Gość: celsus IP: *.lodz.mm.pl 17.11.09, 22:47 Foot on the mountain, Sun always shine on your TV... Niezłych fachowców Gazeta zatrudnia. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hehe Re: A-ha gra w Łodzi swoje największe przeboje IP: *.toya.net.pl 18.11.09, 00:25 pewnie po zaoczno - zaocznych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Było całkiem dobrze! IP: *.chello.pl 18.11.09, 04:42 Akustyka w hali średnia, ale chłopaki dali radę. Bardzo przyjemna impreza i piękne wspomnienia na całe życie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaro Naglosnienie - prosze o opinie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 05:23 Mysle ze nalezy dodac jakies wytlumienie pod sufit, oczywiscie to propozycja dla zarzadcy hali. Na pewno poprawi sie zdecydowanie akustyka, ktora nawiasem mowiac nie jest najgorsza, ale poglos slychac. Stalem pod scena, nie wiem jak bylo w innych sektorach. Byc moze wypelnienie hali w 100% poprawi ten drobny mankament, a byc moze nawalili dzwiekowcy. Ot wszystko. Muzycznie - baaaardzo fajnie. Morten w zaskakujaco dobrej formie wokalnej. Troche chlodu od sceny (Afromental dal wiecej serducha ... wiadomo w czym rzecz), ale na sercu bylo goraco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AP Re: Naglosnienie - niestety:((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.09, 09:39 Niestety akustyk zespołu dał ciała, może jakby zatrudnili kogoś z angoli lub niemiaszka byłoby lepiej, takie coś jak walenie po uszach basami itp. niestety trochę psuje koncert:(niestety ta hala jest jednak bardziej widowiskowo sportowa niż koncertowa ale fachowcy prawdziwi od dźwięków daliby radę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melomanos Super klimat IP: *.wroclaw.mm.pl 18.11.09, 07:46 Ekrany pochłaniające dźwięk super zdały egzamin. Mamy najlepsza hale w Polsce pod tym względem. Trochę nie popisali się dźwiękowcy, lub brak zamkniętych wejść spowodował mały rezonans. Nie mniej brzmiało wszystko super. W Polsce jeszcze nie bylem na takim koncercie. Pełna kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość A-ha gra w Łodzi swoje największe przeboje IP: 217.76.120.* 18.11.09, 07:59 Super koncert, spełnienie marzeń. Morten niesamowity.Z chęcią przeżyłabym to jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia z Łodzi A-ha gra w Łodzi swoje największe przeboje IP: *.nfz.gov.pl 18.11.09, 09:31 fantastyczny koncert!!! a magnetyczny głos Mortena na długo pozostanie w mojej pamięci.Pozdrawiam uczestników koncertu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AP A-ha gra w Łodzi swoje największe przeboje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.09, 09:42 Może znów pijani byli jak to pisali?:)))wstyd że na takim koncercie nie udało się wypełnić nawet połowy hali, bo z tymi wypełnionymi sektorami to bzdura:)))niby wszystki się podobało ale prostactwo łodzian wyszło gdy nagle zaczęli czmychać w trakcie koncertu z hali bo mieli ostatnie tramwaje i atobusy do domu:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K1 Re: A-ha gra w Łodzi swoje największe przeboje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.09, 10:42 Prostactwo łodzian? Masz jakąś obsesję - przedstawicielu tej lepszej (pozałódzkiej) części naszego społeczeńtwa? Dlaczego w Polsce o kulturze osobistej i inteligencji najczęściej mówią ci, którzy mają z tymi określeniami najmniej wspólnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaro71 Re: A-ha gra w Łodzi swoje największe przeboje IP: *.as.kn.pl 18.11.09, 10:38 ...rzeczywiście... a wystarczy kliknąć tu i tam i sekundę znaleźć rzetelne informacje.. pożegnalny koncert a-ha odbędzie się 4 grudnia w Oslo, jak podają "sprawozdawcy", tyle, że 2010 roku. A koncert był wyśmienity :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRAŻYNA PRAWIE 25 LAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 12:51 BYLI ZE MNĄ, W MOIM, SERCU, W MOJEJ DUSZY... JAK TO BĘDZIE BEZ NICH? NIE ZA BARDZO CHCĘ WIEDZIEĆ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kryśka Re: PRAWIE 25 LAT IP: *.146.133.155.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.11.09, 13:15 Podobno po koncercie zespół A-ha zmutował i dalej będzie występował pod ksywką A-H1N1. Odpowiedz Link Zgłoś
yez.hodowca A-ha gra w Łodzi swoje największe przeboje 18.11.09, 13:12 Siedziałem naprzeciwko sceny, wysoko na końcu hali. Tam akustyka była bardzo dobra. Być może gdzie indziej były pogłosy i rezonansy, ale u mnie się wygaszały. Ogrom hali (największa w Polsce), paradoksalnie potrafi być jej wadą. Gdyby A-ha zagrali np na Torwarze, nikt by nie pisał o pustkach na koncercie. Moim zdaniem to ceny biletów były zbyt wysokie. Ale czekam na lutowe koncerty Depeche Mode - podejrzewam, że wtedy hala zapełni się po brzegi i to dwukrotnie. A wracając do samego występu, to jestem pod wrażeniem głosu Mortena Harketa. W sumie ten głos to ponad połowa wartości całego zespołu. Wyobraźcie sobie, co by było, gdyby przez te lata poszedł w ślady głosu Kazika Staszewskiego... :) Odpowiedz Link Zgłoś
vinner1 A-ha gra w Łodzi swoje największe przeboje 18.11.09, 16:25 Piękny koncert fajna Atlas Arena i wiecznie młody Morten ah ci Norwegowie 3x brawo,warto było się wybrać z wrocka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niu A-ha gra w Łodzi swoje największe przeboje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 19:21 na taki koncert czekałam całe zycie a Morten.....boski głos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr H. S. Koncert marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 19:24 A-ha to kwintesencja wszystkiego, co w szeroko rozumianej muzyce synth pop czy może lepiej new romantic (new wave) najlepsze - jako absolutny fan tej grupy od roku 1984 uważam, że zagrali kolejny, cudowny koncert (lepszy, aniżeli ten z roku 2002 w Warszawie - zwłaszcza ze względu na publiczność) pokazując przede wszystkim współczesnej młodzieży, jak kapitalnie można bawić się muzyką. Morten, Magne i Paul rewelacyjnie wypromowali nowy longplay - Foot of the Mountain. Serce się kraje na myśl, że to ostatnia trasa koncertowa. Dziwne to trochę, bowiem A-ha nadal są super popularni na świecie, stąd zakończenie ich działalności na scenie muzycznej jest zaskakujące. Dla mnie jako uniwersyteckiego nauczyciela (zwłaszcza jednak socjologa kultury) fantastyczne jest to, iż ta genialna muzyka połączona z magicznym śpiewem Mortena łączy pokolenia nie tylko 20, 30 czy 60-latków, ale nawet takich, którzy swoją edukację pobierają w szkołach podstawowych. To tylko pokazuje, jak wspaniałym zjawiskiem w muzyce światowej jest norweskie trio. Pozdrawiam wszystkich przysięgłych fanów A-ha i całego stylu New Romantic. PS. A tak przy okazji, cudownie byłoby obejrzeć koncert A-ha, Alphaville, Duran Duran, Depeche Mode, Camouflage, New Order czy Ultravox w jednym miejscu - taki zlot nowych romantyków i nie tylko - myślę że wiele osób podpisałoby sie pod czymś takim z wielką przyjemnoscią!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dMart WWL Re: Koncert marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 21:03 Tak jak i Pan - byłem na obu koncertach A-ha w Polsce i zgadzam się z Panem, że wczorajszy występ wypadł o niebo lepiej od tego służewieckiego, a to za sprawą publiki. Przykro mi jednak, że nie było kompletu publiczności w Arenie. A-ha na to zasłużyli całą swoją karierą i wkładem w historię muzyki new romantic, a szerzej pop. Od ostatnich taktów Take on me trudno mi się pogodzić z myślami, że to już koniec. Przygoda z muzyką A-ha trwać będzie nadal, ale nie będzie już tak smakować jak za sprawą kolejnych nowych płyt czy koncertów... DM, DD, A-ha to moja pierwsza trójka ukochanych zespołów. Wraz z ich odejściem odejdzie część mnie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Koncert marzeń IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.11.09, 21:54 Ulubiony MANHATTAN SKYLINE Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakawczynska1977 A-ha gra w Łodzi swoje największe przeboje 18.11.09, 22:47 super koncert,100% profeska.kaśka i paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamilka A-ha gra w Łodzi swoje największe przeboje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.09, 08:37 Byłam na koncercie, jechałam z Zielonej Góry (prawie prosto z koncertu jechałam do pracy), ale nie żałuję. Było cudownie, byłam pod sceną. Niezapomniane przeżycie, ale tak jak innym na tym forum jest mi smutno, że to już koniec. Tak jakoś dziwnie się z tym czuję. Cały czas mam w głowie ich piosenki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as-ia A-ha gra w Łodzi swoje największe przeboje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 09:16 Warto było czekać 25 lat!!! A-ha the best!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMMB A-ha gra w Łodzi swoje największe przeboje IP: 213.17.216.* 19.11.09, 10:29 Bawiliśmy się cudownie... a-ha jak zwykle w fantastycznej formie... rewelacyjny koncert, bardzo dobre nagłośnienie, fajna hala i sympatyczna publiczność. Czekamy na następną taką imprezę w Hali Arena... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benny A-ha gra w Łodzi swoje największe przeboje IP: *.intelink.pl 19.11.09, 20:34 Bydgoszcz też tam była, A-HA super, to niemożliwe że to koniec. A jeszcze jedno Afromental jako suport OK. pozdro dla ŁKS=u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielka fanka A-ha gra w Łodzi swoje największe przeboje IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.11.09, 21:55 Koncert był niesamowity !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oni są najlepsi i tacy pozostaną na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielka fanka A-ha gra w Łodzi swoje największe przeboje IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.11.09, 22:01 Ludzie, skoro jest okazja to może uda się zorganizować jakiś zlot lub po prostu pogadać o a-ha.? Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rbbt A-ha gra w Łodzi swoje największe przeboje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 00:13 Koncert był fanatastyczny. Uważam ze nagłośnienie było dobre. Zespół wykonał znakomicie wszystkie utwory z wyjątkiem mojego ulubionego Summer Moved On. Chyba Morten miał problem z odsluchem bo ciagle poprawial słuchawkę. Trochę się spóźnial. Ale. To nic znakomite wykonanie Velvet unplugged czy Forever Not Yours rekompensuje wszystko. Nie liczyłem na bis. A tu proszę. Zespół z klasa-ma szacun dla publiczności. Nowe utwory znakomicie komponowaly się ze starszymi. Mam nadzieje ze wieści o końcu kariery A-ha to tylJko chwyt marketingowych. W końcu przed Martenem aż 15 lat do emerytury. Pozdrawiam wszystkich fanów A-ha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia A-ha gra w Łodzi swoje największe przeboje IP: *.chello.pl 20.11.09, 18:02 Super koncert świetna atmosfera dla chłopaków z a-ha czas się zatrzymał.Morten moja "miłość" z podstawówki !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicz Re: A-ha gra w Łodzi swoje największe przeboje IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.11.09, 21:29 jeszcze,jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico6 A-ha gra w Łodzi swoje największe przeboje IP: 77.252.223.* 21.12.09, 21:33 Mam pytanko czy ma ktoś zdjęcie jak Magne pisze"we love lodz",w dobrej jakości.Pozdrawiam wszystkich fanów. Mój e-mail:turku17@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico6 Re: A-ha gra w Łodzi swoje największe przeboje IP: 77.252.223.* 21.12.09, 21:36 Przepraszam za błąd adresu e-mail turkus17@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś