Dodaj do ulubionych

Niemiecki w Lublinie

23.07.14, 13:37
Szukam konkretnego, intensywnego kursu j. niemieckiego, nastawionego na konwersacje. odpadają te gdzie bezmyślnie robi się zadania z książki i uczą cię gramatyki której później nie potrafi się używać ;P Może ktoś zna jakiegoś dobrego lektora w któreś szkole bo wiem z doświadczenia że to połowa sukcesu.
Obserwuj wątek
    • krt_czart Re: Niemiecki w Lublinie 23.07.14, 15:19
      Nie wystarczy ci hiszpański?
      • qqbek Re: Niemiecki w Lublinie 23.07.14, 15:30
        krt_czart napisał:

> Nie wystarczy ci hiszpański?

Przecież widać, że nie - szuka też kursu komputerowego ;)

A co do niemieckiego - jest taka szkoła, którą można polecić, ale nie chce "polecieć" za reklamowanie - choć jakiekolwiek związki z tą szkołą zakończyłem naście lat temu (certyfikatem z języka).

Powiem więc jedynie, że są (byli?) centrum egzaminacyjnym Instytutu Goethego.

A resztę sobie wygooglujcie.

(chociaż ktoś, kto chce się uczyć języka bez uczenia się jego gramatyki poważny i tak nie jest)
        • krt_czart Re: Niemiecki w Lublinie 23.07.14, 15:41
          W tak intensywnym przypadku garnięcia się do nauki ;-), zasugeruję, że chyba sensowne byłoby opanowanie komputera i programów użytkowych w języku niemieckim... Podobno takich pracowników w Niemczech poszukują nieustannie, także wśród obcokrajowców.
          • qqbek Re: Niemiecki w Lublinie 23.07.14, 15:52
            Jak mam coś sugerować to raczej kurs spawacza MIG /TIG. Zaznaczam, że coś na ten temat wiem a nie z plam na suficie wróżę :-)
            • dociek Re: Niemiecki w Lublinie 23.07.14, 15:55
              Kurs spawacza... w języku niemieckim i hiszpańskim, ot to celny strzał byłby.
        • annxie Re: Niemiecki w Lublinie 23.07.14, 16:57
          Heheh widzę wyśledzą wszystko forumowicze ! brawo brawo nie wszystkiego szukam dla siebie a poza tym po to są fora zeby dzielic sie opiniami. Dzieki za radę
      • annxie Re: Niemiecki w Lublinie 23.07.14, 16:53
        Dzięki za radę ale hiszpański już umiem, więc teraz czas na kolejny. :]
        • Gość: bleee... Re: Niemiecki w Lublinie IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.14, 17:39
          ...zacznij od polskiego... :)... możesz na kursach w Hiszpanii... bleee...
          • Gość: gosc Re: Niemiecki w Lublinie IP: *.nowanet.pl 23.07.14, 17:47
            haters gonna hate jak to mówią za oceanem kolego
          • qqbek Re: Niemiecki w Lublinie 23.07.14, 18:49
            Gość portalu: bleee... napisał(a):

> ...zacznij od polskiego... :)... możesz na kursach w Hiszpanii... bleee...

Narzekasz.
            Ja już, dzięki wypowiedzi na którą odpowiadasz, wiem przynajmniej, dlaczego nacisk ma być "na mówienie" a nie "na gramatykę";)

Z resztą "polska język trudna język", łatwiej się innego nauczyć :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka