Dodaj do ulubionych

21 czerwca zobaczymy nowy dworzec Łódź Fabryczna

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.12, 11:40
W Łodzi jak zwykle wszystko dopięte na ostatni guzik. A jak tam fabryka materacy?
Obserwuj wątek
    • Gość: mikro_klik Czy ten PKS nie mógłby już zbankrutować? IP: *.biol.uni.lodz.pl 11.06.12, 12:02
      Bo dogadać się z tym idiotą "prezesem" chyba nie sposób. Pamiętam jego wywiad w GŁ. Klasyk. Słoma z butów to mało. Jemu wystaje również z rękawów i przy kołnierzyku.
      • Gość: Kozik Re: Czy ten PKS nie mógłby już zbankrutować? IP: *.pl 11.06.12, 12:45
        Widac prawidłowo prowadzoną prace agitacyjną jedynie postępowej władzy w Mieście. Tak robione też w latach 1949-1954. Jedynie słuszna linia pozwala traktowac własność prywatną jako przejaw rewizjonizmu, burżuazyjnego podejście antyklasowego i pomijania interesu proletariatu. Co prawda wtedy broniącym prywatnej własności zarzucano inne rzeczy- ale dzisiaj słoma lepiej przemawia. Niektórzy nawet juz nie wiedzą co to jest słoma - dlatego to dobry argument dla walki klasowej...
        • Gość: gm Re: Czy ten PKS nie mógłby już zbankrutować? IP: *.xdsl.centertel.pl 11.06.12, 14:40
          Wtedy było władzy łatwiej bo rzadzili dekretami i nie przejmowali sie tym co bedzie później bo nie przewidywali zmiany władzy. Teraz musza to samo robic tylko stwarzać pozory działania zgodnie z prawem. No i nie wiadomo kiedy wyborcy zmienia preferencje i była juz władza stanie sie obiektem zainteresowania prokuratury lub NIKu. I tak sobie mysle ,ze jakby te organy wkroczyłu do Urzedy i przyłozyły się do pracy to urobiliby sie jak w kopalni.
          • Gość: oo Straz Miejska szykanuje prywatna firme - GW milczy IP: *.toya.net.pl 12.06.12, 07:13
            "Niestety, PKS oddał jedynie działkę, którą użyczał od miasta. Swoich gruntów nie przekazał - mówi Marek Faber, dyrektor Centrum Realizacji Inwestycji Polskich Linii Kolejowych PKP SA."
            Wiec SM stawiajaca slupki na ul. Skladowej szykanuje PKS. Miasto po partyzancku utrudnia prowadzenie dzialalnosci PKS i zlamuje prawo.

• Gość: haniaz 21 czerwca zobaczymy nowy dworzec Łódź Fabryczna IP: *.swic.dialup.inetia.pl 11.06.12, 12:38
      czy to prawda, że połączenie z Kaliskim zostało odsunięte na zupełnie nieokreśloną przyszłość?
      czyli szklany Fabryczny nada się na podziemną palmiarnię.
      • Gość: gość Re: 21 czerwca zobaczymy nowy dworzec Łódź Fabryc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.12, 12:43
        > czy to prawda, że połączenie z Kaliskim zostało odsunięte na zupełnie nieokreśl
        > oną przyszłość?

Przy takim torpedowaniu projektu tunelu ze stacjami przez Zdanowską i resztę jej ekipy nie mogło być inaczej.
    • pstryczek-elektryczek A co się stało z firmą od materacy? 11.06.12, 13:36
      Jakoś jej sprawa ucichła.
    • Gość: kacper 21 czerwca zobaczymy nowy dworzec Łódź Fabryczna IP: *.swspiz.pl 11.06.12, 13:47
      Czy koncepcja zbudowania tego dworca 16 metrów pod ziemią nadal jest aktualna?
      • Gość: Siostra Basen Re: 21 czerwca zobaczymy nowy dworzec Łódź Fabryc IP: *.pl 11.06.12, 15:28
        No pewnie, że jest aktualna. Ja tem będe pracowała i wyciągała wodę nocnikiem.
        • Gość: Prowadzący Re: 21 czerwca zobaczymy nowy dworzec Łódź Fabryc IP: *.toya.net.pl 11.06.12, 18:22
          To bardzo zabawne, brawo!
      • mineyko Re: 21 czerwca zobaczymy nowy dworzec Łódź Fabryc 11.06.12, 17:18
        Taaaa, bul, bul, bul, taa..bul, bul
    • old_lodzer za komuny było łatwiej rządzić .... 11.06.12, 14:58
      PKS był państwowy, działkę by sie zabrało i cześć. A PKS prywatny, wredne "prawo własności" przeszkadza i nawet pismaki z GW nie mogą nic na to ... Jak pisałem poprzednio,że działki są PKS-u to mnie napadano, a teraz cisza ? Gdzie ten mądrala z ZDiT, który sądem PKS straszył? Zamiast pokrzykiwania trzeba usiąść i uczciwie się dogadać, bo własność ( na szczęście ... ) rzecz święta ....
      • Gość: z_miasta Re: za komuny było łatwiej rządzić .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 15:16
        Guzik, a nie rzecz święta.

Jeśli masz działkę w miejscu, w którym gddkia upatrzyła sobie zbudować autostradę, to musisz na ich warunkach z tej działki się wynosić.
        Tak, możesz iść do sądu... Tylko ze swoimi niedużymi pieniędzmi spróbuj wygrać z wielkim molochem, którego stać na adwokata (bo zaoszczędził przejmując za grosze własność innych osób) i który ma jeszcze poparcie Władzy z Warszawy.

Mam nadzieję, że brudasy PKSowskie rychło się wyniosą.
        Mam nadzieję, że zdanowskie nieudaczniki wyniosą się jeszcze szybciej.
        • Gość: Kandydat Re: za komuny było łatwiej rządzić .... IP: *.pl 11.06.12, 15:37
          Czyli mamy nadzieję, że nic nie będzie. Wszystko zniknie? Był taki kandydat na Prezydenta ale jakoś nie przeszedł dalej
      • Gość: Bungow Re: za komuny było łatwiej rządzić .... IP: *.pl 11.06.12, 15:32
        Ale żeby to zrozumieć to ZDiT-owi zajmie jszcze trochę czasu. Komuniści uznali to po 40 latach. ZDiT w Łodzi może zrozumie to za 10 lat...

Krzykiem, wrzaskiem, ujadaniem i straszeniem nie uzyska się nic!! Tylko blamaż i kopromitacja a nawet najlepsze pomysły skompromitować można.

Zachęcam Szefostwo ZDiT do opamietania. Zacznijcie z mieszkańcami rozmawiać, patrzcie na sprawy w perspektywie realnej i rzeczywistej i błagam: PLANUJCIE PRZYNAJMNIEJ W ZARYSACH!!!
      • pstryczek-elektryczek Siejesz ferment 11.06.12, 16:24
        old_lodzer napisał:
        > Jak pisałem poprzednio,że działki są PKS-u to mnie napadano, a teraz cisza ?
        Siejesz ferment. Racja ostatnio zasiałeś taką wątpliwość, ale jak prosiłem o więcej szczegółów to już się wycofałeś ze swojego stwierdzenia.
        • Gość: kleks Re: Siejesz ferment IP: *.toya.net.pl 11.06.12, 21:43
          No to teraz masz szczegóły w artykule: "Niestety, PKS oddał jedynie działkę, którą użyczał od miasta. Swoich gruntów nie przekazał"

Ciekawe na jakiej podstawie miałby przekazać swoje grunty?
          • Gość: gość Re: Siejesz ferment IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.12, 11:21
            > Ciekawe na jakiej podstawie miałby przekazać swoje grunty?

No jak to? Przecież pani prezydent poprosiła, a jak by ktoś chciał, to może nawet zaśpiewać...
    • Gość: Zorba 21 czerwca zobaczymy nowy dworzec Łódź Fabryczna IP: *.toya.net.pl 11.06.12, 15:05
      trzy mam kciuki:
      za odważną, niebanalną, charakterystyczną, współczesną architekturę, której nie rozwalcuje kompromis, płytka kieszeń i krótki termin,
      dwa mam kciuki:
      za przyjazną, sprawną maszynę, o zdroworozsądkowych kosztach eksploatacji, zdolną adaptować się do nieznanego,
      jeden kciuk:
      żeby przedsięwzięcie nie skończyło się jakąś piękną katastrofą
    • Gość: Architekt 21 czerwca zobaczymy nowy dworzec Łódź Fabryczna IP: *.toya.net.pl 11.06.12, 15:23
      "Piękny" ten projekt na wizualizacjach..... tylko dlaczego każda wizualizacja pochodzi z innego projektu? One nie mają nic ze sobą wspólnego! A napis "Łódź Kaliska" wkomponowany w tło to pewnie tylko po to, żeby nikt się znów nie dopatrywał w tym dworca w Weronie.... ;)

Rysunek wybranej koncepcji wygląda jak wykonany przez tzw. Małego Kazia, albo na serwetce w trakcie negocjacji z miastem. Żeby to coś przynajmniej miało jakieś proporcje... żenada...
      • Gość: Zagłoba Re: 21 czerwca zobaczymy nowy dworzec Łódź Fabryc IP: *.pl 11.06.12, 15:34
        Mocium Panie

Ale tu chodzi o pokazywanie ku uciesze gawiedzi czyli nas! Nie tam, ze cos się wybuduje konkretnie. Na razie mówimy a jak mówimy to mówimy. Potem sie zobaczy. Przyjda inni niech się martwią.
      • Gość: głuszec Re: 21 czerwca zobaczymy nowy dworzec Łódź Fabryc IP: *.toya.net.pl 11.06.12, 18:24
        > "Piękny" ten projekt na wizualizacjach..... tylko dlaczego każda wizualizacja p
        > ochodzi z innego projektu? One nie mają nic ze sobą wspólnego! A napis "Łódź Ka
        > liska" wkomponowany w tło to pewnie tylko po to, żeby nikt się znów nie dopatry
        > wał w tym dworca w Weronie....

Jak jesteś niewidomy to nie komentuj wizualizacji.
    • Gość: archifun 21 czerwca zobaczymy nowy dworzec Łódź Fabryczna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.06.12, 15:24
      I co, znów wielką niby dyskusja w gronie tych co produkowały to coś, znów zachwyty i stwierdzenia o obiektywnych trudnościach subiektywnych oficjeli ? Znów będzie dialog: matka chwała nas. Kto ? Wy mnie a ja was. Jakże będzie teraz pięknie, a najladniejsza będzie świata nad widzewem.
    • Gość: archfun 21 czerwca zobaczymy nowy dworzec Łódź Fabryczna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.06.12, 15:26

... " miała matka syna, syna jedynego ..." itd. Tak to chyba leciała na pkp.
    • Gość: Zbyk 21 czerwca zobaczymy nowy dworzec Łódź Fabryczna IP: *.centertel.pl 11.06.12, 15:31
      W Sierpniu miałem skorzystać z usług pks ale przy głupocie jaką reprezentuje pks w sprawie opuszczenia placu przyszłego dworca Łódż fabryczna napewno już nigdy z ich usług nie skorzystam ps.namawiam wszystkich aby postąpili podobnie
      • Gość: Popieracz Re: 21 czerwca zobaczymy nowy dworzec Łódź Fabryc IP: *.pl 11.06.12, 15:36
        To jeszcze przestań jeździc koleją, dzwonić, latac samolotem i jeść. Bo przeciez wszyscy wytwórcy tych usług robia Cie w....
    • Gość: żeki im wiecej patrze na ten projekt IP: *.devs.futuro.pl 11.06.12, 16:06
      tym bardziej kiepski on jest
      • Gość: piter Złeee wizualizacjeeee IP: *.toya.net.pl 11.06.12, 20:56
        Pracownicy firmy projektującej Systra oraz UMŁ potwierdzają, że wizualizacje, którymi nas tu karmicie są NIEAKTUALNE i pochodzą sprzed wielu tygodni. Sami powinniście o tym wiedzieć i nie szastać wszędzie czymś co nie ma nic wspólnego z prawdziwym projektem...
    • Gość: zen 21 czerwca zobaczymy nowy dworzec Łódź Fabryczna IP: *.retsat1.com.pl 11.06.12, 17:03
      21 czerwca będzie pokazany ostateczny projekt. Zastanawiają się jacy oficjele zjadą. Oby nie było jak z terminalem na Lublinku. Tydzień temu, w sobotę wielka gala, bankiet (na koszt wykonawcy - czyli z naszych pieniędzy) a w minioną sobotę, wszystko zamknięte na cztery spusty. Byłem, widziałem, próbowałem (wejść).
      • Gość: reallo Re: 21 czerwca zobaczymy nowy dworzec Łódź Fabryc IP: *.pl 11.06.12, 17:46
        Co sie czepiasz? oddali do uzytku i zamknęli! To przecież tak jest i będzie ze wszystkim. Z autostradami, które zaraz zamkną do remontu, ze stadionami - ten model tak ma. Liczą sie OTWARCIA, SZAMPAN i ŚPIEW. A życie zwykłych ludzi? Kogo to interesuje? Wazne tylko, aby poszli na wybory i zagłosowali na jedynie słusznych ludzi :)
      • Gość: l Re: 21 czerwca zobaczymy nowy dworzec Łódź Fabryc IP: *.toya.net.pl 11.06.12, 18:25
        > 21 czerwca będzie pokazany ostateczny projekt. Zastanawiają się jacy oficjele z
        > jadą. Oby nie było jak z terminalem na Lublinku.

Terminal? Terminal illness.
        • Gość: enjoy Re: 21 czerwca zobaczymy nowy dworzec Łódź Fabryc IP: *.retsat1.com.pl 11.06.12, 18:33
          Po komentarzach widać jaki szacunek mają mieszkańcy Łodzi do władz, którzy potrafią obiecywać gruszki na wierzbie. Wcale nie dziwię się, że ludzie mają taką postawę. Nie uwierze w ten dworzec dopóki nie powstanie i dopóki nie wsiąde na nim do pociągu. Władze Łodzi nie potrafią postawić automatów z biletami, a biorą się za dworcowe obiecanki. Tutaj nawet wyrobienie migawki to jakieś chore akcje z wypełnianiem wniosków. Dobrze, że ludzie mają dość, może przy kolejnych wyborach świnie zostaną odsunięte od koryta.
          • Gość: l Re: 21 czerwca zobaczymy nowy dworzec Łódź Fabryc IP: *.toya.net.pl 11.06.12, 21:36
            > Dobrze, że ludzie mają dość, może przy kolejnych wyb
            > orach świnie zostaną odsunięte od koryta.

Niestety w Łodzi taka impreza jest z wpuszczeniem do koryta nowych świń, tyle, że za każdym razem głupszych i bardziej śmierdzących.
          • Gość: ukaz Re: 21 czerwca zobaczymy nowy dworzec Łódź Fabryc IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.06.12, 22:32
            Problem w tym, że koryto jest tak śmierdzące i zarzy­gane, że pchają się do niego tylko najgorsze ścierwojady.
          • Gość: abc Re: 21 czerwca zobaczymy nowy dworzec Łódź Fabryc IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.12, 23:12
            W Warszawie też trzeba wypełniać wniosek na SWKM, ale przynajmniej dostaje się ją od ręki, a nie trzeba czekać aż ktoś gdzieś łaskawie wydrukuje. Taka drukarka to (tylko w porównaniu do całości kosztów projektu) koło 2,5 tys., powinny się pojawić przynajmniej w tych ważniejszych punktach
        • Gość: zdrowy Re: 21 czerwca zobaczymy nowy dworzec Łódź Fabryc IP: *.retsat1.com.pl 11.06.12, 19:00
          Amen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka