Dodaj do ulubionych

Kwiaty, znicze, maskotki. 1 listopada na cmenta...

IP: *.insport.pl 01.11.12, 20:38
Po pierwsze gratuluję wyszukanego tematu.
Po drugie to gratuluję gazecie tak obszernego artykułu.

A tak na koniec ... po prostu DNO.
Obserwuj wątek
    • Gość: bulka Re: Kwiaty, znicze, maskotki. 1 listopada na cmen IP: *.retsat1.com.pl 01.11.12, 20:49
      to jest galeria zdjęć, a zdjęcia są ciekawe i bez komentarza
    • Gość: przyjacielZwierząt Re: Kwiaty, znicze, maskotki. 1 listopada na cmen IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.11.12, 20:56
      Dno to jesteś ty.
      Dziękujemy Autorowi zdjęć,że w dniu,w którym wspominamy tych,którzy odeszli pomyślał o Zwierzętach.
      • Gość: la Brak słów. IP: *.lodz.mm.pl 01.11.12, 21:11
        Jak nisko ludzkość upadła. Dno to mało powiedziane na te brednie o zwierzątkach i na fotoreportaż GW.
      • Gość: . Re: Kwiaty, znicze, maskotki. 1 listopada na cmen IP: *.retsat1.com.pl 01.11.12, 22:13
        Widocznie dno się oberwało.
        Ciekaw jestem jak nisko trzeba upaść, aby taki materiał w prasie opublikować?

Odpuszczę sobie dalszego komentarzu...
    • universal_soldier Paranoja!!! 01.11.12, 21:15
      To jest chore - kwiaty i znicze dla zwierząt ! Z tej okazji proponuję przed zjedzeniem rosołu albo szynki uczcić kurę/świnkę minutą ciszy. Jeśli ktoś je mięso, to w lodówce może sobie zapalić znicza LED, bo tradycyjny nie sprawdzi się z oczywistych względów. Symbolicznie, obok włoszczyzny, można zamrozić chryzantemę. Jeśli ktoś dysponuje grillem, może sobie skremować kiełbaskę, a następnie złożyć prochy w słoiczku po musztardzie i pochować w wybranym miejscu, wystawiając okazały nagrobek. Postuluję też, by na produktach mięsnych obok terminu przydatności do spożycia pisać: "żył lat...". I może jedno zdanie o tragicznej śmierci. A teraz bardziej serio: więź łącząca człowieka i zwierzątko nie powinna przesłaniać racjonalnej oceny rzeczywistości: zwierzątko to zwierzątko, a człowiek to człowiek. Europa wydaje na markową i "ludzką" karmę dla zwierząt domowych tyle pieniędzy, ile trzeba na zlikwidowanie głodu wśród dzieci w Afryce. Dobrobyt przewraca ludziom w głowach. Te kwiaty i znicze na nagrobkach zwierząt to świadectwo ludzkiej bezmyślności i głębokiego zagubienia w tym, co w życiu naprawdę ważne.
      • Gość: maximus Re: Paranoja!!! IP: *.play-internet.pl 02.11.12, 07:35
        Człowieku, a co Cię obchodzą kwiaty i znicze na cmentarzu dla zwierząt? Ty je kupowałeś? Nie za Twoją kasę więc nie Twoja sprawa, nie chcesz mieć zwierzaka to nie miej i nie osądzaj innych.
      • Gość: gość Re: Paranoja!!! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 02.11.12, 10:23
        A nie jest paranoją przypadkiem to co dzieje się na zwykłych cmentarzach? Wpadanie często na jeden dzień, szorowanie, grabienie, kupowanie jeszcze większych kwiatów, jeszcze większych zniczy. Wszystko po to żeby innej części rodziny pokazać że to my jesteśmy ci lepsi. Oczywiście że nie zawsze tak jest ale niestety bardzo często. Nie widzę nic złego w tym że ktoś pamięta o swoim zwierzęciu, które przez lata było jego przyjacielem. Sama też zapalam świeczkę w swoim ogrodzie gdzie sa pochowane moje pieski. Po prostu pamietam o wszystkich których kochałam i byli mi bliscy, niezależnie czy byli to ludzie czy zwierzęta.
      • Gość: re Re: Paranoja!!! IP: *.146.228.78.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.11.12, 20:15
        idioto jak zdechnie twoja matka i bękart to nikt nie będzie się wczuwał.
      • Gość: Gal Anonim Re: Paranoja!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.11.12, 23:01
        paranoja to że tacy jak ty universal_soldier, sie rodzą , mam pieska na tym cmentarzu i też składam znicze i kwiaty bo był takim samym członkiem rodziny jak każdy inny. odrózniaj zwierzęta ubojne od zwierząt domowych palancie !! i stuknij sie w ten pusty łeb zanim znów cos napiszesz!!!
      • cleo_1 A ty univeral_soldier, ile dałeś w 2012 r... 31.12.12, 14:28
        ... na głodujące dzieci w Afryce?
        Nie musisz odpowiadać, bo znam odpowiedz, to było pytanie retoryczne
        Człowiek, który nie szanuje zwierząt, nie szanuje ludzi.
        A ja im dłużej przebywam ze zwierzakami, tym bardziej wole ich towarzystwo od towarzystwa ludzi. Miłości i szacunku do zwierząt (nie tylko swojego - ale ogólnie szacunku do istost, które człowiek oswoił, którymi powinien sie opiekować a nie je porzucać) nie zrozumie NIKT, kto nie miał, nie kochał zwierzaka. Tak jak syty nie zrozumie głodnego.
        Te groby sa wyrazem ludzkiej miłości i tęsknoty, bo ludzie, którzy je zbudowali, KOCHALI. A ty osądzasz jakość ich uczcucia. Roscisz sobie prawo do definiowania, czy mają prawo kochać, czy nie? To jest dopiero DNO
    • Gość: Kasia Kwiaty, znicze, maskotki. 1 listopada na cmenta... IP: *.play-internet.pl 01.11.12, 21:45
      <3 !!
      • Gość: morderca zwierząt Re: Kwiaty, znicze, maskotki. 1 listopada na cmen IP: *.ms.lnet.pl 01.11.12, 22:49
        O jakiej ludzkości mówisz uniwersalny żołnierzu. O tych masach bezmózgowych dresiarzy? O bydle wypełniającym stadiony? O mordercach, złodziejach, wandalch? Po nich nie uroniłbym łzy. Po swoim przyjacielu zwierzęciu owszem.
        • Gość: Megii Re: Kwiaty, znicze, maskotki. 1 listopada na cmen IP: *.opaltelecom.net 01.11.12, 23:38
          Niektórzy myślą, że zwierzęta to tylko bezduszne istoty!! Otóż nie, zwierzę odda za Ciebie życie kiedy zajdzie taka potrzeba, kocha bezwarunkowo, nie oczekując niczego w zamian!!! Mówicie, że to chore, sami jesteście chorzy i to po was nikt pewnie nie zapłacze.... Jeśli myślicie, że zwierzęta nic nie znaczą, to tak naprawdę nie wiecie co jest cenne w życiu. Bo ja wolę płakać za prawdziwym przyjacielem niż za takimi "ludźmi"......
        • ordynat.uchleja Tak," Bracia" mniejsi, jak mawiał św. Franciszek 02.11.12, 21:03
          Gość portalu: morderca zwierząt napisał(a):

> O jakiej ludzkości mówisz uniwersalny żołnierzu. O tych masach bezmózgowych dre
          > siarzy? O bydle wypełniającym stadiony? O mordercach, złodziejach, wandalch? Po
          > nich nie uroniłbym łzy. Po swoim przyjacielu zwierzęciu owszem.

Bardzo malownicze ta ulica Malownicza. Szkoda, że nie ma fotografii z Parku Poniatowskiego...
    • Gość: mapi7 Kwiaty, znicze, maskotki. 1 listopada na cmenta... IP: *.toya.net.pl 02.11.12, 01:18
      No cóż uniwersalu_soldierze,jaki pseudonim internetowy,taki wpis! Uważam, że jest tak beznadziejny,że nawet nie wart komentarza czy dyskusji!Bardzo podoba mi się ten fotoreportaż.Ten cmentarz,to bardzo potrzebne, piękne i wzruszające miejsce.Mój pies jest tam także pochowany.
    • ordynat.uchleja Kwiaty, znicze, maskotki... Aleja zasłużonych ... 02.11.12, 08:23
      i kumisarz Aleks z Mroczkiem nr 3 ...

• Gość: kostek Kwiaty, znicze, maskotki. 1 listopada na cmenta... IP: *.centertel.pl 02.11.12, 09:59
      Jakbym miał pupila wąchającego kwiatki od spodu, to też bym chciał zapalić mu lampke, a co - wolny kraj! A test lampek cmentarnych fajny tu znaleźć mozna: youtu.be/xVD53aFNKww
    • Gość: ANNNA Kwiaty, znicze, maskotki. 1 listopada na cmenta... IP: *.toya.net.pl 02.11.12, 10:43
      Zwierzęta są najukochańszymi przyjaciółmi. Nie nakrzyczą, nie zwyzywają, zawsze przebaczą. Kto nie miał psa, ten miłości do zwierząt nigdy nie zrozumie!
    • universal_soldier sfora ujada 02.11.12, 22:01
      Problem polega na tym, że część z was traktuje zwierzęta jak ludzi, a ludzi jak zwierzęta - z naciskiem na to ostatnie. W żyłach płynie zimna i bezinteresowna nienawiść do rodzaju ludzkiego, pomieszana z zupełną obojętnością na los drugiego człowieka. Możliwe, że mamy do czynienia z upodobnieniem części ludzi do czworonogów, w efekcie czego - zamiast racjonalnego myślenia - występuje tylko instynkt, a u niektórych - spora porcja agresji. Prawda boli, co ? I zaczęło się ujadanie, skowyt, toczenie piany z pyska... Oto liderzy społecznej wrażliwości i promotorzy szlachetnych wartości. Nie mam nic przeciw zwierzętom, ale zezwierzęceni ludzie napawają mnie współczuciem.
      • Gość: Gal Anonim Re: sfora ujada IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.11.12, 23:57
        słuchaj mnie universal_soldier, ludzie potrafią być nawet gorsi od zwierząt więc pojęcie ze człowiek jest jak zwierze czy bydle jest mylne bo powiedz mi czy zwierzęta zabijają dla pieniędzy?? NIE!! One w większości zabijają ale dla przetrwania pożywienia, owszem masz troszkę racji w tym co piszesz zwrócę tu ci cześć honoru ale nie nazwał bym zapalania zniczy i składania kwiatów na grobach czworonogów paranoją jak ty ...a traktowanie zwierząt jak ludzi hmm.. powiem Ci tak ..zależy od człowieka jeżeli człowiek dobry będzie traktował zwierze jak człowieka drugie to ten zwierzak będzie miał raj na ziemi ale jeżeli będzie to jakis zwyrodnialec no to wtedy jest to faktyczna przesada o której wcześniej wspomnienia. a co to instynktu no wiesz...gdzieś tam w genezie pochodzimy od małp które są zwierzętami więc to może z trąd. A co do liderów to ja nie mam się za żadnego lidera! TYLE!!
      • Gość: as Re: sfora ujada IP: *.lublin.mm.pl 31.10.15, 13:05
        Ogólnie to w d... byłeś i g... widziałeś. Nie znasz życia. Między zwierzętami, a ludźmi jest jedna istotna różnica. Ludzie zabijają się wzajemnie dla przyjemności. Zwierzęta zabijają TYLKO wtedy kiedy muszą!
        Dlatego nie dziwi mnie fakt, że niektórzy wolą pomagać zwierzętom, a nie innym ludziom. Ludzie za okazaną pomoc jeszcze naplują ci w mordę, a pies będzie wierny do końca życia.
        Ty natomiast masz nasrane we łbie. Widać nie masz własnego życia, więc próbujesz rozporządzać się życiem i pieniędzmi innych.
      • Gość: Robur Re: sfora ujada IP: *.static.ip.netia.com.pl 31.10.15, 14:18
        I w związku z tym w czym widzisz problem? A moze w tobie płynie nienawiść do innych ludzi skoro tak ja widzisz u tych co kochają zwierzeta. Moze to jednak z tobą jest cos nie tak bo tyle nienawiści ile wylałeś w stosunku do ludzi ktorzy kochają zwierzeta nie mozna Ignacio za normalize.
      • Gość: Bromba Re: sfora ujada IP: *.static.ip.netia.com.pl 31.10.15, 14:21
        tak na marginesie ilu ludziom pomogłeś do tej pory promotorze miłości do ludzi plujący na ludzi ktorzy po prostu kochają zwierzeta i traktują je jako przyjaciół?
    • krzaki-ciernistych-krzewow Re: Kwiaty, znicze, maskotki. 1 listopada na cmen 31.10.15, 09:23
      Dlaczego dno? To ze ludzie sa wrażliwi i kochają zwierzeta to w twojej opini dno? Dnem jest taka postawa ktora uważa ze zwierzeta to przedmioty, ktore sa niczym, ktore mozna zabić, skatować zamęczyć. Cieszę sie ze sa ludzie normalni wrażliwi. To daje na nadzieje ze choć odrobine mniej zaprzanstwa jest na tej ziemi. Święcie oburzeni niech sie zastanowią za co i dlaczego sa tacy oburzeni?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka