lila1006 29.04.07, 17:52 Czy w Chinach a dokładnie w Szanghaju kupię tanio aparat cyfrowy,laptopa,bądź telefon komórkowy?Czy nie będzie problemu z wgraniem polskiego oprogramowania? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Chiny- zakupy..? IP: 219.250.81.* 30.04.07, 09:21 Niedawno byłam w Shanghaju i raczej nie zauważyłam niszych cen sprzętu elektronicznego w normalnych sklepach. No chyba że na jakimś bazarze, tego nie wiem. Jak chcesz kupic taniej to najlepiej w USA na wyprzedaży, niektóre marki mają tzw. globalną gwarancję, która obowiązuje również w Polsce.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Chiny- zakupy..? IP: *.dip.t-dialin.net 30.04.07, 10:51 W Szanghaju sa tysiace sklepow gdzie mozesz kupic tanio to co chcesz..pytanie tylko czy sie oplaca. Najtaniej kupisz oczywiscie uzywane telefony komorkowe, ale nie jestem pewny czy uda ci sie nagrac polska software (z reguly maja rowniez angielska). Natomiast jezeli chodzi o nowe, markowe i niechinskie to wszystko jest z reguly drozsze niz w Europie (ja porownuje do niemiec) poza tym dochodzi sprawa gwarancji..Jezeli chodzi o lokalizacje to najbardziej chyba popularnym miejscem jest xu jia hui (tzw. metro city) - kazdy taksowkarz cie tam zawiezie i poza tym lezy bezposrednio przy metrze. Moja rada- jezeli chcesz kupic towar nowy, markowy i dobrej jakosci (nie podrobke) to musisz sie naprawde znac, musisz miec ze soba wlasne programy testowe (laptop) i dokladnie sprawdzac za co placisz - jednym slowem odradzam bo ryzyko jest duze i oszczednosc mala. Znacznie wieksze szanse na udane techniczne zakupy masz w HK, ale szanghaj bym sobie darowal. pozdrawiam janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgmg Re: Chiny- zakupy..? IP: *.189.72.19.e-plan.pl 30.04.07, 16:59 elektronikę zdecydowanie odradzam, do tego najlepszym miejscem jest USA (szczególnie jak $=2,8 pln..) . resztę - tzn produkty z różnymi 'prestiżowymi' metkami jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś