Dodaj do ulubionych

Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę G...

• martady Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę G... 17.09.10, 21:06
      "Nie wiem, w jaki sposób tej pani udało się stwierdzić, że gorąca kukurydza jest spleśniała."

Padłam :) Gorąca kukurydza nie może być spleśniała, a zimna już tak? Po smaku, kolorze, zapachu? Najpewniej po nalocie z pleśni. Sam fakt, że szef kuchni nie wiedział, kiedy ta kukurydza była gotowana, świadczy o tym, że nie powinna być podawana.

Nieudolni właściciele JeszBurgera, chyba ostatnie pieniądze na łapówkę dla dyrektora wysupłali :p

• magmagik Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę G... 17.09.10, 21:11
      Nie byłem nigdy w JeszBurgerze,ale po takiej rekomendacji...odwiedze go,bo nie wierzę tej babie...Jej inwestycja nie wypaliła,więc na pewno chciała nabruździć konkurencji
    • pazza.eu Re: Cipka celebrytka 17.09.10, 21:25
      Oj ty ty.....
      Nawet swojego (dobrowolnie wybranego) nicka nie potrafisz pooprawnie napisac.
      Patrz wiec i ucz sie - to sie tak pisze: "osservatore romano".
      Capito, brutto stronzo?????????
      A jak sie juz nauczysz pisowni swojego nicka, to naucz sie co znaczy. Va bene?
      Po wlosku: "osservatore romano" to rzymski obserwator.....
      Popatrz teraz na siebie z dystansem: co widzisz wspolnego miedzy toba i Rzymianinem, ktory wnikliwie obserwuje ... i interpretuje??? hihihihihihihi
      Oj ty "romano"... ;)
      • an99na Re: Cipka celebrytka 17.09.10, 21:57
        Poprawiasz sepleniąc. Klawiatura nie toleruje polskich znaków?
        • pazza.eu Re: Cipka celebrytka 18.09.10, 22:44
          Nie "sepleniac" per favore! ;)
          PS. Fakt, tzw "polskie znaki" to niejaki klopot w wypadku miedzynarodowej korespondencji - nie wiesz o tym?
          Buona fortuna, pero (i nie jest to zaden brzydki wyraz - to tak na wszelki wypadek). ;)
    • Gość: ania nie pitolcie głupot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 21:25
      Nie pitolcie głupot. W programie jest moment, gdy szef ugryzł kawałek tego burgera i wyraźnie widać, że nie jest to smaczne mięso. Po chwili kilka razy powtarza ten właściciel, że nie wie jak to się stało, że naprawdę nie wie..
      To fakt, nikt z nas tego nie jadł, ale z wypowiedzi tego pana jasno wynika, że potrawa była niesmaczna.
      A sama Gessler? Rzeczywiście powinna włosy wiązać i ubierać rękawiczki do przyrządzania jedzenia.
    • stachu44 "Robimy już drugi sezon" - nie myje rak! 17.09.10, 21:39
      No i ta obraczka, pod ktora az cuchnie.
    • an99na Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę G... 17.09.10, 21:47
      Sam pomysł programu zerżnięty z zagranicy i z założenia "ma się dużo dziać". Osobiście drażni mnie to coś co ma na głowie p. Gessler. Zawsze mam wrażenie, że właśnie wstała z łóżka i nie zdążyła się ogarnąć. Gdy pochyla się nad garnkami nie sposób nie myśleć o włosie w zupie :(
      W kilku odcinkach miała jednak dobre pomysły na zreformowanie lokali, więc nie jest to całkiem do niczego, ale wizażystka by się pani Magdzie przydała!
    • Gość: wlos Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę IP: *.toya.net.pl 17.09.10, 21:49
      Tapir Gesler trzepie wlosami nad garami juz od pierwszego odcinaka.
    • wojec Obrzydliwe,zarozumiałe i tłuste babsko!! 17.09.10, 21:57
      Jest taki program TV w Anglii od lat i oczywiście TVN i ta baba usiłują go NIEUDOLNIE kopiować!
      Chamstwo baby wychodzi co chwilę-rada -BOJKOT BABY!!!-I PROGRAM SAM PADNIE!!!!!
    • dzejkey Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę G... 17.09.10, 22:04
      dokładnie, czego się nie robi dla oglądalności, ludzie to kupują, a jej program to produkt taki sam jak inny...przecież to było na pokaz, żeby dodać trochę emocji do tego nudnego programu, szkoda tylko, że ucierpią na tym jacyś ludzie, a swoją drogą też polecieli na łatwą kasę i promocję swojego lokalu, ja bym tam żadnej Pani "G" do swojej restauracji nie wpuścił gdybym taką miał
      • Gość: lotosik00 Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 22:20
        To jest program rozrywkowy... Czy Wy naprawdę myślicie, że to ma jakieś znaczenie czy ona ma włosy spięte i w czepku czy nie... to ma się oglądać dla uciechy lub też nie, jak komuś się ten program nie podoba to niech go nie ogląda i tyle. I niej jest on kopią z zagranicy tylko jest robiony na licencji, a co za tym idzie musi spełniać oczekiwania i wytyczne, kogoś kto go stworzył... jest robiony na polskie warunki... poza tym to miło, że chociaż jeden odcinek skończył się inaczej... bo i tak nie wierzę, że we wszystkich poprzednich te restauracje tak wspaniale prosperowały po emisji odcinka. Gdzieś czytała inne forum i np. do tej greckiej restauracji ponoć teraz trzeba rezerwować miejsce wcześniej. Jeśli to prawda to znaczy, że czasami ona naprawdę pomaga i to się liczy. Kolejna sprawa to, że ona musi się na tym znać skoro prowadzi kilka restauracji a sam Makłowicz się o niej bardzo dobrze wyraża i to o jej smaku i podejściu do gotowania. Ona sama cóż człowiek jak każdy inny, nikt nie jest ideałem... Pozdrawiam wszystkich mimo różnicy zdań :-)
        • tajnos.agentos Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę 17.09.10, 22:31
          Też mi rozrywka... Ta knajpa i jej właściciele są mi obojętni, z drugiej strony jednak dziwne, że właścicielka kilku "luksusowych" (w cudzysłowie, gdyż ten luksus jest raczej dla średnio wymagającej klienteli) restauracji z taką ostentacją demonstruje przed wielomilionową widownią swą nieznajomość/lekceważenie podstawowych wymagań i norm sanitarnych.:D
          • Gość: gosc Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę IP: 79.139.57.* 17.09.10, 23:06
            nie dziwne ze staropolskie przysłowie mówi - DZIADOSTWO JAK W LUBLINIE hehehe
            • Gość: bosman gościu.... IP: *.centertel.pl 20.09.10, 11:07
              a może wskaż księgę przysłów gdzie to przysłowie jest zapisane. Ech ty cioto-niemoto.
              t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSvS1taSzXIT08MwncbeVh1ZKUaTcMmhEi2i5WokguGeuQB2yE&t=1&h=200&w=139&usg=__VkbpGqY2cAoiBtoOloi1Frbb1bE=

• Gość: sss 2 ga w nocy z piątku na sobotę IP: *.chello.pl 18.09.10, 02:44
      Pełny lokal. Czekałem na posiłek 30 minut
    • kolec45 babie sie ewidentnie 18.09.10, 09:04
      w doopie poprzewracało, poziom programu żenada, dla debili i ćwierć mózgów, budowanie napięcia na poziomie zero... oglądając koziolka matolka zwroty w akcji dawały lepsze emocje. Baba popularyzuje wulgaryzm przez media. Gwiazda wzięta nie wiadomo skąd, nie wiem jak wielu ludzi o niej słyszło dopoki nie pojawiła sie na wizji.
      • tajnos.agentos Re: babie sie ewidentnie 18.09.10, 09:09
        Fachowcy określają taki stan świadomości "parciem na szkło" i w tej konkretnej sytuacji ten termin dotyczy wszystkich stron konfliktu...:)))
    • dorota.be Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę 18.09.10, 12:40

Nie tylko sanepid ja krytykuje.
      Nie jest dla mnie autorytetem ktos, kto wypluwa na talerz to co mu nie smakuje.
      Zupy z kukurydzy , nie wyplulabym z powrotem, chocby byla podrasowana zoltym serem, co na watpliwosci wlascicieli zasugerowala kudlata pani Magda.
      Obiecuje dobra, zdrowa kuchnie, a sama wyglada jakby zywila sie tylko chipsami i frytkami.
      Widzialam zajawke z dzisiejszego odcinka z Raciborza o ile dobrze pamietam. Moze byc podobnie jak w Lublinie

♥♥♥♥♥
      • tajnos.agentos Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę 18.09.10, 13:51
        dorota.be napisała:

> Widzialam zajawke z dzisiejszego odcinka z Raciborza o ile dobrze pamietam. Moz
        > e byc podobnie jak w Lublinie

Widocznie TVNowi spada obglądalność tej superprodukcji, trzeba więc nieco "podgrzać" atmosferę bo sponsorzy odpłyną w siną dal...:)
    • tajnos.agentos Hehe! 19.09.10, 09:28
      Przyznam, że nieco wciągnął mnie ten temat, więc wczoraj obejrzałem sobie kolejny odcinek tego "arcydzieła". Mieści się ono we wszystkich kanonach TVNowskich "dokumentów", programów "interwencyjnych" oraz innych takich: niezbyt zorientowana w temacie osoba prowadząca lub "ekspert", arogancja, traktowanie ludzi z góry, chamskie a nieraz kretyńskie komentarze zza kadru... Ten utapirowany babol powalił mnie dwa razy: jeden raz, gdy udzielił wykładu o zastosowaniu całych ziaren gorczycy w masarstwie; drugi raz, gdy pochlając się nad garem ofuknął usługującą w programie dziewczynę - "spiąć włosy!" Znaczy, nauka nie idzie w las...:DDD
      • dorota.be Re: Hehe! 19.09.10, 10:57

BYł jeszcze jeden "ciekawy" moment.
        Gessler pyta:
        -Jak tu sie siedzi?
        -Tyłem do światła?
        - Dupą do rzeczywistości?
        Strach pomysleć jakiego słownictwa uzywa pani blondyna jak jest zdenerwowana lub wręcz wściekła.

♥♥♥♥♥
        • tajnos.agentos Re: Hehe! 19.09.10, 11:07
          A tak, rzeczywiście... Cóż, właściciele tej knajpy sami tego chcieli. Teraz wiedzą, że markę buduje się wieloletnią ciężką pracą, tak samo zdobywa się doświadczenie a za fachowe i rzetelne doradztwo (czyli nie "tiwiszoł" dla gawiedzi) płaci się ciężkie pieniąchy.:)))
    • bernatka44 trzymajcie sie... 19.09.10, 16:50
      jesli macie już opinię lokalu kultowego, nie poddawajcie się,....wszystko winno być na najwyższym poziomie, a goście i klienci będa walić do WAS nawet tymi wąskimi dzwiami.....pozdrawiam ....andik....
      • Gość: Santorini Re: trzymajcie sie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 23:15
        Dziś też była ta b..a , pardon: pani w TVN ale zaraz przełączyłem na inny kanał. Nienawidzę tej arogancji i tego sposobu bycia, tych jej "poleceń"; wstrętne. Przyjdź Kobieto do mojej restauracji to Cię natychmiast .... przeproszę i .... wyproszę.
        • Gość: Gość Re: trzymajcie sie... IP: *.as.kn.pl 20.09.10, 08:50
          nie rozumiem- przecież Pani Magda spina włosy, dlaczego piszecie ,że nie?
          • tajnos.agentos Re: trzymajcie sie... 20.09.10, 09:13
            Otóż, spinać zaczęła od ostatniego odcinka...:D
            • albacor Re: trzymajcie sie... 20.09.10, 10:25
              Tak jak gdzieś juz napisałem : na drzwiach mojej knajpy widniałby napis : "Zakaz wprowadzania psów i pani Gessler" A z Policzkiewiczem zgadzam sie w 100%. Knajpa to nie miejsce na TV szoł z rozwianym włosem i pazurami otipsowanymi. Arogancja tej baby jest obezwładniająca.
              • tajnos.agentos Re: trzymajcie sie... 20.09.10, 10:58
                Właściciel apteki lub hurtowni leków nie musi być farmaceutą (musi tylko zatrudnić ordynatora z uprawnieniami) tak samo, jak właściciel restauracji wcale nie musi być znawcą kuchni. TVNowe "szołmeny" z kogoś właśnie takiego robią wielkiego znawcę i eksperta, choć nieuzbrojonym okiem i z daleka widać jaki jest poziom kompetencji w tej materii tej "byznezłumen".:D
    • zeus98 Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę G... 20.09.10, 12:27
      Nie dalej jak wczoraj widziałem w TV Karola Okrasę jak zagniatał ciasto na zeppeliny w misce, ręcznie. I nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby na palcu nie miał założonej obrączki. Nie wyglądało to estetycznie... A do zasad higieny to się ma jak ...
      • tajnos.agentos Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę 20.09.10, 12:33
        Czy robił to dla siebie i przyjaciół, czy na sprzedaż? Bo jak dla siebie - to mu wolno.
        • zeus98 Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę 20.09.10, 12:45
          Czy dla siebie i przyjaciół czy na sprzedaż jest akurat mało ważne. Te programy oprócz promocji dobrego jedzonka mają także uczyć "zachowań" w kuchni. A to niestety tym razem się nie udało...
          • tajnos.agentos Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę 20.09.10, 12:52
            To jest ważne, gdyż w produkcji na własne potrzeby gospodarstwa domowego nie obowiązują normy i przepisy. Na przykład: moja świętej pamięci babcia robiła świetny sos z muchomorów czerwonawych - nie próbuj lepiej podać czegoś takiego gościom w restauracji.:)
            • zeus98 Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę 20.09.10, 16:18
              Tylko, że procesu produkcji tego babcinego sosu nikt nie pokazywał w telewizji.
              • tajnos.agentos Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę 21.09.10, 08:27
                zeus98 napisał:

> Tylko, że procesu produkcji tego babcinego sosu nikt nie pokazywał w telewizji.

Otóż to. Proponuję nie oglądać także występów Magdy Gessler.:)
                • zeus98 Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę 21.09.10, 10:39
                  Tak też robię. Natomiast wszyscy ci, którzy oglądają tego gniota powinni zobaczyć tylko "właściwe" zachowania w kuchni. Nawet gotując w domu, dla rodziny, zdejmuję obrączkę z palca.
                  • Gość: Lublinianin Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 16:03
                    Już pisałem na różnych forach: ja tę b...ę , o! pardon-Panią Gessler, już po pierwszych scenach-przegonił bym z mej restauracji. Przyznał: co jest do poprawienia , ale aroganckiej pani bym nie pozwolił na te bezeseństwa: lodówka, wypluwanie na ekranie , kazanie kosztować, kazanie przyznać się, że : pleśń, że mięso śmierdzi. Od tego jest Pan Policzkiewicz ze swoimi ludźmi a nie restauratorka-konkurentka. Obawiam się, że - jak sie domyślam - za miesiąc zmieni się tablica i co ważniejsze - dzierżawca i pojawi się nazwisko na G.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka