Dodaj do ulubionych

Służba zdrowia

10.11.11, 10:20
To co cię dzieje w przychodni ALMAMED przy Marchlewskiego przekracza wszystkie normy. Tłumy ludzi koczują od 4 rano, aby wyciągnąć kartę do lekarza. Wyszłam z pracy o 8 aby dostać się do lekarza, a pani w okienku patrzy na mnie jak na wariatkę. Jak mam wystawać rano z temperaturą 39 stopni pod przychodnią?. Część ludzi stoi po to aby przedłużyć receptę. Czy nie może tego zrobić pielęgniarka bo tak kiedyś tam się praktykowało??
Obserwuj wątek
    • riddley Re: Służba zdrowia 10.11.11, 20:41
      Wszyscy wiemy jaka jest nasza przychodnia, nie rozumiem jaki jest sens tworzenia tego wątku. Czego od nas oczekujesz?
      • szybki75 Re: Służba zdrowia 12.11.11, 07:12
        Zabrońcie co dzień przychodzić babciom i dziadkom i kolejki znikną.
        • 11111 Re: Służba zdrowia 12.11.11, 23:51
          Moze chorym zabronic przychodzic to napewno nie bedzie kolejek.
          • szybki75 Re: Służba zdrowia 16.11.11, 16:55
            Chorzy to w domu leżą w kolejkach stoją babcie którym codziennie trzeba ciśnienie mierzyć bo źle się czują. Jak ktoś stoi od 5rano pod ośrodkiem to chyba nie powinien na zdrowie narzekać.
    • teodor.63 Przychodnia w Żychlinie 18.11.11, 09:09
      Nie mogę uwierzyć w to, co mnie spotyka w tej przychodni. Co miesiąc stoję w kolejce do okienka rejestracji powtarzać leki dla chorej mamy. Otóż, któregoś pięknego październikowego dnia, zimno jak cholera. W kolejce stał od 6.00 rano dość poważnie chory starszy pan, miał gorączkę, bolało go gardło. Choroba pojawiła się nagle. Mówił, że zwykle prywatną wizytę załatwia mu córka, która mieszka na Śląsku. Z racji tego, że zbliżają się Wszystkich Świętych, córka również chora, nie miała możliwości przyjazdu. A ja to co zastałam na miejscu przeszło moje najśmielsze oczekiwana !! Otóż przed przychodnią stało w kolejce ponad 20 osób. Ponieważ nie chodzę do przychodni często, z tego co pamiętam, przychodnia była otwierana wcześniej i chorzy nie musieli stać na dworze . W tej chwili obowiązuje zasada, wszyscy muszą odstać swoje na mrozie, na deszczu. Po około 1,5 godz. oczekiwania na dworze, zostały otwarte drzwi przez jedną z pielęgniarek i ja z pozostałymi osobami znalazłam się wewnątrz przychodni . To wszystko dla mnie było do przeżycia. Gorzej z chorymi. Nie jestem w stanie zrozumieć jednego, jak można zmuszać ludzi do stania w kolejce na dworze !!!!! Czy nie można rejestrować z wyprzedzeniem jak to czynią w dużych miastach, lub w ostateczności otwierać przychodnię jak to czyniono dawniej ? Pozwoliłoby to nieco "rozładować" kolejkę, oszczędziłoby czasu i nerwów. Nie przepadam za tą przychodnią, korzystamy z żoną z "tej usługi" w bardzo sporadycznych sytuacjach. Ale jak można tak traktować ludzi!! Po blisko 2 godz. udało mi się zarejestrować mamę. Mam nadzieję, że kierownictwo temat poruszany potraktuje poważnie.
      • zychlinskababa Re: Przychodnia w Żychlinie 26.11.11, 21:37
        teodor.63 napisał:

> Otóż, któregoś pię
        > knego październikowego dnia, zimno jak cholera. W kolejce stał od 6.00 rano doś
        > ć poważnie chory starszy pan, miał gorączkę, bolało go gardło. (...) Nie jestem w stanie >zrozumieć jednego
        > jak można zmuszać ludzi do stania w kolejce na dworze !!!!!

hmmm..... a ja nie jestem w stanie zrozumieć tego, dla czego ludzie przychodzą do przychodni DOPIERO o 6 rano! ! ! ! ! Przecież powinni pilnować drzwi do przychodni przynajmniej od godziny 4 ! ! ! ! !
        Teodor.63 , nikt nikogo nie zmusza do stania pod drzwiami do przychodni! To ludzie sami sobie wymyślili, że jak przyjdą wcześniej, to.................. no właśnie, to co? To sobie pogadają w kolejce z innymi tak samo "chorymi"? to inni (ci "zdrowi") uznają ich za bardziej chorych, bo tak się poświęcają (stojac od bladego świtu pod przychodnią) aby "dostać się" do lekarza?
        Pod przychodnią stoją zazwyczaj te same osoby....... jest stała "ekipa" pacjentów, która jak nie odwiedzi lekarza przynajmniej raz w tygodniu, to jest... chora? nieszczęśliwa? a może nie spełniona towarzysko?
        Nikt naprawdę chory nie stoi pod przychodnią od 6 rano! Po kiego grzyba iść tyle godzin wcześniej wiedząc, że numerki są wydawane od godziny 8, a zazwyczaj wszyscy są przyjmowani?
        Ile razy potrzebuję pomocy lekarza (a właśnie do tej przychodni "należę") po prostu dzwonię, a póżniej przychodzę o wyznaczonej godzinie! Ostatnio w ubiegłym tygodniu potrzebna mi była pomoc lekarska dla kogoś z rodziny: około 15 minut "powisiałam" na telefonie, o godzinie 8: 32 dodzwoniłam się i zostałam zarejestrowana. I WSZYSTKO ! ! ! ! A jak ktoś lubi stać w kolejce POD PRZYCHODNIĄ, to niech nie narzeka, tylko stoi.
        • teodor.63 Re: Przychodnia w Żychlinie 28.11.11, 09:45
          Śmieszne co piszesz. Tak po prostu nie jest.
          • zychlinskababa Re: Przychodnia w Żychlinie 15.02.14, 12:10
            teodor.63 napisał:
            > Śmieszne co piszesz. Tak po prostu nie jest.

Jest, jest, Teodorku, i to od baaardzo dawna do dziś (w ubiegłym tygodniu zadzwoniłam około godz 10 i miałam numerek na wizytę przed 16 (doktor przyjmowała po południu).
    • kreci-k1948 Kolejki do lekarzy w Przychodni Almamed 14.02.14, 15:15
      Nareszcie po tylu latach ! Można było zmienić system rejestracji? To co było to był koszmar !!!
    • someone-2013 Re: Służba zdrowia 19.03.14, 14:44
      Według pani K. przełożonej pielęgniarek miało być tak cacy a jest do dupy czyli kolejki jak były tak są. Byłem pewnego pięknego dnia o godz. 7:30 to w kolejce do rejestracji czekało bardzo dużo ludzi. Dlaczego w tej przychodni tak jest trudno zgadnąć. Mnie się wydaje że jest po prostu za mało lekarzy pierwszego kontaktu.
      • zychlinskababa Re: Służba zdrowia 20.03.14, 22:06
        someone-2013 napisał:
        >Byłem pewnego pięknego dnia o godz. 7:30 to w kolejce
        > do rejestracji czekało bardzo dużo ludzi.

Sameone, było pójść do przychodni tak ze 2 godziny później, a przynajmniej półtorej. Kolejki do rejestracji by nie było, a do lekarza i tak byś się dostał. Pewnie na troszkę późniejszą godzinę, ale nie musiał byś stać w tej gigantycznej kolejce.
        • someone-2013 Re: Służba zdrowia 24.03.14, 13:12
          Zychlińskababa tak skomentowała mój wcześniejszy wpis:
          "Sameone, było pójść do przychodni tak ze 2 godziny później, a przynajmniej półtorej. Kolejki do rejestracji by nie było, a do lekarza i tak byś się dostał. Pewnie na troszkę późniejszą godzinę, ale nie musiał byś stać w tej gigantycznej kolejce".
          Otóż jest to nie prawda. Dziś o godz. 8:00 moja sąsiadka nie mogła się zarejestrować do p. dr Pilarskiej bo już nie było wolnych numerków.
          Proszę więc nie pisać tak bzdurnych opinii chyba że pani ma w tym swój cel !
          • dinozaur2012 Re: Służba zdrowia 28.03.14, 15:47
            Nie liczą się z nikim. Mają nas serdecznie w du..e. Dlaczego wzorem innych przychodni nie można zamawiać wizyty z dostępnym wyprzedzeniem mam na myśli rejestrację osobiście a nawet telefonicznie ? Czy to jest tak trudne ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka