Dodaj do ulubionych

PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE

17.09.09, 15:00
Czyli nie pozostaje nam nic innego jak się wynosić z zarządzania i szukać
innej uczelni, bo jeśli Ministerstwo będzie tak zwlekać ze swoją decyzją to
potem okaże się, że w połowie semestru nie będziemy mieli gdzie dokończyć
nauki. Jakie to wszystko jest chore...
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa GW sieje tylko zamęt ! IP: 194.42.116.* 17.09.09, 15:06
      To, że PKA wystawi taką opinie było pewne. Ostateczna decyzja najeży do Pani
      minister, która wczoraj wieczorem dała zielone światło na wprowadzenie planu
      naprawczego. Gazeta specjalnie nadała taki tytuł, aby odstraszyć po raz
      kolejny studentów od AHE.
      • agnieszka-ka Re: GW sieje tylko zamęt ! 17.09.09, 15:08
        Tyle że już chyba bardziej nas odstraszyć nie można... Nawet jeśli zarządzanie
        na AHE przetrwa, to ja i tak zmieniam szkołę. I wiem, że moi koledzy także...
    • Gość: Fifka PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: 194.42.116.* 17.09.09, 15:07
      Nie rozumiem. Zaczynam normalnie studia na zarządzaniu, po czym po
      pierwszych zajęciach dowiaduję się, że muszę szukać innej uczelnie.
      Ludzie!!! Przecież to niedorzeczność!!! Noe po to wcześniej
      dokonywałam wyboru i poszukiwań, żeby teraz (w trakcie roku
      akademickiego) znów zmieniać!!!
      • Gość: Maciek Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.toya.net.pl 17.09.09, 17:50
        No więc przyjmij do wiadomości, że to nie są "normalne studia".
        Równie dobrze mógłbyś się buntować, że tyle się w życiu namęczyłeś i
        inwestowałeś w siebie, więc twoja nieunikniona śmierć jest
        niedorzecznością.
        • Gość: katja Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 17:55
          Ale dlaczego nie? Tak usilnie próbujemy zblizyc sie do innych krajow w
          kwestii gospodarki, szkolnictwa i tym podobnych, ze nie pamietamy o tym
          iz w owych cywilizowanych krajach nauka odbywa sie z reguly odplatnie.
          w USA cale zycie rodzice odkladaja pieniadze na edukacje dzieci, zas u
          nas panuje jakas ciemnota ktora ze szkol platnych robi szkoly do
          niczego...
          • Gość: Maciek Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.toya.net.pl 17.09.09, 18:24
            "nienormalne studia" wcale nie dlatego, że płatne, tylko dlatego, że
            organizowane przez zachłannego właściciela. WSHE miało szanse być
            porządną uczelnią, która spełnia określone prawem standardy
            kształcenia. Niestety poczucie bezkarności wśród zarządzających tą
            uczelnią przekroczyło dopuszczalne granice - myśleli, że
            ministerstwo będzie ich tolerować, bo przecież nie zdobędzie się na
            skrzywdzenie tych tysięcy studentów. Bardzo cyniczna postawa.
            Studenci powinni oskarżyć WSHE o niewywiązanie się z umowy
            edukacyjnej i zarządać rekompensaty finansowej.
    • Gość: aaa Wczorajsza informacja z dziennika... IP: 194.42.116.* 17.09.09, 15:11
      "Nad uczelnią nadal wisi więc widmo likwidacji. Z nieoficjalnych informacji
      wynika, że ewentualna decyzja o zamknięciu szkoły zapadnie po 1 października.
      To ukłon ministerstwa w stronę studentów akademii, bo jeśli decyzja o
      likwidacji uczelni zapadnie po rozpoczęciu roku akademickiego, studenci
      będą mogli uczyć się w akademii do jego zakończenia, czyli do września
      przyszłego roku.
      W tym czasie mieliby czas na poszukanie nowych uczelni"

Troszkę za bardzo GW manipuluję informacjami.
      • Gość: xxx Re: Wczorajsza informacja z dziennika... IP: *.toya.net.pl 17.09.09, 18:19
        czym innym jest likwidacja z powodu nielegalnych zajec poza siedziba a czym
        innym cofniecie uprawnien w wyniku kontroli PKA.
    • Gość: student PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.toya.net.pl 17.09.09, 15:30
      informatyka i bibliotekoznawstwo na UŁ tez mają negatywna opinie PKA i jakoś
      nikt uniwerku nie chce likwidować
      • Gość: ? Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.toya.net.pl 17.09.09, 18:47
        Ale uniwerek nie zajmuje się praniem brudnych pieniędzy...
    • Gość: ciotka-jakup PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: 92.244.47.* 17.09.09, 15:32
      wybiórcze wymiociny
    • Gość: somebody... PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 15:47
      Tak naprawdę to przez wiele lat miałem wyborcza za gazetę z klasa.
      Jednakże co widać zmienila sie polityka doboru informacji.Zamiast
      zajmowac sie rzetelnym dziennikarstwem GW korzystajac ze zrodel
      niewiadomego pochodzenia zamieszcza oszczerstwa oraz stara sie
      doprowadzic do nagonki na Uczelnie, którą jeszcze nie tak dawno temu
      chwalila. No coz od razu widac ze wszystko uzaleznione jest od
      grubosci kopert.Natomiast co do AHE to moze i zawinila
      niedociągnięciami, jednakze jesliby przyjrzec sie baczniej innym
      uczelniom niepanstwowym to no coz ich polityka dzialania niczym sie
      nie rozni. Jedyna roznica polega na tym, ze sa one ziarnkiem piasku w
      porownaniu do AHE. Czyzby cala sytuacja wynikala z zazdrości o status
      i prestiż? A jeśli się do tego doda znajomości z tym czy tamtym to
      wlasnie tak to wyglada. Nie uwazam iz sprawiedliwe jest zlikwidowanie
      AHE.Bo jesli tak, to oznacza iz ponad polowie niepanstwowych uczelni
      w POLSCE takze powinna grozic taka kara.
    • Gość: student Jakie zarządzanie w AHE chyba wyprowadzania kasy IP: *.anonymouse.org 17.09.09, 15:51
      od naiwnych studentów. Dobrze, że ministerstwo nie ugina się przed atakami i
      oszczerstwami organizowanymi przez AHE
      • Gość: katja Re: Jakie zarządzanie w AHE chyba wyprowadzania k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 16:07
        A prawda jest taka, ze jak Uczelni wiodlo sie rewelacyjnie to miala
        mnóstwo "przyjaciół"...ale kiedy dzieje sie cos malo pomyslnego to
        wtedy sępy wyłażą na żer.....
    • Gość: APT PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: 81.168.254.* 17.09.09, 15:51
      WSHE czy tam AHE... Co to w ogóle jest... Nieuki, które chcą mieć tytuł za
      pieniążki. Pracodawcy nie chcą patrzeć nawet na osoby z dyplomem tej uczelni...
      • Gość: katja Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 16:01
        AHE czy WSHE czy WSK albo też WINF a moze dodajmy Społeczna Wyższa
        Szkoła Przedsiębiorczości i Zarządzania do niej Wyższa Szkoła
        Administracji Publicznej i potem Wyższa Szkoła Edukacji Zdrowotnej
        (więcej nie chce mi się wymieniać) to jak rozumiem w Twoim mniemaniu to
        także pozwól że zacytuję C"o to w ogóle jest... Nieuki, które chcą mieć
        tytuł za pieniążki". Czyżby polityka finansowa owych placówek czymś sie
        różniła od polityki AHE czy WSHE...whatever.....
        • Gość: APT Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: 81.168.254.* 17.09.09, 16:18
          Tylko różnica jest taka, że przynajmniej na połowie tych wymienionych przez
          Ciebie uczelni naukę traktuje się poważnie. A nie rekrutuje ludzi na potęgę nie
          mogąc zapewnić im godziwych warunków studiowania.
          • Gość: katja Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 16:27
            Widzisz akurat obce jest mi ksztalcenie w Uczelni niepanstwowej ale i
            tak podtrzymam swoje zdanie. Ilosc studentow jest wprost proporcjonalna
            do wielkosci danej szkoly,kadry dydaktycznej oraz zaplecza naukowego.
            Porownaj inne szkoly.Myslisz ze one teraz podolaja takiej ilosci
            studentow? Watpie. Poza tym studenci tych pozostalych szkol niewiele
            roznia sie od studnetow AHE,tylko ze to na AHE jest nagonka.
            • Gość: Wojtek no chyba własnie coś się nie zgadza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 16:30
              z tymi proporcjami na AHE, nie bez przyczyny oceny negatywne
              • Gość: katja Re: no chyba własnie coś się nie zgadza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 16:37
                Jesli sie chce psa uderzyc to kij sie znajdzie. Z autopsji wiem jak dziala taka Komisja ale nie o to chodzi... Powiedz tylko dlaczego jednym z osrodkow zamiejscowych AHE ktory jako pierwszy poszedl do likwidacji byla Bydgoszcz? I jak to sie stalo ze akurat tam Wyzsza Uczelniea "rzadzi" niejaki Pan Kudrycki?
                • Gość: Wojtek niespecjalnie się w tym wszystkim orientuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 16:42
                  ale wydaje mi się, że ta szkoła jest w Białymstoku
                  • Gość: katja Re: niespecjalnie się w tym wszystkim orientuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 16:46
                    Jasne przejezyczenie...Jade w delegacje do Bydgoszczy i bardziej mi to
                    w glowie siedzi.....
                  • Gość: absolwent WSHE Re: niespecjalnie się w tym wszystkim orientuję IP: *.toya.net.pl 17.09.09, 17:45
                    Szkoła, a raczej 2 (tak słyszałem) Pani minister znajdują się w Białymstoku. M.
                    Stasiak ponoć otworzył punkt rekrutacyjny na przeciwko jednej z uczelni. Wątek
                    Bydgoszczy raczej należy wiązać z GW. Ponoć pierwsze artykuły pisał syn rektora
                    jakiejś bydgoskiej uczelni. Ile jest w tym prawdy - nie wiem. Jednak filia AHE w
                    Bydgoszczy rekrutowała dużą liczbę studentów.
                • Gość: studenciak Re: no chyba własnie coś się nie zgadza IP: *.intelink.pl 17.09.09, 21:41
                  Jestem z Warszawy, ale obecnie mieszkam w Bydgoszczy. Wiem, jak wygląda praca w
                  tamtejszym szkolnictwie wyższym. P.s W Bydgoszczy jedyną pseudosilną uczelnią
                  wyższą jest WSG i akurat ona nie ma nic wspólnego z ministerstwem. :)
            • Gość: studenciak Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.intelink.pl 17.09.09, 21:39
              AHE działa jak w czasie wojny i okupacji- po co uprawnienia, a zajęcia i tak
              będą miały formę tajnych kompletów... :)
          • Gość: pseudoZODlublin Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.amplus.net.pl 17.09.09, 16:46
            Bardzo słusznie ... nawet klopy nie nadawały sie do uzytku a pani z dziekanatu
            powiedziala ze przeciez nikt nam wpisów wpisów w piwnicach nie dawał ... ale
            wpisy były owszem na korytarzu :D swego czasu :D
            • Gość: katja Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 16:53
              Uwierz na UŁ czasem w nie mniej ciekawych miejscach dostawalo sie wpisy
              ale kogo to teraz interesuje skoro wychodzi na to ze AHE to na chwile
              obecna niemal mafia sycylijska, osmiornica sama nie wiem co.....a
              jeszcze niedawno niektorzy włodaże Łodzi gotowi byli owemu
              samozwanczemu profesorowi podeszwy butow calowac....Nie jestem za AHE
              ale jestem za rzetelna i obiektywna ocena faktow, ktorej niestety w
              przypadku calej tej historii brak...
          • kruczuss Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE 17.09.09, 16:49
            APT masz słabiutką orientację, o jakości nauczania np. w wyższej
            szkole przedsiębiorczości i zarządzania świadczą chociażby ostatnie
            wypowiedzi prof Cadera..........zapraszamy studentów AHE, za kasę
            zrobimy wszystko, i zanim kogos obrazisz zastanów się baranie co
            piszesz
            • Gość: katja Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 16:57
              I nalezy tu dodac, iz do niedawna Pan Cader byl w gronie wykladowcow
              AHE...o ile sie nie myle na rektorskim (?) stolku?
              • Gość: katja Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 16:58
                no, chyba ze mamy tu do czynienia z wyjatkowa zbieznoscia nazwisk....
                • kruczuss Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE 17.09.09, 19:59
                  to nie zbieżność, to ta sama święta osoba
            • Gość: gosc Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.chello.pl 17.09.09, 19:41
              Kruczuss byłeś na spotkaniu z Caderem czy to kolejny "fakt" który wyczytałeś w GW??
              • kruczuss Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE 17.09.09, 19:58
                to był cytat z artykułu przeświętej GW
      • kotuchna19 Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE 17.09.09, 19:30
        tytuł za pieniążki mówisz? :)
        a w czym jestem gorsza studiując na AHE od studentów np takiego Uniwerku gdzie
        studia zaoczne też są płatne?
        Oni też są nieukami bo płacą ? czy im jest wolno bo kształcą się w budynku
        szkoły państwowej? pozdrawiam ;)
      • Gość: Malgorzata Pracodawcy IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.09, 12:30
        Wymien choc jednego pracodawce, ktory nie chce patrzec na te
        dyplomy? Zamiast zonglowac oszczerstwami, opamietaj sie czlowieku,
        daj chwili moment ukojenia, dosc mam juz tego bredzenia!

Quo vadis?

• Gość: Kornik PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 17:26
      Chciałem podziękować pani minister za to że nie dała mi dokończyć sesji
      poprawkowej :) i mam rok w plecy bardzo pani dziękuje tylko teraz się
      zastanawiam na co ja sie uczyłem i robiłem te projekty no poprostu głupi
      człowiek a gazeta to już powinna sie nazywać "Fakt Gazeta" Lub "Super E-Gazeta"
      • Gość: absolwent WSHE Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.toya.net.pl 17.09.09, 17:40
        Przecież nikt nie zamknął zarządzania. Artykuł dotyczy tylko opinii PKA, która
        była negatywna już jakiś czas temu. Wiele artykułów o tym wcześniej napisano. GW
        tak spreparowała artykuł, żeby jednoznacznie kojarzył się z artykułem o
        zamknięciu informatki, chociaż dotyczy zupełnie czegoś innego. Po negatywnej
        opinie Pani minister może zabrać możliwość prowadzenia studiów (jeżeli nastąpi
        to po 1 października to wszyscy studenci zarządzania mają jeszcze rok
        studiowania na AHE - w przeciągu roku AHE zapewne odzyska akredytacje),
        wstrzymać akredytacje ( obecni studenci i świeżo zarekrutowane mogą dokończyć
        studia ), bądź zarządzić na nowo kontrole.
    • Gość: gość Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.toya.net.pl 17.09.09, 17:58
      Z tego, co czytałem opinia PKA w żaden sposób nie jest wiążąca.
      Wszystko wyłącznie w rękach Ministerstwa.
      • Gość: katja Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 18:01
        Zdaniem GW los AHE jest juz pzesadzony... Widac moze Gw bezposrednio
        wspolpracuje z ktoryms z tych organow.. ;-) Poza tym wyobrazcie sobie
        teraz ŁÓdź, gdzie 4500 pracownikow administracji zasili szeregi
        bezrobotnych... a tyle sie mowi o spadku bezrobocia....ha ha ha
        • Gość: gosc Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 20:41
          4500 tys pracowników ... tak ale w całej Polsce !!! nie w samej Łodzi :-) pozdrawiam
        • Gość: studenciak Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.intelink.pl 17.09.09, 22:00
          Te 4500 pracowników to nie pracowało w jednym budynku. Tyle to nawet UW nie ma w
          administracji.
          Ahe posiadała 1600 około pracowników naukowych i do 1000 (tutaj nie jestem
          pewien) osób w administracji, z czego znaczna większość w filiach, czy tam
          dzikich ZODach (jakieś 80-90%). Także w samej Łodzi żadne 4 czy 5 tysięcy osób
          pracy nie straci.
          • Gość: studenciak Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.intelink.pl 17.09.09, 22:04
            !600 pracowników naukowych- tyle posiada AHE, jeżeli pracowników
            administracyjnych jest więcej- to znaczy, że coś nie gra do końca. W żadnej
            państwowej uczelni administracja nie przewyższa dydaktyki, no chyba, że się
            liczy na sukcesy trefnych ZODów, gdzie ktoś obsługiwać kasę studentów musi.

Polecam popatrzenie na inne strony dobrych wyższych uczelni w Polsce-
            szczególnie dane dotyczące liczby wykładowców i liczby studentów.
    • robstork Czy tak trudno wam to pojąć 17.09.09, 18:12
      Rozumiem, że jest was wielu, rozumiem, że czujecie się bezradni, że trudno wam
      teraz zrozumieć, że taki proceder nieuczciwego nabijania sakwy kosztem
      naiwnych musiał się kiedyś zawalić. Nie rozumiem jednego, dlaczego studenci
      nie widzą w tym oczywistej winy właścicieli AHE, a szukają spisków. Ta cała
      argentyńska piramida, która rosła wyłącznie dzięki propagandzie właścicieli,
      wali się wyłącznie dlatego, że ktoś liczył na szybki majątek - jak to w Łodzi:
      "ty nie masz nic, ja nie mam nic, więc wybudujmy sobie Akademię". I nie mówcie
      mi, że gorzej jest na UŁ czy PŁ. Doskonale znam poziom wielu absolwentów WSHE.
      Nikt się nie przyzna do naiwności, ale wśród tych tysięcy magistrów z
      wirtualnych filii na palcach obu rąk można policzyć osoby, które wyniosły z
      WSHE solidne wykształcenie.
      • Gość: katja Re: Czy tak trudno wam to pojąć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 18:19
        To nie do konca jest tak... Albo inaczej. Odpowiedz sobie uczciwie na
        pytanie. CZY TYLKO AHE (WSHE) W TAKI SPOSOB NABIJA SOBIE KABZE? wiesz
        jestem osoba bestronna ale lubie wiedziec co sie dzieje w moim
        miescie, wiec czytam, slucham, patrze.... Moze i nie jest to teoria
        spisku a moze jest... niemniej jednak w momencie, kiedy AHE stala sie
        najpotezniejsza Uczelnia w Polsce tym samy spychajac inne mniejsze na
        boczny tor nagle zaczela wszystkim przeszkadzac i byc ta, ktora
        ksztalci zdaniem jednego z uczestnikow forum "nieukow". Ale to my
        sami jestesmy kowalami swojego losu i to od nas zalezy w jaki sposob
        bedziemy do nauki podchodzic. Tak naprawde to czasem wyksztalcenie
        niewiele znaczy bo znam takich ktorzy zajmuja o wiele intratniejsze
        stanowiska niz Ci ktorzy maja na scianie 10 dyplomow...
        • Gość: katja Re: Czy tak trudno wam to pojąć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 18:24
          A prawda jest taka,ze czy Uczelnia ulegnie likwidacji czy nie to i tak
          straci gdyz po takim niechlubnym roglosie ciezko bedzie z rekrutacja...
          Tak czy owak w jakims sensie i tak wietrze tu teorie spisku...
        • Gość: martyna ale wiesz, dlaczego stała się największą uczelnią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 18:26
          prywatną w Polsce? tylko dlatego, ze stosowała nieuczciwe chwyty w postaci nauki w mnóstwie punktów, w których zajęć być nie powinno
      • Gość: Sceptyk Re: Czy tak trudno wam to pojąć IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.09, 18:50
        "Rozumiem, że jest was wielu, rozumiem, że czujecie się bezradni, że trudno wam
        teraz zrozumieć, że taki proceder nieuczciwego nabijania sakwy kosztem
        naiwnych musiał się kiedyś zawalić."

Nie do konca wiesz o czym piszesz. Uwazasz ze jak studenci trafia do innej
        uczelni, zapewne rowniez prywatnej, to juz bedzie uczciwe nabijanie kabzy? Gdyby
        nie bylo zadnego spisku, a ministerstwo mialo na uwadze jakosc ksztalcenia i
        dobro studentow decyzja co stanie sie z kierunkiem bylaby podjeta dawno temu,
        tak aby przed poczatkiem semestru studenci i uczelnia wiedzieli na czym stoja.
        Stwierdzenie "jak sie zaczbue semest to zobaczymy, moze bedziecie musieli szukac
        nowej uczelni a moze nie" trudno zaprawde zakwalifikowac jako przejaw troski o
        dobro polskiej nauki....
    • Gość: Kalina Stasiak zrób w końcu coś legalnie to może.. IP: *.centertel.pl 17.09.09, 21:15
      będzie jakiś pozytywny PR z tego wszystkiego....
    • Gość: studenciak Tak dla AHE, nie dla ZODów IP: *.intelink.pl 17.09.09, 21:51
      Uważam, że uczelnia mimo wszystko nie powinna być zamknięta. Jeżeli
      ministerstwo zamknie tą szkołę- to powinno pójść za ciosem i OSTRO przyjrzeć
      się pozostałym prywatnym....

Co do ZODów to 67 ośrodków (nie liczę już tych zza granicy) to nieco za dużo-
      istny monopol, masówka- jak zwał tak zwał.
    • Gość: Ziuta PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.toya.net.pl 17.09.09, 22:23
      To wszystko g**** prawda, AHE nadepnęła komuś na odcisk i tyle. Zarabiali
      więcej niż równie 'lipna' uczelnia w rodzimej Bydgoszczy pani minister i tym
      się narazili. Nie uwierzę, że różnili się poziomem nauczania czy czymkolwiek
      innym od pozostałych uczelni niepublicznych, po prostu mieli dobrą opinię i
      zaczynali mieć monopol, a to się wielu osobom nie spodobało, bo one nie robiły
      na tym kasy. Straszne czasy.
      • Gość: martyna zaczynali mieć monopol dzięki nieuczciwym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 22:31
        praktykom, łamiącym zasady uczciwej konkurencji
        • Gość: ach co tam Re: zaczynali mieć monopol dzięki nieuczciwym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 23:05
          ale to nie prawda, piszą bzdury Zarządzanie zostaje i inne kierunki tez !!!
          zobaczycie ze tak będzie wiec się nie przejmować ani za ani przeciw
          ... gdybyście czytali dokładnie, i byli w tym wszystkim obiektywni może większa
          logika tu potrzebna , nie wiem ? sami ocenicie siebie pisząc i wypowiadając się :-)
          mogę się założyć ze wszytko skończy się dobrze , przynajmniej w tym roku ....
          a po za tym do tych wcześniej piszących o zwolnieniach pracowników , gdyby do
          tego doszło , a nie dojdzie to 4500 tys pracowników w całej Polsce (ZOD-y, Pir-y
          Wydziały oraz administracja w Łodzi wraz , ALE TO NIE TYLKO Pracownicy AHE , to
          przede wszystkim pracownicy IPT i innych pokrewnych firm :-)
          • Gość: LOL Re: zaczynali mieć monopol dzięki nieuczciwym IP: *.toya.net.pl 18.09.09, 08:46
            Trzeba wrócić... czytam was i słabo się robi.

Farmazony, bzdury, wymysły... i niech mi ktoś powie teraz, że oczerniałem kogoś
            pisząc, że studenci tej uczelni to w większości bezmyślne barany.

Winicie wszytko i wszystkich tylko nie autorów tego bałaganu... taki wybitny
            brak logiki i myślenia, może skumulować się tylko na WSHE.

Tak czekajcie, uczelnia z pewnością będzie działać w waszym interesie... tak jak
            w interesie studentów informatyki... może przy łopacie kopiąc rów za 4zł/h się
            ockniecie, że to uczelnia doprowadziła do tego bajzlu i nie zrobiła nic
            rozwiązać sytuację a co dopiero pomóc studentom.

A tym najgłośniej krzyczącym o spiskach, o układach, o interesach ministerstwa
            życzę, żeby doczekali się tego momentu kiedy zostaną sami na lodzie, a uczelnia
            wam pokaże gdzie babcie koszyczek nosi. Czekajcie jak na zbawienie... czekajcie
            na cud... i wypatrujcie gwiazdy na wschodzie bo to zwiastuje cud.

> ale to nie prawda, piszą bzdury Zarządzanie zostaje i inne kierunki tez !!!
            > zobaczycie ze tak będzie wiec się nie przejmować ani za ani przeciw
            > ... gdybyście czytali dokładnie, i byli w tym wszystkim obiektywni może większa
            > logika tu potrzebna , nie wiem ? sami ocenicie siebie pisząc i wypowiadając się

Powiedz to tym, którzy jeszcze nie tak dawno studiowali na informatyce...
            uczelnia tez zapewniała że wszystko jest ok i jakoś to będzie... a teraz nie ma
            już informatyki.

MYŚLCIE !!!
            • Gość: stefan AHE nie może się już wykręcać, że nie została IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 09:09
              oficjalnie powiadomiona o zamknięciu informatyki, bo wczoraj na spotkaniu minister skutecznie je doręczyła władzom szkoły :)
            • Gość: demonick7 Re: zaczynali mieć monopol dzięki nieuczciwym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 09:32
              Gwoli ścisłości chyba nie znasz stawek za kopanie łopatą :P
              To nie 4, a 12 zł za godzinę.Takie są stawki, a wykształceni ludzie
              zarabiają połowę tego.
              Nie ma co tu ukrywać.Na zajęciach na AHE nie za dużo się wymaga od
              studenta, ale nie oszukujmy się że w przypadku tej sprawy wchodzi w
              grę lobbing innych uczelni.
              Studia to i tak tylko papier.
              Studiowałem na Politechnice wcześniej i powiem Wam, że ludzie z AHE
              są bardziej kreatywni.Jest dużo osób, które naprawdę umieją sobie
              poradzić w życiu; sporo jest osób, które prowadzą włąsny biznes i
              mają dobrą pracę a nie łopatologię, którą mój przedmówca przytoczył.
              Ludzie z AHE są inni - są bardziej przyjaźni i nie ma że ktoś komuś
              nie pomoże, jak potrzeba.

Studenci PŁ, to albo ludzie z biednych rodzin, któzy się uczą i
              dostają dobre stopnie (CI są naprawdę wartościowi, ale są "w
              cieniu"), albo cwaniacy w "grupach trzymających władzę", którym
              rodzice dają na fajne buciki i auta.A uczyć sie i tak nie uczą
              więcej jak Ci z AHE.

Sama wiedza, którą profesor nakazuje wykuć "na blachę" wyżywając w
              ten sposób na studencie swoje frustracje, nie przydaje się
              praktycznie do niczego.Idziesz do pracy i okazuje się że wszystko
              jest inne.A Twój profesor to był tylko teoretyk spekulant.
              Wykuć się to każdy potrafi.Jeszcze kwestia wykładowcy-mało jest
              takich, któzy uczą "myślenia"; dużo takich którzy wymagają kucia.

Mało jest takich, którzy potrafią tak zachęcić studentów jak Robin
              Williams swoich uczniów w "Stowarzyszeniu umarłych poetów".

Tak moi drodzy - nazwa uczelni tak naprawdę to tylko taka otoczka.
              Uważam że to absolutnie nie świadczy o człowieku.
              Oceniając ludzi z AHE obrażacie własną inteligencję, bo po prostu
              się kierujecie stereotypami.
              • Gość: stefan wam się WMAWIA, że jesteście bardziej kreatywni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 09:37
                na tym polega między innymi przebiegłość tej szkoły
                a jak przyjaźni są ludzie z AHE, to wszędzie na forach masz dowody
                nie bronicie szkoły - bronicie imperium finansowego waszego szefa
                • Gość: demonick7 Re: wam się WMAWIA, że jesteście bardziej kreatyw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 09:41
                  Ja nie patrzę na szkołę, a na to co osiągnęli moi koledzy w życu.
                  Sami, a nie przez rodziców.
              • Gość: LOL Re: zaczynali mieć monopol dzięki nieuczciwym IP: *.toya.net.pl 18.09.09, 10:30
                Co za farmazony...

Owszem uczelnie państwowe więcej mają teorii, ale dlatego, że teoria jest
                bardziej uniwersalna teoria zawsze będzie obowiązywać zawsze, niezależnie na
                czym będziesz pracował.
                Co z tego, że dziś uczelnia Ci nauczy pracować na czymś nowym, jak za 5 lat już
                nikt tego nie będzie używał... będą inne rzeczy, a Ty będziesz umiał obsługę
                starego. Bez wiedzy teoretycznej nie będziesz w stanie opanować kolejnych
                urządzeń, nie znając podstawowych zasad działania.
                Teoria do pracy praktycznej jest niezbędną... to tylko młotkiem i łopata się
                macha zawsze tak samo i można tego uczyć w praktyce.

Dla Ciebie tylko papier, dla mnie to było sporo wiedzy i nauki, która pozwala
                dalej się rozwijać. Nie ma uczelni która nauczy wszystkiego... ale dobre
                przygotowanie teoretyczne podstaw pozwala w przyszłości opanować znacznie
                więcej, niż nauczeni ludzie odtwórczej pracy na wybranych, gotowych elementach.

Do nauki trzeba podchodzi kreatywnie, a nie odtwórczo. Nauka nie powinna Ci od
                razu przygotowywać do obsługi konkretnych procesów, ale tak przygotować, żebyś
                miał podstawy teoretyczne do praktycznego poznania procesu.

Nauka praktyczne teraz wam się wydaje "kreatywne", ale jest to nauka czynności,
                a nie myślenia.
                Bez podstaw teoretycznych nigdy nie będziesz, w stanie kreatywnie poznawać
                innych rzeczy w praktyce.

> Studenci PŁ, to albo ludzie z biednych rodzin, któzy się uczą i
                > dostają dobre stopnie (CI są naprawdę wartościowi, ale są "w
                > cieniu"), albo cwaniacy w "grupach trzymających władzę", którym
                > rodzice dają na fajne buciki i auta.A uczyć sie i tak nie uczą
                > więcej jak Ci z AHE.

Co za bzdury...
                Na PŁ był cały przekrój ludzi... ale z każdym rokiem cwaniaków było zdecydowanie
                mniej i do końca dotrwali w większości Ci co chcieli się uczyć. Ty pewnie z PŁ
                wyleciałeś po pierwszym roku z resztą cwaniaków i nierobów. Na pewno nie
                dotrwałeś do końca bo nie pisałbyś takich bzdur. Nie poznałeś tej uczelni i jej
                możliwości nawet w najmniejszym stopniu i jak widać z Twoim podejściem nie
                nadawałeś się... niestety dobra teoria jest podstawą do nauki praktycznej zawodu
                (a naukę praktyczną zdobywasz wtedy kiedy się z nią spotykasz, a nie w warunkach
                szkolnych).

> Jest dużo osób, które naprawdę umieją sobie
                > poradzić w życiu; sporo jest osób, które prowadzą włąsny biznes i
                > mają dobrą pracę a nie łopatologię, którą mój przedmówca przytoczył.
                > Ludzie z AHE są inni - są bardziej przyjaźni i nie ma że ktoś komuś
                > nie pomoże, jak potrzeba.

Jasne... to są Ci którym rodzice na naukę nie dają... jakimś trafem na WSHE
                trafiąją wszyscy 19 którzy mają już swój własny biznes (sami założyli, rodzice
                im nic nie pomagali - tylko po co takim szkoła, jak już własny biznes mają), i
                oczywiście wszyscy są przyjaźni i mili...
                W takie bajki to już nawet małe dzieci nie wierzą...

Jakimś cudem na WSHE trafiają same wybitne jednostki (tak piszesz), a 90% w
                takiej sytuacji jak teraz, okazuje się bezmyślnymi baranami, nie potrafiącymi
                zadbać o swój los i nie potrafiącymi zawalczyć o swoje...

Jesteś genialnym przykładem odpadu z PŁ (wielce obrażony na uczelnie, na której
                nie miał najmniejszych szans na prawdziwe wykształcenie, to poszedł na WSHE i
                nagle tam się okazuje że jest to cudowne miejsce i sami wybitnie ludzie tam
                trafiają). Ale Cię ta uczelnia wypaczyła...

> Mało jest takich, którzy potrafią tak zachęcić studentów jak Robin
                > Williams swoich uczniów w "Stowarzyszeniu umarłych poetów".

No i już wiadomo... za bardzo uwierzyłeś z film, zresztą... ten film był o czymś
                innym niż tylko o podejście i sposób do nauki... ale film zrozumiesz kiedy indziej.
                Choć pewien wydźwięk filmu bardzo dobrze pasuje do tej sytuacji... bo przydałoby
                się dziś myśleć samodzielnie, a nie dawać się manipulować innym i ślepo odgrywać
                przez nich zaplanowaną rolę na ich interes.
                • Gość: fdsdfds Re: zaczynali mieć monopol dzięki nieuczciwym IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.09.09, 10:42
                  jasne... to są Ci którym rodzice na naukę nie dają... jakimś trafem na WSHE
                  > trafiąją wszyscy 19 którzy mają już swój własny biznes (sami założyli, rodzice
                  > im nic nie pomagali - tylko po co takim szkoła, jak już własny biznes mają), i
                  > oczywiście wszyscy są przyjaźni i mili...

jakbys byl madry to bys pomyslal ze nie tylko 19 trafiaja na uczelnie ;) nie
                  uogolniaj
                  • Gość: LOL Re: zaczynali mieć monopol dzięki nieuczciwym IP: *.toya.net.pl 18.09.09, 10:48
                    A Ty wierz dalej uczelni i swoim kolegom... a dzień przed rozpoczęciem roku się
                    okaże, że nie masz gdzie się uczyć... i powodzenia w tym Twoim ślepmy dążeniu.
                    • kotuchna19 Re: zaczynali mieć monopol dzięki nieuczciwym 18.09.09, 10:54
                      jestem na to przygotowana, o mnie sie nie martw, a i nie oceniaj - moje zycie,
                      moje studia, po co sie wtracasz?
                • Gość: demonick7 Re: zaczynali mieć monopol dzięki nieuczciwym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 14:16
                  Widzę, że strasznie Cię prawda w oczy kole.
                  A na PŁ byłem do 3 roku.
                  • Gość: LOL Re: zaczynali mieć monopol dzięki nieuczciwym IP: *.toya.net.pl 18.09.09, 15:20
                    Tak i jeszcze powiedz, że sam odszedłeś na WSHE bo na PŁ był poziom dla Ciebie
                    za niski i się marnowałeś.
                    • Gość: demonick7 Re: zaczynali mieć monopol dzięki nieuczciwym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.09, 07:40
                      Odszedłem, bo miałem dosyć administracji rodem Pani urzędniczki na
                      poczcie z filmów Barei.
                      BTW jak ktoś tu powiedział, poziom jest wszędzie podobny (z tym się
                      zgadzam w stu procentach), tylko upierdliwość jest inna wszędzie.
              • zue2 Re: zaczynali mieć monopol dzięki nieuczciwym 18.09.09, 12:15
                Gość portalu: demonick7 napisał(a):
                >
                > Sama wiedza, którą profesor nakazuje wykuć "na blachę" wyżywając w
                > ten sposób na studencie swoje frustracje, nie przydaje się
                > praktycznie do niczego.Idziesz do pracy i okazuje się że wszystko
                > jest inne.A Twój profesor to był tylko teoretyk spekulant.
                > Wykuć się to każdy potrafi.Jeszcze kwestia wykładowcy-mało jest
                > takich, któzy uczą "myślenia"; dużo takich którzy wymagają kucia.
                >
                Problem w tym ,że wiekszość wiedzy teoretycznej wymaga...
                zrozumienia . Jak się nie rozumie to się ....kuje.
                Jak się zrozumiało to wiedza teoretyczna jest niezmiernie przydatna.
                Jak się wykuło to fakt ,że do niczego niepotrzebna.
            • Gość: thfghgfhf Re: zaczynali mieć monopol dzięki nieuczciwym IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.09.09, 10:37
              wiesz co sam jestes baranem i wiesz dlaczego? dlatego ze obrazasz innych ;)
              najpierw pomysl nad soba a dopiero potem cos pisz !
              • Gość: LOL Re: zaczynali mieć monopol dzięki nieuczciwym IP: *.toya.net.pl 18.09.09, 10:43
                Czytaj ze zrozumieniem... wytykam wszystkie wasze bezmyślnie działania i
                konkretnie piszę dlaczego tak sądzę o niektórych.
                MYŚL !!!
                I może rozwiń czemu ja jestem a Ty i Tobie podobni nie są. Czy pisanie prawdy
                wiąże się z "byciem baranem"?
                • kotuchna19 Re: zaczynali mieć monopol dzięki nieuczciwym 18.09.09, 10:52
                  pisanie prawdy mówisz?
                  po czym sądzisz że jestem baranem? bo co, bo studiuję na AHE? bo chciałabym
                  żeby ona została ? bo mam nadzieję że wszystko się jakoś ułoży i uczelnia
                  wyjdzie na prostą ? fakt, nabałaganiła, owszem, jej wina, ale nikt mi nie powie
                  że jestem gorsza bo jestem z AHE.

naprawde, nie wiem czemu Ty się czepiasz. Studiowałeś tu że się tak wymądrzasz?
                  Bo jeśli nie to sory, ale Twoje uwagi nie są potrzebne.
                  A jeśli już chcesz coś powiedzieć na temat, że "nie bronimy naszej uczelni" to
                  chociaż nas nie wyzywaj, bo to naprawdę nie przystoi poważnemu człowiekowi, za
                  którego jak widzę chcesz uchodzic.
                  • Gość: LOL Re: zaczynali mieć monopol dzięki nieuczciwym IP: *.toya.net.pl 18.09.09, 11:03
                    Jakbyś rozumiała co czytasz to byś wiedziała, że piszę o ludziach którzy szukają
                    wszędzie spisku i widzą wszędzie winę i źródło problemów u innych, i oczerniając
                    bezpodstawnie, obrażając myślą że rozwiążą problemy uczelni i swoje, a uczelnie
                    wybielą. I tych ludzi tutaj piętnuję i krytykuje głównie.
                    Wybacz... ale to brzmi jak teatrzyk z marną sztuką, gdzie studenci są
                    pacynkami/marionetkami, a władze uczelni manipulatorami i animatorami.
                    • kotuchna19 Re: zaczynali mieć monopol dzięki nieuczciwym 18.09.09, 11:06
                      wytlumacz mi po co w ogole zabierasz glos w tej sprawie ? skoro Ciebie to akurat
                      nie dotyczy w najmniejszym nawet stopniu ?
                      • Gość: LOL Re: zaczynali mieć monopol dzięki nieuczciwym IP: *.toya.net.pl 18.09.09, 11:15
                        A od czego są fora w internecie?
                        Zabraniasz mi korzystać?

Dlaczego ma mnie nie dotyczyć?
                        Mieszkam w Łodzi i wstyd mi za tą uczelnię i za tych bezmyślnych ludzi.
                        Nie widzi mi się również zatrudniać tak bezmyślnych ludzi Ci którzy tak głupio
                        się w tej sytuacji zachowują.
                        Co bystrzejsi będą wiedzieć o co mi chodzi i zrozumieją co mam im do przekazania...
                        • Gość: demonick7 Re: zaczynali mieć monopol dzięki nieuczciwym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 14:24
                          Wybacz...
                          Próbujesz tu zabłysnąć, a Twoje "błyski" ograniczają się do plucia
                          jadem.Uważasz się za lepszego, bo skończyłeś PŁ?
                          Jak tak ma wyglądać klasa inteligencji po PŁ to ja dziękuję bardzo.
                          Zawsze myślałem, że skończenie studiów wyższych wiążę sie z
                          posiadaniem takich cech, jak tolerancja i otwartość umysłu, ale
                          widać że jednak w tej kwestii się pomyliłem.
                          A co do mieszkania w Łodzi, to...naprawdę nie masz być z czego
                          dumnym.
                          • Gość: LOL Re: zaczynali mieć monopol dzięki nieuczciwym IP: *.toya.net.pl 18.09.09, 15:28
                            Odwracaj kota ogonem...

Mnie denerwuje, że ślepo bornicie WSHE zarzucając, że wszytko inne jest winne
                            waszych problemów... denerwuje mnie wasze bzdurne podejście, bornicie tego
                            bałaganu zamiast, coś próbować zmienić i potrząsnąć rektorem.
                            Chce wam coś pokazać, na coś zwrócić uwagę jak bezmyślnie postępujecie...
                            Ale nic do was nie dociera, wolicie słuchać tych co wam ten los zgotowali, was
                            czarują i wami się zasłaniają... ale nic wam nie pomagają.

Moja klasa, moja kultura nic nie zmieni waszego położenia... więc może zamiast
                            się obrażać, użyj wreszcie mózgu i zacznij myśleć. Tą uczelnią trzeba
                            potrząsnąć, a kto ma nią potrząsnąć jak studenci nie chcą(Ci co utrzymują).
                            Wasze zachowanie można wyraźnie odczytać, jako zgodę na tą całą lipę, na tą
                            oszukaną propagandę.
                            I nic do tego ma moja kultura.
                            • Gość: Monika Re: zaczynali mieć monopol dzięki nieuczciwym IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 18.09.09, 22:52
                              > Odwracaj kota ogonem...
                              >
                              > Mnie denerwuje, że ślepo bornicie WSHE zarzucając, że wszytko inne jest winne
                              > waszych problemów... denerwuje mnie wasze bzdurne podejście, bornicie tego
                              > bałaganu zamiast, coś próbować zmienić i potrząsnąć rektorem.
                              > Chce wam coś pokazać, na coś zwrócić uwagę jak bezmyślnie postępujecie...
                              > Ale nic do was nie dociera, wolicie słuchać tych co wam ten los zgotowali, was
                              > czarują i wami się zasłaniają... ale nic wam nie pomagają.
                              >
                              > Moja klasa, moja kultura nic nie zmieni waszego położenia... więc może zamiast
                              > się obrażać, użyj wreszcie mózgu i zacznij myśleć. Tą uczelnią trzeba
                              > potrząsnąć, a kto ma nią potrząsnąć jak studenci nie chcą(Ci co utrzymują).
                              > Wasze zachowanie można wyraźnie odczytać, jako zgodę na tą całą lipę, na tą
                              > oszukaną propagandę.
                              > I nic do tego ma moja kultura.

LOL, od kilku artykułów o AHE obserwuję Twoje posty na forum. I podziwiam Twoją zapalczywość w uświadamianiu "biednych głupiutkich studentów WSHE/AHE". Jakiś Ty mądry po tej PŁ! Jedyny myślący logicznie! Wzruszyłam się.
                              Zastanawia mnie jednak, jak to się dzieje, że Twoje posty pod artykułami pojawiają się o różnych porach.Co to za praca po tej PŁ że świtu do wieczora siedzisz na forum? Jestem absolwentką WSHE (pracuję od kilku lat, nigdy żaden pracodawca mnie nie dyskryminował ze względu na ukończoną uczelnię) i jakoś nie pozwalam sobie na marnotrawienie czasu w pracy, tak jak Ty. Ale to może domena absolwentów uczelni państwowych. No chyba że masz urlop, to przepraszam.

I jeszcze jedno: wiem że na PŁ i na wielu państwowych uczelniach też są przekręty. Mam nadzieję że wystarczy Ci determinacji, żeby uświadamiać innych studentów uczelni państwowych nt. zagrożeń wynikających ze studiowania na nich.
                              • Gość: stefan jeśli wiesz o przekrętasz na innych uczelniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 03:58
                                to twoim obowiązkiem jest powiadomienie właściwych organów
                                ale wątpię, żeby którakolwiek uczelnia oszukiwała na taką skalę, jak ahe
                                z przekrętami trzeba walczyć, niezależnie od tego, gdzie się odbywają
                                a obrońcy ahe stosują zasadę "łapaj złodzieja~!", w ogóle obrona tej szkoły jest na żenującym poziomie, doskonale wpisuje się w niesławną IV RP
                              • Gość: LOL Re: zaczynali mieć monopol dzięki nieuczciwym IP: *.toya.net.pl 19.09.09, 06:36
                                A co Tobie do mojej pracy i mojego czasu... ?
                                Siedzę na tyłku i inni na mnie robią, wygodnie się ustawiłem ot co... (a podobno
                                tylko na WSHE się trafiają obrotni z własnym biznesem).

Tylko co to za głos w dyskusji o wałkach WSHE, moje położenie nadal nic nie
                                zmienia w problemach uczelni czy studentów... lipa jaka była taka jest, władze
                                dymają studentów jak dymały, a studenci jak głupoty opowiadali tak opowiadają...
                                co mają robić, za głupi żeby potrząsnąć rektorem i władzami.

• Gość: demonick7 Re: zaczynali mieć monopol dzięki nieuczciwym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.09, 07:47
                                  Czyli jednak PŁ, ale "byznesmen".A ja myślałem że tacy tylko po
                                  zawodówce i kasie zarobionej na budowie w Niemczech.
                                  Mówisz że "inni na Ciebie robią"...Hmmm...Chciałem Ci powiedzieć, że
                                  czasy w których płacisz 700 zł za 12 godzinną pracę, aby sobie robić
                                  glazurę w lazience w końcu odejdą w niepamięć.
                                  Albo po prostu będziesz miał takich pracowników na jakich zasłużysz.
    • Gość: Student PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 22:58
      Jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o peniądze ! Ministerstwo ze
      studentów robi idiotów i co najciekawsze udaje im się to.W Łodzi i w
      kraju nagle jak grzyby po deszczu powstają ośrodki zamiejscowe SWSZ
      i studentom AHE oferują naukę z różnych kierunków bez zaliczania
      różnic programowych dziwne ale prawdziwe no i gdzie są pismaki nawet
      w jednym ośrodku będą zajęcia w budynku gzie niema żadnych pozwoleń
      na prowadzenie zajęć bo budynek nadaje się do remontu i szkoła tam
      będąca musiała go opuścić no cóż niektórzy jak mają posłow za sobą
      to mogą zajęcia prowadzić w piwnicy? To dopiero AFERA !Jak komisja
      dała pozwolenie wirtualnemu ośrodkowi zamiejscowemu owszem budynek w
      reklamie szkoły jest super ale to tylko fikcja,i okazuje się że dla
      pieniędzy można oszukiwać ludzi co ciężko pracują na czesne.Uczelnia
      o której mowa specjalizuje się w zarządzaniu? ludzkimi pieniędzmi.
    • Gość: BeBe PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.244.146.208.ip.tnp.pl 18.09.09, 13:38
      Wszystko się zgadza, oprócz tego co się nie zgadza! - Jedno jest pewne: AHE
      zgubiła chciwość, ale MNiSW nie od dziś wiedziało o praktykach uczelni i o tym
      jak uczelnia działa (2002 rok!!).I co? - I NIC! Teraz, kosztem wielu tysięcy
      studentów, ministerstwo podjęło najbardziej drastyczne kroki wobec Uczelni,
      ale przede wszystkim wobec studentów!
      Kiedy sprawdziłam informację o uczelni było już za późno by rezygnować, a
      kiedy podejmowałam studia ( jakże szczęśliwa, że będę mogła to robić blisko
      domu w tak dogodny sposób!)kilku znajomych potwierdziło, że studiują lub
      studiowali na tej uczelni, nie dość tego PIR-y otwierane były przy pełnej
      akceptacji i - wydawało się - poręczeniu miejscowych notabli! Studiuję
      Zarządzanie Lic., przede mną praca dyplomowa i nie wiem co dalej będzie? Mam
      cichą nadzieję, że ministerstwo pozwoli przynajmniej dokończyć naukę tym,
      którzy ją już rozpoczęli.
      • Gość: LOL Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.toya.net.pl 18.09.09, 15:36
        > Wszystko się zgadza, oprócz tego co się nie zgadza! - Jedno jest pewne: AHE
        > zgubiła chciwość, ale MNiSW nie od dziś wiedziało o praktykach uczelni i o tym
        > jak uczelnia działa (2002 rok!!).I co? - I NIC!

Obostrzenia dotyczące nauczania weszły kilka lat temu (chyba 2005), ministerstwo
        wcześniej widocznie dawało czas na dostosowanie się, ale jak widać niektóre
        uczelnie zamiast się dostosowywać, wolały wałki kręcić, oszukiwać studentów,
        oszukiwać ministerstwo... no i ministerstwo pokazują miejsce w szeregu.

> Teraz, kosztem wielu tysięcy
        > studentów, ministerstwo podjęło najbardziej drastyczne kroki wobec Uczelni,
        > ale przede wszystkim wobec studentów!

Ale jak uczelnia was oszukiwała to wszytko w porządku było... jeszcze
        płaciliście za to.
        Mentalność Kalego... jak uczelnia oszukuje to git, jak ktoś oszustwa chce
        ukrócić... o to już zły jest.
        • Gość: Malgorzata widocznosc IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.09, 16:08
          Obostrzenia dotyczące nauczania weszły kilka lat temu (chyba 2005),
          ministerstwo
          wcześniej widocznie dawało czas na dostosowanie się, ale jak widać
          niektóre
          uczelnie zamiast się dostosowywać, wolały wałki kręcić, oszukiwać
          studentów,
          oszukiwać ministerstwo... no i ministerstwo pokazują miejsce w
          szeregu.

Widocznie czy niewidocznie? Chyba?... Ile wiesz na ten temat?
          Najwidoczniej nie bylo zadnego komunikatu, ani na stronie pka, ani w
          ministerstwie. Przestan bardzo prosze juz sie madrzyc. Rece
          opadaja.
          • Gość: LOL Re: widocznosc IP: *.toya.net.pl 18.09.09, 16:23
            Myślenie, analizowanie, logika moja droga.
            Wiadomym jest, że z dnia na dzień przy wejściu obostrzeń nie da się dostosować
            wszystkiego. Ministerstwo na pewno zostawiło uczelniom trochę czasu na
            dopasowanie się... jedne wykorzystały czas lepiej, a inne gorzej.
            Najdziwniejsze jest to, że WSHE nie należy do najbiedniejszych uczelni i powinna
            dać radę... obawiam się jednak, że pazerność zgubiła WSHE.

Jak zwykle, zwykłe puszenie się byle próbować zdyskredytować kogoś, kto nie
            popiera jedynej słusznej linii obrony uczelni.
            • Gość: Malgorzata Jasnowidzenie IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.09, 16:38
              Myślenie, analizowanie, logika moja droga.
              Wiadomym jest, że z dnia na dzień przy wejściu obostrzeń nie da się
              dostosować
              wszystkiego. Ministerstwo na pewno zostawiło uczelniom trochę czasu
              na
              dopasowanie się... jedne wykorzystały czas lepiej, a inne gorzej.
              Najdziwniejsze jest to, że WSHE nie należy do najbiedniejszych
              uczelni i powinna
              dać radę... obawiam się jednak, że pazerność zgubiła WSHE.

Jak zwykle, zwykłe puszenie się byle próbować zdyskredytować kogoś,
              kto nie popiera jedynej słusznej linii obrony uczelni.

Szanowny Lol, nie dyskredytuje Ciebie za to, ze masz inne zdanie,
              ale za to ze rzucasz obelgi wobec studentow, ze sa slepi, ze sa
              baranami, ze mysla nielogicznie. Ja probowalam jedynie zwrocic Twoja
              uwage na to, ze o pewnych rzeczach nie bylo wiadomo w przeszlosci,
              to jest ten paradoks calej sytuacji. Nie bylo zadnego komunikatu,
              ani na stronach pka, ani w ministerstwie, przez lata nie, nie bylo
              podstaw, aby komus nie ufac, rozumiesz? Madrzyc sie jest bardzo
              latwo, jak juz wszystko wiadomo.
              • zue2 Re: Jasnowidzenie 18.09.09, 19:01
                Gość portalu: Malgorzata napisał(a):
                Nie bylo zadnego komunikatu,
                > ani na stronach pka, ani w ministerstwie, przez lata nie, nie bylo
                > podstaw, aby komus nie ufac, rozumiesz? Madrzyc sie jest bardzo
                > latwo, jak juz wszystko wiadomo.

Nieprawda, od kilku lat na stronie miniseterstwa ukazywały się informacje o Punktach Rekrutacyjnych WSHE i ,że nie mogą się w nich odbywać zajęcia. Na stronie ministerstwa są informacje jakie kierunki miały akredytację w ZOD-ach( wniosek :jak zapisujesz się na kierunek który w ZOD-zie nie ma akredytacji to jest to kierunek nielegalny). Nie obraź się ,ale chcesz skończyć wyższą uczelnię , a nie kurs obsługi wózka widłowego. Ktoś Ci coś oferuje to sprawdzasz wiarygodność oferty.
                • Gość: Malgorzata Re: Jasnowidzenie IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.09, 20:27
                  Nie obrazam sie, jasno sprawdzalam oferte, gdy podejmowalam studia
                  na puw. Nie bylo zadnego komunikatu i nie wmawiaj mi prosze, ze bylo
                  inaczej.
                  • zue2 Re: Jasnowidzenie 18.09.09, 20:37

> Nie obrazam sie, jasno sprawdzalam oferte, gdy podejmowalam studia
                    > na puw. Nie bylo zadnego komunikatu i nie wmawiaj mi prosze, ze bylo
                    > inaczej.

Studiując na PUW- ie dostałaś legitymację WSHE i jesteś studentką wshe- trzeba było sprawdzić WSHE ( o WSHE ministerstwo pisało )
                    • Gość: Malgorzata Re: Jasnowidzenie IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.09, 20:41
                      No coz jakos przezyje. Jezdzac wozkiem widlowym bede o tym pamietac.
                      • zue2 Re: Jasnowidzenie 18.09.09, 20:44

> No coz jakos przezyje. Jezdzac wozkiem widlowym bede o tym pamietac.

Pewnie nie bedzie tak żle , inne uczelnie też nauczają przez internet
                        • Gość: Malgorzata Re: Jasnowidzenie IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.09, 21:12
                          Hm obawiam sie, ze na tym zakonczy sie moja uczelniana edukacja.
                          Wpisze ja w zyciowe doswiadczenie, edukacja byla w porzadku, mnostwo
                          wynioslam, ze jej koniec jest bolesny to inna sprawa, dodatkowo
                          pozwala mi rosnac jako czlowiek i chyba potrafie z tym zyc...
                        • Gość: Malgorzata dezinformacja IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.09, 12:53
                          Pomimo wszystko, czuje sie jakos zobowiazana do wyrazenia moich
                          dalszych rozwazan na temat komunikatow mnsiw, pka i szkoly i w
                          ogole od dawna istniejacych prawomocnych informacji...
                          Dzisiaj tak jak: 22. 09.2009 dzwonilam do pka. Chcialam sie w koncu
                          dowiedziec jak sie ma sprawa z ta II uchwala odnosnie kierunku
                          zarzadzania, o ktorej tak sie trabi, ze juz zapadla, ze juz jest w
                          ministerstwie i teraz jest juz wszystko w rekach Szanownej Pani
                          Minister Kudryckiej. Papiery wprawdzie w pka sa, ale szkopul w
                          tym, ze jeszcze nie podpisane, dlatego tez nie ma ich jeszcze w
                          ministerstwie, choc w zeszly piatek na infolinii mnsiw (o
                          dziekuje, bo specjalnie sporzadzonej dla poszkodowanych studentow)
                          zapewniano mnie, ze jest inaczej. W dniu dzisiejszym ku jakze
                          ogromnemu mojemu zdziweniu, otrzymuje kolejna informacje,
                          pochodzaca wlasnie z tej infolinii, ze II uchwala jednak w ogole
                          jeszcze nie dotarla do ministerstwa... Zgadza sie, mysle sobie. Na
                          dzien dzisiejszy oczywiscie. Ale jestem naiwna!
                          Uwypuklajac wlasnie ten fakt, ze wszedzie roi sie od
                          nieoficjalnych informacji, ktore nie powinny byc podstawa dla
                          dyskredytacji, ale niestety sa, jestem zakoczona daleko posunieta
                          tluczaca kultura wyrazanie mysli, kultura osadow, przeraza mnie ten
                          publiczny lincz tysiaca ludzi- ewidentny brak szacunku, w istocie
                          dokladnie tak, jak bylo w przeszlosci...
                          Na zakonczenie juz, pragne zyczyc sily tym wszystkim, ktorzy
                          obecnie traca wszelka nadzieje, ten grunt pod nogami-trzymajcie
                          sie, prosze, jestem z Wami!
                          Do wszystkich ludzi: wyrazajcie swoje mysli, macie do tego prawo!
                          Nie rzucajcie jednak kamieniami w tych, ktorzy i tak juz sa na
                          ziemi. Prosze, nie badzcie ich katami!
                          Sapere aude. Semper et ubique.

• Gość: LOL Re: dezinformacja IP: *.toya.net.pl 23.09.09, 07:50
                            Czyli ja rzucać kiedy nie rzucam bezpośrednio (obok żeby postraszyć), ale daj do
                            myślenia "Co z tą uczelnią"... to jest źle. Ale jak wasz rektor i władze nie
                            dość że ciskają prosto w was, to jeszcze przewracają jak już prawie wstaliście
                            to jest dobrze...

Gratuluję i faktycznie życzę miłe zabawy w kotka i myszkę z uczelnią...
                            • Gość: Malgorzata Re: dezinformacja IP: *.dip.t-dialin.net 23.09.09, 14:27
                              Nie tylko z uczelnia, ale rowniez z wszystkimi innymi w to
                              zamieszanymi. Jedn wielki absurd, a decyzji prawomocnych ciagle nie
                              ma. Absurd.
            • Gość: brzoza Re: widocznosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 19:10
              Widać, tylko Ty jesteś najmądrzejszą osobą, bo ciągle się mądrzysz i wszystkich
              masz za nic. Zwolnij bo nie zatrzymasz się na drzewie
              • zue2 Re: widocznosc 18.09.09, 19:23
                Gość portalu: brzoza napisał(a):

> Widać, tylko Ty jesteś najmądrzejszą osobą, bo ciągle się mądrzysz i wszystkich
                > masz za nic. Zwolnij bo nie zatrzymasz się na drzewie

Wyobraź sobie ,ze nie uważam się za najmądrzejszego. Wyobraź sobie ,że bardzo możliwe, że też nie zajrzałbym na stronę ministerstwa gdybym chciał studiować na AHE. Ale jak już byłbym studentem w sytuacji w jakiej aktualnie są studenci AHE to nie twierdziłbym ,że wszyscy są winni. Mało tego najwięcej pretensji miałbym nawet nie do AHE ,ale do siebie.
    • Gość: racjonalista PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: 83.143.142.* 18.09.09, 18:35
      A nie dziwi was dlaczego próbuje się zlikwidować akurat informatykę i
      zarządzanie, może dlatego, że jest to kierumek bardzo pospolity a konkurencja
      nie śpi. Wystarczy parę takich tytułów w GW i konkurencja korzysta. Zanim
      zapadła decyzja w sprawie ahe jeden z rektorów innej uczelni juz zapowiadał ,
      że przyjmie studentów ze zlikwidowanej ahe.
      • kotuchna19 Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE 18.09.09, 21:33
        informatyka i zarzadzanie - dwa najwieksze kierunki AHE.
        ja powiem jeszcze tylko tyle - yebie mnie opinia jakichs madralinskich.
        wiedzialam co robie pakujac sie na ta uczelnie i bede jej bronic - zdanie innych
        wisi mi i powiewa, szczegolnie zdanie osob ktore nigdy tam nie studiowaly i
        wyzywaja nas od baranow. sory ale nie halo! pozdro ;]
        • Gość: LOL Re: PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: *.toya.net.pl 19.09.09, 07:07
          Pan Makary mówi:
          "Tymczasem zatrudnialiśmy 68 profesorów. To największy zespół informatyczny w
          Polsce."

Mniemam że pan bajarz ma na myśli: 68 profesorów = 68 osób uczących (bo nie
          wierzę żeby się resztą kadry nie pochwalił, a już tym bardziej doktorami).

Więc... 3000 (podobno nawet do 3500) studentów 68 profesorów... na jednego
          profesora około 44 studentów... niby nie najgorzej... Ale wcale nie...
          3000 studentów... to pewnie około 500 dyplomantów.
          500 dyplomantów, 67 profesorów, to prawie 8 dyplomantów na profesora... a to już
          dużo...
          Jeżeli 1 profesor musi mieć pod swoją opieką 45 studentów w tym 8 dyplomantów, i
          nie jest to jego jedyny etat... lipa... zdecydowanie lipa... chociażby tym
          dyplomantom nie jest w stanie poświęcić tyle czasu ile dobry dyplom kosztuję
          (chyba że tam się przepisuje książki co bardzo możliwe).

Ja podczas swojego dyplomu, w czasie szykowania się do pisania i wykonywania
          części praktycznej dyplomu, przez okres 2-3 miesięcy spotykałem się ze swoim
          promotorem co dziennie, czasem co drugi dzień na jakieś 2 godzinki wytężonej
          pracy, poza tym kontakty na skype i telefoniczne. W trakcie pisania już
          rzadziej, ale wciąż dużo w kontakcie co najmniej telefonicznym. Praca była
          zakresem bardzo obszerna i poruszała się po bardzo nowoczesnych technologiach...
          można było poszerzać o kolejne badania i doświadczenia w nieskończoność... (w
          pracę zaangażowany został w pewnym momencie pod wpływem ciekawych wyników i
          doświadczeń, kierownik katedry).
          W tym czasie miał jeszcze 2 dyplomantów (jeden na miejscu, drugi na urlopie
          dziekańskim był i kontakt tylko zdalny)... Miał mieć 4 ale promotor stwierdził,
          że dobrze że ten 4 się nie zdecydował u niego, bo nie byłby w stanie poświęcić
          czas, wszystkim... bo i tak przy tych 3 i pracy naukowej na uczelni, ledwo się
          wyrabia (akurat sesja przyszła wtedy). Sam na praktyczną cześć pracy wziąłem 2
          miesiące wolnego od pracy, bo dyplom pochłonął mnie bez reszty... a z początku
          to był temat któremu bałem się stawić wyzwanie.

Nie wiem ile mu studentów przypadało na głowę ze stosunku student/wykładowca.

Ale nie wierzę, że jakikolwiek wykładowca jest w stanie dobrze i skutecznie
          "pociągnąć" 8 dyplomantów na raz, żeby ich dyplomy były naprawdę wynikiem ich
          pracy, a nie przepisywaniem regułek z książek, czy listningami gotowych kodów
          źródłowych programów.

Nie wiem zatem czy tą liczbą jest się co chwalić, jeżeli przeliczy się ja na
          ilość studentów/dyplomantów i na ilość czasu potrzebnego dyplomantowi.
    • Gość: viktor&rolf PKA: "Nie" dla zarządzania w AHE IP: 91.192.145.* 18.09.09, 19:06
      CZY MOŻEMY ICH PODAĆ DO SĄDU ?? CO Z MOIM 1 ROKIEM I KASĄ ! KTO MI ZAPŁACI ZA
      DOJAZDY DO DALSZEJ UCZELNI ? WYBRANEJ PRZYMUSOWO ???? KU...CY MOŻNA DOSTAĆ !
      a ministerstwo tez leci w h...a !!
    • Gość: Gary Łoszusty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 22:36
      AHE = łoszusty!!!
    • Gość: student Makary jest niewinny (jak zwykle) link: IP: *.anonymouse.org 19.09.09, 05:28
      lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/26613,prezydent-ahe-makary-stasiak-nie-poczuwam-sie-do-winy,id,t.html
      • Gość: LOL Re: Makary jest niewinny (jak zwykle) link: IP: *.toya.net.pl 19.09.09, 06:27
        Artykuł/wywiad ten upewnia mnie w moim przekonaniu...
        A ten facet (Makary - założyciel zdaje się) to niezły bajarz i miłośnik sciene
        fiction...

"Akademia swoją pozycją i wielkością naruszyła zassane z poprzedniego ustroju
        wyobrażenie o szkolnictwie wyższym. Naruszyła struktury pod względem
        organizacji, treści edukacyjnych, dostępności dla studenta, pracy z nim. U nas
        student traktowany jest jak klient."

"Sądzę, że nie jest to problem w przeholowaniu, ale w naruszeniu pewnych wy-
        obrażeń."

"Akademii zarzuca się, że nielegalnie uczyła. Ale nielegalne uczenie to nie
        kradzież, tylko stymulowanie rozwoju. Zadaniem instytucji państwowych jest
        wspieranie tego rozwoju,"

"Decyzji ministerstwa jednak nie rozumiem, choć zgadzam się, że naruszyłem
        strukturę. Gdy inne uczelnie traciły studentów ze względu na niż demograficzny,
        nam przybywało słuchaczy. To był nasz grzech główny."
        Od uczelni państwowych odstrasza wysoki poziom,a w WSHE zachęca bezwysiłkowym
        dyplom dla odpadów z uczelni wymagających. (Kolega niżej co się chwalił, co
        ledwo do 3 roku na PŁ dotrwał, poszedł do WSHE bo tutaj nic nie musiał robić).
        Ludzie szli do WSHE bo nigdzie indziej nie jest tak łatwo o dyplom, nawet dla
        tych którzy nigdzie indziej nie dali rady i w normalnych warunkach nigdy by o
        nim nie zamarzyli.

"Moje zachowanie było nietypowe, ale nowoczesne. Działaliśmy poza standardem. I
        na tym polega mój grzech."

"Czy wyspowiada się Pan z grzechów przed studentami?

Tak.

I co im Pan powie?

To, co i wam.

Studenci zlikwidowanej informatyki usłyszą, że muszą dokończyć naukę w innej
        szkole, bo akademia stawiała na nowoczesność, działała poza standardem i za to
        teraz płaci?

Trudno, przegraliśmy.

I tyle? Mają się tym zadowolić?

Studentom pomagaliśmy, umożliwiając im zdawanie egzaminów w ostatnich dniach.
        Pomogliśmy też znaleźć uczelnię, na której umożliwiamy im dalszą naukę. Chcemy
        pomóc młodzieży chcącej studiować. Traktuję to jako swój obowiązek."

Mocny jest... od kwietnia bajki opowiadali, że nie ma problemu... to kiedy powie
        tą prawdę?
        Wstrzymywanie papierów i wymuszanie na studentach rezygnacji na własne życzenie
        z kierunku, którego już nie ma to zdecydowane kroki w stronę studenta...

"Powie Pan "przepraszam" na spotkaniu ze studentami?

Uczelnia nie jest tylko moja. Ona jest bardziej studentów niż moja. Czyli jeśli
        przegraliśmy, to wspólnie. Studenci tu przychodzą, płacą, to oni w największym
        stopniu współtworzą uczelnię. Akademia jest dobrem wspólnym.

Przeprosi Pan?

Koniecznie chcecie usłyszeć, że jestem winien. Nie poczuwam się do winy. "

Mówiłem... bez mydła was facet robi i się jeszcze wami osłania.

"A co ze studentami z Londynu, Edynburga, Dublina...?

(Stasiak bezradnie rozkłada ręce). A czemu do mnie to pytanie? Decyzja o
        likwidacji tamtych ośrodków nie jest przecież moją decyzją, tylko decyzją pani
        minister nauki. Moje dążenie jest takie, by kształcić jak najwięcej młodych
        ludzi. Chcę dalej realizować swoją wizję uczelni."

Jasne... najlepiej niech staną na środku ulicy i się pałują... a jeszcze kilka
        zdań wyżej, Ci studenci "tworzą tą uczelnię", a już teraz można ich olać...

Ludzie słuchajcie dalej tego kolesia... i wierzcie dalej w jego bajki...
        powodzenia. Śmiech i trwoga ogarnia...
        • Gość: Emily Re: Makary jest niewinny (jak zwykle) link: IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.09.09, 09:22
          Od uczelni państwowych odstrasza wysoki poziom,a w WSHE zachęca bezwysiłkowym
          dyplom dla odpadów z uczelni wymagających. (Kolega niżej co się chwalił, co
          ledwo do 3 roku na PŁ dotrwał, poszedł do WSHE bo tutaj nic nie musiał robić).
          Ludzie szli do WSHE bo nigdzie indziej nie jest tak łatwo o dyplom, nawet dla
          tych którzy nigdzie indziej nie dali rady i w normalnych warunkach nigdy by o
          nim nie zamarzyli.

weź Ty się z łaski swojej zastanów co piszesz i nie przekręcaj słów kolegi :)
          żal mi Ciebie :) niech Cię nie obchodzi ta cała sprawa, najlepiej. Jesteś po
          Politechnice, tak? To może wyjaśnia, czemu taki jesteś. Rywalizacja, chęć
          udowadniania bycia lepszym. a Tu g*** prawda. Bo wcale ale to wcale nie jesteś
          lepszy ode mnie. I wybacz, ale mojego zdania nic nie zmieni. Nawet to, że
          siedzisz sobie na tyłku i ludzie na Ciebie robią. Na mnie też będą robić, po
          AHE, więc się już tak nie bój o przyszłość "baranów:.
    • Gość: student Kierunek studiów "Bezrobocie" przeczytaj poniżej- IP: *.anonymouse.org 19.09.09, 09:37
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Studia-na-kierunku-bezrobocie,wid,11508711,wiadomosc.html
      Myśl co wybierasz!
    • kuj.on Studiujesz Zarządzanie w AHE?Chcesz się przenieść? 28.10.09, 12:17
      Wszystkich studentów kierunku "Zarządzanie" chcących przenieść się z AHE do
      SWSPiZ zapraszamy na spotkanie o godzinie 10:00 w auli A3 (przy ul.
      Kilińskiego 98).

Serdecznie zapraszamy.
    • Gość: ktoś AHE może istnieć IP: 194.42.116.* 02.12.09, 10:21
      Reforma Akademii Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi przyjęta przez
      Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego! Uczelnia może istnieć i
      rozwijać się dalej!

1 grudnia 2009 r. Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego przekazało
      władzom AHE pismo, z którego wynika, iż resort zaakceptował utworzenie
      66 Zamiejscowych Ośrodków Dydaktycznych, a przekazana do Ministerstwa
      dokumentacja spełnia wymogi prawne. Resort nie ma także zastrzeżeń do
      wykonanych przez Uczelnię zaleceń pokontrolnych. Zaakceptowano zmiany w
      programie i regulaminie studiów, obsadzie kadry dydaktycznej, dostępie
      do bibliotek i kształceniu na odległość. Oznacza to, że Ministerstwo przyjęło i
      zaakceptowało wdrożony przez Uczelnię program restrukturyzacji, Uczelnia
      istnieje, a studenci AHE kształcą się legalnie i nie grozi im utrata
      miejsca nauki. Wiadomości z Ministerstwa to także ulga dla pracowników
      Uczelni, którzy nie muszą obawiać się o swoje miejsca pracy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka