Dodaj do ulubionych

Wydział edukacji w Łodzi ma nowego dyrektora

IP: *.toya.net.pl 29.03.11, 16:37
Znakomity dyrektor, znakomita szkola, którą kierowala Pani dyrektor Malgorzata Zwolińska. Gratulujemy, ale w szkole będzie Pani brakować.
Obserwuj wątek
    • tabasiorek Wydział edukacji w Łodzi ma nowego dyrektora 29.03.11, 17:24
      BRAWO! GRATULACJE!
    • Gość: ja A czy ona się zna na samorządzie? IP: *.wroclaw.mm.pl 29.03.11, 18:03
      Albo przynajmniej na administracji? Bo bycie dyrektorem szkoły (świetnym jak twierdzą rodzice wpisujący komentarze), to diametralnie co innego niż praca w administracji publicznej i to od razu na stanowisku dyrektora.

Ciekawe kiedy doczekam czasow, ze menadzerami w służbie zdrowia nie będą lekarze a w edukacji nauczyciele.
      • Gość: xxx Re: A czy ona się zna na samorządzie? IP: *.toya.net.pl 29.03.11, 21:42
        Gość portalu: ja napisał(a):

> Albo przynajmniej na administracji? Bo bycie dyrektorem szkoły (świetnym jak tw
        > ierdzą rodzice wpisujący komentarze), to diametralnie co innego niż praca w adm
        > inistracji publicznej i to od razu na stanowisku dyrektora.
        >
        > Ciekawe kiedy doczekam czasow, ze menadzerami w służbie zdrowia nie będą lekarz
        > e a w edukacji nauczyciele.

no cóż, nie jesteś widzę zorientowany ale stanowisko dyrektora szkoły to głównie obowiązki administracyjne, to nie jest już nauczanie dzieci czy sprawy uczniowskie, od tego jest wicedyrektor
        • Gość: ja Re: A czy ona się zna na samorządzie? IP: *.wroclaw.mm.pl 29.03.11, 23:42
          > Gość portalu: ja napisał(a):
          > no cóż, nie jesteś widzę zorientowany ale stanowisko dyrektora szkoły to główni
          > e obowiązki administracyjne, to nie jest już nauczanie dzieci czy sprawy ucznio
          > wskie, od tego jest wicedyrektor

A ja widzę, że ty nie jestes zorientowany na czym polega praca w administracji publicznej...
      • Gość: pasik Re: A czy ona się zna na samorządzie? IP: *.toya.net.pl 01.04.11, 09:58
        Nie doczekamy takich czasów, niestety. Tracę nadzieję dlatego, że w tzw. świadomości społecznej (co widać poniżej) nie ma potrzeby takich zmian. Ludzie nie mają pojęcia, że istnieje różnica między słowami "administrowanie" i "zarządzanie". No a w szkołach potrzeba jeszcze "powołania" i tego w naszej biurokracji nikt nie zauważa.
    • Gość: qwerty Jeden kandydat ?? No było w czym wybierać !!! IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.11, 18:08
      Nie znam kompetencji i nie oceniam, ale jak na tak duże miasto to muszę przyznać, że konkurencja była "ogromna". A może z p. Zdanowską nikt inny nie chciał nawiązać współpracy za jej POparcie dla edukacji w Łodzi zwanym metodą "likwidacyjną"
      Nie róbmy polityki LIKWIDUJMY, SZKOŁY, SZPITALE ITD.
    • Gość: dyrektor Wydział edukacji w Łodzi ma nowego dyrektora IP: *.toya.net.pl 29.03.11, 18:47
      Wreszcie ktoś z klasą , kulturą i co najważniejsze kompetencjami.Brawo Pani Dyrektor.
      Głowa do góry i do dzieła. Czas skończyć z bylejakością wydziału i niektórymi urzędnikami - włącznie z tymi co już " ciężko" chorują.
    • Gość: dyr. innej szkoły Wydział edukacji w Łodzi ma nowego dyrektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 20:24
      Pani Dyrektor, nigdy nie poznałyśmy się, ale gratuluję Pani i trzymam kciuki. To duże wyzwanie i ogrom pracy. Wielu dyrektorów łódzkich szkół życzy Pani wytrwałości, determinacji i siły na tym trudnym stanowisku i z nadzieją czeka na zmiany.
      • Gość: urzędnik niestety - słaba nominacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.11, 23:19
        No cóż, ja miałem "okazję" poznać. Nie mam dobrego zdania. Pani Zwolińska to osoba ogromnie przekonana o swojej wiedzy. Przekonanie to jest odwrotnie proporcjonalne do poziomu wiedzy. Nie życzę powodzenia, tylko szybkiej dymisji.
        Natomiast mogę potwierdzić, że pani Zwolińska pasuje intelektualnie do poziomu pani Zdanowskiej. Łeb jak sklep. Z tanią odzieżą.
        • Gość: też urzędnik Re: niestety - słaba nominacja IP: *.toya.net.pl 30.03.11, 06:36
          Piszesz głupoty w przekonaniu, że ty masz wiedzę i patent na mądrość. Mylisz się bardzo. Jeśli masz ambicję dyrektorowania to spróbuj sił w konkursie. Powodzenia.
          Można krytykować zachowując "poziom" ale krytyka bazarowa jest nie na miejscu.
        • Gość: łodziak Re: niestety - słaba nominacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 23:23
          Panie "urzędnik", a może pan właśnie z Wydz. Edukacji i du.ą już trzęsiemy, że nowa miotła wymiecie nieroba z ciepłej posadki od "nicnierobienia". Jeśli w innych wydziałach taka sama "kompetencja" jak przy Sienkiewicza to ja się nie dziwię, że miasto podupada i się wyludnia. Szkoły odrapane, zaniedbane, bez remontów. Dyrektorzy klną na czym świat stoi, że niczego załatwić się nie da. A paniusie i panicze z WE uważają się za wcielenie wszelkiej wiedzy.
          • Gość: faustyna Re: niestety - słaba nominacja IP: *.toya.net.pl 21.06.11, 15:48
            dokładnie! miałam nieprzyjemność pracować w Wydziale Edukacji przez pewien czas i zgroza ogarnia, jakie osoby są odpowiedzialne za nasze dzieci... na szczęście w porę sama stamtąd uciekłam... tragedia, hańba, wydział do zamknięcia
    • Gość: pl Wydział edukacji w Łodzi ma nowego dyrektora IP: *.toya.net.pl 29.03.11, 21:53
      To może wreszcie Pani dyrektor odwoła to indywiduum w postaci p. Szafran
      • michal_powolny12 Re: Wydział edukacji w Łodzi ma nowego dyrektora 29.03.11, 22:57
        A czemu? Pani dyr. Szafran nieźle radziła sobie w kuratorium.
      • Gość: . Re: Wydział edukacji w Łodzi ma nowego dyrektora IP: *.wroclaw.mm.pl 29.03.11, 23:43
        Mysle, ze bez Szafran to nowa dyrektor nie bedzie wiedziala za co sie zabrac i gdzie ręce najpierw włożyć.
      • Gość: gość Re: Wydział edukacji w Łodzi ma nowego dyrektora IP: *.tvsat364.lodz.pl 30.03.11, 07:22
        Popieram, Co ta kobieta jeszcze w WE robi. Jest równie niezatapialna jak niekompetentna.
    • Gość: sys Wydział edukacji w Łodzi ma nowego dyrektora IP: *.toya.net.pl 30.03.11, 08:41
      Gratuluję, to bardzo mądra kobieta. Jednocześnie wspólczuję sprzątania tej stajni Augiasza. Mam nadzieję, że wladze pozwolą Pani posprzątać, gdyż nie Pani Szafran jest tam największym zlem.
    • Gość: ecco Wydział edukacji w Łodzi ma nowego dyrektora IP: *.toya.net.pl 30.03.11, 08:48
      Urzędnicy, zamiast wypisywać różne obrzydliwe komentarze wróccie do pracy w Wydziale i pozwólcie wręczyć sobie wymówienia. Najwyższy czas!
    • Gość: urzędnik Wydział edukacji w Łodzi ma nowego dyrektora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.11, 18:44
      To można jeszcze krytykować? To cudnie. Ale to na pewno stan przejściowy. Już zadbacie o to, żeby więcej nie krytykować, "też urzędniku".
    • Gość: belfer Wydział edukacji w Łodzi ma nowego dyrektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 23:13
      Z tego co się słyszy o nowej pani dyrektor, to kawał "zołzy" dla podwładnych. Tym bardziej się cieszę, że pokieruje jednym z najbardziej zabagnionym wydziałów UMŁ. Tam trzeba zrobić "sianokosy" i wywalić 3/4 biurw i biurasów. To ta klika odpowiada za bałagan w szkolnictwie w Łodzi i katastrofalny stan naszych szkół na wszystkich poziomach. Uważają się za najmądrzejszych i najkompetentniejszych, a nie potrafią odpowiedzieć na często najprostsze pytanie. Szkoły, nauczyciele i uczniowie z rodzicami to dla tych "państwa" tylko utrapienie i gromada natrętów przeszkadzająca w "pracy". Pani dyrektor, do dzieła, wywietrzyć to szambo!!! O pani Szafran nawet szkoda wspominać. To m.in. ona wnioskowała kiedyś o likwidację wielu przedszkoli. Dziś przygotowywała projekty likwidacji szkół. No!!! autorytet jak się patrzy. I trafność pomysłów, że usiąść i płakać.
      • Gość: Maciek kontraktowy Re: Wydział edukacji w Łodzi ma nowego dyrektora IP: *.4web.pl 02.06.12, 16:31
        Wczoraj w prasie łódzkiej ukazala sie notka ze wydzial edukacji juz nie ma dyrektora. Cos mi sie widzi ze pani dyrektor nie uciagnęła tej fury zgnilkow pracujacych w tym przetrwalnikowym wydziale. Widywalem "ważne" panie w miejscu swojej pracy. Ani to nic atrakcyjnego, ani powaga urzednicza. To kobity poustawiane za biurkami ktore nie zdaly egzaminow w pracy z młodzieżą. Zresztą przeżylem kilka wizytacji trwających doslowinie po dwie godziny byle odpieprzyć godzinki i dalej, i dalej. Srodowisko nie akceptuje calego tego wydzialu w Urzedzie Miasta. Nie znam pani Zwolińskiej ale podejrzewam ze szarpnęła sie na nie swój stołek. Podobno zostaje w wydziale tylko dostanie inny stołek. Kto następny na jej miejsce? Dajcie następnego dyrektora jakiejs placowki. Bedzie pare lat wesoło.
    • kol.3 Re: Wydział edukacji w Łodzi ma nowego dyrektora 01.04.11, 16:49
      A poprzednio pani Florek była taka znakomita i pani Zewald również. Same znakomitości. I co i nie nadały się? Nie z tej opcji w tej samej partii?
      • Gość: piotrek Re: Wydział edukacji w Łodzi ma nowego dyrektora IP: *.toya.net.pl 02.04.11, 22:06
        Florek i Zewald to dopiero był duet, no i z nimi Firaza i Krupa. Jeszcze trochę i same by się utopiły. Swoiście pojmowały uczciwość i obiektywizm. Współczuję nowej dyrektorce. Posprzątać po poprzedniczkach to dopiero kawał roboty. Pani Małgorzato życzę odwagi i determinacji. Proszę przyjrzeć się szczególnie uważnie tym zatrudnionym i awansowanym przez poprzedniczki. To są wyjątkowo niekompetentne i leniwe indywidua.
        • Gość: też dyrektor Re: Wydział edukacji w Łodzi ma nowego dyrektora IP: *.4web.pl 03.04.11, 19:39
          Małgosiu. Przyjrzyj się tym, których nie udało wywalić ani Florek ani Zewald, w końcu to

one były z oświaty i wiedziały kto od lat najbardziej przeszkadza szkołom w ich pracy. W UML też działają związki zawodowe, które bronią najgorsze gnidy (inspektorów) oświatowej rzeczywistości i te gnidy są niezatapialne. Teraz próbują ustawić cię w opozycji do środowiska z którego pochodzisz, w obawie o swoje interesy. Daj sobie czas na zorientowanie się o co chodzi, słuchaj środowiska oświatowego, a nie urzędników-oni dbają tylko o siebie, dziś są Twoimi podnóżkami, jutro sprzedadzą Cię za jeden grosz. Byleby pozostać na Sieniewicza.
          • Gość: kolejny dyrektor Re: Wydział edukacji w Łodzi ma nowego dyrektora IP: *.toya.net.pl 04.04.11, 19:52
            Te panie wiedziały jak dbać o swoje interesy i koleżków. Wszyscy wiedzą o powiązaniach z kuratorium. Ta sama klika emerytów i przekrętów połączonych wspólnymi interesami. Takie głupoty to może wypisywać Piotrek i ten beznadziejny związek ochrony ewki. Piotrek już krąży na Sienkiewicza. Po co? Szuka pracy dla ewki.
            • Gość: wszystko widać Re: Wydział edukacji w Łodzi ma nowego dyrektora IP: *.4web.pl 24.04.11, 21:17
              Masz takie samo IP jak Piotrek:)) intelektualny debecie. Tyle masz w sobie dyrektora co komar d..y. Jesteś przetrwalnikową formą urzędasa, której ktoś zagrodził, skoro tak dobrze wiesz kto krąży po WE. Darku to Ty!:))
        • Gość: wszystkowiedzący Re: Wydział edukacji w Łodzi ma nowego dyrektora IP: *.4web.pl 03.04.11, 19:43
          Nieładnie Piotrusiu. Czego tak się boisz? Twoja pozycja jest na razie nie zagrożona:))
        • Gość: faustyna Re: Wydział edukacji w Łodzi ma nowego dyrektora IP: *.toya.net.pl 21.06.11, 15:52
          pracowałam w tym bagnie przez 4 miesiące i rzeczywiście to wstyd dla miasta - katastrofalny poziom, plotkarstwo, pomówienia - szkalowanie mnie jako młodą osobę i choć wykształceniem przewyższałam inne pracujące tam osoby, poniżano mnie na każdym kroku... do pomocy chętnych tylko kilka mądrych osób z całej tej chorej kliki... wydział do likwidacji!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka