Dodaj do ulubionych

"GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.04, 15:30
Jak głosi szumny napis przy wejściu to klub-galeria .Właściwie dla gejów i
lesbijek ,ale wchodzą wszyscy i wiemy wszyscy ,gdzie to jest:tam ,gdzie
chińskie jedzenie w na początku Piotrkowskiej obok koszmaru pt"Football
pub".I tu zaczyna się koszmar calkowity.Lokal jest beznadziejny ,awangardowa
muzyka to chamskie disco,wybur alkoholi ogranicza się do piwa i
wina "Sophia",jedna toaleta dla pań i panów,łysy bramkarz o wyjątkowo
chamskim zachowaniu [język},żałosne malunki na ścianach,oprócz jednego miłego
barmana dwóch innych nie nadaje się do niczego.Pomyłka!Wszystkim,którzy
kiedykolwiek mają ochotę wybrać się do tego pubu z ciekawośći ,szczerze
odradzam.Stracony czas,nerwy i pieniądze!
Obserwuj wątek
    • yarro Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! 16.01.04, 17:39
      Nie chcesz - nie chodź ;]
    • zusmann Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! 16.01.04, 18:27
      Czego się spodziewałeś po knajpie dla pedałów? Codziennych pokazów mody,
      konkursów recytatorskich, nauki malowania paznokci? Widocznie nie tam akurat.
      Współczuję doznań ;-)
      • Gość: szekeszfekesz Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! IP: *.cable.wanadoo.nl 16.01.04, 19:07
        Idź do Szpilek. O wiele milej choć trochę cukierkowo i landrynkowato.Byłem tam
        już parę razy i to również dlatego, że nie było gdzie indziej miejsca aby
        usiąść i pogadać. Klientela zupełnie spokojna i miła. Co dziwne, spotkałem
        wiele znajomych, których bym sie nie spodziewał w "knajpie dla pedałów".
        Bramkarzem bywa kobieta.
        • Gość: Bo "Szpilki" Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.04, 19:08
          To knajpa dla lesbijek,a NIE DLA PEDAŁÓW człowieku!Nie wiesz ,gdzie byłeŚ,czy
          co?
          • yat Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! 16.01.04, 22:15
            A co. To dla lesbijek jest mniej toksyczna?
        • piotrekmk Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! 16.01.04, 19:34
          Sorry, ale z tego co wiem to Szpilek juz nie ma. Od pewnego czasu

posdruffka!!
          • Gość: Pomyłka Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.04, 19:54
            A to nie wiedziałem.To znaczy,że oprócz "Ganka" i "Narragansetu" w Łodzi nie ma
            już zadnej knajpy w gejujących klimatach?
            • piotrekmk Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! 16.01.04, 20:11
              Jest jeszcze sauna, ale podobno oblesna i pub After Dark - wlasciciel ten sam
              co Narra

posdruffka!!
              • zusmann Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! 16.01.04, 23:07
                Czy moglibyście przestać pisać o pedałach? To trochę obrzydliwe...
                • michael00 Recepta-nie czytać. (bt) 16.01.04, 23:24
                • Gość: Minnie Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 16.01.04, 23:37
                  Och, Szanowny Pan poczuł się urażony....
                • barracuda7110 Jakoś... 16.01.04, 23:38
                  ... mnie to niczego nie obrzydza. Właśnie spokojnie jem sobie kolację czytając
                  posty na tym wątku.
                  • Gość: Minnie Re: Jakoś... IP: *.toya.net.pl 16.01.04, 23:43
                    Kolacja o tej porze?! :)
                    • barracuda7110 Re: Jakoś tak... 16.01.04, 23:46
                      przed dwunastą najlepiej smakuje ;) właśnie wróciłem z miasta i wypadałoby coś
                      zjeść :]
        • yat Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! 16.01.04, 22:14
          Niestety - "Szpilki" się zamknęły, a był to taki miły lokal.
      • Gość: Minnie Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 16.01.04, 19:11
        Wiecie, nie chce się czepiać, ale pedały to są np. przy rowerze :) A tak przy
        okazji, czemu wizyta w 'knajpie dla gejów' wzbudza tyle emocji?
        • Gość: Pomyłka Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.04, 19:30
          Moich nie wzbudza ,bo często bywam w takich knajpach w Krakowie i w
          łÓdzkim "Narragansecie".A tu chodzi mi o to ,że ten cały "Ganimedes" to po
          prostu koszmarna knajpa niezależnie od preferencji przychodzących.
          • Gość: Minnie Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 16.01.04, 19:35
            A z tym się zgodzę. Brak pomysłu na knajpę, niestety
          • geograf Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! 16.01.04, 22:49
            a to w Krakowie ostały się jeszcze jakieś knajpy dla gejów poza "Queer" i "Seven
            Club"??:P
        • uerbe Y ? 22.01.04, 18:06
          Gość portalu: Minnie napisał(a):

> A tak przy okazji, czemu wizyta w 'knajpie dla gejów' wzbudza tyle emocji?

Pewnie te czerwone skarpetki tak kłują w oczy
          MSPANC

Dołączam się do pytania, bo też nic nie rozumiem.
        • Gość: Michal Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 18.02.04, 03:07
          Bo na tym swiecie jest znacznie wiecej gejów niż ci sie wydaje.
      • yat Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! 16.01.04, 22:26
        zusmann napisał:

> Czego się spodziewałeś po knajpie dla pedałów?
      • keridwen bez komentarza... [ no no ] 28.04.04, 08:31

• Gość: J.S. Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! IP: *.pai.net.pl 16.01.04, 20:31
      Tak sobie obserwuje ta dyskusje i nasuwa mi sie pare pytan (glupich moze, ale
      kto pyta...)
      1. Osobom o orientacji hetero to wypada w ogole pojawiac sie w gejowskich
      knajpach, czy raczej persona-non-gratta?
      2. Zabranie kobiety w takie miejsce to przegiecie?

J.S.
      • Gość: Minnie Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 16.01.04, 20:35
        Wiesz, najwyraźniej bywanie w klubach gejowskich jest ostatnio 'trendne' -
        można się potem pochwalić w towarzystwie. A czy wypada? A czemu nie? Knajpa jak
        każda inna i nie ma co się podniecać.
      • piotrekmk Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! 16.01.04, 21:59
        ja wiem czy to kwestia wypada czy nie??
        w narraganset momentami bywa tak , ze jeat wiecej osob hotero niz homo.
        Zabranie kobiety, jakie to przegiecie??? to zadna sensacja w takich miejscach

psdr!!
      • yat Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! 16.01.04, 22:24
        Gość portalu: J.S. napisał(a):

> Tak sobie obserwuje ta dyskusje i nasuwa mi sie pare pytan (glupich moze, ale
        > kto pyta...
        --
        Wielbłądzi :P

> 1. Osobom o orientacji hetero to wypada w ogole pojawiac sie w gejowskich
        > knajpach, czy raczej persona-non-gratta?
        --
        A czemu nie?
        To nie są getta, ani jakieś jaskinie nierządu :P

> 2. Zabranie kobiety w takie miejsce to przegiecie?
        --
        Nie jest to przegięcie, ale czasem zabawne (graniczące z irytacją) jest gdy w
        Narra jest więcej par hetero niż homo :P Natomiast kobiety w takich miejscach
        nie są traktowane jak intrusi - co więcej, świetnie się bawią.
        Poza tym ważne jest podejście osoby jaką tam bierzesz - niezaleznie od jej płci.

Jeszcze jedno - do After Dark generalnie kobiet nie wpuszczają, więc tylko tu
        moze być problem ;]

Pozdrawiam!
    • geograf Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! 16.01.04, 22:58
      a czego się spodziewałeś (-aś)??
      Lokal,jak inny. Co rp[awda ni to dyskoteka, ni to pub,ale...zawsze jakaś
      konkurencja dla Narragansetu.
      Spodziewane były drag queen na scenie i totalne SM dookoła?
      Klub, jak klub. A że jest miejscem,gdzie homo mogą się czuć całkowicie
      spokojnie-to inna sprawa.
      Byłeś (-aś) w Narragansecie?
      a może zwiedziałaś polskie kluby gejowskie i dlatego takie osądy wydajesz?
      jakichś klub w PL Ci się podobał?
    • Gość: Pomyłka Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.04, 23:43
      No to powiem Wam szczerze,że mapa gejowsko-lesbijska w Łodzi nie jest zbyt
      obfita i różnorodna...Krótko tu jestem,ale to już zauważyłem...
      • geograf Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! 16.01.04, 23:51
        można się pocieszyć,że pomimo swojej znacznej wielkości-Warszawa wcale lepszej
        mapy nie ma:>
        • yat Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! 17.01.04, 00:14
          Geo - strzał w dziesiątkę :) Chociaż ty i krytyka Wa-wy to mi nie pasuje:P
          • Gość: W Poznaniu Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 11:08
            jest fajnie...
    • cedryk2003 Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! 19.01.04, 00:18
      Hmmm a ja myslalem ze to mile miejsce, kilka osob mi opowiadalo o nowym
      ganimedesie i generalnie wylonil mi sie calkiem pozytywny obraz. ;] Pozdro.
      • yarro Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! 22.01.04, 21:30
        Cedryk - ty tutaj :)
        • cedryk2003 Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! 23.01.04, 01:36
          Heheh nie pytaj o szczegoly lepiej ;P
    • Gość: mat28 Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! IP: *.interserwer.pl 19.01.04, 10:44
      Nie bronię Ganimedesa, ale od tego postu dziwnie zalatuje walką z
      konkurencją... :)
    • Gość: up Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.04, 17:14
    • Gość: xell Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! IP: *.Astral.Lodz.PL 23.01.04, 22:50
      Droga Pomyłko
      Najważniejszy jest jak sam/a napisałeś/aś "wybur"
      Życzę większej trafności w wyborze lokali niż w wyborze słownika.

A moim prywatnym zdaniem jak to nazwałeś/aś chamskie disco by Gani i tak jest
      lepsze niż DJ Wiadro by Narra
      xell
      • Gość: Pomyłka Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.04, 14:34
        Literówka w "Wybór" to już kwestia przyczepainia się za wszelką cenę.Gdybyśmy
        byli tak megapoprawni w każdej kwestii,życie byłoby piękne...
      • Gość: Bywalczyni Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.04, 15:02
        Miałam się nie odzywać na tym wątku,ale Twój post mnie do tego
        zainspirował...Chamskie disco w "Ganimedesie" pewnej nocy brzmiało tak:

"Co za syf,kurwa mać,
        dupy znów trzeba dać"...
        Wybacz,ale nawet najwięksi fani konkretnego lokalu nie są w stanie czegoś
        takiego znieść,a muzyka to niestety 3/4 pubu...
    • Gość: up Re: "GANIMEDES" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 15:48
    • shayon Całkowita pomyłka!!! 09.03.14, 00:08
      Odwiedziliśmy dzisiaj ten lokal sporą grupą. Nazi znajomi poszli jeszcze coś zjeść i mniej więcej w siedem osób siedzieliśmy w lokalu oraz zajęliśmy miejsca. Znajoma miała napój którego nie piła i stał po prostu na stole, inni pili piwo. Rozumiem że barman/właściciel (nie jesteśmy do końca pewni kto to był) bez żadnego zwrócenia grzecznego uwagi, bez przepraszam złapał za to picie i chamskim tonem jak już z nim odchodził że od odebrania przy barze. To jednak nic. Znajomi na górze dopalali papierosa i weszła grupka która chciała usiąść przeprosiliśmy grzecznie że zajęte dla znajomych a ten sam pan zbeształ nas najpierw i kazał zabrać rzeczy a jak próbowaliśmy tłumaczyć że na górze pod lokalem są znajomi to złapał za rzeczy koleżanki i rzucił na kanapę na której siedzieliśmy. POTEM wsadził jej rękę do torebki bo zauważył inne picie (nie otwarte) W ŚRODKU TOREBKI, nie na zewnątrz nie na kanapie i wyrzucił je na siedzenie besztając znowu. Zebraliśmy rzeczy i wyszliśmy. Pan zachował się prostacko, wulgarnie i jeszcze miał do nas pretensje. Nigdy więcej już nie pójdziemy tam na karaoke ani na piwo. Odradzam . Szczytem jest żeby obsługa grzebała klientom w rzeczach i rzucała nimi.
    • Gość: gość Re: "ganimedes" -klub pomyłka!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 09.03.14, 08:40
      odradzam ten lokal, jest nie miła atmosfera, a właściciel jest bezczelny i narusza prawo.
      poszliśmy ostatnio ze znajomymi, zrobił nam awanturę przy wszystkich i to że nie ma gdzie posadzić "swoich" gości a potem zaczął grzebać koleżance w torebce i wyrzucać zawartość że niby wnosimy jakieś swoje napoje itp
    • Gość: Ryś -klub pomyłka!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.14, 18:49
      tam był swego czasu taki glupio-mądry jeden z właścicieli. Niby chciał być jak "brat-łata" ale przyczepił się do naszego stolika i zaczął zabawiać głupią rozmową i opowiadać jak to powinien wyglądać extra lokal i jak dużo on zrobił aby taki stworzyć. Niestety nie dało się pogadać, bo nas nie odstępował. Skutecznie nas do lokalu zniechęcił.
    • edywl fajny pub 04.01.18, 23:37
      Fajny pub z luźną atmosferą, gdzie można się powygłupiać. Chodzą tam też hetero i problemów nie ma. Wpadamy tam od czasu do czasu. Jak widać przetrwał falę krytyki, bo do dziś ma się dobrze, poprawiły się nawet warunki lokalowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka