Dodaj do ulubionych

szkoła językowa alfa deva

25.11.11, 20:34
macie jakies zdanie, bo nie wiem czy sie zdecydować???
Obserwuj wątek
    • Gość: ada Re: szkoła językowa alfa deva IP: *.home.aster.pl 02.01.12, 14:20
      a jaki język Cię interesuje? Tej szkoły osobiście nie znam, obecnie chodzę do Lingua Teens Space, na kurs do matury z angielskiego. Powiem Ci, że cenowo jest korzystnie, a przede wszystkim - forma zajęć bardzo mi odpowiada.
    • Gość: Karola Re: szkoła językowa alfa deva IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 10:53
      Ja chodzę do tej szkoły. Mili pomocni lektorzy, uczą a nie olewają sprawę a cenowo genialnie. Ludzie decydują się brać po dwa jężyki w tej szkole bo często są jakieś promocje...
    • Gość: zoska Re: szkoła językowa alfa deva IP: *.toya.net.pl 27.02.12, 09:58
      Stanowczo odradzam. Ja i z tego co wiem nie tylko ja zostałam w tej placówce po prostu oszukana. Mają atrakcyjne ceny ale i tak jest bardzo mało chętnych i nie mogą otworzyć grup szkoleniowych. Brak chętnych mnie akurat nie dziwi bo to co tam się dzieje to jest jakieś nieporozumienie ale to, że nie chcą oddać pieniędzy w momencie kiedy zajęcia nie odbywają się z ich winy to tego już nie rozumiem! Naprawdę bardzo uważajcie. Poczytajcie o nich w internecie.
      • Gość: kasia Re: szkoła językowa alfa deva IP: *.toya.net.pl 07.04.13, 15:21
        niestety zgadzam sie w 100%. najgorsza szkola jezykowa do jakiej chodzilam. co chwila inny lektor, czesto odwolywane zajecia a sposob prowadzenia zajec beznadziejny - 90 min uzupelniania cwiczen gramatycznych
    • Gość: słuchacz Re: szkoła językowa alfa deva IP: *.play-internet.pl 13.11.13, 13:54
      obecnie chodzę do tej szkoły tylko dlatego że kupiłam grupon za mega śmieszną kasę bo 200 zł za semestr to darmo. ogólnie był duży problem z rozpoczęciem zajęć, semestr zaczął się z 2 tyg opóźnieniem bo albo grupa niekompletna albo problem z lektorem. no ale w końcu się udało. jak zapisywałam się do grupy to powiedziano mi żebym zrobiła test językowy i na tej podstawie zebym się zapisała. zrobiłam i okazało się że mam iść o 2 poziomy wyżej niż powinnam. więc zadzwoniłam i poprosiłam o jakąś konsultację z lektorem żeby pogadał chwilę ze mną czy coś i w ten sposób pomóglć odpowiedni poziom kursu. ale pani z sekretariatu powiedziała że na 1 zajęciach jest test i na tej podstawie lektor ewentualnie zmienia grupę. guzik prawda, u mnie w grupie jest obecnie 6 osób z czego każdy jest na zupełnie innym poziomie i to nie są niewielkie różnice a gigantyczne przepaści. ale ogólnie lektorka jest bardzo ok. dziwi mnie tylko to że na każdym innym kursie dostawałam tony kserówek a tu po pierwszym miesiącu mam jedn a kartkę od nich. no coż ekologiczni!!!!
      a i jeszcze problemem jeste to że nie mają wszystkich poziomów. kumpela chciała się zapisać do nich na fce bo mają fajną promocję teraz i wyprzedają miejsca na semestr letni za 269 zeta ale się okazało że obecnie najwyższy poziom u nich to upper int :/ trochę to dziwne ale w sekretariacie powiedzieli że jak się zbierze 5 osób to otworzą i fce. więc to też fajnie bo małe grupy. ogólnie więc polecam jeżeli ktoś chce sobie ugruntować znajomość języka. i mam nadzieję że więcej osób się zapisze bo im więcej chętnych tym więcej promocji będzie i różnych grup w sensie godzin zajęć.
      • Gość: student Re: szkoła językowa alfa deva IP: *.toya.net.pl 02.12.13, 22:25
        Szczerze nie polecam! Brak wykwalifikowanych nauczycieli i niestety nie ogarnięta pani marta w sekretariacie (do tego mało sympatyczna, która odstrasza ludzi :/). Obecnie chodzę do British Centre i jestem mega zadowolony.
    • angrusz1 Re: szkoła językowa alfa deva 08.12.13, 07:49
      Rodzice posyłają swoje dzieci do szkoły językowej myśląc , że tam więcej się nauczą ale dzieci obecnie są bardzo nieuczciwe i leniwe i w takiej grupie potrafią się dekować i niewiele robić .

Nawet na prywatnych korepetycjach takie dzieci nie chcą powtarzać , ba na pytanie po angielsku zamiast dawać pełną odpowiedź ( po prostu mówić ) , odpowiadają typu : yes , I do . No , I don't .

Takie to pokolenie .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka