Dodaj do ulubionych

Wypadek na budowie Manufaktury

IP: *.retsat1.com.pl 22.05.04, 18:08
Dwie osoby zginęły gdy na budowie Manufaktury zawaliła się jedna ze ścian
starego fabrycznego budynku :( Żal osób, które zginęły wykonując swą pracę.

Mam jednak nadzieję, że nie odbije się to negatywnie na realizacji budowy.
Trzeba wyciągnąć odpodwiednie wnioski, lepiej zabezpiecznyć teren budowy by
zapobiec podobnym wypadkom w przyszłości. Ale budowę trzeba dokończyć.
Obserwuj wątek
    • Gość: II Sekretarz Re: Wypadek na budowie Manufaktury IP: 200.73.172.* 22.05.04, 19:52
      Gość portalu: łażej napisał(a):

> Mam jednak nadzieję, że nie odbije się to negatywnie na realizacji budowy.
      > Trzeba wyciągnąć odpodwiednie wnioski, lepiej zabezpiecznyć teren budowy by
      > zapobiec podobnym wypadkom w przyszłości. Ale budowę trzeba dokończyć

Cieszy mnie taka postawa. Nie możemy przez chwilowe niepowodzenia rezygnować z zamierzeń, których istotnym efektem realizacyjnym będzie zapewnienie ludowi robotniczemu godziwej rozrywki po ciężkiej pracy.

Zgadzam się z tezą, iż należy bezwględnie zlikwidować wszelkie przejawy niefachowej roboty. Należy natychmiast zlikwidować określone grupy wrogów dobrej roboty, którzy przez swoje działania narażają na szwank dobre imię nasz wszystkich.

W najbliższym czasie winni zostaną surowo ukarani, a wszelkie niedociągnięcia zgodnie z Waszym społęcznym wnioskiem zlikwidowane.
      • michal.ch Re: Wypadek na budowie Manufaktury 22.05.04, 20:07
        Czy ciebie człowieku już kompletnie pojebało?
        • Gość: J.S. Re: Wypadek na budowie Manufaktury IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 22.05.04, 21:24
          Srogi tekst :>
    • zusmann Re: Wypadek na budowie Manufaktury 22.05.04, 20:02
      Boże, łażej... Mam nadzieję, że przeczyta Twój post ktoś z decydentów. Inaczej
      budowa może nigdy nie zostać dokończona a środki bezpieczeństwa nie zostaną
      zaostrzone! Powiedzmy to wszyscy głośno: TRZEBA WYCIĄGNĄĆ ODPOWIEDNIE WNIOSKI!
      TRZEBA DOKOŃCZYĆ BUDOWĘ! Teraz tylko trzeba się modlić, żeby ktoś ważny to
      przeczytał... Wszyscy Ci dziękujemy, łażej.
      • Gość: łażej Re: Wypadek na budowie Manufaktury IP: *.retsat1.com.pl 22.05.04, 20:25
        Jakieś problemy?

• kpiarz Re: Wypadek na budowie Manufaktury 22.05.04, 20:48
          Wiadomo że budowa będzie kontynuowana.
          • Gość: łażej Re: Wypadek na budowie Manufaktury IP: *.retsat1.com.pl 23.05.04, 10:28
            I ja mam taką nadzieję. Ale znając niechęć władz miejskich do Manfaktury
            obawiam się, czy nie będzie próby zablokowania budowy (chociażby poprzez
            wstrzymania pozwolenia na budowę (czy też któregoś z elementów niezbędnych do
            kontynuowania budowy a zależnych od miasta). Pożyjemy - zobaczymy.
            • yarro Re: Wypadek na budowie Manufaktury 23.05.04, 11:47
              Łażeju, znam mój pogląd na Manufakturę, ale jak już zaczęli to myślę, że władze
              nie będą stawać znowu okoniem.

Pozdrówki!
              • yarro PS 23.05.04, 11:48
                ... byleby tylko wykonawcy się bardziej starali o zabezpieczenie remontowanych
                budynków.

• krzykowal Re: Wypadek na budowie Manufaktury 23.05.04, 12:08
      Łódź: dwie ofiary wypadku na budowie

IAR 22-05-2004, ostatnia aktualizacja 22-05-2004 19:25

Na jednej z łódzkich budów zginęło dwóch robotników. Lekko ranny został
      kierownik budowy.

Do wypadku doszło na terenie budowy łódzkiej Manufaktury - centrum rozrywkowo-
      handlowego. Podczas rozbiórki zawalił się fragment kilkunastometrowej ściany.
      Gruz przygniótł dwóch 35-letnich robotników. Obaj zginęli na miejscu.

Na miejscu wypadku pracuje specjalna komisja inspekcji pracy. Wszystkie
      okoliczności zdarzenia wyjaśnia także prokuratura i policja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka