Dodaj do ulubionych

Włocławek-100tyś. mieszkańców a Multikino ma....

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 14:17
........
Obserwuj wątek
    • Gość: Kadafi Re: Włocławek-100tyś. mieszkańców a Multikino ma. IP: *.bin-laden.cc 25.05.05, 14:41
      ale nie ma prezydenta Pruszkowskiego, Darka Piątka, Rysia Bendera, Konrada
      Rękasa... długo by wymieniać, a to skarby bezcenne :>
      • Gość: kinoman Re: Włocławek-100tyś. mieszkańców a Multikino ma. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 14:50
        pana Korczewskiego i pani głównej architekt Mącik...
    • Gość: eer Re: Włocławek-100tyś. mieszkańców a Multikino ma. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 15:48
      oj oj - chyba akurat włocławek to nie jest dobry przykład...
      gdzieś czytałem że w dniu otwarcia tego multikina przyszedł komornik i
      zapieczętował budynek :))
      fajnie nie?
      • nietam.botu Re: Włocławek-100tyś. mieszkańców a Multikino ma. 25.05.05, 16:31
        ale przecież nie ma czym sie podniecać.
        Nie wiem jakie są kina w lublinie, ale te sieciowe kina są jak mcdolnadsy.
        smierdzi w nich popcornem, a repertuar to głównie hollowodzkie badziewie.
        w wawie dobre kina to na pewno nie multikina czy silver skriny
        • Gość: Wielgibolo Re: Włocławek-100tyś. mieszkańców a Multikino ma. IP: *.lublin.mm.pl 25.05.05, 16:34
          Ale Lublinianie już mają taką mentalność, że mcDonaldy tu zawsze pelne, a szczyt marzeń to Centrum Handlowe. Byście się ludzie nie ośmieszali i nie pisali takich głupot.

A na kina w Lublinie nie narzekam, może nie najnowocześniejsze, ale wszystko w nich można znaleźć i holywodzki chłam i coś dla koneserow.
          • Gość: kaziuk! Re: Włocławek-100tyś. mieszkańców a Multikino ma. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 16:53
            Gość portalu: Wielgibolo napisał(a):
            > A na kina w Lublinie nie narzekam, może nie najnowocześniejsze, ale wszystko w
            > nich można znaleźć i holywodzki chłam i coś dla koneserow.

wybacz, ale chyba nie do konca wiesz co mowisz ;)
            • Gość: eer Re: Włocławek-100tyś. mieszkańców a Multikino ma. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 20:25
              no wlaśnie ty, wielgibolo, chyba już przeginasz pałę z tym uwielbieniem da
              lublina.Ja tez kocham to miasto, ale jak sobie pomyślę, jakie kina mamy to mnie
              krew zalewa, sie wk... po prostu
              Marzę o tym, co ty nazywasz śmierdzącym popcornem chłamem - bo dla mnie chłam
              to kosmos i inne.
              Czy to takie snobistyczne chcieć pójść sobie do czystego kina usiąść w
              wygodnych fotelach, nie wgniatać sobie kolan między rzędami pomyślanymi chyba
              dla karłów jakiś...?
              • Gość: H Re: Włocławek-100tyś. mieszkańców a Multikino ma. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 22:41
                A jak już zbudują multikino, to lublinienie będą narzekać, ze ma np. 5 sal, a
                nie 12 albo więcej... To już taka mentalność.
                Przypomina mi się anekdota z lat 80tych. W zakładzie, gdzie pracował mój ojciec
                na zebraniach pracowniczych pewien człowiek ciągle domagał sie żeby w
                zakładowym bufecie wreszcie była pepsi (czasy były te najbardziej siermiężne,
                więc nie było o to łatwo). Gdy wreszcie pepsi pojawiła się w zakładowym
                bufecie, ten sam człowiek narzekał i oburzał się na zebraniach pracowniczych,
                ze nie ma w litrowych butelkach...
              • Gość: Wielgibolo Re: Włocławek-100tyś. mieszkańców a Multikino ma. IP: *.lublin.mm.pl 26.05.05, 11:27
                Ty nie rozumiesz gdie są akcenty w moich wypowiedziach. ja rzyczę Lublinowi czystego zadbanego starego miasta, wielkiego nowego 30 salowego multikina, nawet entrum handlowe by mi nie przeszkadzało (o ile powstanie na przedmieściah). Mnie poprotu doprowadza do irytacji lubelska potrzeba stołeczności i ocenianie wartości miasta ilością sal kinowych, hipermarketów, czy cenrów handlowyh. Wiem że dobrze by było mieć duże i czyste kino, ale jeśli ma się to stać kosztem choćby odrobiny klimatu jaki dzisiaj wisi nad tym miastem, to szczerze dziękuję. Moja postawa to nie walkaz nowoczesnościa, tylko próba zracjonalizowania tego do czego lublinianie marzący o multikinie i ikei chcą doprowadzić to miasto. Dlatego w deyskusji o Lubelskiem kinie drażni mnie np. to że pierwsze co przychodzi wam do głowy to brak multikina, a nie np wspaniałe wieczory filmowe w chtce żaka, czy nocne maratony filmowe w muszli.

pozdrawiam
                • Gość: Wielgibolo przepraszam za literówki - piszę z obcej klawiatur IP: *.lublin.mm.pl 26.05.05, 11:28
          • Gość: AlicjA Re: Włocławek-100tyś. mieszkańców a Multikino ma. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.05.05, 18:39
            Wielgibolo chyba cos masz z glowa,albo sie zatrzymales w czasach
            SREDNIOWIECZA!,JAK CI ODPOWIADA SIEDZIEC NA DUPIE(AZ CI ODPADNIE) W
            BEZNADZIEJNYM KINIE TAKIM JAKIM JEST KOSMOS I BAJKA TO SOBIE SIEDZ!,JA NIE
            ZAMIERZAM!.NIEDLUGO I TAK TE KINA PADNA ,BO NIKT NIE CHCE TAM CHODZIC!,BO WIEJE
            TAM CIEMNOGRODEM;).A DLACZEGO MA NIE BYC SUPER CENTRUM HANDLOWEGO TAK JAK W
            INNYCH MIASTACH? ,HE? ,PS.NIE MOZE BYC TAK ZE W INNYCH MIASTACH JEST WSZYSTKO A
            W DRUGICH NIC!,TRZEBA ISC Z DUCHEM NOWOCZESNOSCI!,ALE JAK SIE MA TAKIEGO
            PREZYDENTA MIASTA I RESZTE TYCH PIERDZISTOLKOW TO TAK JEST! ZE NASZE MIASTO
            GINIE W OCZACH! I NIESTETY ZASTALO SIE W ''BEZNADZEI'',NO MAM NADZIEJE ZE KTOS
            TU W KONCU SIE OBUDZI I POWSTANIE PRAWDZIWE KINO I NORMALNY KOMPLEKS HANDLOWY
            NO I ZE W KONCU NIE BEDE MUSIALA JEZDZIC DO INNYCH MIAST NA ZAKUPY CZY DO
            PORZADNEGO KINA!;),BUZIACZKI
            • Gość: Wielgibolo Re: Włocławek-100tyś. mieszkańców a Multikino ma. IP: *.lublin.mm.pl 27.05.05, 19:27
              ...buziaczki
              • robertw18 AD ALICJA 29.05.05, 20:51
                Szkoda czasu na dokładne omówienia obelg i dalszych wypowiedzi Alicji, ale dwa
                zdania wydają się o tyle istotne, że pierwsze może wiązać się z przyczynami
                złej jakości lubelskich kin
                (TE KINA PADNA ,BO NIKT NIE CHCE TAM CHODZIC!,BO WIEJE
                TAM CIEMNOGRODEM;).)
                drugie zaś za sposobem rozwiązania trudności przeżywanych przez Alicję
                (MAM NADZIEJE ZE KTOS
                TU W KONCU SIE OBUDZI I POWSTANIE PRAWDZIWE KINO I NORMALNY KOMPLEKS HANDLOWY)
                Jeśli ktoś wierzy, że ludzie tak bardzo pragną multikina, że gotowi są pokryć
                wydatki związane z jego utworzeniem i działaniem, to niech zwoła tych
                wszystkich licznie piszących do GWwL w tej sprawie i niech się złożą na ten
                wynalazek. Dlaczego władze miejskie miałyby wykładać środki na to, co nie jest
                wcale najistotniejszą sprawą dla wielu ludzi w Lublinie?
                Niektórych nie jest w stanie niczego nauczyć nawet straszący "Teatr w
                Budowie"...
                Pozdr.

Pozdr.

• pulsarkowy Re: Włocławek-100tyś. mieszkańców a Multikino ma. 26.05.05, 12:01
      a na kiego z przeproszeniem ch..ja nam multikino? te ktore sa ledwo ciagna -
      jedyne czasem w "bajce" ambitne filmy (no i w "chatce żaka" ale to od swieta) -
      jak bedzie multikino to oni zbankrutuja. nie mowiac o tym ze bylem pare razy w
      zyciu w czyms takim i jakos za cholere mi sie nie podobalo. zero klimatu, zero
      atmosfery. to juz wole sobie w domu na kompie cos obejrzec.
      • bleblee Re: Włocławek-100tyś. mieszkańców a Multikino ma. 27.05.05, 00:20
        Ja słyszałam ale nie wiem czy to prawda że od września mają rozbudowywać
        eklerka na zana i tam maja między innymi zbudować kino podobno takie były
        wstępne założenia juz przy jego budowie że kiedyś tam kino zrobią i jakis super
        plac zabaw ale nie wiem bo to może tylko plotki :|

--------------------------------------------------------------------------------
        banki.bo.pl <- sprawdź oferty banków, porównaj i wybierz najlepsze
        warunki dla siebie!! (w ofercie: konta, kredyty, lokaty itp)
      • mali_bu Re: Włocławek-100tyś. mieszkańców a Multikino ma. 27.05.05, 18:51
        pulsarkowy napisał: . nie mowiac o tym ze bylem pare razy w
        > zyciu w czyms takim i jakos za cholere mi sie nie podobalo. zero klimatu, zero
        > atmosfery. to juz wole sobie w domu na kompie cos obejrzec.

A bo pewno pokorna nie kupiłeś. Jakbyś kupił to miałbyś taki odlot że nawet i
        może film by ci się urwał!

............

yagoohoogle.com/
        • Gość: kluski ślaskie Re: Włocławek-100tyś. mieszkańców a Multikino ma. IP: *.chello.pl 27.05.05, 19:04
          taaaaa.:-)
    • Gość: a Re: Włocławek-100tyś. mieszkańców a Multikino ma. IP: *.it-net.pl 27.05.05, 21:07
      az dziw bierze, ze przy obecnej frekfencji na seansach tak trudno wywalic jedna
      trzecia foteli zaś pozostałe rozsunąć tak by widzowie nie męczyli się podczas
      oglądania filmów
      • Gość: ups Re: Włocławek-100tyś. mieszkańców a Multikino ma. IP: *.it-net.pl 27.05.05, 21:08
        frekwencji rzecz jasna :)
    • Gość: mm Re: Włocławek-100tyś. mieszkańców a Multikino ma. IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 29.05.05, 21:02
      no tak, ale zastanówcie się dlaczego jest u nas niska frekwencja wkinach? bo są
      beznadziejne, niewygodne i przestarzale///
      • shygirl92 Re: Włocławek-100tyś. mieszkańców a Multikino ma. 29.05.05, 22:35
        Ja myślę, że jak by było u nas Multikino to by była większa frekfencja w
        kinach :P .
        Osobiście nie narzekam, Kosmos mi wystarcza (na dodatek mój dziadek budował to
        kino ^^ ).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka