matol1020 03.01.10, 13:30 Witam! Chciałbym usłyszec Waszą opinię co Wy na to. Bankomat gdzies niedaleko POLO MARKETU. W sumie mamy tylko 2 w Żychlinie , także szału nie ma. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiwaczek11 Re: BANKOMAT PRZY POLO... 05.01.10, 20:00 Wg mnie pomysł bez szans ...i chyba bez potrzeby. Obydwa banki mają swoje bankomaty. (Spółdzielczy nie ma, ale nie potrzebuje). Żaden z nich nie postawi drugiego , bo koszty postawienia i obsługi są. Euronet wątpię , żeby postawił. O ile ma umowę z PekaoSA, o tyle z PKOBP już nie. W tym drugim konta ma niebagatelna ilość mieszkańców, co widać na przełomie każdego miesiąca. W Euronet musieliby płacić prowizję. A wątpię, aby chcieli tyko dlatego, że nie chce im się wypłacić pieniążków kilkaset metrów dalej od Polo. Tym bardziej, że wszyscy jeżdżą samochodami nawet po paluszki. A więc Euronet musi się liczyć z tym, że ludzie i tak będą wypłacać w bankomatach macierzystych. A koszty utrzymania są. Z tym samym musiałby się liczyć każdy z wymienionych banków. Najwygodniej dla klientów Polo byłoby umiejscowić bankomat w środku. Ale polo to nie mega market. Zwykła tekturowa buda w której trudno przejść z wózkiem między regałami. Gdzie tam miałby być bankomat? W ścianie też nie, bo tam nie ma ścian, tylko tektura. A przejść się parę kroków po kasę do bankomatów istniejących, to tylko prezent dla własnego zdrowia. Jest jeszcze jeden aspekt. Jeśli miałoby wmieszać się w sprawę miasto, to moim zdaniem byłby to strzał sobie w kolano. Funkcjonowanie bankomatów na ul. Narutowicza potencjalnie wspomaga „mały handel” na tej ulicy. Koncentracja „wszystkiego” w obrębie Polo czy Biedronki odciąga potencjalnych klientów z okolicy tych sklepów. No to tyle moich wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś
20_cm_w_zimnej_wodzie Re: BANKOMAT PRZY POLO... 10.02.10, 09:31 No tak. Tylko ja biorąc pieniądze w tych bankomatach płacę prowizję. Nie każdy korzysta z nieciekawej, jak dla mnie, oferty miejscowych banków. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
anty-123 Re: BANKOMAT PRZY POLO... 26.02.10, 10:30 20_cm_w_zimnej_wodzie napisał: > No tak. Tylko ja biorąc pieniądze w tych bankomatach płacę prowizję. Nie każdy > korzysta z nieciekawej, jak dla mnie, oferty miejscowych banków. > Pzdr. Witam.W sprawie bankomatów popieram pomysł całym sercem.Powinien być ponieważ nie każdy chodzi na zakupy a pieniążki może są komuś potrzebne na inny cel?Poza tym kolego piszesz o ofercie banków w Żychlinie-ja już dawno skasowałem tu swoje konto.Założyłem je w Alior Banku i co - ano spokój.Za konto nic nie płacę.Obojętnie z jakiego bankomatu skorzystam to nie płacę prowizji za wypłatę moich pieniędzy,przelewy krajowe mam za friko.Nie rozumiem ludzi ( nie gniewaj się proszę) którzy narzekają a siedzą w jednym banku-po co? !!Jest ogromna konkurencja.Pominę kulturę i podejście do klienta pań z banków Żychlińskich bo o takich rzeczach nie mają pojęcia.Po co mieć tutaj konto-zakładasz konto przez internet i masz do niego dostęp 24 h na dobę.Bankomaty obce Cię wtedy nie interesują-i tak bez względu ile z nich wypłacisz to i tak nie zapłacisz prowizji.Pomijam tutaj nasz bank spółdzielczy,w którym jak chciałem założyć konto to powiedzieli mi,że kart nie wydają a mogę otrzymać książeczkę czekową ha ha ha w 21 wieku !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcogepolo Re: BANKOMAT PRZY POLO... 01.03.10, 12:04 anty-123 napisała: > Witam.W sprawie bankomatów popieram pomysł całym sercem.Powinien być > ponieważ nie każdy chodzi na zakupy a pieniążki może są komuś > potrzebne na inny cel?Poza tym kolego piszesz o ofercie banków w > Żychlinie-ja już dawno skasowałem tu swoje konto.Założyłem je w Alior > Banku i co - ano spokój.Za konto nic nie płacę.Obojętnie z jakiego > bankomatu skorzystam to nie płacę prowizji za wypłatę moich > pieniędzy,przelewy krajowe mam za friko.Nie rozumiem ludzi ( nie > gniewaj się proszę) którzy narzekają a siedzą w jednym banku-po co? > !!Jest ogromna konkurencja.Pominę kulturę i podejście do klienta pań > z banków Żychlińskich bo o takich rzeczach nie mają pojęcia.Po co > mieć tutaj konto-zakładasz konto przez internet i masz do niego > dostęp 24 h na dobę.Bankomaty obce Cię wtedy nie interesują-i tak bez > względu ile z nich wypłacisz to i tak nie zapłacisz prowizji.Pomijam > tutaj nasz bank spółdzielczy,w którym jak chciałem założyć konto to > powiedzieli mi,że kart nie wydają a mogę otrzymać książeczkę czekową > ha ha ha w 21 wieku !!!! koleżka anty wie sporo nt banków. Prawie tyle co yogi. Czekam z niecierpliwością na jakieś inne wpisy. zawsze je z uwagą czytam. Lubię dowiedzieć się coś nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
rdzenny_zychliniak Re: BANKOMAT PRZY POLO... 10.01.10, 17:32 W Polo można płacić kartami, jest sens stawiania jeszcze bankomatu? Odpowiedz Link Zgłoś
yogibabu0254 Re: BANKOMAT PRZY POLO... 10.02.10, 10:47 rdzenny_zychliniak napisał: > W Polo można płacić kartami, jest sens stawiania jeszcze bankomatu? Drogi kolego jest sens stawiania bankomatu - zastanów się zanim coś napiszesz-nie każdy robi zakupy w Polo i nie tylko są potrzebne pieniądze aby iść na zakupy-może ktoś ma inną potrzebę natychmiastowej wypłaty gotówki? Pozdrawiam realnie myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
marcogepolo Re: BANKOMAT PRZY POLO... 01.03.10, 11:58 yogi, śledzę twoją "tfu-rczość" na różnych forach i widzę, że znasz się na wszystkim. Na każdy temat masz sporo do napisania. Jestem pełen podziwu dla ciebie. (celowo piszę "ciebie" z małej litery, bo napisanie "Ciebie" byłoby oznaką szacunku, a wiesz dobrze jak cię szanuję) Odpowiedz Link Zgłoś