IP: local.ethernet* / 192.168.0.* 17.01.03, 10:14
JAK UPAMIĘTNIĆ ZAWARTĄ W 1569 ROKU UNIĘ POLSKO-LITEWSKĄ?

Gigantyczny, dorównujący wysokością wieżowcom, ziemny kopiec w Lublinie. W
tak niespotykany sposób Zbigniew Wojciechowski, wiceprzewodniczący lubelskiej
rady miejskiej, chce upamiętnić zawartą w 1569 roku unię polsko-litewską. Do
tej pory jedynym miastem w Europie, w którym aż do XX wieku zachowała się
tradycja sypania kopców, był Kraków.

Juz ich całkiem popier...lilo.
Obserwuj wątek
    • nomeans Re: KOPIEC 17.01.03, 17:13
      zgadzam sie, skad my bierzamy takich palantow na burmistrzow, wojewodow,
      prezydentow i innego smiecia, jednak potwierdza sie zasada ze madrzy ludzie
      omijaja polityke szerokim lukiem a pozostaja w niej nieudacznicy wykolejency i
      schizofremicy. Och..jal koles, kopiec sobie pobuduje za miejsca pracy trzeba
      sie wziac bo region umiera za sciaganie inwestorow. Kur..ca mnie bierze jak
      slysze kolejne pomysly wlodarzy koziego grodu, nie chce zeby mlodzi ludzie
      wierzyli tylko w jedno ze ostatni powinien tu zgasic swiatlo.
      osatni neewsweek z szumnym haslem ze praca jest oczywiscie patrzac na mapke
      zawarta w srodku to jes ale we wszystkich poczciwych dziurach naszego kraju ale
      nie w Lublinie - tu kur..a nie ma nic. Kopiec to niech sobie baran w doniczce
      na oknie zrobi bedzie taniej a efekt ten sam.
      • dociek Re: KOPIEC 18.01.03, 03:02

polityka.onet.pl/162,1107699,1,0,2383-2002-02,artykul.html
        Biorąc powyższy tekst pod uwagę, pomysł ten nie wydaje się taki zaskakujący.
        Bo cóż nam pozostało? Już chyba tylko przysypać się kupą ziemi i przyklepać
        łopatką.
        • skala1 Re: KOPIEC 18.01.03, 11:36
          conajwyzej mozemy ich przysypac, takie idee jawnie pokazuja,ze ci ludzie nie
          mamja zadnych pomyslow jak wypromowac nasz region
          pozdrowionka
      • Gość: ddd Re: KOPIEC IP: proxy / *.netia.pl 23.01.03, 01:04
        Hkey_Current_UserControl PanelColors
        klds
    • Gość: stach Re: KOPIEC IP: w3cache:* / 192.168.0.* 18.01.03, 16:27
      www.kurier.lublin.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=3496&mode=thread&order=0&thold=0
    • jetbang Re: KOPIEC 18.01.03, 18:24
      Wojciechowski ma coraz to bardziej szalone pomysły!!!!

Jak może taka inteligentna bestia siedzieć w radzie jak on nie potrafił w
      ciagu 4 lat kadnecji zaoszczędzić na przyzwoite mieszkanie tylko ma około 30
      metrów kw???? Przynajmniej tak mówił zaraz po wyborach samorządowych. Ciekaw
      jestem na co on wydał tą kasę ???? A jeżeli odkładał to niech teraz za własną
      kasę takie wybryki funduje!!!!

LUBLINA KUR... NIE STAĆ NA KOLEJNE POMNIKI I CIĄGŁĄ STARTĘ CZASU !!!!!

Kto takich debili tam wybrał!!!!
      Wiem jedno napewno nie ja!!!
      • Gość: mali_bu Re: KOPIEC IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 18.01.03, 20:34
        Niestety, ale pomysł z usypywaniem, czy też budowaniem nowych kopców, nie jest
        tylko naszym, lokalnym, idiotycznym pomysłem.

W głowach Polaków dzieją się rzeczy wręcz niesamowite.

Otóż pod koniec roku ubiegłego zrodził się w Krakowie pomysł budowy kopca Jana
        Pawła II! O idiotyczności tego pomysłu przekonuje nawet fakt, że sam Kościół
        ustosunkował się do tego planu bardzo negatywnie.

A o dziwo, że Pruszkowski nie wpadł na pomysł budowy pomnika Papieża, choćby w
        miejscu dawnego pomiku Bieruta. No ale teraz, ramię w ramię z LPR może mu się
        uda. Oby nie. W końcu to pomnika nikt nie spali.

• Gość: Kumak Re: KOPIEC ZROBIC Z TYCH CO W RATYSZU> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.03, 22:29
      Taki wielki kopiec co by sie nigdy nie wygrzebali .
      • Gość: xxx Re: KOPIEC ZROBIC Z TYCH CO W RATUSZU> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.03, 22:31
        Gość portalu: Kumak napisał(a):

> Taki wielki kopiec co by sie nigdy nie wygrzebali .
    • Gość: Grendel Re: KOPIEC IP: *.swit.futuro.pl / *.swit.futuro.pl 18.01.03, 22:41
      Wspaniały pomysł z tym kopcem. A jak już powstanie to proponuje usypać nowy: na
      cześć spalonej szopki. Mam również propozycję aby nałożyć dodatkowy podatek na
      ludzi, który by był przeznaczony na nagrodę dla pana Wojciechowskiego za
      wspaniały pomysł i aby to wyzwoliło u niego jeszcze większą chęć do działania
      dla dobra naszego regionu. Już sobie wyobrażam te kopce jak okiem sięgnął, na
      chwałę i dumę naszego wspaniałego miasta. Mam nawet hasło: "Lublin kopcem
      stojący".
      Może by tak w następnych wyborach zakandydować?
      • Gość: Dociek Re: KOPIEC IP: 4.2.* / *.lublin.mm.pl 19.01.03, 02:35
        Lublin kopcowiskiem Polski!
        Lublin jako wielka kupa! (inaczej: kopiec)
        Lubelskie krety usypią kopiec papieżowi!
        Itd.
    • Gość: folkatka Re: KOPIEC IP: 158.75.24.* 21.01.03, 14:42

Co zawiniło nasze nieszczęsne miasto ze raz po raz wypływaja take durne
      pomysły - najpierw pomnik z krzyzem, potem kolumna a teraz to...
      Folkatka
    • kali77 Re: KOPIEC 22.01.03, 08:40
      A tak na poważnie: co o tym myślą Litwini?????
      • dociek Re: KOPIEC 22.01.03, 10:02
        kali77 napisał:

> A tak na poważnie: co o tym myślą Litwini?????

Wg, wygaszanej na siłę, z wielkim trudem i mozolnie, przez oficjalne czynniki
        polityczne, dominującej koncepcji nacjonalistów litewskich (ich przybliżony
        odpowiednik w Polsce to Młodzież Wszechpolska, Szczerbiec, Stronnictwo
        Narodowe, Liga Polskich Rodzin, itp.) obie unie, ta w Horodle i ta w Lublinie,
        były zdradą narodu litewskiego i pozbawieniem Litwy suwerenności,
        wynarodowieniem i wydaniem słabszych ekonomicznie Litwinów w bezwzględne,
        zachłanne łapy polskich magnatów i szlachty. Wystarczy się zapoznać z
        komentarzami historycznymi, szczególnie z okresu międzywojennego.
        Nie obciążając się "nienawiścią historyczną" i podchodząc pragmatycznie do
        sprawy należy przypuszczać, że im to raczej powiewa, kto i jak wielką kupę
        piachu usypie w najbardziej zapadłym zakątku przyszłej, powiększonej Unii
        Europejskiej. Może jeszcze zaproponują nam sprzedaż tego piachu...?

• jetbang Re: KOPIEC 22.01.03, 11:18
      Poczytajcie o wojciechowskim w dzisiejszym dzienniku wschodnim. Aż mi sie nóz
      w kieszeni otwiera ;)

"...Do Wojciechowskiego słowa krytyki już dotarły: - Słyszałem, że powinienem
      sobie usypać kopiec we własnym ogródku - mówi, dodając, że pomysł zgłasza jako
      mieszkaniec a nie wiceprzewodniczący. - Nie mam ogródka. Z idei nie
      zrezygnuję, nie zmuszam nikogo do sypania kopca. Proszę tylko o
      nieprzeszkadzanie. Ja nie bronię nikomu wpaść na pomysł np. tworzenia miejsc
      pracy, czy pomocy biednym dzieciom. Niech każdy robi, co uważa za potrzebne.
      Krytykować jest najprościej...."

To juz jest skur.... bo przecież on jest radnym i poto został wybrany żeby
      pomóc w tworzeniu nowych miejsc pracy!!!

Pozdrawiam!!! :)
      • dociek Zakopcować i ukrzyżować Ciemnogród! 22.01.03, 19:18
        wg Dziennika Wschodniego, cyt.: "Mam jedno upatrzone miejsce, ale w Urzędzie
        Miasta sprawdzają, czy ten plac należy do miasta. Jeśli tak, zwrócę się do
        prezydenta o lokalizację(!!!- za friko?). Jeśli działka nie należy do gminy,
        muszę znaleźć inne. Wojciechowski CHCE (!!!), by kopiec stanął na trasie
        Warszawa - Lublin - Lwów."... "Budowa kopca ma kosztować ok. MILIONA (!!!)
        złotych. Jak zapewnia pomysłodawca, te pieniądze nie będą pochodziły z budżetu
        miasta (?), a z dobrowolnych (?) składek mieszkańców i przedsiębiorstw.
        Lublinianie będą mogli wykupić kostki, którymi zostaną wybrukowane ścieżki
        prowadzące na szczyt. Podczas budowy każdy będzie mógł przynieść woreczek
        ziemi. - Poza tym LICZĘ, że OTRZYMAM PIENIĄDZE Z FUNDUSZU UNII EUROPEJSKIEJ
        (!!!)- dodaje Wojciechowski."... " Sama podstawa kopca zajmie OKOŁO HEKTARA
        (!!!). NA JEGO SZCZYCIE MA BYĆ ZAMONTOWANA REPLIKA KRZYŻA (!!!), na który
        zaprzysięgano unię lubelską. Oryginał jest obecnie w klasztorze Ojców
        Dominikanów."

Nie zamieściłeś jetbang ww. najistotniejszych informacji na temat pomnikowo-
        religijnej paranoi prezydenckiego ex-vicka. Bez tego krzyża, dupa byłaby z
        całego pomysłu. Z pewnością znajduje już on poparcie ideowe w pałacu przy
        Wyszyńskiego. Nie wyszło z krzyżem wyświetlanym z lasera, to ukrzyżujemy
        Lublin w inny sposób!!! Q***! Jeżeli Lublinianie głosują na takich pojebanych,
        nawiedzonych skurw**** jak Bender, Podkański, Włoch, Rękas, czy w samym city -
        Wojciechowski i hmmm...., nie wymienię pozostałych dalej, bo mnie tu na forum
        zakrzyczą, ale wiadomo... - to czy nie jest to popieprzony ciemnogród?
        • Gość: Jasiu Re: Zakopcować i ukrzyżować Ciemnogród! IP: 212.182.102.* 22.01.03, 23:42
          od kiedy taki strachliwy się zrobiłeś???:)
        • jetbang Re: Zakopcować i ukrzyżować Ciemnogród! 23.01.03, 06:56
          dociek napisał:

> wg Dziennika Wschodniego, cyt.: "Mam jedno upatrzone miejsce, ale w Urzędzie
          > Miasta sprawdzają, czy ten plac należy do miasta. Jeśli tak, zwrócę się do
          > prezydenta o lokalizację(!!!- za friko?). Jeśli działka nie należy do gminy,
          > muszę znaleźć inne. Wojciechowski CHCE (!!!), by kopiec stanął na trasie
          > Warszawa - Lublin - Lwów."... "Budowa kopca ma kosztować ok. MILIONA (!!!)
          > złotych. Jak zapewnia pomysłodawca, te pieniądze nie będą pochodziły z
          budżetu
          > miasta (?), a z dobrowolnych (?) składek mieszkańców i przedsiębiorstw.
          > Lublinianie będą mogli wykupić kostki, którymi zostaną wybrukowane ścieżki
          > prowadzące na szczyt. Podczas budowy każdy będzie mógł przynieść woreczek
          > ziemi. - Poza tym LICZĘ, że OTRZYMAM PIENIĄDZE Z FUNDUSZU UNII EUROPEJSKIEJ
          > (!!!)- dodaje Wojciechowski."... " Sama podstawa kopca zajmie OKOŁO HEKTARA
          > (!!!). NA JEGO SZCZYCIE MA BYĆ ZAMONTOWANA REPLIKA KRZYŻA (!!!), na który
          > zaprzysięgano unię lubelską. Oryginał jest obecnie w klasztorze Ojców
          > Dominikanów."
          >
          >
          > Nie zamieściłeś jetbang ww. najistotniejszych informacji na temat pomnikowo-
          > religijnej paranoi prezydenckiego ex-vicka. Bez tego krzyża, dupa byłaby z
          > całego pomysłu. Z pewnością znajduje już on poparcie ideowe w pałacu przy
          > Wyszyńskiego. Nie wyszło z krzyżem wyświetlanym z lasera, to ukrzyżujemy
          > Lublin w inny sposób!!! Q***! Jeżeli Lublinianie głosują na takich
          pojebanych,
          > nawiedzonych skurw**** jak Bender, Podkański, Włoch, Rękas, czy w samym
          city -
          > Wojciechowski i hmmm...., nie wymienię pozostałych dalej, bo mnie tu na
          forum
          > zakrzyczą, ale wiadomo... - to czy nie jest to popieprzony ciemnogród?
          • jetbang Re: Zakopcować i ukrzyżować Ciemnogród! 23.01.03, 06:57

Ja nie mieszam sie w kościelne rozgrywki (choć każdy nowy kościół mnie w oczy
            kole), czy bedzie krzyż czy nie mało mnie to obchodzi. Jak chcą stawiać krzyże
            to moga stać na kazdym skrzyżowaniu (np. obok sygnalizatorów), i wszystko jest
            okey do momentu kiedy bedzie sie działo coś pozytywnego w kierunku redukcji
            bezrobocia i rozwoju gospodarczego w Lublinie.!!! Jeżeli z rozwojem
            gospodarczym jest do tyłu to skąd brać kasę na takie puste inwestycje.

Byłem (i jestem nim nadal) przeciwnikiem szopki, choć w tym roku powiedziałem
            że może sie myliłem. Ale późniejsze wydarzenia (podpalenie) jeszcze bardziej
            mnie utwierdziły w przekonaniu że ta buda była nie potrzebna!!!

Cóz politycy jacy są to widać i nie bede sobie męczył palców pisząc na
            klawiaturze.

Serdecznie pozdrawiam!!! :)

Sorki za pomyłkę ;)
    • Gość: AK Re: najwiekszy kopiec glupoty IP: 193.173.47.* 22.01.03, 20:06
      A jakby tak usypac jeszcze wiekszy kopiec niz w Krakowie siegajacy od KULu do
      Bramy Krakowskiej.
      • pepperoni78 Re: najwiekszy kopiec glupoty 23.01.03, 08:45
        Kto głosuje na takich jak ex wice?? Większość mieszkańców tego miasta. Ci
        bardziej rozgarnięci powyjeżdzali z miasta "za chlebem" i chociaż są tu
        zameldowani, to mieszkając np w stolicy czy jeszcze dalej nie mają czasu bądź
        chęci na pzyjazd na wybory. I może dlatego Nasze Drogie Lokalne władze nic nie
        robią aby zmienić sytuację gospodarczą regionu. Ci mądrzejsi wyjadą, zostaną
        starsi zindoktrynowani przez Jedynie Słuszny Głos w eterze oraz głos księdza
        dobrodzieja z ambony.
        • jetbang Re: najwiekszy kopiec glupoty 23.01.03, 09:35
          Nie trzeba sie matrwić!!! Jeszcze chwila i ich nie bedzie wszak biologia jest
          po naszej stronie ;)
          A do tego momentu trzeba trochę pocierpieć, co nie oznacza że po mału nie
          trzeba pomóc im przejść na polityczną emeryturę.!!!

Pozdrawiam!!! :)
    • Gość: **** Re: KOPIEC IP: *.ltk.com.pl 23.01.03, 10:18
      Brawo panie Wojciechowski.Myślę,że uda się panu kopiec-ale z
      własnych,prywatnych pieniędzy.od publicznych WARA!.Lublin nie jest aż tak
      bogaty i występują braki funduszy na bardzo pilne sprawy,a tymczasem "naszego"
      przedstawiciela trzymają się głupoty.Czyżby pan Wojciechowski się budował i nie
      miał gdzie wywozić gruzu i ziemi z wykopów?No i przy okazji wpadnie "parę"
      groszy za ziemię na kopiec.
    • Gość: bezrobotny Re: KOPIEC IP: 62.233.134.* 23.01.03, 18:02
      Proponuję, aby wszyscy niezadowoleni oddali stolec przed ratuszem. Myślę,że
      niezły KOPiec by się utworzył, może większy niż chcą usypać.
      Tak poważnie, to ludzi chyba już pogięło w tym Lublinie. Kiedyś wszystkie media
      przez kilka dni biadoliły, że nie powstanie schronisko dla kotów i przepadnie
      milion od jakiegoś gościa co chciał na to tyle wyłożyć - na koty, ale nie na
      domy dziecka np. albo ludzi bezdomnych. Teraz kolejny palant chce zgromadzić
      znowu tyle kasy, żeby kupę z ziemi usypać, bo w Lublinie jest już taki
      dobrobyt, że tylko nam tego kopca do szczęścia brakuje.
      Z braku pieniędzy ludziom cenę wody o 12% podnoszą i jeszcze abonamentem
      straszą, a tu tyle kasy chcą wrzucić dosłownie w błoto !!!
      Ma ten Wojciechowski jakiś e-mail, bo już mnie nerwy ponoszą Q.... !!!!
    • Gość: Folkatka Re: KOPIEC IP: *.jeremi.pl 23.01.03, 18:21

Proponuje jakas akcje antykopcowa, podpisy, emaile do ratusza itp. Uswiadonmy
      panu Wojciechowskiemu ze nie jest sam na swoim folwarku i ze my tez mamy cos do
      powiedzenia.Swoja droga - czekaja nas "wesole" cztery lata z pomyslami naszych
      wladz.
    • Gość: folkatka Re: KOPIEC - dygresja IP: *.jeremi.pl 23.01.03, 18:24
      Dlaczego miasto nie ma pomyslu skad wziasc kase na zabytki, a na realizacje
      glupich pomyslow ma ??? Panie Wojciechopwski, teraz w programie pierwszym
      radia jest akcja wyborow Balwana Roku. Niech pan zadzwoni, ma pan szanse na
      zwyciestwo, nagroda jest samochod.
    • dociek Re: KOPIEC 27.01.03, 18:35
      Panorama Lubelska, 27.01. br., 18.00

Buc bufononiasty Wojciechowski znów popisuje się swoim debilnym kopcem. Ten
      popier*****y oszołom nie ustanie dopóki nie wydusi decyzji o kopcu z Ratusza.
      A może by sobie kutas uświadomił jakie najważniejsze życiowe potrzeby
      Lublinian przez cały czas z braku środków są niezaspokojone... ilu jest
      bezdomnych, głodnych, ilu ludzi lada moment znajdzie się na bruku, bo ich domy
      się zawalą... Jakie potrzeby mają szpitale, zakłady opieki, domy dziecka, że
      sypią się lubelskie zabytki... Zanim weszlismy do Unii, już taki dupek wymyśla
      sposoby jak najdurniej roztrwonić "unijne" pieniądze... Nasze ku*** pieniądze!
      Lubelskie!!! Popatrz ty głąbie na działalność Owsiaka, Ochojskiej, na
      nieodżałowanego Kotańskiego i zrób coś dla mieszkańców miasta, którzy cię, w
      nieświadomej ciemnocie, wybrali, a nie dla promocji własnej gigantycznej
      głupoty!
      • Gość: Jacek Re: KOPIEC IP: *.prodigy.net.mx 27.01.03, 21:12
        Mnie tylko zastanawia co wam to przeszakdza???
        Zrobcie tow. docku cos konkretnego a nie tylko pierdaczysz jak jest zle pokaz,
        ze ty tez potrafisz.
        Na pieniadze unijne kazdy ma otwarta droge, wiec zaprtaszam tow. docka i reszte
        tak bardzo zbulwersowana do pana Kidyby i mozna sie starac o kase nawet na
        zlote kurze jaja.
        Jesli wy go nie wybieraliscie to glosu nie zmarnowaliscie.
        Niech ci co go wybrali, martwia sie i wyciagaja wnioski.
        Ja jestem za, bo poraz kolejny ktos chce dyktowac ludziom na co maja wydawac
        swoje pieniadze (podobnie jak szopka). Kazdy z nas tez moze wystapic o ten
        teren i o pieniadze unijne - zycze powodzenia!!!
        pozdr.
        • dociek Zakopcować te ziemniaki! 28.01.03, 02:26
          Mam poważne podejrzenia, ze Twoje wypowiedzi są konsekwencją Twoich osobistych
          koneksji z Ratuszem i z "orłami " tam zadomowionymi. Albowiem bzdurzysz
          identycznie jak i oni, mimo powszechnej w różnych mediach i na tym forum
          opinii o absurdalnej, pomnikowej obsesji byłego wiceprezydenta i nawiedzonym
          marnotrawieniu pieniędzy, choćby nawet od sponsorów, o sięganiu po grunty
          miejskie i fundusze z UE - nie wspominając.

• mwt Re: KOPIEC 27.01.03, 21:54
      A ja jestem za!!!

Ale przypilnujmy zeby to cale znakomite towarzystwo znalazlo sie tuz za
      pierwsza ciezarowka ziemi... i potem jeszcze jedna, i jeszcze... Jak na budowie
      Huty Katowice... A jak juz ich ziemia pochlonie to zasadzimy jeszcze jeden
      Malpi Gaj i wytyczymy alejki z obeliskami ku przestrodze potomnych...

Maile do pana W? Alez to proste: norbertinunm@norbertinum.com.pl
      Adres publiczny, ulica Ksiezycowa... Moze stad te 'genialne' pomysly?

Pozdrawiam
      wisia
      • Gość: tyta Re: KOPIEC IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 27.01.03, 22:13
        Co nie ma na szpitale a jakis glupek buduje sobie kopiec a coz to za BUFONjak
        walesa wy zapizdziale urrzzedniki do koppanio dolow a nie do rzadzenia
      • dociek Re: KOPIEC 28.01.03, 02:11
        mwt napisała:

> A ja jestem za!!!
        >
        > Ale przypilnujmy zeby to cale znakomite towarzystwo znalazlo sie tuz za
        > pierwsza ciezarowka ziemi... i potem jeszcze jedna, i jeszcze... Jak na
        budowie
        >
        > Huty Katowice... A jak juz ich ziemia pochlonie to zasadzimy jeszcze jeden
        > Malpi Gaj i wytyczymy alejki z obeliskami ku przestrodze potomnych...
        >
        > Maile do pana W? Alez to proste: norbertinunm@norbertinum.com.pl
        > Adres publiczny, ulica Ksiezycowa... Moze stad te 'genialne' pomysly?
        >
        > Pozdrawiam
        > wisia

Tym razem to jednak nie Norbert Wojciechowski - właściciel Wydawnictwa
        Norbertinum, a Zbigniew Czesław Wojciechowski - wiceprzewodniczący RM
        i od bardzo niedawna dyrektor marketingu(?) w Lubelskim Przedsiębiorstwie
        Robót Inżynieryjnych.
        • mwt Re: KOPIEC 28.01.03, 09:35
          Przepraszam za roztrzepanie :(((

I przepraszam 'norbertinum' i jego szefa...

Usprawiedliwic mnie moze tylko to, ze za nadmiarem 'rewelacyjnych' pomyslow
          wlodarzy Lublina trudno nadazyc i trudno zachowac spokoj...

Pozdrawiam
          wisia
        • Gość: Jacek Re: KOPIEC IP: *.prodigy.net.mx 28.01.03, 14:19
          Firma w ktorej pracuje obecnie Zb. Cz. Wojciechowski nie jest firma komunalna,
          wiec wczesniejsze posty typu "Pruszkoski wsaadza swoich", sa bledne.
          pozdr.
          Ps. Docku po czym ty wnosisz poraz kolejny, ze mam jakies ukladziki czy cos w
          tym rodzaju w UM???Widzisz moj ip i juz dawno stwierdziles, ze za blisko
          Lublina to nie jestem, a tym bardziej UM, wiec zastanow sie nad swoimi
          rozmysleniami!
          Chodzi mi o to , ze jesli na Kopiec sa sponsorzy, to sa to ich pieniadze a nie
          wasze i zrobia z nimi co tylko chca, bo to ICH PIENIADZE!!!. I ak juz wczesniej
          mowilem o srodki unijne moze sie starac kazdy obywatel Lublina na kazdy chory
          cel, to czy mu przyznaja to juz inna sprawa, podobnie jak grunt pod kopiec.
          • Gość: Grendel Re: KOPIEC IP: *.swit.futuro.pl / *.swit.futuro.pl 28.01.03, 15:32
            Skoro pan Wojciechowski może starać się o pieniądze od sponsorów na jakiś
            kopiec to dlaczego nei postara sie od tych sponsorów o pieniądze na szpitale,
            szkoły, ulice? To chyba raczej po to został wybrany a nie do budowy jakiegoś
            kopca. Niech sobie zbuduje taki kopiec za kilka lat kiedy juz nie będzie
            piastował publicznych urzędów.
    • nomeans wczoraj w wiadomosciach TVP 28.01.03, 12:12
      wlasnie wczoraj pokazali tego barana jak sie wymadrzal na temat kopca, mowil
      jaki bedzie piekny, jaka ma wizje, kurcze moj kolega mial na studiach wywiady z
      mieszkancami domu w Abramowicach podobno tez tak sie zachowuja, ku..wa kto ich
      wybiera, biora kase po 7 T na lape i taki mowi ze nowe miejsca pracy to nie
      jego dzialka. Peper ma racje ze ludzie wyjechali z tego miasta i nie zajezdzaja
      na wybory bo maja to gdzies potem mamy tego skutki.
      • eor Re: wczoraj w wiadomosciach TVP 28.01.03, 13:29
        Rozumiem, ze celem autora pomyslu jest zapewnienie miastu jakiejs dodatkowej
        atrakcji, ale problem w tym, ze kopiec to zadna atrakcja. Z promocyjnego punktu
        widzenia efekt bardzo marny - wycieczki nie beda sie zjezdzaly do samego kopca.
        Tym bardziej, ze kopiec stanie sie symbolem martotrawienia pieniedzy i braku
        wyobrazni. Zamiast tworzyc nowe monstrualne konstrukcje, zadbajmy o to co juz
        mamy. Sypia sie kamienice, piekne zakatki niszczeja, Teatr Stary wlasciwie juz
        sie rozpadl.... Smutne to.

Co do akcji protestacyjnej - do autora pomyslu nie ma co pisac, bo jego i tak
        nie da sie przekonac. Raczej wyzej trzeba mierzyc......
        • Gość: SEkar Re: precz z kopcami! IP: 62.233.194.* 28.01.03, 20:26
          Trzeba jescze trochę poczekać, władzom miasta przyjdzie się także
          zakopczykować w wiadomych miejscach, a może nas zrówna wszystkich trzecia
          światówka, i po co komu te kopce? Budujcie raczej 4 ściany dla ubogich , ale
          żywych, a nie kopce, pomniki itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka