztą mandaty nie są płacone policji lecz do urzędu miasta lub wojewódzkiego, które to pieniądze urząd rozdziela)...Im większe przekroczenie, im większy szaleniec pirat to tak powinni mu przywalić mandacik, żeby się nie pozbierał...zero litości...chamstwo na ulicach ze strony masy cwaniaków zwłaszcza w drogich autach jest tak potężne, że trzeba nadzwyczajnych środków na tych... akcja była w terenie zabudowanym-tam znaczne przekroczenie prędkości oburza każdego świadomego kierowcę, który nie ma złej woli.. trzeba walczyć z piractwem i samowolką na ulicach...także popieram... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jestem kierowcą... Przedstawicielem-dużo jeżd 14.10.09, 09:33 Mówiąc dokładniej, wpływy z mandatów idą do budżetu wojewody, który jest terenowym organem władzy CENTRALNEJ. Wojewoda podlega pod premiera. Krótko mówiąc, mandaty zasilają budżet centralny. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy złotych 14.10.09, 07:43 "- Nie traktujemy go jako maszynki do robienia pieniędzy. Chcieliśmy tylko zbadać skalę zjawiska - z jaką prędkością jeżdżą kierowcy po mieście, gdzie jest ograniczenie do 50 km/ h. Wyniki są zastraszające" Więc, skoro już sprawę zbadaliście, oprócz liczenia kasy, spróbować dojść do jakichś sensownych oraz budujących wniosków? Na przykład, urealnić obowiązującena terenie miasta ograniczenia prędkości, to znaczy: tam, gdzie trzeba obniżyć, tam gdzie można podwyższyć. Tak tylko pytam, bo wiem że to nie ma sensu. Poszkodowanym radzę przy najmniejszej wątpliwości nie przyjmować mandatów i odwoływać się do upadłego. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło 14.10.09, 07:47 janostrzyca napisał: > Są w Europie kraje, ...W których ograniczenia prędkości są realne, a w obszarach zabudowanych są ulice, gdzie prędkość jest ograniczana do 30km/godz. oraz arterie, gdzie jest podwyższana do 80, a nawet 90km/godz. Do tych krajów nie należy Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
jany44 Policjo nie choć po śmietnikach 14.10.09, 08:55 Proponuję jeszcze bardziej skuteczniejszy sposób na zarabianie przez Policję pieniędzy do budżeto, na który wpadłem wczoraj ajest nim wprowadzenie do ustawy o ruchu drogowym zasad prawidłowego poruszania się po chodnikach pieszych. I tak np. za nieprawidłowy krok mandat 100 zł za nagłe zatrzymanie się 150 zł za rozglądanie się bez powodu 200 zł, za chodzenie zbyt szybkie od 250 do 500 zł, natomiast za bieganie po chodniku 700 zł. Biorąc pod uwagę, że średnio dziennie przemieszcza się 25 mln Polaków, z czego 75% śpieszy się można uzyskać dziennie od 250 mln zł do 1 mld. Rocznie dałoby to do od 100 do 365 mld zł do budżetu a wię drugi budżet. Byłoby więc i na podwyżki dla służby zdrowia i na nauczycieli i na rozwój nauki oraz piłkarstwa polskiego. Proste i skuteczne. A ile by zarobiła firma ZUrad, która niechybnie wygrała by przetarg organizowany przez nowego Komandira policji i szefa MSWiA. Trzeba przecież zainwestować w mega system kontroli pieszych w całym kraju czyli jakieś 100 fotoradarów na 1 km2 chodników naszego kraju. No to i gospodarka ruszyła by z kopyta. Wszyscy byliby szczęśliwi i zadowoleni, myślę, że nawet ci wpłacający mandaty bo zobaczyliby nagła poprawę całej swery budżetowej. A policjanci nie musieliby chować się ze swym sprzętem po śmietnikach bo zaraz ujmie się za nimi Leszek M. i cała lewica. Odpowiedz Link Zgłoś
pijaki Re: Policjo nie choć po śmietnikach - byk ort. 14.10.09, 13:03 NIE CHODŹ a nie NIE CHOĆ CHODŹ bo CHODZIĆ (a nie CHOCIĆ) Odpowiedz Link Zgłoś
pstepniewski SUPER! 14.10.09, 08:55 I bardzo dobrze! Ludzie trzymający się przepisów nie muszą się martwić jakimś mandatem czy punktami. Może nie zawsze przepisy są adekwatne do terenu. Czasem można spokojnie jechać szybciej. Ale przepisy to przepisy. Jeśli ktoś wyznaje zasadę "przepisy są po to, aby je łamać", to jego sprawa. Płaci i łamie. Łamie i płaci. Proste jak drut. ;) Gratuluję pomysłu i oby więcej takich inicjatyw!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auox Re: SUPER! IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 14.10.09, 22:39 Pogratuluj lepiej sobie głupoty i debilnego podejścia do sprawy. Przepisy to Twoja biblia? Widać jesteś takim samym pustakiem jak nasi ustawodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoko Ateista to jest skandal ale.. IP: *.lab.os3.nl 14.10.09, 10:25 za komuny był porzadek, samochody miała tylko elyta a motłoch albo na piechotę drałował albo ogórkami czy innymi ikarusami. Teraz byle cham moze kupić samochód to i tłok, a jeszcze ciule te pielgrzymki i procesje urządzają, ja bym ich wszystkich walcem. Kiedyś to był porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maka Re: to jest skandal ale.. IP: *.chello.pl 14.10.09, 12:12 I może dzisiaj,przy tak fatalnych warunkach jazdy jakaś policja pomoże umęczonym kierowcom? Czy już wyjechały pługi i odśnieżacze? Pewnie wszyscy czekają na poprawę pogody-tak to u nas wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
przemolandrzej Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy złotych 14.10.09, 12:03 Chętnie do tego śmietnika wrzucił bym kilka ''całych'' otwartych browarów, jeżeli to by nie zadziałało to kazał bym gminie o opróżnienie pojemnika stwierdzając gdyż jest on pełny :-) a inaczej potraktował bym z buta i pobawił się jeszcze tym na ulicy. To jest chore?! zamontujcie POLICJI ukryte kamery na stanowiskach pracy i zobaczymy jak ONI tam łąmią przepisy !!! lubię poszaleć czasami, poza terenem zabudowanym oczywiście i nie przy załadowanej drodze, dlaczego?? dlatego że nie ma torów (bezpłatnich lub tanich i w ogóle) do amatorskich dragów, popisówek jak i ścigałek , dlaczego na niektórych niemieckich auto-banach jest brak limitu prędkości? a z tego co wiem to wypadków jest tam praktycznie znikoma ilość - na to odpowiedzcie sobie sami. z POlicji robią się roboty bez mózgu! wystarczy, że ktoś ma założone koła 16'' z przykładowymi oponami 195/60/r16 zamiast standardowych 165/65/r14 i już jest ''piratem'' drogowym który przekroczył prędkość o 15km/h bo tak mu pokazuje licznik...każdy musiałby jeździć z GPSem i wślepiać się w niego jak IDIOTA. Rozumiem karać tych co naprawdę proszą się o wlepkę a nie tych normalnych którzy jadą po prostu odrobinę za szybko i już są PIRATAMI DROGOWYMI. Policja też ludzie ale dlaczego oni nie dostają kary za swoje nieodpowiednie działania? wiele razy widziałem jak mkną ponad 110km/h gdzie dopuszczalnie jest 90km/h i co możemy im zrobić? kary powinny być dla wszystkich! jeżeli już są... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło 18.10.09, 14:37 Jesli baranie masz w dowodzie rejestracyjnym kola 165/ 15 to masz na takich jezdzic.Tylko kompletny tuman zaklada kola o wiekszej srednicy.Dlatego prawie przy kazdej kontroli,w Europie zachodniej sprawdzaja czy opony sa zgodne z tym co masz w rejestracji.Wieksza srednica kola to nie tylko wieksza predkosc lecz gorsze przyspieszenie i zdecydowanie dluzsza droga hamowania. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło 18.10.09, 15:43 W PRL fotoradarów nie było, a ile fotoradarów jest w Swazilandzie? I co to ma wspólnego z 16 pieszymi - zapewne w części samobójcami, którzy oststnio zginęli na polskich jesiennych drogach? Odpowiedz Link Zgłoś
robertlodz Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy złotych 14.10.09, 22:12 no tak Odpowiedz Link Zgłoś
robertlodz Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy złotych 14.10.09, 22:17 Mandaty wystawione przez tych Panów są nie ważne z mocy prawa ponieważ dowody - w tym przypadku zdjęcia - zbierane były nielegalnie, bez wiedzy bezpośrednich zainteresowanych, czyli kierowców. Ten kto taki mandat zapłaci jest pajacem, ćmokiem, złomem. Nie pozwólmy aby przedstawiciele prawa weszli nam na głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło 14.10.09, 22:35 > Mandaty wystawione przez tych Panów są nie ważne z mocy prawa ponieważ dowody > - w tym przypadku zdjęcia - zbierane były nielegalnie, bez wiedzy > bezpośrednich zainteresowanych, czyli kierowców. Napisałeś "z mocy prawa". Może przytocz to prawo nasz prawniku :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robertlodz Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 14.10.09, 22:46 Sam się przytocz błaźnie nadworny gazety. Ale tak się przytocz żebyś trafił na śmieci razem z tym fotoradarem. Nie wiesz o tym że przed każdym takim fotoradarem musi stać tablica informująca o pomiarze prędkości? A jeśli to gó...o było w śmietniku to na pewno nie było tam takiej tablicy. Po za tym fotografowanie kogokolwiek bez jego wiedzy jest wykroczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło 14.10.09, 22:59 Gość portalu: robertlodz napisał(a): > Sam się przytocz błaźnie nadworny gazety. > Ale tak się przytocz żebyś trafił na śmieci razem z tym fotoradarem. Wypisując bzdury i pisząc, że ten kto cię na nich przyłapał jest błaznem rozśmieszasz zdecydowanie lepiej ode mnie. > Nie wiesz o tym że przed każdym takim fotoradarem musi stać tablica informująca > o pomiarze prędkości? Ojoj... ale oczywiście nie wiesz które prawo tak stanowi :D > Po za tym fotografowanie kogokolwiek bez jego wiedzy jest wykroczeniem. Ze swoją znajomością prawa jesteś przezabawny. Ale ja się pytam o prawo obowiązujące w Polsce a nie w twojej głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robertlodz Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 14.10.09, 23:20 I o to się trafił redaktorzyna bajeczny. Profesjonalista w każdej dziedzinie. Powiedz lepiej czy rozum swojej starej też już zjadłeś, patrioto za funta. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło 14.10.09, 23:36 Gość portalu: robertlodz napisał(a): > I o to się trafił redaktorzyna bajeczny. > Profesjonalista w każdej dziedzinie. > Powiedz lepiej czy rozum swojej starej też już zjadłeś, patrioto za funta. Czy mam rozumieć, że w ten sposób, utyskując na mój rzekomy profesjonalizm przyznajesz się do błędu? W polskim systemie prawnym sąd ma swobodę oceny dowodów. Warto o tym wiedzieć zanim zacznie się pienić, że policja ukryła radar. Wstawka o robieniu zdjęć ludziom była już mega śmieszna, bo w Polsce możesz fotografować to co widzisz (z małymi wyjątkami). Więc na ulicy robić zdjęcia możesz komu chcesz i czemu chcesz. Dobrze żebyś o tym wiedział zanim naskoczysz na kogoś kto ośmieli ci się robić zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robertlodz Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 14.10.09, 22:49 Ale tu trzeba się pilnować żeby broń boże literówki nie zrobić. Bo jak coś to się zaraz jakiś anhapy doczepi i zacznie do szkoły wysyłać. Chociaż sam na poziomie przedszkolnym pozostał. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło 14.10.09, 23:00 Gość portalu: robertlodz napisał(a): > Ale tu trzeba się pilnować żeby broń boże literówki nie zrobić. Twój problem to nie literówki tylko wypisywanie bzdur. To jest istotna różnica. > Bo jak coś to się zaraz jakiś anhapy doczepi i zacznie do szkoły wysyłać. Ja cię do żadnej szkoły nie wysyłam. Nic by nie pomogło. > Chociaż sam na poziomie przedszkolnym pozostał. Bo ośmieliłem się napisać, że wypisujesz bzdury? I to wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robertlodz Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 14.10.09, 23:17 Ależ wystarczy dużo mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robertlodz Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 14.10.09, 23:24 A w ogóle to czyją Ty trzymasz stronę? Ludzi czy systemowych debili? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło 14.10.09, 23:32 Gość portalu: robertlodz napisał(a): > A w ogóle to czyją Ty trzymasz stronę? Ludzi czy systemowych debili? Na pewno nie kogoś kto wypisuje bzdury i zamiast przyznać się do błędu gryzie kogoś po kostkach tylko dlatego, że mu ten błąd wskazał. Znajomość prawa na pewno nie szkodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robertlodz Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 15.10.09, 06:59 Ale jakie gryzienie, ja tylko napisałem że ten kto taki mandat zapłaci jest bublem. Proste i zrozumiałe. A jeśli Ty uważasz że chowanie radaru po śmietnikach jest zgodne z prawem to widać reprezentujesz sobą tyle ile to prawo jest warte. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło 15.10.09, 09:19 Gość portalu: robertlodz napisał(a): > Ale jakie gryzienie, ja tylko napisałem że ten kto taki mandat zapłaci jest bub > lem. Już nie pamiętasz? I o to się trafił redaktorzyna bajeczny. Powiedz lepiej czy rozum swojej starej też już zjadłeś, patrioto za funta .Sam się przytocz błaźnie nadworny gazety. Ale tak się przytocz żebyś trafił na śmieci razem z tym fotoradarem. Zero argumentów tylko personalne ataki. To jest właśnie gryzienie po kostkach. Oczywiście, możemy teraz podyskutować czy to jest gryzienie po kostkach czy nie - tylko po to, żebyś dalej mógł przekonywać swoją imaginację, że nie pisałeś żałosnych bzdur. > Proste i zrozumiałe. Niestety ani zrozumiałe ani proste dla kogoś kto tak jak ty nie ma zielonego pojęcia o przepisach. > A jeśli Ty uważasz że chowanie radaru po śmietnikach jest zgodne z prawem to > widać reprezentujesz sobą tyle ile to prawo jest warte. O tym czy coś jest zgodne z prawem czy nie decyduje treść tego prawa. Treść, rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
robertlodz unhappy... Ty ćwoku 20.10.09, 21:38 Okazuje się, że policjanci często robią zdjęcia nielegalnie. To brzmi jak dowcip, ale nim nie jest. Nie tylko policyjny radar musi mieć homologację, ale także słup, na którym wisi - informuje radio RMF FM. Jak tłumaczy radiu mecenas Andrzej Maleszyk już wielu kierowców wygrało w sądzie sprawę i nie musiało płacić mandatu, bo słup na którym wisiał fotoradar nie miał odpowiedniego certyfikatu. A to oznacza, że dokonany z niego pomiar mógł być niewłaściwy. Z tego samego powodu akcja lubelskich policjantów, którzy schowali radar w śmietniku, może się zakończyć klapą. Sam fotoradar posiada homologację, ale śmietnik nie. To budzi wątpliwość prawną - stwierdził w RMF FM mecenas Andrzej Maleszyk. - Ruchy tego kosza mogły wpływać na właściwość odczytu - tłumaczy. Mecenas twierdzi, że kierowcy, którzy zechcą zakwestionować odczyty fotoradaru mają dużą szansę na wygraną. WB Odpowiedz Link Zgłoś
m4t Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy złotych 14.10.09, 23:36 Jak można zobaczyć, to nie tylko Policja wykorzystuje śmietniki jako źródło dochodu. Cambridge, UK, The Bin Man Odpowiedz Link Zgłoś
kongre Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło 15.10.09, 19:10 To ze kierowcy nagminnie łamią przepisy to wina własnie między innymi złej pracy policji, po pierwsze za rzadko mozna ich spotkac na drogach, a jesli juz sa, to schowani w krzakach lub w luksusowych nieoznakowanych autach (jest ich juz w Polsce kilkaset, koszt jednego to ok. 100.000zl), widze tez ich czesto w miejscach gdzie urzeduja prostytutki- na trasie do Krasnika. Nigdy nie widzialem by kiedys policjant zatrzymywal wolno jadaca ciezarowke by rozladowac korek, lub zainteresowal sie nieoswietlonym rowerzysta (to u nas istna plaga, nawet w centrach duzych miast), najchetniej zatrzymuja luksusowe auta jadace ok. 20 km za szybko, czesto w miejscach gdzie jest to bezpieczne (obwodnice, autostrady). To o czym pisze potwierdza popularnosc CB-radia w naszych autach, policja to sluzba mundurowa, najlepiej byloby wymienic komendanta na takiego ktory rozumie ze glownym zadaniem policji jest zapewnienie bezpieczenstwa a nie jej skutecznosc (max zlapanych w krotkim czasie) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło 18.10.09, 14:41 W Francji jest ponad 7000 fotoradarow.W niemczech ponad 5000. A w prl? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7156991,Tragiczny_weekend__W_wypadkach_zginelo_az_16_pieszych.html Odpowiedz Link Zgłoś
kongre Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło 19.10.09, 17:49 Mam prostszy pomysl panowie policjanci, nalezy zalatwic wiekszy kontener na smieci, wyciac z boku okienko, zaprosic do srodka funkcjonariusza ze zwyklym radarem recznym. Gdy pomiar wykaze przekroczenie predkosci, dzielny funkcjonariusz otwiera natychmiast pokrywe kontenera i blyskawicznie wyskakuje na jezdnie z lizakiem zatrzymujac pirata. Do tego zadania nalezy wyselekcjonowac tylko okreslonych, b. sprawnych funkcjonariuszy (malo takich jest, wiekszosc ma spore brzuchy). " zrobiono to by zbadac skale zjawiska, wystawiono 1200 mandatow"- takich bzdur dawno nie czytalem, kazdy sposob wyciagania kasy jest dobry. Czy w miejscach gdzie stoi smietnik-fotoradar ludzie jezdza bezpieczniej?- nie, a jesli ktos po miesiacu zaplaci mandat to i tak przy tak wielkim ruchu niewiele to pomoze.Poczytajcie jak mozna zrobic z fotoradarow wlasciwy uzytek: miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35237,6914621,Szara_sprawiedliwosc_na_trzech_nogach__Fotoradar.html i to wcale nie tak daleko od nas. Odpowiedz Link Zgłoś
robertlodz unhappy... Ty ćwoku 20.10.09, 21:36 Okazuje się, że policjanci często robią zdjęcia nielegalnie. To brzmi jak dowcip, ale nim nie jest. Nie tylko policyjny radar musi mieć homologację, ale także słup, na którym wisi - informuje radio RMF FM. Jak tłumaczy radiu mecenas Andrzej Maleszyk już wielu kierowców wygrało w sądzie sprawę i nie musiało płacić mandatu, bo słup na którym wisiał fotoradar nie miał odpowiedniego certyfikatu. A to oznacza, że dokonany z niego pomiar mógł być niewłaściwy. Z tego samego powodu akcja lubelskich policjantów, którzy schowali radar w śmietniku, może się zakończyć klapą. Sam fotoradar posiada homologację, ale śmietnik nie. To budzi wątpliwość prawną - stwierdził w RMF FM mecenas Andrzej Maleszyk. - Ruchy tego kosza mogły wpływać na właściwość odczytu - tłumaczy. Mecenas twierdzi, że kierowcy, którzy zechcą zakwestionować odczyty fotoradaru mają dużą szansę na wygraną. WB Odpowiedz Link Zgłoś
unhapy Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy złotych 20.10.09, 21:40 Nazywam się unhappy i jestem ciulem, przepraszam. Okazuje się, że policjanci często robią zdjęcia nielegalnie. To brzmi jak dowcip, ale nim nie jest. Nie tylko policyjny radar musi mieć homologację, ale także słup, na którym wisi - informuje radio RMF FM. Jak tłumaczy radiu mecenas Andrzej Maleszyk już wielu kierowców wygrało w sądzie sprawę i nie musiało płacić mandatu, bo słup na którym wisiał fotoradar nie miał odpowiedniego certyfikatu. A to oznacza, że dokonany z niego pomiar mógł być niewłaściwy. Z tego samego powodu akcja lubelskich policjantów, którzy schowali radar w śmietniku, może się zakończyć klapą. Sam fotoradar posiada homologację, ale śmietnik nie. To budzi wątpliwość prawną - stwierdził w RMF FM mecenas Andrzej Maleszyk. - Ruchy tego kosza mogły wpływać na właściwość odczytu - tłumaczy. Mecenas twierdzi, że kierowcy, którzy zechcą zakwestionować odczyty fotoradaru mają dużą szansę na wygraną. WB Odpowiedz Link Zgłoś
robertlodz Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy złotych 20.10.09, 21:41 Okazuje się, że policjanci często robią zdjęcia nielegalnie. To brzmi jak dowcip, ale nim nie jest. Nie tylko policyjny radar musi mieć homologację, ale także słup, na którym wisi - informuje radio RMF FM. ZAPŁACIŁEŚ MANDAT, MOŻESZ ODZYSKAĆ PIENIĄDZE >> Jak tłumaczy radiu mecenas Andrzej Maleszyk już wielu kierowców wygrało w sądzie sprawę i nie musiało płacić mandatu, bo słup na którym wisiał fotoradar nie miał odpowiedniego certyfikatu. A to oznacza, że dokonany z niego pomiar mógł być niewłaściwy. Z tego samego powodu akcja lubelskich policjantów, którzy schowali radar w śmietniku, może się zakończyć klapą. ZOBACZ, ILU KIEROWCÓW PRZYŁAPAŁ ŚMIETNIK Z FOTORADAREM>> Sam fotoradar posiada homologację, ale śmietnik nie. To budzi wątpliwość prawną - stwierdził w RMF FM mecenas Andrzej Maleszyk. - Ruchy tego kosza mogły wpływać na właściwość odczytu - tłumaczy. Mecenas twierdzi, że kierowcy, którzy zechcą zakwestionować odczyty fotoradaru mają dużą szansę na wygraną. WB Odpowiedz Link Zgłoś
robertlodz Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło 20.10.09, 21:43 robertlodz napisał: > Okazuje się, że policjanci często robią zdjęcia nielegalnie. > > To brzmi jak dowcip, ale nim nie jest. Nie tylko policyjny radar musi mieć > homologację, ale także słup, na którym wisi - informuje radio RMF FM. > > Jak tłumaczy radiu mecenas Andrzej Maleszyk już wielu kierowców > wygrało w sądzie sprawę i nie musiało płacić mandatu, bo słup na którym > wisiał fotoradar nie miał odpowiedniego certyfikatu. A to oznacza, że dokonany > z niego pomiar mógł być niewłaściwy. > > Z tego samego powodu akcja lubelskich policjantów, którzy schowali radar w > śmietniku, może > się zakończyć klapą. > baranie!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło 31.12.09, 00:04 Czy grunt na ktorym ustawiono radar rowniez musi miec homologacje? Bo przeciez ziemia moze sie zatrzasc pod wplywem przejezdzajacego sie samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Holender Re: Policja chowa się w śmietniku dla tysięcy zło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 08:02 Bzdury piszesz! Odpowiedz Link Zgłoś