Dodaj do ulubionych

Krzysztof Kwiatkowski (PO) i Cezary Grabarczyk ...

28.09.11, 18:31
Wolałabym, żzeby wygrał Grabarczyk, bo toczłowiek, który realnie robi coś dla Łodzi, jest kompetentny i sprawny organizacyjnie. Kwiatkowski to wydmuszka. A poza tym nie łodzianin. Nie sądzę, żeby jakieś importy ze wsi miały moralne prawo kandydować z naszego miasta. Obaj panowie wejdą oczywiście do parlamentu. Obok nich pewnie Nigeryjczyk (nie widzę żadnego powodu do uczenia się jego nazwiska) i Katarasińska. Dobry byłby Rosset, ale ma ma małe szanse. Szkoda, bo przydałaby się jakaś rozsądna centrolewica w Sejmie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Edzio Re: Krzysztof Kwiatkowski (PO) i Cezary Grabarczy IP: *.16.rev.vline.pl 28.09.11, 22:09
      sama jesteś pusta jak wydmuszka. Co to za argument, że ktoś nie urodził się w Łodzi ? Mieszka od wielu lat tutaj.

Minister Kwiatkowski w odróżnieniu od Grabarczyka ma realne sukcesy, a nie rozgrzebane projekty.
      Przykłady ? Choćby dzisiejsza prezentacja nagrywania rozpraw w sądach. Dalej chociażby e-sąd, e-KRS, rejestracja spółki z o.o. w 24h czy parę innych.
      • Gość: Prof.Ciekawski A co wiecie o bracie Pana Kwiatkowskiego? IP: *.toya.net.pl 29.09.11, 15:51
        Bo jakoś mało się mówi na ten temat.
        • Gość: Ideacola Re: A co wiecie o bracie Pana Kwiatkowskiego? IP: *.e-wro.net.pl 30.09.11, 21:53
          Bliźniętami syjamskimi na pewno nie są i żyją swoim życiem.
          Co kogo obchodzą bracia, kuzyni, wujowie i reszta rodziny?
          Bo coś mi tu zaleciało dziadkiem z Wehrmachtu brzydko.
          Niech się każdy martwi lub cieszy swoimi.

Oczywiście nie wiem, co robi - chodzi mi o zasadę ogólną.
          • Gość: M&NNs Brat Ministra Sprawiedliwości musi być z pewnością IP: *.toya.net.pl 30.09.11, 23:17
            ...bardzo uczciwym człowiekiem.
            To pewne.
      • Gość: gosc Re: Krzysztof Kwiatkowski (PO) i Cezary Grabarczy IP: *.xdsl.centertel.pl 03.10.11, 13:36
        I to mają być sukcesy? Nagrywanie w sądach? Ostatnio miałem przyjemność mieć prostą sprawę sądową, trwała ponad dwa lata. Pomimo że była to tylko formalność.
        Co chwilę słyszę też, że policja wyłapuje bandytów a sądy ich wypuszczają na wolność (choćby sprawa z niedawna z Łodzi, gdzie bandyci weszli do mieszkania łódzkiego piosenkarza, skatowali go, zostali złapani a potem wyszli na wolność za zgoda sądu.
        Teraz jest głośno o pijanym kibicu z Zielonej Góry, który w miejscu niedozwolonym przebiegał przez dwujezdniową drogę i wpadł pod furgonetkę. Były rozruchy i bandyci ciężko skatowali policjantkę, ciekawe co im za to grozi? Pewnie pare lat.
        Co z młodymi ludźmi po prawie? Łatwiej jest robić aplikację, czy nadal mamy pracę dla wybranych? Co w związku z tym z kosztami usług adwokackich? Nadal są kosmiczne?
        Rzeczywiście, "sukces" goni "sukces".

A z drugiej strony Grabarczyk, 1400 km autostrad i ekspresówek w budowie, podpisana umowa na podziemną fabryczną, lotniska w modernizacji i parę innych rzeczy. Tu nawet nie ma co porównywać zasług. Niech się Kwiatkowski do roboty wreszcie weźmie, bo na razie jeden pracuje i to dużo, ale ma tragiczny PR, a drugi prawie nic nie robi, ale ma PR bardzo dobry. Niestety ja PR kierować się nie mam zamiaru. Wole drogi, kolej a nie obiecanki cacanki ulizanego polityka

• Gość: jan ek O, jaka ładna kampania gratis! IP: *.toya.net.pl 28.09.11, 23:31
      Brawo admini!
    • lobo.tommy Re: Krzysztof Kwiatkowski (PO) i Cezary Grabarczy 29.09.11, 14:08
      Uwaga, Nigeryjczyk głosował przeciwko odrzuceniu projektu ustawy o całkowitym zakazie aborcji. Proponuje nie głosować na tego pana, choćby nie wiem jak się starał, religijnym fanatykom mówimy stanowcze NIE!
      • Gość: kokos Re: Krzysztof Kwiatkowski (PO) i Cezary Grabarczy IP: *.toya.net.pl 29.09.11, 18:55
        obo.tommy napisał:

> Uwaga, Nigeryjczyk głosował przeciwko odrzuceniu projektu ustawy o całkowitym z
        > akazie aborcji. Proponuje nie głosować na tego pana, choćby nie wiem jak się st
        > arał, religijnym fanatykom mówimy stanowcze NIE!

Niezła próba, ale łżesz. W tym artykule są wymienieni wszyscy posłowie PO, którzy głosowali przeciwko lub wstrzymali się od głosu w głosowaniu dot. odrzucenia projektu zakazującego aborcji. Nie ma tam żadnego "Nigeryjczyka", ani posła Godsona, ani nawet nikogo z Łodzi.

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,10210106,Kosecki__Libicki_i_13_innych_poslow_PO_poparlo_zakaz.html
        • lobo.tommy Re: Krzysztof Kwiatkowski (PO) i Cezary Grabarczy 01.10.11, 11:41
          Proszę bardzo, pierwsze głosowanie kiedy nie było dyscypliny partyjnej:
          orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/InfoForPPIDec?OpenAgent&36710&PO&Przeciw
          Więc nie zarzucaj mi kłamstwa, tylko najpierw sprawdź.
          Dla polityki zawiesił działalność "duszpasterską" pl.wikipedia.org/wiki/John_Godson
          • Gość: kokos Re: Krzysztof Kwiatkowski (PO) i Cezary Grabarczy IP: *.toya.net.pl 01.10.11, 13:15
            No dobra masz rację, wybacz. Ale pisząc o nim "fanatyka religijny" popełniasz nadużycie. W drugim głosowaniu poparł wniosek o odrzucenie w/w projektu.
            • lobo.tommy Re: Krzysztof Kwiatkowski (PO) i Cezary Grabarczy 03.10.11, 09:09
              no bo była dyscyplina z której nie mógł się wyłamać bo jest za cienki bolek w PO i mogliby go zdjąć z listy wyborczej. Może i nadużycie ale w mojej opinii jest fanatykiem religijnym, ze względu na jego wypowiedzi, ciągłe odwoływanie się do boga etc. W jednym go popieram: jego propozycja aby kierowcy po 70 zdawali testy psychotechniczne jest słuszna. Spora część kierowców w tym wieku stanowi zagrożenie na drodze.
              • Gość: kokos Re: Krzysztof Kwiatkowski (PO) i Cezary Grabarczy IP: *.toya.net.pl 03.10.11, 18:00
                Byłem na spotkaniu z nim, i przez prawie 1,5 h nie odniósł się do boga. Chętnie poczytam te jego "fanatyzmy" jak podasz jakieś konkrety? To że facet jest wierzący to akurat mi nie przeszkadza. Fantazym religijny to dość poważne oskarżenie.
    • porbs Czego się spodziewasz po... 29.09.11, 17:23
      ...jakimkolwiek pośle Platformy?

Jak można być tak naiwnym?
    • big_news Hedora contra Godzilla 29.09.11, 17:37
      Żeby nie powiedzieć:
      cholera kontra dżuma.
      • Gość: P Re: Hedora contra Godzilla IP: *.toya.net.pl 29.09.11, 18:14
        > cholera kontra dżuma.

Niczym PiS kontra PO.
        • Gość: Fotchka Pitera kontra Schetyna IP: *.toya.net.pl 29.09.11, 19:46
          to dopiero katastrofa
    • kcramsib Krzysztof Kwiatkowski (PO) i Cezary Grabarczyk ... 29.09.11, 21:45
      boatlife.blox.pl/2011/09/Spoldzielnia-Grabarczyka-w-pelnej-krasie.html
    • cedryk2006 Jednak Grabarczyk... 30.09.11, 00:43
      Jeśli przez ostatnie 50 lat każdemu możliwemu rządowi nie udało się zbudować za dużo, to nawet jeśli Grabarczyk zrobi to w 5 lat to ja będę szczęsliwy. A tymczasem faktycznie się buduje...
      A tu link :) www.cezarygrabarczyk.pl/wybory_2011
      • Gość: Wiedzmin Re: Jednak Grabarczyk...Porażka IP: *.toya.net.pl 30.09.11, 01:07
        bez odzewu
        • Gość: Gosc Re: Jednak Grabarczyk...Porażka IP: *.toya.net.pl 30.09.11, 22:09
          Rwoej "bez odzewu" jest bez sensu.
          • Gość: GOSC Re: Jednak Grabarczyk...Porażka IP: *.toya.net.pl 30.09.11, 22:10
            Tak jak moje "Rwoej". Oczywiście Twoje.
    • m678loczek2 Krzysztof Kwiatkowski (PO) i Cezary Grabarczyk ... 30.09.11, 12:19
      Ja osobiście będę głosować na p. Grabarczyka. Gdyby mi wolno było, to głosowałabym na wszystkich z PO. Mam jeden głos, to wybieram p. Cezarego Grabarczyka, ponieważ mam zupełnie inne zdanie o p. Grabarczyku niż cała opozycja, która zachowuje się, jak "niedobry" pies spuszczony z łańcucha.
    • Gość: Miki1238 Re: Krzysztof Kwiatkowski (PO) i Cezary Grabarczy IP: *.toya.net.pl 30.09.11, 12:52
      Chyba należy przeprowadzić prostą i chłodną kalkulację. Kwiatkowski jest lubiany a jego pozycja w rządzie raczej pewna. Grabarczyk ma niewdzięczne ministrstwo, pseudo opozycja atakuje, moim zdaniem nie mając powodów ale ich prawo. Jeżeli Kwiatkowski przegra z Grabarczykiem to i tak w 80% zostanie ministrem. Jeżeli Grabarczyk nie wygra to istnieje duże prawdopodobieństwo że jego grupa będzie osłabiona a co za tym idzie nie zostanei ministrem. Łódź będzie miała słabą pozycję w PO a na czele ważnego ministerstwa stanie ktoś np ze Śląska. Krótko mówiąc my jako łodzianie mamy do wyboru albo zagłosujemy na Kwiatkowskiego i nie zminimy jego pozycji w PO i rządzie albo zagłosujemy na Grabarczyka tym samym wzmacniając jego pozyję w PO i w rządzie.
      • Gość: Edzio Moim zdaniem popełniasz wielki błąd IP: *.16.rev.vline.pl 30.09.11, 21:54
        Grabarczyk jest na straconej pozycji. Tajemnicą poliszynela jest, że nie będzie już ministrem.
        Poza tym utworzył spółdzielnię i niepodzielnie rządzi w łódzkim PO. Hanna Zdanowska to jego protegowana - taki prezydent to wstyd dla Łodzi. CO chwila ona bądź jej wiceprezydenci podejmuje dziwne decyzje z których wycofują się rakiem ! Choćby sprawa oświetlenia ulic czy imprezy na zamknięcia Fabrycznej.

Głos oddany na Grabarczyka to głos stracony !
        • Gość: GOSC Re: Moim zdaniem popełniasz wielki błąd IP: *.toya.net.pl 30.09.11, 22:06
          Piszesz jakby ekipa Zdanowskiej podjęla tylko te 2 decyzje. A moim zdaniem podejmuje trafne jeżeli chodzi o : połączenie pośredniaków, reforma MOPS, plany remontów kamienic, zaangażowanie TBS itp., próba likwidacji szkół. Co więcje gdyby nie Grabarczyk S8 ( chyba się nie myle ) biegłaby troszkę inaczej, remont Fabrycznej byłby za jakieś 1000 lat. Sowje zdnanie podtrzymuje.
          • Gość: ee Re: Moim zdaniem popełniasz wielki błąd IP: *.16.rev.vline.pl 30.09.11, 23:02
            ty chyba bredzisz. Ekipa Zdanowskiej ma co chwila mega wpadki.
            Kamienice - na początku miało nie być żadnych remontów. Dopiero jak się zaczął medialny hałas to okazało się, że miasto zacznie remontować... mnóstwo jest takich przykładów.
            Nie mówiąc już o tym, że Zdanowska w godzinach pracy bierze udział w kampanii Grabarczyka, albo sprawa prezesa Antosa.
            Zdanowska jest jak jej plakat wyborczy - tylko Photoshop - a w realu pełno PR.

Zdanowska i Grabarczyk to największa porażka Łodzi.
            • Gość: Mundruś Zdanowska OK -Ale co ona ma codziennie pod oczami? IP: *.toya.net.pl 30.09.11, 23:19
    • madogz Krzysztof Kwiatkowski (PO) i Cezary Grabarczyk ... 04.10.11, 15:53
      Panu Grabarczykowi za kompromitacje w PKP z poślizgami ostatniej zimy już podziękujemy? Zastanawiam się jakim lemingiem trzba być żeby na niego jeszcze głosować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka