michal_powolny12 30.12.09, 23:32 www.intercity.pl/?page=strona_glowna&ph_center_start=show&cmn_id=1616 Tanie przewozy PKP Intercity. Oferta przewozów nich się chowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magik Re: wiadomosci IP: *.retsat1.com.pl 30.12.09, 23:38 www.youtube.com/watch?v=S5IJ1Y2TVns Jak będzie coś z Łodzi, to daj znać ;) Może kupię taki bilet dla dziecka. Tak na dobrą wróżbę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: wiadomosci IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.09, 23:45 Wypierdalaj z tym spamem durny tępaku. Ile jeszcze założysz oddzielnych wątków na ten sam temat tępa pało? Odpowiedz Link Zgłoś
zmyslna.bestyja Re: wiadomosci 31.12.09, 00:31 Tępe pały to z was są, że mu odpowiadacie. Pokłapie dziobem, pokłapie, zobaczy że go każdy ma w dupie i pójdzie gdzieś indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: wiadomosci IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.12.09, 00:22 Że też ze wszystkich spamerów żyjących sobie na forum, Intercity musiało wynająć takiego oszołoma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_powolny12 Re: wiadomosci IP: *.iwacom.net.pl 31.12.09, 00:44 Nie jestem pracownikiem/współpracownikiem PKP IC, nie świadczę dla niej usług ani nie zawarłem z tą spółką umów o dzieło/zlecenia. Znalazłem kilka ciekawych wiadomości dot. rynku kolejowego w Polsce to je zlinkowałem na forum. Nie chcecie dyskusji to jej nie będzie. Zajmujcie się dalej takimi tematami jak "rzekomy spisek przeciw łodzi", "kolorowe marszałki uczą się czytać mapę", "państwo nie chce dać kasy na tak zwany port lotniczy łódź-lublinek". Na boku zostawmy winnych tego że łódź jest na peryferiach komunikacyjnych (bo ktoś zrezygnował z pociągów do węzłów dostępowych), że jej władze nie potrafią zaplanować najprostrzej inwestycji, że kolorowe marszałki dają się szantażować przewozom regionalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanklub Michała Re: wiadomosci IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.12.09, 12:22 > Nie jestem pracownikiem/współpracownikiem PKP IC, nie świadczę dla > niej usług ani nie zawarłem z tą spółką umów o dzieło/zlecenia. A ja nie byłem w tym roku w Chinach, nie pracowałem dla Banku Centralnego Malediwów, nie przeczytałem wielkiej encyklopedii powszechnej w dwa miesiące, nie zawarłem umowy z Kubusiem Puchatkiem i nie nadużywałem alkoholu. > Nie chcecie dyskusji To co tu serwujesz to nie jest żadna dyskusja, tylko mitomański zlepek plotek z dziesiątej ręki, Twojej przypadkowej chorej nienawiści do różnych podmiotów, przeinaczonych "faktów medialnych" i niczym niezmąconych bzdur, które są niczym ponad wytworami Twojego chorego umysłu. > Zajmujcie się dalej takimi tematami Sami zadecydujemy, jakimi tematami się zajmiemy. > że jej władze nie potrafią zaplanować najprostrzej inwestycji Przebudowa fabrycznego najlepszym tego przykładem. A jak tam przebudowa dworca Centralnego w Warszawie na euro 2012 Załatają te dziury, którymi kaskady wody deszczowej leją się na perony? > że kolorowe marszałki dają się szantażować przewozom regionalnym. Fisiak, to byłby w stanie dać się zaszantażować nawet bułce z twarożkiem, jeśli by na niego groźnie spojrzała. Nie potrzebuje do tego armii zwiącholi zaprawionych w wykradaniu publicznych pieniędzy. BTW - a jak tam Majewski? Już go "odważny i niepoddający się presji kolejowych związkowców" marszałek Struzik przywrócił? :-> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profes79 Re: wiadomosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.09, 14:52 BTW - a jak tam Majewski? Już go "odważny i niepoddający się presji kolejowych związkowców" marszałek Struzik przywrócił? :-> Ano wlasnie - "niekolorowy" ( a moze czarno - bialy) marszalek Mazowsza absolutnie dobrowolnie i bez zadnego nacisku KM odwolal czlowieka ktory chcial porzadnie zreformowac KM na co jak na zbawienie czekaja mieszkancy aglomeracji warszawskiej. Poczytaj kolego co pisano m.in na temat pociagow - widm ktorymi nikt poza kolejarzami nie jezdzi i jaki byl odzew na propozycje Majewskiego aby te pociagi zlikwidowac/przesunac na godziny kiedy beda nimi jezdzic ludzie zaczynajacy prace o 8-9 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_powolny12 Re: wiadomosci IP: *.iwacom.net.pl 31.12.09, 16:29 Dworzec Centralny w W-wie zostanie odświeżony. Niestety zabrakło środków na nowy bo nieopatrznie PKP S.A. zgodziło się na udział w inwestycji pt:"nowy dworzec łódź fabryczna". Co do Kolei Mazowieckich to piękne wizje prezesa M. były tylko jego wizjami. Marszałek Adam Struzik jest człowiekiem rozsądnym i uznał że spółce potrzebna jest stabilizacja a nie ciągłe mówienie ja zreformuję. Co do pociągów widm uruchomianych przez KM Urząd Marszałkowski monitoruje frekwencję i pociągi nie cieszące się popularnością wypadają z rozkładu. Pojawiło się za to kilka bardzo ciekawych połączeń KM w tym regionalne pociągi pośpieszne. Można poprawiać obługę i ofertę? Można, trzeba tylko chcieć. Nasi włodarze (wojewódzcy i miejscy)myślą tylko o tym jak zmarnować kasę podstników, w efekcie mamy idiotyczną siatkę połączeń regionalnych, "lotnisko" od którego odwracają się pasażerowie a przewoźnikom aby zechcieli skorzystać z jego usług trzeba dopłacać (!). Jakie władze takie usługi publiczne. Na szczęście jednego szkodnika mieszkańcy za kilkanaście dni pogonią a kolejnych za 10 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanklub Michała Re: wiadomosci IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.12.09, 16:43 Niestety zabrakło środków > na nowy bo nieopatrznie PKP S.A. zgodziło się na udział w inwestycji > pt:"nowy dworzec łódź fabryczna" > Marszałek Adam Struzik jest człowiekiem rozsądnym > Urząd Marszałkowski monitoruje frekwencję i pociągi nie cieszące się > popularnością wypadają z rozkładu. > Pojawiło się za to kilka bardzo ciekawych połączeń KM > mamy (...) "lotnisko" od którego odwracają się pasażerowie Na tych bredniach to możesz sobie co najwyżej ugotować cienką zupę. Poza tym obiecywałeś już, że przestaniesz tu z nami "dyskutować" a ciągle się produkujesz. Gołe panienki(chłopcy?) w internecie Ci nie wystarczają, że mimo obietnic ciągle tu wracasz? > Dworzec Centralny w W-wie zostanie odświeżony. No ba, już został. Po raz pierwszy od jego wybudowania umyto sufit. Ale ja pytałem pt. specjalisty od wszystkiego, czy załatają dziury w dachu - jakoś nie doczekałem się odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: wiadomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.10, 16:27 > No ba, już został. Po raz pierwszy od jego wybudowania umyto sufit. Gdyby wymalowano na nim gołych pederastów, powolny byłby zachwycony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_powolny12 Re: wiadomosci IP: *.iwacom.net.pl 02.01.10, 09:10 To jest prawnie niedopuszczalne. Zrozumiał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanklub Michała Re: wiadomosci IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.01.10, 18:02 Czy mitomania jest prawnie dopuszczalna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwe bydlę Re: wiadomosci IP: *.lodz.msk.pl 02.01.10, 18:14 Po co dyskutujesz z debilem? Znudzi się, poderwie chłopczyka i będzie z tydzień spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_powolny12 Re: wiadomosci IP: *.iwacom.net.pl 03.01.10, 02:10 Zabrakło argumentów ty łódzki kmiotku? Nie lubię zniżać się do poziomu tak zwanych przyjaciół łodzi. Tak zwanych bo wszędzie węszą spiski i za każdym razem im się wydaje że ktoś miastu przeszkadza. A prawda jest taka że my wybierając tak udane "władze" miejskie i regionalne sami sobie szkodziy. Pierwszy przykład z brzegu. Jak tylko za sieć kolejowych połączeń regionalnych zaczęły odpowiadać władze województwa z rozkładu jazdy wypadły wieczorne pociągi łódź- Koluszki-łódź dzięki którym łodzianie mieli możliwość wrócić/dostać się z/do W-wy/Wrocławia. Kto im zabrał tą możliwość? Kolorowe marszałki. Odpowiedz Link Zgłoś
irasiad.prof.kaczynskiego Re: wiadomosci 03.01.10, 02:55 "Tak zwanym przyjacielem łodzi" to ty jesteś akurat. Pamiętasz jeszcze jak życzyłeś miastu bankructwa w ramach jego uzdrowienia, pseudowarszawiaku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_powolny12 Re: wiadomosci IP: *.iwacom.net.pl 03.01.10, 17:35 Doskonale pamiętam.Jest to jeden sposobów aby pozbyć się tej bandy dewastującej miasto i obniżającej jego szansę na rozwój. No cóż jak mieszkańcy zafundowali sobie rządy tego czegoś to niech teraz za to płacą. Ja do tego ręki nie przzyłożyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwe bydlę Re: wiadomosci IP: *.lodz.msk.pl 03.01.10, 22:27 Misiek, ty przykładasz rękę do czegoś innego. Potem masz mokrą piżamę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwe bydlę Re: wiadomosci IP: *.lodz.msk.pl 03.01.10, 12:44 Ojojoj, misiowi puszczają nerwy. Teraz pobluzga sobie na forum, potem kopnie psa, przywali dziecku i zwyzywa żonę. Na koniec leżąc na kanapie w salonie odda się masturbacji, wyobrażając sobie, że jest wielkim publicystą i gwiazdą polskiego internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_powolny12 Re: wiadomosci IP: *.iwacom.net.pl 03.01.10, 17:48 Kulturka tak zwanych "prawdziwych łodzian"? G...o mnie wiesz ty mały trollu. Jeżeli z taką samą "kulturą" nasi włodarze przyjeżdżali do stolicy na negocjacje w sprawie połączeń kolejowych, autostrad, reformy filmówki, "lotniska" i ŁSSE (warto przypomnieć iż powstała ona w tempie ekspresowym choć w innych regionach była ona bardziej potrzebna) to reraz jest jasne dlaczego wyjeżdżali z niczym. Kto by tam chciał sluchać kmiotka który woła daj-daj bo inaczej ci zrobię kupę w gabinecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanklub Michała Re: wiadomosci IP: 81.168.185.* 03.01.10, 21:18 > Kulturka tak zwanych "prawdziwych łodzian"? G...o mnie wiesz ty mały > trollu. Fakt. W porównaniu z Tobą to on jest wyjątkowo małym trollem. Po wykurzeniu z tego forum parczewskeigo wieśniaka zdecydowanie w tej dziedzinie dzierżysz niekwestionowaną palmę pierwszeństwa. > tam chciał sluchać kmiotka który woła daj-daj bo inaczej ci zrobię > kupę w gabinecie. Najwyraźniej Ty, skoro tu cały czas zaglądasz, pokrako intelektualna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwe bydlę Re: wiadomosci IP: *.lodz.msk.pl 03.01.10, 22:29 > G...o mnie wiesz ty mały > trollu. Mały? Twój phallus też jest mikroskopijny, a nie wypominam ci tego na forum. > Kto by > tam chciał sluchać kmiotka który woła daj-daj bo inaczej ci zrobię > kupę w gabinecie. O, Michaś został koprofilem! Co zdanie to kupa i g...no. Gratuluję znalezienia nowej fascynacji. Dam ci jeszcze inny temat do rozmyślań i masturbacji- gile z nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_powolny12 Re: wiadomosci IP: *.iwacom.net.pl 04.01.10, 01:34 Oto styl "dyskusji" "prawdziwych łodzian". Buta i bezczelność. W Kielcach przeciwników budowy lokalnego lotniska nikt nie obrzucał blotem. W Łodzi przeciwników topienia pieniędzy w to coś na lublinku wyzywano. Pan Jerzy K. i część forumowiczów z lekceważeniem i pogardą odnosili się do opinii łódzkiego prof. Markowskiego (ucznia prof. Regulskiego)iż łódź powinna obrać stategię integracji z W-wą. Potwierdziły to badania zespołu prof. Gorzelaka z W-wy. Powtórzę przez lata żadnemu łódzkiemu włodarzowi nie przeszkadzało że łódź miała dworce kolejowe w Kutnie, Koluszkach i W-wie, lotnisko w W- wie. Nie przeszkadzało to też jej mieszkańcom którzy dzięki pociągom lokalnym mieli jak się dostać do węzłów dostępowych. Nie wpływało to też na rozwój miasta. Nagle po 1990 (na szczęście tylko na 4 lata) i po 2002 nSZYM włodarzom się odwidziało i dworce poza miastem zaczęły im przeszkadzać. Przypomijcie sobie dyskusję w/s Lublinka- ekipa Grzegorza Palki opowiadająca bajki kontra eksperci z Portów Lotniczych i mieszkańcy Retkini. W atmosferze publicznego linczu na przeciwnikach lotniska wygrali zwolennicy Lublinka jako portu międzynarodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profes79 Re: wiadomosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 08:31 Jak bede chcial miec dworzec kolejowy na Centralnym i lotnisko na Okeciu to sie przeprowadze na Ursynow albo MOkotow. MIeszkajac w Lodzi i dwotrzec i lotnisko wole miec blizej. Prezentuj swoje poglady na forum Warszawa - tam sa tacy, ktorym sie spodoba wspolne z toba opluwanie Lodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Królowa Anglii Re: wiadomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.10, 11:16 > Oto styl "dyskusji" "prawdziwych łodzian". Buta i bezczelność. No to obraź się wreszcie na to straszne forum na którym z butą i bezczelnością cie opluwają i ignorują Twoje "argumenty" i zgodnie z tym, co obiecywałeś już wielokrotnie przestań tu pisać, deklu. Powtórzę > przez lata żadnemu łódzkiemu włodarzowi nie przeszkadzało że łódź > miała dworce kolejowe w Kutnie, Koluszkach i W-wie, lotnisko w W- > wie. Ale za to przeszkadzało wszystkim jego mieszkańcom, tępa pało. > Nie wpływało to też na rozwój miasta. Gdyby Twoja durnota mogła latać, to samoloty transkontynentalne musiałyby Cię wymijać w drodze do Azji. Mówiąc krótko - spływaj stąd dziadu pókim dobry razem z tymi Twoimi mitomańskimi "rewelacjami" i pożal się Boże autorytetami naukowymi, których z resztą nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: wiadomosci IP: *.111.178.76.static.crowley.pl 05.01.10, 16:44 Preszkadzało łodzianom? Dziwne bo pociągi łącznikowe Łódź-Koluszki- Łódź były pełne. A czy lud pisał że chciałby bezpośrednich połączeń? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwiąchol Re: wiadomosci IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.10, 20:34 > A czy lud pisał że chciałby bezpośrednich połączeń? No fakt. Na murach nie pojawiały się graffiti w obronie pociągów do Koluszek, nie powstała o tym żadna powieść, nigdzie nie wybuchły zamieszki na tym tle, nawet nie powstał na facebooku profil "Kocham pociągi Łódź - Koluszki", co bezwzględnie dowodzi, że taka a nie inna forma kształtowania podróży była przez łodzian uwielbiana. A anegdotka o tym, że dworce Łodzi są w Koluszkach, Kutnie i Karsznicach to powstała tylko dlatego, że łodzianie bardzo lubią te trzy miejscowości i pasjami uwielbiali dojeżdżać do nich zarzęchanymi kiblami, by następnie oczekiwać w napięciu na pociąg pospieszny (przyjedzie czy nie przyjedzie?, spóźni się czy się nie spóźni?, wsiądę czy nie wsiądę?). Centralne planowanie, kiedy to górnicy i kolejarze stanowili o sile narodu skończyło się 20 lat temu. Obecnie, czego kulejarze jakoś nie potrafią przyjąć do wiadomości, mamy gospodarkę wolnorynkową. W realiach tej gospodarki dla zarządzającego biznesem transportowym jest oczywiste, że aglomeracja licząca milion z hakiem potencjalnych pasażerów powinna być obsługiwana połączeniami bezpośrednimi, zaś dwudziesto- i sześćdziesięciotysięczna mieścinka - niekoniecznie, a jeśli nawet - to nie priorytetowo. W gospodarce wolnorynkowej mieszkańcy nie muszą słać listów poparcia i tłumaczyć dużej firmie jak czteroletniemu dziecku największych oczywistości i uczyć w jaki sposób ta firma może na nich zarobić. W gospodarce wolnorynkowej nie znalazłszy oczekiwanej oferty klient idzie do konkurencji, a nie się mizdrzy i tu jest przysłowiowy pies - łodzianie już dawno przesiedli się do samochodów i w dupie mają pekape z jego związkowcami i pociągami do Koluszek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwe bydlę Re: wiadomosci IP: *.lodz.msk.pl 04.01.10, 16:40 Tak, Michaś. Masz rację. Myślę, że powinieneś bojkotować łódzkie fora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.09, 14:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał powolny Biorę przykład z Rokity IP: *.lodz.msk.pl 04.01.10, 23:04 ŁODZIANIE NA FORUM MNIE BIJĄ!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dla POWOLNEGO Re: wiadomosci z super spółki Powolnego IP: *.toya.net.pl 04.01.10, 21:14 Spółka PKP InterCity naruszyła zbiorowe interesy konsumentów, m.in. ograniczając prawo do zmiany umowy przewozu - uznał Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów i ukarał spółkę 2,3 mln zł grzywny. Fot. Bartosz Bobkowski / Agencja Gazeta UOKiK za łamanie praw podróżnych nałożył ponad 2 miliony złotych kary na spółkę PKP Intercity ZOBACZ TAKŻE InterCity godzi się z Przewozami Regionalnymi (27-11-09, 21:23) Spóźniony pociąg? Przewoźnik kolejowy zapłaci (20-11-09, 18:00) Tanie bilety kolejowe dla każdego. PKP Intercity ściga się z PR (17- 11-09, 21:23) Najpierw szybkie pociągi, później prywatyzacja Intercity (15-10-09, 20:00) UOKiK już rok temu wszczął postępowanie mające sprawdzić, czy PKP InterCity - spółka kolejowa wożąca pasażerów pomiędzy największymi miastami - nie krzywdzi pasażerów w swoich regulaminach. Teraz Urząd uznał, że zapisy stosowane przez InterCity ograniczają prawa pasażerów, i nałożył na przewoźnika karę sięgającą 2,3 mln zł. - Zgodnie z prawem przewozowym przed rozpoczęciem podróży możemy zmienić termin odjazdu, miejscowość przeznaczenia oraz klasę pociągu - czytamy w komunikacie UOKiK. - Możemy także oddać bilet i żądać zwrotu pieniędzy proporcjonalnie do niewykorzystanego świadczenia, po potrąceniu odstępnego - tłumaczy UOKiK. A zdaniem Urzędu InterCity oferowało promocje, które tych zapisów nie respektowało. Przewoźnik już zrezygnował z większości zapisów krzywdzących pasażerów. - Chociaż niechętnie - przyznaje Paweł Ney, rzecznik PKP InterCity. - Bo to dyskryminowanie przewoźników kolejowych. Przecież linie lotnicze stosują podobne obwarowania promocji. Dlaczego oni mają być lepiej traktowani niż my? - pyta. Jego zdaniem winne jest w tym wypadku stare Prawo przewozowe, które pamięta jeszcze lata 80. Decyzja Urzędu nie jest ostateczna. Przysługuje od niej odwołanie. - Będziemy się odwoływać, ale najpierw musimy dostać oficjalne pismo w tej sprawie od UOKiK - mówi Ney. Odpowiedz Link Zgłoś