Dodaj do ulubionych

Duty Free shop

IP: *.net.pulawy.pl / *.net.pulawy.pl 09.10.03, 07:41
Czy po powrocie z Egiptu jest możliwośc zeobienia zakupów w Duty Free shop na Okęciu ?
Obserwuj wątek
    • pc_maniac Re: Duty Free shop 09.10.03, 07:45
      Nie, nie ma. Z sali przylotów praktycznie od razu wkraczasz do hali głównej i
      nie widzisz na oczy sklepów wolnocłowych.
      • Gość: mm Re: Duty Free shop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 10:37
        nie do końca!
        na tą prawdziwą bezcłówkę -to prawda- nawet nie masz jak zajrzec przez okno.
        natomiast jest sklep z alkoholami i perfumami itp tuż za odprawą paszportową -
        jakby w hali odbioru bagażu. jak wyjdziecie z samolotu i odstoicie swoje do
        sprawdzania paszportu przechodzisz do "ślimaków" po odbiór bagażu. zaraz za
        paszportami po lewej stronie jest nieduzy sklep. Ale jakie tam są ceny to nie
        wiem. najlepiej kupować na okęciu na wylocie. w Hurgadzie większość rzeczy jest
        droższa a i wybór mniejszy.
        • Gość: S Re: Duty Free shop IP: 62.233.167.* 23.10.03, 12:38
          W tymże sklepiku za odprawą paszportową są normalne krajowe ceny - sklep
          położony jest już na "polskiej strefie celnej" więc nie podlega bezcłówce.
          • Gość: bas Re: Duty Free shop IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 24.10.03, 07:08
            W Hurghadzie sa dwa sklepy wolnoclowe, jeden na lotnisku, a drugi juz w samym
            miescie. Po przyjezdzie masz 24 godziny na to zeby zrobic w nim zakupy. jadenak
            wybor jest niewielki zarowno jesli chodzi o perfumy jak i o alkohol. jest
            troszke wiskaczy, duzo wina, jeden rodzaj martini i wodka (chyba tylko
            absolut), ale za to jest troszke taniwej niz w Polsce.
            • Gość: mm Re: Duty Free shop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 12:11
              ja jeszcze dorzucę gin (gordons, droższy niż na Okęciu) i malibu (to dla pań).
              i widziałam chyba Bailey'a (jest jeszcze jedna półka naprzeciw wejścia jakby
              obok lady gości sprawdzających paszporty). ale jak my liczyliśmy pare rzeczy to
              wyszło nam drożej niż w W-wie.
              co do zakupów - 24 godz. są do mocnych alkoholi. natomiast piwo można kupić
              kiedy się chce i nie trzeba tam kupowac całych multipaków, można pare puszek.
              mają poza Heinekenem stellę (zarówno lokalną jak i export) oraz Sekkalę.
            • Gość: Q Re: Duty Free shop IP: 62.233.167.* 24.10.03, 12:16
              W tym wątku chodzi o bezcłówkę po powrocie z Egiptu....
    • Gość: SS Ogólnie o Duty Free IP: 62.233.167.* 24.10.03, 12:23
      Najtańsze artykuły są w sprzedaży tzw. pre-order czyli w samolocie na
      wcześniejsze zamówienie, można ich dokonać na stronie
      www.lot.com/app/index.jsp?area=shop_preorder&type=default. Sprawdziłem
      osobiście choć....nie było wszystkich artykułów w samolocie, które zamówiłem.
      Artykuły można zamówić na wylot lub na przylot, można je również zamówić
      jeszcze w samolocie podczas wylotu do odebrania na przylocie do kraju.
    • Gość: Przemo Re: Duty Free shop IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.03, 19:53
      Jeżeli lecisz Air Polonia to możesz kupić na pokładzie ich samolotu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka