teufel 20.06.04, 18:25 Tylko, żeby nie było tak jak z hotelem Piotrkowska/Radwańska. No i klimatyzacja musi być, żeby w Łodzi odbywała się Liga Światowa!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubar Re: Superhotel w centrum 20.06.04, 20:14 Lokalizacja super Pomysł super Super :-) Mam nadzieję, że wszystko sie uda i w Łodzi wreszcie powstanie tak potrzebny temu miastu hotel w wysokim standardzie. P.S. Zdecydowanie przyjemniej będzie mi oglądać na Sienkiewicza autokary i limuzyny gości dojeżdżających do hotelu, od dostawczego tira Biedronki! Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Superhotel w centrum 20.06.04, 20:18 Właśnie miałam napisać, żeby wjazd znajdował się od Sienkiewicza, a nie od Pietryny :) Miejsce super, zwłaszcza, że ten kraniec Pietryny ładnie się zaczyna rozbudowywać (biurowce, sklepy, restauracje, kluby). Nic tylko pomysłodawcom i inwestorom dać kopniaka na szczęście :) Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Superhotel w centrum 20.06.04, 21:05 teufel napisał: > Tylko, żeby nie było tak jak z hotelem Piotrkowska/Radwańska. -- Nie kracz, nie strasz bo się... :P > No i klimatyzacja musi być, żeby w Łodzi odbywała się Liga Światowa!! -- Bez przesady. Przecież w takim hotelu to standard ;] Ja patrzę z umiarkowanym optymizmem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: Superhotel w centrum 21.06.04, 00:39 Ibis ma 2 gwiazdki. A czy hotel 4-gwiazdkowy musi mieć basen to nie jestem pewien. pzdr Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: Superhotel w centrum 21.06.04, 00:53 "Hotele czterogwiazdkowe różnią się od trzygwiazdkowych m.in.: rozmiarem i wyposażeniem pokoi, liczniejszym i lepiej wyszkolonym personelem, większym zakresem usług (siłownia, basen, restauracje, sale konferencyjne itp.)" Hotele czterogwiazdkowe, to przede wszystkim różnią się opłatami za te gwiazdki. Znam przynajmniej jeden hotel (Amber Baltic w Międzyzdrojach), który sam dobrowolnie zrezygnował z gwiazdki, by płacić mniej. Oczywiście w Łodzi, gdzie jest kilka hoteli ***, przyda się też jeden ****, snobów na świecie nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: Superhotel w centrum 21.06.04, 12:37 W Międzyzdrojach to nawet ma sens. Ale taki CEO np Philipsa nie będzie po prostu spał w 3- i 4-gwiazdkowym hotelu i tyle. Stąd 4 i 5-gwiazdkowe hotele są bardzo w Łodzi potrzebne jeśli chcemy by spali tu ludzie z zarządów i dyrekcji potencjalnych i aktualnych inwestorów. pzdr Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Superhotel w centrum IP: *.rainbownet.pl 21.06.04, 08:17 Hotel Ibis nie jest hotelem trzy - gwiazdkowym !!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
dzekil Re: Superhotel w centrum 21.06.04, 10:19 Po pierwsze: Ibis jest wogóle hotelem bezgwiazdkowym! Hotele sieci Accor nie mają gwiazdek, a standard określa marka hotelu (Ibis, Novotell, Mercure itd.). Ibis to w polityce Accor'a hotel turystyczny średniej klasy. Po drugie: w Łodzi jest jeden hotel czterogwiazdkowy - Hotel Reymont na Legionów. Po trzecie: gwiazdki faktycznie oznaczają standard usług - żeby uzyskać okresloną liczbę gwiadek trzeba spełnić barodz szczegółowe normy odnośnie np. wyposazenia pokoi, ich liczby, oferowanych usług dodatkowych itd. (lista jest długa). P.S. O dokładniejsze szczeguły można spytać Sapera lub Saperki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witam Re: Superhotel w centrum IP: *.zapora / 212.160.172.* 21.06.04, 10:49 1) Reymont ma 3 gwazdki. Mozna to sprawdzic tu: www.hotelreymont.infofirmy.pl/hotel.php 2) Ibis ma 2 gwiazdki. Mozna to sprawdzić tu: www.hotelewpolsce.com.pl/ibis-lo.htm MK Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: Superhotel w centrum 21.06.04, 12:39 > Po pierwsze: Ibis jest wogóle hotelem bezgwiazdkowym! Hotele sieci Accor nie > mają gwiazdek, a standard określa marka hotelu (Ibis, Novotell, Mercure itd.). > Ibis to w polityce Accor'a hotel turystyczny średniej klasy. Pierwsze słyszę. Już pomijam Ibisa - który ma gwiazdki wkomponowane wręcz w swoje logo. Hotele Accora mają gwiazdki - co ciekawe Novotel (a nie Novotell) czy Mercure mogą mieć jedną gwiazdkę w tę czy w tamtą - nie jest to na sztywno przypisane do marki. pzdr Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
dzekil Re: Superhotel w centrum 21.06.04, 20:17 Dzekil bije się w piersi. Zweryfikował informacje i okazuje się, że faktycznie sie mylił. Ibis otrzymał już kategoryzację, a Reymont faktcyznie ma 3 gwiazdki. Przepraszam najmocniej za zamieszanie informacyjne! Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Superhotel w centrum 21.06.04, 17:01 Tak,będe pesymistą. Chciałem zauważyć,że w tamtym miejscxu "buduje się" centrum handlowo-rozrywkowo-usługowe od kilku(dziesięciu) miesięcy. Nim nie zostaną rozpoczęte pracy przynajmniej przy części gastronomicznej-nie uwieżę. Oglądać działkę pod hotel to sobie może nawet Kwaśniewski. Jak na razie-na tamtym terenie pojawiły się jedynie tabliczki "Orange Castle". o. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Superhotel w centrum 21.06.04, 21:28 geograf napisał: > Tak,będe pesymistą. -- Aż chce się powiedzieć: jak zawsze ;P > Chciałem zauważyć,że w tamtym miejscxu "buduje się" centrum > handlowo-rozrywkowo-usługowe od kilku(dziesięciu) miesięcy. -- No tak. Bo niby formalności z obecnymi najemcami i przede wszystkim miastem trwają trzy minuty, prawda? No to wogole jest przecieć nie do pomyslenia żeby czekać dłużej niż tydzień :] > Nim nie zostaną rozpoczęte pracy przynajmniej przy części gastronomicznej-nie > uwieżę. Oglądać działkę pod hotel to sobie może nawet Kwaśniewski. -- Hm, tu bym był ostrożny ;] Znów mieszamy politykę :P > Jak na razie-na tamtym terenie pojawiły się jedynie tabliczki "Orange Castle". -- To w sumie logiczne :) > o. -- O? PozdrO ;] PS. Ależ nalałem sarkazmu i złośliwości ;] Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Superhotel w centrum 21.06.04, 22:49 yarro napisał: > Aż chce się powiedzieć: jak zawsze ;P > no i ? > No tak. Bo niby formalności z obecnymi najemcami i przede wszystkim miastem > trwają trzy minuty, prawda? No to wogole jest przecieć nie do pomyslenia żeby > czekać dłużej niż tydzień :] > Tak, tak...budowa centrum przy Wróblewskiego również wrze...a zapowiedzi były szumne. ale przecież formalności i te sprawy, nie? Tylko w takim razie niektóre inwestycje potrtafią szybko przebiegać,a niektóre..cóż.. nawiasem mówiąc jeśli jest on nie potrafi znaleźć chętnych na powierzchnie w Orange Plaza, to ja mam wątpliwości co do jego zdolności szukania chętnych na inne inwestycje... > Hm, tu bym był ostrożny ;] Znów mieszamy politykę :P > Bardzo zabawne > To w sumie logiczne :) > Szkoda,że tylko to, > PS. Ależ nalałem sarkazmu i złośliwości ;] > chciało by się powiedzieć- jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stas pytalski Re: Superhotel w centrum IP: *.tpnets.com 21.06.04, 19:03 zaraz, zaraz - czy aby nie tam mialo powstac kilkanascie restauracji i galeria fotografii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xk Re: Superhotel w centrum IP: *.toya.net.pl 21.06.04, 19:04 miało i ma, ale OBOK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stas pytalski Re: Superhotel w centrum IP: *.tpnets.com 21.06.04, 21:03 jesli obok, to tylko przyklasnac tej inicjatywie i trzymac kciuki za pomyslna realizacje :) Odpowiedz Link Zgłoś