19.06.07, 12:49
Nie wiem kto układa rozkład jazdy, ale już od bardzo dawna zauważyłam, że
mieszkańcy części Bronowic, Majdana Tatarskiego, Felina na dobrą sprawę, aby
dojechać do najbliższych dzielnic jak Tatary, Kalinowszczyzna, Dziesiąta
muszą jechać co najmniej 2 autobusami i trasa, którą można pokonać w niecałe
10min jedzie się ok. 25min. Jedyna linia na Tatary i Kalinowszczyznę, to
prywatne "47", które jeździ raz na godzinę, albo i rzadziej. Może w końcu
ktoś się tym zainteresuje?
Obserwuj wątek
    • aron2004 Re: MPK 19.06.07, 13:06
      a dlaczego biurokractwo z MPK ma sie interesowac problemami pasazerow? Oni sie
      zajmuja dogadzaniem sobie.
      • Gość: bosman no aronku! doczekałeś się tematu..... IP: *.centertel.pl 19.06.07, 13:14
        (jedynego zresztą na jaki coś tam bełkoczesz)To może rozwiń tę swoją głęboką
        myśl, uzasadnij - jesli potrafisz.
        • Gość: aron Re: no aronku! doczekałeś się tematu..... IP: 83.238.201.* 20.06.07, 07:13
          dlatego bosmanku że biurokractwo z MPK nie jest wynagradzane w zależności od
          zysków firmy. Dlatego mają gdzieś pasażerów i siedzą sobie na Kraśnickiej na
          stołkach, zamiast np. ruszyc w miasto i łapać gapowiczów.
          • Gość: bosman i tylko tyle aaaaaaaaaronku??? IP: *.centertel.pl 20.06.07, 08:59
            straszna cienizna umysłowa.
    • Gość: ef Re: MPK IP: *.it-net.pl 19.06.07, 21:18
      xbeatax napisała:

> Nie wiem kto układa rozkład jazdy, ale już od bardzo dawna zauważyłam, że
      > mieszkańcy części Bronowic, Majdana Tatarskiego, Felina na dobrą sprawę, aby
      > dojechać do najbliższych dzielnic jak Tatary, Kalinowszczyzna, Dziesiąta
      > muszą jechać co najmniej 2 autobusami i trasa, którą można pokonać w niecałe
      > 10min jedzie się ok. 25min. Jedyna linia na Tatary i Kalinowszczyznę, to
      > prywatne "47", które jeździ raz na godzinę, albo i rzadziej. Może w końcu
      > ktoś się tym zainteresuje?

jest dokladnie jak mowisz, ja tez juz dawno zwrocilem uwage

a firma z krakowa , ktorej badania zlecil byly prezydent Pruszkowski ustaliła,
      ze w Lublinie zbyt dużo autobusów jeździ obrzezami a zbyt malo przez centrum, w
      zwiazku z czym autobusy laczace dzielnice bezposrednio powinny byc kierowane
      przez centrum - sie pytam jakie autobusy ?

--

koślawym oczkiem ;)

• xbeatax Re: MPK 19.06.07, 21:54
        Zapewne chodzi o autobus linii 55. Bo tylko on jest dodatkowy i jeździ przez
        centrum. Tylko, że do centrum można było dojechać trolejbusami
        i "7""14""56""23", zatem nie było tak tragicznie. Może zamiast wydawać
        pieniądze na opłacanie firmy spoza Lublina, było zapytać kierowców mpk, gdzie
        jest największe obciążenie, gdzie nic nie jeździ, a powinno. To jak z trasą
        rowerową. Tak jest zrobiona wzdłuż ul. Krańcowej, żeby i rowerzyści i piesi
        mogli się nawzajem na siebie zdenerwować.
        • Gość: ef Re: MPK IP: *.it-net.pl 20.06.07, 09:21
          autobus 55 , ktorego trasa przeciez w ogromnym stopniu pokrywa sie z linia 7
          powstal juz po raporcie, z ktorego wynikalo, że .... zbyt duzo tras lubelskich
          autobusów jest zdublowana(:-O !!!!)

a co do twojego postulatu, by to kierowcy o tym decydowali , dzieki swoim
          obserwacjom , to nie nastapi , bo nie moga czegos takiego zaobserwowac , bo
          takich tras nie ma
          moim zdanie powinny powstac trasy dookola lublina z czestosciowa wieksza niz co
          pol godziny godzina i to tylko w okreslonych porach a wtedy ludzie by sie do
          nich przyzwyczaili i uzywali

--

koślawym oczkiem ;)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka