sysim 27.02.08, 13:20 Witam, Na jaką wycieczkę trzeba się zapisać żeby zobaczyć piramidy? Jadziemy w czerwcu do Hurghady wprawdzie z 3,5 latkiem ale być w Egipcie i nie zobaczyć piramid to byłby wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janusz.amir Re: piramidy z san&fun? 27.02.08, 13:58 A dlaczego wstyd?? W Egipcie jest dużo ciekawszych miejsc do odwiedzenia niż piramidy. Wstyd to jest jak się leci do Egiptu tylko po to żeby obejrzeć piramidy. Odpowiedz Link Zgłoś
adrianch1 Re: piramidy z san&fun? 27.02.08, 14:15 A jeszcze wiekszy wstyd jak się leci do Egiptu i pyta na forum gdzie sa piramidy. Polecam www.google.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
calka33 Re: piramidy z san&fun? 27.02.08, 14:17 Musicie zapisać się na wycieczkę do Kairu, ale z tak małym dzieckiem i w czerwcu nie polecałabym. Ja byłam z 5 letnim dzieckiem i nie skorzystałam, mąż sam się wybrał a ja zostałam w hotelu z małą. W następnym roku było odwrotnie. Ja pojechałam a mąż został. Podróż trwa minimum 6-7 godzin autokarem i wyjeżdza się o 1 w nocy. Podróż bardzo uciążliwa a jak wyjdziecie z klimatyzowanego autokaru + 40 stopni na dworzu dla dziecka jak i dla Was męczące A tak prawdę mówiąc byłam widziałam i nic specjalnego bardziej polecam Luksor- więcej do zwiedzania. Tak naprawdę jest to moja opinia i proszę się do końca nią nie sugerować, wyraziłam swoje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: piramidy z san&fun? 27.02.08, 15:52 Każde dziecko jest inne to że Twoje w wieku 5 lat (nie takie małe) nie pojechało nie odradzaj innym ,a tak na marginesie nie pisze się ,,na dworzu'' tylko na dworze .Skoro dla Ciebie widok piramid to nic specjalnego to wszystko wiem ,spodziewałaś się góry ze złota w Kairze ? Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: piramidy z san&fun? 27.02.08, 16:45 Też nie uważam, ze to wstyd nie zobaczyć piramid;) Wybieram się po raz drugi do Sharm i tym razem też nie zamierzam wybierać się do Kairu... Zostawiam sobie zwiedzanie na rejs - jak synek podrośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
calka33 Re: piramidy z san&fun? 28.02.08, 08:15 Pisałam ślepoto, że to jest tylko moje zdanie i proszę się do końca nim nie sugerować, więc czytaj dokładnie zamiast się czepiać. Piramidy jak piramidy daja jakieś niesamowite odczucia i warto je napewno zwiedzić ale żeby mnie powaliły na kolana? Widziałam inne niesamowite rzeczy. Ale to też jest moje odczucie więc nie stresuj się tak bardzo. Co do dziecka to fakt każde jest inne ale nie za wszelką cene trzeba je męczyć taka podróżą. Moja córka bardzo była zmęczona po Luksorze a co dopiero by było po Kairze. Ma przed soba całe życie i zdąży je sobie zwiedzić i powtarzam to jest moje zdanie i nie czepiaj się bo nikomu nic nie narzucam. Odpowiedz Link Zgłoś
calka33 Re: piramidy z san&fun? 28.02.08, 08:17 Acha i żeby nie było jakiś niedomówień moja druga odpowiedź jest skierowana do colin1974 Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 do calka33 28.02.08, 09:46 Szkoda że nie napisałaś jakie to inne niesamowite rzeczy widziałaś że dla Ciebie jeden z siedmiu cudów świata to piramidy jak piramidy . Ale co zrobić może widziałaś rzeczy ,które trzeba zgłosić jako kolejne 8 i 9 cud świata . Odpowiedz Link Zgłoś
calka33 Re: do calka33 28.02.08, 11:26 Jak masz jakiś problem ze soba to idź z kimś o tym porozmawiaj ja zostawiam to bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
sysim Re: piramidy z san&fun? 27.02.08, 22:27 Dzięki za opinie. Masz zupełną racje. Odpuszcze sobie Kair, albo pojadę sama. Jeszcze zobaczymy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś