Dodaj do ulubionych

nowa droga - proszę o radę

IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.11, 12:57
witam wszystkich, mieszkamy na osiedlu Radogoszcz, w okolicach ulic Brzoskwiniowej i Cyprysowej. Od wielu lat nie możemy doprosić się na tych ulicach normalnej, asfaltowej drogi i jesteśmy zbywani przez urzędników. Co więcej na tych dwóch ulicach nie ma nawet kanalizacji. Co jakiś czas przyjeżdża jakaś firma opłacona zapewne przez Miasto i wysypuje różnego rodzaju odpady drogowe "utwardzając drogę". Średnio po 2 tygodniach droga wraca do poprzedniego stanu - dziury jak na księżycu i ogromny kurz po przejechaniu kolejnych aut. Boję się o zdrowie, bo od jakiegoś czasu zacząłem mieć problemy z oddychaniem i jestem pod opieką poradni pulmonologicznej. W związku z tym mam do Państwa dwa pytania, mam nadzieję, że ktoś będzie w stanie pomóc: 1. jak najskuteczniej wpłynąć na przyspieszenie budowy drogi, jakie instytucje mogą pomóc? 2. Jaka instytucja może skontrolować świństwo, które leży na drodze pod kątem szkodliwości dla zdrowia? Proszę o Państwa pomoc, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: siemanko Re: nowa droga - proszę o radę IP: *.pools.arcor-ip.net 13.05.11, 10:50
      w 50 latach powstala ulica i pozwolenia na budowe bida domow do dzis jest bez nawierzchni w miescie zgierzu nawet ludzie wode i kanliazcje podciagneli w czynie i za wlasna kase za gierka a nawierzchni nie ma moze to takie lokalne zabytki jak kiedys zolnierskie kible z serduszkiem zwane chyba slawojka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka