Dodaj do ulubionych

Radisson SAS Taba co się zmieniło

11.04.07, 11:24
Witam!
Wybieram się z końcem czerwca do tego hotelu i chciałem prosić o informacje
aktualne o tym hotelu, bo na forum hotele są informacje sprzed 2-3 lat, a nie
ma nic o tym jak wygląda sytuacja teraz. Pytam bo mogę jeszcze zmienic hotel
i nie chciałbym być rozczarowany na miejscu. A może zamienić na Hiltona lub
Movenpicka w Tabie? Z góry serdeczne dzieki.
Obserwuj wątek
    • magda30081 Re: Radisson SAS Taba co się zmieniło 11.04.07, 12:28
      jeżeli interesują Ciebie fotki z sierpnia 2006 r. to zobacz na foto egipt:)
      oceniłam hotel na ocenyhoteli.pl
      jeżeli masz pytania pisz:)
      • lantier Re: Radisson SAS Taba co się zmieniło 11.04.07, 13:10
        Ogladałem fotki (sa fajne) i czytałem o tym hotelu na stronie która mi podałaś.
        Mam do ciebie kilka pytań: Jaka jest plaża, czy jest bezpośrednie zejście czy
        przez pomost, czy jak w niektórych hotelach parasole na plaży trzeba rezerwowac
        o 6 rano, czy jest jakaś restauracja w ramach all na plaży (np. z kebebami czy
        pizzą), czy wieczorami na terenie hotelu są jakies animacje, co tam wogóle
        mozna robić wieczorami, czy w ramach all można korzystać ze wszystkich
        restauracji czy tylko z wyznaczonych. Dzięki serdeczne jesli mozesz cos napisać.
    • lantier Re: Radisson SAS Taba co się zmieniło 11.04.07, 13:13
      Ogladałem fotki (sa fajne) i czytałem o tym hotelu na stronie która mi podałaś.
      Mam do ciebie kilka pytań: Jaka jest plaża, czy jest bezpośrednie zejście czy
      przez pomost, czy jak w niektórych hotelach parasole na plaży trzeba rezerwowac
      o 6 rano, czy jest jakaś restauracja w ramach all na plaży (np. z kebebami czy
      pizzą), czy wieczorami na terenie hotelu są jakies animacje, co tam wogóle
      mozna robić wieczorami, czy w ramach all można korzystać ze wszystkich
      restauracji czy tylko z wyznaczonych. Dzięki serdeczne jesli mozesz cos napisać
      • magda30081 Re: Radisson SAS Taba co się zmieniło 11.04.07, 13:39
        plaża wg mnie jest fajna tzn piaszczysta i szeroka. zejście do morza
        kamieniste, za wyjątkiem wąskiej ścieżki, zktórej bezpośrednio mozna wejść do
        morza. z plaży jest pomost.
        na plazy i przy basenach są leżaki z materacami, parasole, prysznice. w
        sierpniu nie było problemu z miejscami na plaży - zawsze było coś wolne.
        natomiast na basenie te najfajniejsze - przy wodzie trzeba było rezerwować
        (idąc np. na sniadanie to jest około 8).
        w ramach ai mozna było korzystać z głównej restauracji "bufetowej" (tam
        podawane są wszystkie posiłki główne), kawiarni, knajpki nad basenami (od godz.
        11 różnego rodzaju jedzenie, również słodycze, lody).
        na samej plazy nie ma baru, ale wyminiony wyżej przez mnie jako ostatni jest
        bardzo blisko.
        na terenie hotelu od godz 11 organizowane były animacje np. streching, water
        aerobik, mecze piłki wodnej, nauka tańca. wieczorem była mini dyskoteka dla
        dzieci, później dla "dorosłych", wieczorki np występy fakira

• magda30081 Re: Radisson SAS Taba co się zmieniło 11.04.07, 13:46
          myślę,że taba nie jest najlepszym miejscem dla osób które pragną wypocząć w
          bliskim otoczeniu dyskotek, knajpek, pasaży...takie mozliwości daje np. sharm.
          taba to swietne miejsce dla osób, któe chcą wypocząć raczej z daleka od tych
          atrakcji. jest świetnym miejscem wypadowym do izraela (polecam!), jordani,
          kairu.

• olpp Re: Radisson SAS Taba co się zmieniło 11.04.07, 22:15
      Magda30081 dobrze radzi. Pamiętaj jednak, że hasło Taba (bo nie miasto - takiego
      nie ma) to hotele rozrzucone na dystansie kilkudziesięciu kilometrów. Akurat
      wymienione Hilton i Movenpick odradzam - są one nieciekawie położone obok siebie
      na przejściu granicznym - dobrze widać to w Googlu. Mogą być atrakcyjne tylko
      przy chęci częstych wypadów do Izraela (Eilat lub dalej), co wynagrodzi ich
      mankamenty. Radisson jest sensownym wyborem. Lepszym może być tylko któryś z
      resortów położonych na jednym terenie: hyatt, sofitel, marriott lub
      intercontinental (kolejność nieprzypadkowa). Te propozycje są jednak droższe,
      także z powodu braku AI.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka