Dodaj do ulubionych

Drugi koncert Rogera Watersa w Łodzi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.11, 22:54
A prawdziwa "niespodzianka" czekała na fanów po koncercie.
Choć trudno w to uwierzyć, panowe ze straży miejskiej powkładali za szybki mandaty i pozakładali blokady na koła. Brawka! Czar prysł! Więcej ci ludzie do Łodzi nie przyjadą :( Koncert cudowny, obciach po wyjściu - dołujący. Szkoda gadać
Obserwuj wątek
    • Gość: sic Drugi koncert Rogera Watersa w Łodzi IP: *.toya.net.pl 19.04.11, 23:15
      prawdziwa niespodzianka czekała mieszkańców okolicznych bloków, którzy po powrocie z pracy musieli jechać gdziekolwiek indziej, bo nie mieli miejsca do zaparkowania przed własnym domem!!!! same pozałódzkie rejestracje, więc mam pewność, że to nie mieszkańcy mojego osiedla wzbogacili się w przeciągu 2 dni i pokupowali nagle po kilka aut. po 22-iej nic się nie zmieniło. ciekawe, czy jutro znajdę swój samochód pod carrefourem, gdzie finalnie udalo mi się znaleźć miejsce czy odholowany na parking policyjny. ktoś miał niezłą fantazję, budując halę, która może pomieścić 13 tysięcy osób i parking na 1500 samochodów!!! z drugiej strony nie dziwię się przyjezdnym, że chcą zaparkować najbliżej hali, ale ogromnie denerwujące jest, gdy po powrocie z pracy każdy skrawek asfaltu i trawnika wypełniają przyjezdne auta. czy to się kiedyś skończy? wątpię, nikt nic w tej sprawie nie robi, bo może już się nie da, ale mimo, iż życzę, aby Łódź się rozwijała kulturowo, to mam nadzieję, że takich wydarzeń będzie coraz mniej. sytuacja powtarza się za KAŻDYM razem, gdy jest siatkówka/koszykówka/walki/koncerty. rzygać się chce.
      • Gość: sly Re: Drugi koncert Rogera Watersa w Łodzi IP: *.toya.net.pl 20.04.11, 00:04
        To może zaorać Estadio i urządzić tam porządny parking dla Areny...
        • mesje Re: Drugi koncert Rogera Watersa w Łodzi 20.04.11, 00:32
          Zaorać ŁKS!!! Taaak!!!! (żeby nie było - dla równowagi Mocy we wszechświecie - Widzew też zdetonować i zaorać)
      • Gość: gaja Re: Drugi koncert Rogera Watersa w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.11, 08:40
        Zgadzam sie z Tobą. Wyobrażam sobie nastroje wśród mieszkańców osiedla przy okazji takich imprez. Tak samo zresztą współczułam mieszkańcom Chorzowa i Warszawy będąc tam na jeszcze większych koncertach. Rozumiem więc i współczuję. Tyle, że tam miasta o fanów zadbały, już od rogatek pełno było policji i ochrony, które kierowały samochody na wszystkie możliwe parkingi. Przed i po koncertach fani jeździli dzisiątkami podstawionych autobusów i tramwajów. W dodatku za free. Łódź przywitała fanów remontem torowiska i totalnym chaosem wokół hali - bo zdezorientowanym kierowcom, którzy dowiadywali się, że nie ma miejsc na parkingu areny nikt nie pomógł. Ja jestem z łodzi, wiedziałam gdzie parkować, zostawiłam samochód przy szpitalu, inni stawiali faktycznie gdzie popadło - tak jak przy każdej tego typu imprezie. A straż zamiast im WTEDY pomagać, kierować i chocby na ten parking carefura, czy pod kaliską, ruszyła do akcji gdy zagrały pierwsze dźwięki. Kiedy wyszliśmy i zobaczyliśmy kartki powtykane za wycieraczki i blokady na kołach zamiejscowych kierowców, byliśmy zażenowani. Tak sie nie robi. Po prostu. Fantastyczny spektakl, mógł zostawić wspaniałe wspomnienia Z ŁÓDZI wśród fanów z całej Polski (nie tylko z Polski zresztą). Niestey wielu z nich wróciła do domu z mocnym postanowieniem, że do Łodzi już nie wybiorą się na koncert. Szkoda.
        Sam koncert natomiast był świetny, artyści dali z siebie wszystko, publiczność też. Brawa dla ochrony. Organizatorom - wielki PLUS. Miasto widać nie poczuło się w tym wypadku organizatorem imprezy.
        • Gość: marekk Re: Drugi koncert Rogera Watersa w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.11, 08:56
          Byłem na koncercie U2 w Chorzwie... byłem na koncercie AC/DC w Warszawie. Byłem na Wateesie w Łodzi.... I w Chorzowie i Wawie policja i inne służby miejscie POMAGAŁY fanom w dotariu na koncert i w wyjeździe! W Chorzowie samochody nietylko z na polksich rejestracjach ale i sąsiednich państw parkowały WSZĘDZIE! Na trawnikach i chodnikach! A co robiła Policja? Kierował ruchem i pomagała. A w łodzi? Policji nie widziałem... Straż miejską i owszem! Blokowała koła i wyjazd z parkingu! To jest poprostu nieuczciwe zapraszać fanów z całej Polski a potem ich karać. Jak budujecie halę na 20 tys ludzi to zróbcie też parkingi! Może lepiej od razxu do ceny biletu doiliczyć podatek dla miasta zamiast nakładać mandaty. Wtedy każdy fan przynajmniej byłby na to przygotowany! Wstyd! Jak to było? Polica chorni i pomaga? Gdzie ku... bo w Łodzi na pewno NIE!!
    • Gość: szachwonica Krzysztof Maciaszczyk powiedział: IP: *.play-internet.pl 20.04.11, 08:01
      "Krzysztof Maciaszczyk, prezes Atlas Areny: - Jestem szczęśliwy, bo spełniliśmy wysokie wymagania stawiane nam przez Live Nation i Rogera Watersa."

No rwa normalnie się wzruszyłem. To jest psi obowiązek kierownictwa hali aby spełnić każdą zachciankę artysty i organizatora. Za to bierzecie kasiorę. Wiem wiem, targi trzody albo nawalanki w klatkach mają mniejsze obostrzenia i w tą stronę wolałoby towarzystwo zmierzać.
      • Gość: Matt Re: Krzysztof Maciaszczyk powiedział: IP: *.toya.net.pl 20.04.11, 09:25
        Ludzie usiłowali uniknąć horrendalnie drogiego parkingu przy Arenie to wezwali straż Miejską żeby dawała mandaty. A Maciaszczyk jest szczęśliwy, że go jeszcze nie wywalili na zbity pysk. Ale jego dni w hali sa juz policzone. Może wreszcie Arena doczeka się fachowca.
    • Gość: Grzech Re: Drugi koncert Rogera Watersa w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.11, 12:39
      Nam udało się w ostatniej chwili znaleźć miejsce na płatnym parkingu przy arenie. 40 zł to dużo i mało jak za parking przy okazji takiej imprezy, bo na przykład na psich wystawach kasują czasem 20-30 zł... cóż, każdy chce zarobić. Natomiast straż miejską należy zlikwidować, bo szczerze pisząc to ja jeszcze nie słyszałem zbyt wiele dobrego o tej instytucji i to w skali całego kraju... oni nie potrafią chyba pomagać, tylko karać... cóż... Tutaj faktycznie WSTYD I HAŃBA! Teraz już wiem, że Łódź należy omijać szerokim łukiem ze względu na beznadziejnych strażników miejskich. Uczcie się od łódzkiej Policji, bo ta pomagała i to fachowo!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka