Dodaj do ulubionych

Ile kosztuje poród w CZMP...

20.02.04, 14:43
Do tej pory myślałam, że poród jest rzeczą bezpłatną... myliłam się i to
grubo.
Jak się okazało za to, by urodzić bez nerwów i cierpienia do ostatniej
chwili, należy uiścić opłate w wysokości.... 1500zł!
Nie dość , że jest to niewłaściwe to podobno nikt się z tym nie kryje i są
to "oficjalne" stawki.

Jeśli kobieta nie zapłaci do ostatniej chwili bezie leżała zwijając się z
ból, a jedyne co może usłyszeć to " jak przyjdzie pora to bedzie pani rodzić".

Jest to poprostu skandal!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Maruda Re: Ile kosztuje poród w CZMP... IP: *.widzew.net / *.widzew.net 20.02.04, 14:48
      skandal i... świetny materiał by Redakcja miała się czym zająć...

• al-ki Re: Ile kosztuje poród w CZMP... 20.02.04, 14:50

Popieram, jest to skandal.
      Ja to się dziwię, jak to możliwe, że takiemu lekarzowi nikt niechcący nie obił ryja.
      • blenda Re: Ile kosztuje poród w CZMP... 20.02.04, 14:52
        Podobno mojej znajomej corkę lubi więc był tak łaskawy i zaśpiewał 1200zł...

szok
    • orientman Re: Ile kosztuje poród w CZMP... 20.02.04, 16:14
      Pani sie dziwi? Przeciez od dawna wiadomo, ze 'bezplatna pomoc medyczna', tak samo jak 'bezplatne
      szkolnictwo' to mit powielany przez oszolomow pokroju przestepcy Lapinskiego czy przestepcy
      Leppera.
      Paranoja jest to, ze mit ten jest dalej propagowany i ludzie slepo w niego wierza.
      Dopoki tak bedzie, to podobne sytuacje beda dla ludzi 'szokiem' itp. A przeciez to normalne. Chcesz
      miec dobra opieke lekarska, to musisz zaplacic. Tak jest na calym swiecie. Kto sie ubezpiecza, ten ma
      opieke lekarska i traktowany jest w szpitalach oraz przychodniach jak czlowiek.
      • Gość: blenda Re: Ile kosztuje poród w CZMP... IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 20.02.04, 16:47
        Wiem ze nie ma nic za darmo w dzisiejszych czasach, ale kiedys ludzie dawali
        koniak czy cos takiego ale teraz, przeciez to sa horendalne pieniadze....

ps. myslam ze na foum jestesmy na Ty :)
        • hubar Blenda 20.02.04, 19:04
          Pani się tak rzadko pokazuje na Forum, że kolega ma prawo nie znać ;-)
          • kirka1 Blenda 20.02.04, 20:11
            a ja siem zapytam o cos innego....Blendo-czy chcesz nam coś powiedzieć
            jeszcze?;-)

jakieś małe bledndziątko się szykuje?
            • Gość: blenda Re: Kirko IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 24.02.04, 22:03
              Przepraszam że tak spytam -Oszalałaś??!!!!

nie chodzi bynajmniej o moj porod [dzieki Bogu]...
        • orientman Re: Ile kosztuje poród w CZMP... 21.02.04, 11:50
          No i znowu paranoja. "Koniak czy cos takiego". Przeciez to jest po prostu lapowka. Koniak, koperta itp.
          Czesc lekarzy z jednej strony sie usprawiedliwia malymi zarobkami, a drudzy po prostu mysla, ze "tak
          trzeba". Koniaczek dla lekarza, paczka kawy dla pielegniarki kiedys i tak sie sprawa nakrecala sama.
          A ze teraz ludzie wola pieniadze? Co sie dziwic. Koniaczkiem rat za samochod sie nie zaplaci, a i koszty
          zycia definitywnie wzrosly.
          Moim zdaniem NIE dla kopert i koniaczkow, TAK dla placenia za uslugi. 30-50zl na miesiac
          ubezpieczenia i mozna sobie pozwolic na prywatna klinike gdzie pacjent jest klientem, a nie namolna
          koniecznoscia..

P.S. Juz sie poprawiam :)
    • Gość: Staszek Re: Ile kosztuje poród w CZMP... IP: 218.66.219.* 20.02.04, 20:10
      Jak rok temu musiałem zapłacić 1900 zł, a 3 lata temu wystarczyło 1300 zł.
      Ci co nie płacą jęczą całymi dniami na korytarzu.
      A gazeta nie pisze bo zastępca naczelnego urodził kiedyś tam dziecko i teraz
      źle o przyjacielach się nie pisze. Pisze się albo dobrze albo wcale.
    • the_elviz Dziwne... 21.02.04, 02:54
      moja żona i ja nie płaciliśmy, jakoś leży w normalnej sali, telefony , TV
      działają, ma 3 lekarzy opiekujących się i jeszcze ani razu nie słyszałem o
      pieniądzach. Może to dopiero przede mną:(
    • Gość: axx Re: Tyle ile ma kosztowac IP: 207.191.236.* 21.02.04, 05:24
      Do kogo pretenscje.
      460 poslow i 100 senatorow w Warszawie tak zadecydowalo. Prosze rodzic malo i tylko ci co naprawde chca ,zadnych skrobanek i do modlitwy.
      A kiedys byly 3 letnie urlopy i bezplatne porody a zaklady urzadzaly wyprawki. No i to bezrobocie.
    • hm` Re: Ile kosztuje poród w CZMP... 21.02.04, 09:01
      Nie ma bezplatnej sluzby zdrowia, to fikcja. Fikcja, w ktora wierza naprawde
      juz bardzo naiwni....
      Trzeba sprywatyzowac, skonczyc z fikcja.
      pozdr, hm`
    • Gość: Maciej Czegoś tu nie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 11:45
      Czy chcesz powiedzieć, że na porodówce wisi cennik z opłatami: co, komu, za ile?
      Czy po prostu masz na myśli zwyczajne łapówki? Bo to juz zupełnie inna sprawa,
      a pierwszym krokiem do zwalczania korupcji jest walka z DAJĄCYMI łapówki. Po
      prostu nie należy płacić lekarzom lewej kasy. A w razie czego iść do
      przełożonych, dyrekcji, itp.
      • Gość: AB Re: CZEGOŚ TU NIE..... MÓJ POMYSŁ.... IP: 62.141.246.* 22.02.04, 11:33
        JAK TWOJA ŻONA BĘDZIE SIE WIŁA Z BÓLU NA KORYTAŻU, TO WTEDY CWANIACZKUJ I POKAŻ JAKI JESTEŚ PRAWY. CZŁOWIEKU GDZIE TY ŻYJESZ, LUDZIE DAJĄ ŁAPÓWKI W MNIEJ WAŻNYCH SPRAWACH, WIĘC CHYBA NIE MYŚLISZ, ŻE BĘDĄ SIĘ ZASTANAWIAĆ GDY CHODZI O CIERPIENIE UKOCHANEJ OSOBY. MOIM ZDANIEM MOŻNA BY BYŁO COŚ ZROBIĆ GDYBY KAŻDY MÓGŁ Z DYKTAFONEM W KIESZENI ZROBIĆ PROWOKACJĘ NIE BOJĄC SIĘ, ŻE BĘDZIE WSPÓŁWINNY PRZESTĘPSTWA, ALE TO TYLKO MOJE ZDANIE.
        • Gość: Artur Przezywacz Re: CZEGOŚ TU NIE..... MÓJ POMYSŁ.... IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 22.02.04, 17:28
          CAPS LOCK sie zacial, sieroto?
      • Gość: blenda Re: Czegoś tu nie rozumiem IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 24.02.04, 22:09
        Uzywając słowa "oficjanie" miałam na mysli to , że lekarz nie krepuje się z
        podanie kwoty [nawet jesli nie jest o takowa pytany].

Powinno sie cos z tym zrobic, bo niedługo dojdzie do tego, że jeśli nie dasz w
        łapę lekarzowi to nawet jak bedziesz umieral pod jego drzwiami to nic nie
        zrobi....

Ja wiem , że jest bieda w kraju, ale takich czynow nic nie jest w wtanie
        usprawidliwic, czy naprawde pan doktor musi jezdzic samochodem klasy S
        najlepszej marki??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka