Dodaj do ulubionych

Gdyby to ode mnie załeżało, to...

IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 16:25
... to temperatury, w poszczególnych porach roku, wyglądałyby tak:
wiosna min. 8°C max. 18°C
lato min. 18°C max. 27°C
jesień min. 8°C max. 18°C
zima min. 0°C max. -15°C
Do tego, wszelkiego rodzaju opady powinny występować jedynie nocami, wiatr
winien wiać z umiarkowaną siłą, niebo tylko z rzadka spowite byłoby chmurami.
Wszelkie anomalie pogodowe, typu morderczych upałów z ostatnich dni, karałbym
z całą surowością. Na uzasadnione życzenie spragnionych np. deszczu, śniegu,
większych porywów wiatru lub ostrzejszego słońca, dopuszczałbym do 1-2
dniowych nieprawidłowości pogodowych. Z góry wykluczyłbym jednak nawet
najbardziej natrętne błagania o jakiekolwiek tornada, huragany czy niewinne
nawet trąbki powietrzne. Na niepowodzenie skazane są żebraniny o skwar powyżej
35°C, mrozy poniżej -30°C. Nasz Polski, umiarkowany klimat, wynikający min z
naszej powściągliwości, winien być wzorem dla całej ludzkości. Hasło brzmi:
POLSKA POGODA PRZYKŁADEM DLA ZIEMIAN.
Obawiam się, że już wkrótce mogę zostać pozbawiony dostępu do komputera. Wpływ
na odcięcie mnie od sieci, niewątpliwie mogą mieć synoptycy. O starych
góralach nawet nie wspomnę. Obie te siły zrobią wszystko, żeby Ich apanaże
wynikające z prognoz (których to dochodów byliby pozbawieni w przypadku
wprowadzenia przeze mnie w życie w/w zasad), do końca świata nie były
zagrożone. Bardzo poważnie się obawiam.
Obserwuj wątek
    • ab84 popieram :D /nt 20.07.04, 16:32
      • Gość: byłylogowany Re: popieram :D /nt IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 16:35
        Mam nadzieję, że popierasz w tym wypadku mnie, a nie krwiożerczych synoptyków i
        nienapasionych starych górali?:)
        • ab84 Re: popieram :D /nt 20.07.04, 16:42
          popieram ta propozycje temperatur na kazda pore roku :D
          • Gość: byłylogowany Re: popieram :D /nt IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 16:47
            Kamień spadł mi z serca! Już się obawiałem, ze to ktoś z korporacji
            góralsko-meteorologicznej przyplątał się na Forum:) Pozdrawiam.
            • ab84 Re: popieram :D /nt 20.07.04, 18:45
              goralskiej, przeciez juz chyba wszyscy wiedza skad ja :P
              • aard Nie wszyscy, ja nie wiem :-( 21.07.04, 09:44
                Więc skąd Ty?
                • ab84 Re: Nie wszyscy, ja nie wiem :-( 21.07.04, 14:45
                  no jak to skad, ze Zgierza :P
        • Gość: dziad z nielogu Skoro mowa o nienapasionych to... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 16:58
          nienapasionych starych gorali popieram tylko i wylacznie w kwestii oscypkow.
          Dzizerżbór oscypkowisko!!!!
          ps. zawsze bylem ciekaw jaki mam IP:-)
          • Gość: byłylogowany Re: Skoro mowa o nienapasionych to... IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 17:14
            Oscypki ok! Ale jeszcze dołożyłbym kierpce. Dziecięciem będąc nosiłem to obuwie.
            Chyba nawet dość wygodne toto było. To moja mamusia tak mnie uszczęśliwiła i w
            czasie bytności w Zakopanem w w/w buciki zaopatrzyła. Aha, miałem Ci ja jeszcze
            ciupaske i kapelsik. A co!:)
            Żeby jednak nie było żadnych wątpliwości, ze starymi góralami i Ich prognozami
            nie mam nic wspólnego!
    • michal.ch Re: Gdyby to ode mnie załeżało, to... 20.07.04, 16:59
      Gość portalu: byłylogowany napisał(a):

> lato min. 18°C max. 27°C

27 to już stanowczo za dużo.
      • Gość: byłylogowany Re: Gdyby to ode mnie załeżało, to... IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 17:08
        Przecież nie napisałem, że 27°C miałoby obowiązywać przez wiekszą część lata.
        Możemy zresztą negocjować. A tak w skrytości przyznam, że ta maksymalna dla
        lata, przedstawiona przeze mnie temperatura, to miał być pewien wabik. Dzięki
        niej oczekuję szerszego spektrum popierających mnie osób (hihihi). Pozdrowienia.
    • pawel-strzalka Nie nie nie 20.07.04, 17:35
      lato 25 - 35 stopni przyjemny wiaterek, wieczorne burze (ale takie żeby było
      jasno jak w dzień)
      zima -10 - -30 stopni, śnieżyce, zawieje i takie tam jeszcze inne
      przynajmniej jakoś tak ciekawiej by było :)
      • Gość: byłylogowany Re: Nie nie nie IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 18:10
        Z żalem zawiadamiam, iż został Pan zdyskwalifikowany. Brak umiejętności radzenia
        sobie w życiu bez wspomagania, nie usprawiedliwia Pana postawy. Bodźce
        dodatkowe, w postaci wspomnianych przez Pana ekstremalnych temperatur oraz
        gwałtownych zjawisk atmosferycznych w postaci burz, śnieżyc i zawiej, wykluczają
        Pana obecność w naszym umiarkowanym klimacie. Zostaje Pan tymczasowo zesłany na
        trzy miesiące do Bangladeszu, następnie "zwiedzi" Pan przez kolejne dwa miesiące
        Afrykę równikową, po tym czasie spenetruje Pan Anktartydę. Ten, jak mniemam,
        bardzo Panu bliski, choć chłodny (hehehe) kontynent, zaszczyci Pan swoją pół
        roczną bytnością. Po powrocie z tych wojaży proszę się zameldować w Polskim
        Instytucie Znormalizowanych Temperatur. Do zobaczenia.
        • pawel-strzalka Re: Nie nie nie 20.07.04, 18:29
          hmmm, a nie byłoby taniej gdybym kupił sobie porządną lodówkę i piekarnik?
          • Gość: byłylogowany Re: Nie nie nie IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 19:18
            W przypływie dobrego humoru jednorazowo i jednoosobowo stosuje się zawieszenie
            wykluczenia banicyjnego forumowego dopingowicza. Proszę do dn. 23.07.2004r.
            przedstawić faktury zakupionego sprzętu. W dniach 26.07.2004 - 31.08.2004
            obwiniony winien cyklami 4-godzinnymi, przez 12 godz. dziennie na przemian
            trzymać głowę w piekarniku i lodówce. Zadanie wyrywkowo nadzorować będzie
            Społeczna Komisja Inteligencko-Robotniczo-Chłopska. W razie sumiennego wykonania
            polecenia, kara ulegnie zatarciu. Powodzenia.
            • pawel-strzalka Re: Nie nie nie 20.07.04, 19:19
              a jakbym tak nogi trzymał w lodówce a głowę w piekarniku, a potem odwrotnie to
              jeszcze bym czas zaoszczędził, no nie?
              • ab84 Re: Nie nie nie 20.07.04, 19:27
                ale to moglo by miec zly wplyw na zdrowie i wczesniej wspomniana komisja by
                musiala placic odszkodowanie...
              • Gość: byłylogowany Re: Nie nie nie IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 19:28
                Proponuję głowę mimo wszystko dłużej trzymać w piekarniku. Tak minimum kilka
                zdrowasiek. Bo mam wrażenie, że z tą głową coś u Pana nie tęgo:)
                • pawel-strzalka Re: Nie nie nie 20.07.04, 19:32
                  Panie byłylogowany, spowrotem na drzewo prosimy! :)
                  • ab84 ale na caly rok na to drzewo? /nt 20.07.04, 19:34
                    • pawel-strzalka nie... 20.07.04, 19:35
                      tylko w okresie niesprzyjających warunków meteorologicznych
                      • ab84 czyli przez 3/4 roku... /nt 20.07.04, 19:38
                  • Gość: byłylogowany Re: Nie nie nie IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 19:55
                    Jestem, jestem! Na chwilkę jedynie musiałem zeskoczyć na dół:)
                    • ab84 Re: Nie nie nie 20.07.04, 19:57
                      a kompa gdzie masz??? na drzewo Ci doprowadzili? :)
                      • Gość: byłylogowany Re: Nie nie nie IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 19:59
                        Nie chwaląc się, mam laptopa! Ha!
                        • ab84 Re: Nie nie nie 20.07.04, 20:02
                          a to problem z glowy :D
                          • Gość: byłylogowany Re: Nie nie nie IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 20:06
                            Mimo to, cały czas muszę uważać. Już się na tym wątku kręci paru zakamuflowanych
                            pogodziarzy:)
                            • ab84 Re: Nie nie nie 20.07.04, 20:14
                              ale oni napewno boja sie chodzic po drzewach wiec mozesz czuc sie spokojny i
                              bezpieczny :)

a jakie to drzewo???
                              • Gość: bylylogowany Re: Nie nie nie IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 20:21
                                Że też ja na to nie wpadłem! Ależ oczywiście! To wszystko są naziemne byty!
                                Ulżyło mi. Muszę tylko kogoś poprosić żeby podrzucił mi jakąś uprząż. Muszę się
                                jakoś zabezpieczyć. A drzewo to... bonsai. Chyba nie sięgną, co?:)
                                • ab84 Re: Nie nie nie 20.07.04, 20:24
                                  chyba nie ;) napewno maja lek wysokosci i juz spacer po krawezniku przyprawia
                                  ich o zawrot glowy :P
                                  po co uprzaz... moze lepiej jakis domek z desek zbic?
                                  • Gość: bylylogowany Re: Nie nie nie IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 20:35
                                    Ten domek, nooo rewelacja!:) Zwłaszcza na bonsai! Bombaaaaaaaaa!:)
                                    • ab84 Re: Nie nie nie 20.07.04, 20:40
                                      haha... jak sie chce to wszystko jest mozliwe :P:P
                                      proponuje zapoznac sie z projektami domow chociazby slimaczych - ciasne ale
                                      wlasne :P
                                      • Gość: byłylogowany Re: Nie nie nie IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 20:57
                                        yhe yhe yhe, mamo, już nie mogę! Z dołu do góry, z góry na dół. yhe yhe yhe,
                                        zdaje się, że niepotrzebnie się tu wdrapałem. No bo jakie Ty masz o mnie
                                        wyobrażenie? Że ja to taki niby ślimakowaty jestem? Albo jakiś małżowaty może?
                                        Mogę mieć ten domek na drzewie, nawet na bonsai, ale jakiś do licha przyzwoity!
                                        Aha, bardzo mnie interesuje złota armatura. Czy to jest do zainstalowania w
                                        takiej rezydencji? yhe yhe yhe, lecę na dół;)
                                        • ab84 Re: Nie nie nie 20.07.04, 23:03
                                          slimakowaty, czemu???
                                          przeciez slimaki tylko z zewnatrz maja taki lichy dom... w rzeczywistosci w
                                          srodku same luksusy... widac nie hodowales nigdy slimakow :P
                                          • Gość: byłylogowany Re: Nie nie nie IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 23:18
                                            Jak żyję nie chodowałem ślimaków:) Ale jednego roku, byłem z ojcem na wczasach w
                                            Zawoji. To taka, ponoć najdłuższa w Polsce, wieś, która znajduje sie u podnóża
                                            Babiej Góry. Przyjechaliśmy tam późnym wieczorem. Pokój mieliśmy na piętrze.
                                            Rano, żeby przyjżeć się dokładnie tej wspaniałej górze, wyszedłem na balkon. I
                                            struchlałem! Ten balkon cały się ruszał. On żył! Okazało się, że dosłownie
                                            oblepiony był winniczkami. One zresztą natychmiast zaczęły paradować się do
                                            pokoju. Trzeba było nielada samozaparcia mojego ojca, żeby się ich pozbyć. Ja w
                                            tym czasie jedynie przyglądałem się z fascynacją temu, ile może jednocześnie w
                                            jednym miejscu zgromadzić się osobników jednego gatunku. Jako miejskie dziecię
                                            ze wszelkiego rodzaju zwierzętami (o ile tak można powiedzieć o ślimakach),
                                            niewiele miałem na codzień do czynienia. W każdym razie ślimaki od tej pory
                                            jawią mi się jako coś oślizłego i niespecjalnie sympatycznego. Ale to pewnie
                                            tylko moje wrażenie:)
                                            • ab84 Re: Nie nie nie 20.07.04, 23:22
                                              ech... uraz jakis masz... no ale uwierz mi na slowo, dom na wzor slimaczy to
                                              luksus :D

ja slimaki hodowalam i do dzis mam taki odruch ze jak ide gdzies polem i slimak
                                              na drozce jest to go przenosze na trawe by go nikt nie zabil...
                                              • Gość: byłylogowany Re: Nie nie nie IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 23:27
                                                Już dobrze, wierzę na słowo. Ślimaki rules:)
                                                • ab84 dokladnie :D /nt 20.07.04, 23:28
    • Gość: micin Drobna nieścisłość;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 18:20

> zima min. 0°C max. -15°C

A nie odwrotnie? ;-)

Ogólnie temperatury podane przez Ciebie są jak dla mnie akceptowalne, z
      wyjątkiem zimy, która według mnie mogłaby wcale nie istnieć;-)))
      • Gość: byłylogowany Re: Drobna nieścisłość;-) IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 18:32
        Zawsze wydawało mi się, że zimą max. temperatury podaje się właśnie w stronę
        minusową. No, ale ze mnie ani synoptyk, ani stary góral tym bardziej. Owe -15°C
        to jak dla mnie temperatura do zniesienia. I jeszcze drobiazg: gdyby u nas
        trochę nie mroziło, to wszelkiego rodzaju robactwo (tfu!), rozpleniłoby się
        ponad wszelką przyzwoitą miarę. Dlatego z pokorą znoszę zimę:) Pozdrawiam.
        • Gość: micin Re: Drobna nieścisłość;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 18:38
          Całkiem możliwe, w sumie nie wiem, bo szczerze się przyznam, że NIGDY nie
          oglądam prognozy pogody. Tylko tak logicznie rzecz biorąc wydawałoby się, że
          odwrotnie;-)))

Zdaję sobie sprawę z tego, że obecność prawie każdego zjawiska czy stworzenia
          na tym łez padole jest w jakiś sposób uzasadniona, co nie zmienia faktu, że
          czasem można sobie pomarudzić;-)))
          • Gość: byłylogowany Re: Drobna nieścisłość;-) IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 19:02
            Hehehe, coś nas łączy:) Ja również nigdy i na żadnym kanale nie oglądam prognozy
            pogody. Mam taki odruch, że jak już gapię się w tv (co nie jest takie częste),
            to w chwili kiedy "startują" reklamy lub pogoda właśnie, natychmiast przełączam
            na inny kanał. Ja oczywiście także nie jestem wolny od mantyczenia. Lecz
            naprawdę gdy chodzi o zimę, jestem gotów przecierpieć te parę miesiecy w roku,
            aby nierozpanoszyły się wszelkie insekty. No i mimo wszystko wolę jak jest ciut
            za zimno, niż znosić te podzwrotnikowe upału, jakie nas nawiedziły. Pozdrawiam.
            • ab84 Re: Drobna nieścisłość;-) 20.07.04, 19:15
              >No i mimo wszystko wolę jak jest ciut
              > za zimno, niż znosić te podzwrotnikowe upału, jakie nas nawiedziły.

bo jak jest chlodno to mozna sie odpowiednio ubrac...a jak jest goraco to w
              ktoryms momencie nie ma juz czego z sibie zdejmowac a i tak na dal jest za
              goraco :/
              • Gość: byłylogowany Re: Drobna nieścisłość;-) IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 19:48
                Powiem więcej. Nie dość, że można coś na siebie wrzucić, to znam jeszcze parę
                innych sposobów na rozgrzewkę. I tak się składa, że wszystkie te sposoby
                niezwykle przyjemne są:)
                • ab84 Re: Drobna nieścisłość;-) 20.07.04, 19:49
                  dletego tak bardzo lubie jesien i wiosne... bo ode mnie zalezy czy mi cieplo i
                  do jakiego stopnia :)
                  • Gość: byłylogowany Re: Drobna nieścisłość;-) IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 20:09
                    Odpowiem krótko: pokrewna dusza:)
                    • ab84 Re: Drobna nieścisłość;-) 20.07.04, 20:15
                      dobrze wiedziec :) bo ciezko o taka w dzisiejszym swiecie :)
                      • Gość: byłylogowany Re: Drobna nieścisłość;-) IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 20:23
                        Bo ludzie tacy bardzo zamknięci są. Takie to właśnie czasy, niestety:(
                        • ab84 Re: Drobna nieścisłość;-) 20.07.04, 20:25
                          zamknieci sa bo sie boja... a moze tak bardzo chca byc szarzy i nie
                          wyrozniajacy sie z tlumu i tacy bezuczuciowi...
                          • Gość: byłylogowany Re: Drobna nieścisłość;-) IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 20:38
                            Tego można było się spodziewać: im bardziej świat otwarty, tym bardziej ludzie
                            zamknięci. Cóż za paradoks:(
                            • ab84 Re: Drobna nieścisłość;-) 20.07.04, 20:41
                              moze kiedys bedzie i swiat otwarty i ludzie otwarci... a moze jedno wyklucza
                              drugie...
                              • Gość: byłylogowany Re: Drobna nieścisłość;-) IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 21:33
                                Nie mam złudzeń, niestety. Świat już nigdy nie będzie nam przyjazny. W dobie
                                wszechobecnej różnorakiej kontroli, w czasach kiedy każdy jest poddany
                                inwigilacji, ludzie będą sie zamykać. Przyczyny tego stanu są oczywiście różne.
                                Najgorsze jest jednak to, że mimo pozornego kontaktu z całym globem, jesteśmy
                                coraz bardziej osamotnieni. Pęd życia osłabił więzy rodzinne, poluzował stosunki
                                przyjacielskie, nikt nie ma czasu dla nikogo. Wszystko jest robione na prędce,
                                byle jak, na odwal się. I nie jest prawdą, że to wszystko przez pracę. 50 lat
                                temu ludzie też tyrali. Mimo to znajdowali czas dla innych. Obym nie miał racji.
                                • ab84 Re: Drobna nieścisłość;-) 20.07.04, 23:05
                                  hmm... to jak sie ludzie zmieniaja (na gorsze) widze po tym jakie dziecinstwo
                                  mialam ja, a jakie ma moj mlodszy o 10 lat brat... zal mi go...
                                  • Gość: byłylogowany Re: Drobna nieścisłość;-) IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 23:26
                                    A może warto się jeszcze mimo wszystko łudzić, że to jedynie my mamy spaczone
                                    widzenie świata? I że właśnie z tego powodu, iż jesteśmy starsi dostrzegamy w
                                    nim więcej wad? Przecież dziecko obojętne w jakich czasach, ma zupełnie inne
                                    widzenie rzeczywistości. I wszyscy ludzie z sentymentem wracają do dzieciństwa.
                                    Obojętne jakie by ono nie było. To może jednak jest nadzieja?
                                    • ab84 Re: Drobna nieścisłość;-) 20.07.04, 23:30
                                      nadzieja w tym ze on za iles tam lat bedzie wracal do swojego dziecinstwa jako
                                      tego wspanialego... coz... chyba trzeba sie ogodzic z tym ze sie wszystko
                                      zmienia...
                                      • Gość: byłylogowany Re: Drobna nieścisłość;-) IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 23:35
                                        Pewnie trzeba, ale co ma robić taki staromodny konserwatywny tradycjanolista jak
                                        ja? Dla takich świat się kurczy. Przyznaję, nie bardzo mi się to wszystko obecne
                                        podoba. Oj nie.
                                        • ab84 Re: Drobna nieścisłość;-) 20.07.04, 23:38
                                          no mi tez sie nie podoba... ale co na to poradzic... chyba trzeba jakos polubic
                                          to co jest tu i teraz...
                                          • Gość: byłylogowano Re: Drobna nieścisłość;-) IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 23:44
                                            Miło jest znaleźć zgodną osobę ok. północy, w dodatu na niezbyt romantycznym
                                            forum. A już napewno nie jest to miejsce przyjazne ludziom nieco zamkniętym, jak
                                            to zdążyliśmy ustalić. Prawda? Życzę dobrej nocy, ja kończę ponieważ od jutra na
                                            parę dni rzeczywiście muszę wpaść w kierat roboty. Pozdrawiam:)
                                            • ab84 Re: Drobna nieścisłość;-) 20.07.04, 23:50
                                              pozdrawiam rowniez i milej nocy zycze... forum jakie jest takie jest a ludzie
                                              jak sie okazuje roznorodnia na nim sa :)
        • ab84 Re: Drobna nieścisłość;-) 20.07.04, 18:47
          min za to lubie zime - za brak robactwa :D:D:D
    • hm` Re: Gdyby to ode mnie załeżało, to... 20.07.04, 18:51
      Wszystko pieknie, ale ta zima... Ciut cieplejsza winna byc powinna.
      pozdr. hm`
      • pawel-strzalka Re: Gdyby to ode mnie załeżało, to... 20.07.04, 18:56
        eeej, zima nie może być jeszcze cieplejsza niż jest bo wtedy jej nazwa
        straciłaby sens
        • Gość: J.S. Re: Gdyby to ode mnie załeżało, to... IP: *.pai.net.pl 20.07.04, 19:22
          No to niech straci. Plakac po tym sensie nie bede.
          • ab84 Re: Gdyby to ode mnie załeżało, to... 20.07.04, 19:24
            ej... no nie badz egoista ;)
          • pawel-strzalka Re: Gdyby to ode mnie załeżało, to... 20.07.04, 19:24
            dobra, dobra, powiedz od razu że ci zima przeszkadza bo tramwaje w zajezdniach
            zamarzają, no nie?
            • Gość: J.S. Re: Gdyby to ode mnie załeżało, to... IP: *.pai.net.pl 20.07.04, 19:53
              Tak, to byl swietny dowcip, a mysmy sie niezle usmiali.
              • pawel-strzalka Re: Gdyby to ode mnie załeżało, to... 20.07.04, 20:29
                ojjjj, no co tak wszyscy na lipiec spoważnieli?
                • ab84 ojjj, nie wszyscy :P /nt 20.07.04, 20:31
                  • pawel-strzalka Re: ojjj, nie wszyscy :P /nt 20.07.04, 20:33
                    no to dobrze, to pewnie tylko tramwaje się od upałów nagrzały i się nie cieszą,
                    hehehehehehehehehe <dobry żart?>
                    • ab84 Re: ojjj, nie wszyscy :P /nt 20.07.04, 20:36
                      hmm, a oprocz tramwajow pasazerowie co musza nimi jezdzic w taka pogode :P:P
      • ab84 Re: Gdyby to ode mnie załeżało, to... 20.07.04, 18:59
        ale to -15 to nocą... w dzin napewno troszke cieplej
        • Gość: byłylogowany Re: Gdyby to ode mnie załeżało, to... IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 19:06
          Wniosek przyjęty! Poczynając od sezonu grzewczego 2004/2005, temperatury -15°C
          dopuszczalne są jedynie w godz. 23,00-4,00. Ewentualne reklamacje będzie
          przyjmować p. Mrozek, pok. 11.
          • ab84 jupi 20.07.04, 19:09
            a dzieki temu rano snieg bedzie cudownie skrzypial :D
            • pawel-strzalka Re: jupi 20.07.04, 19:16
              to może ktoś jeszcze potrafi sprawić żeby zimą nie było tak dużo żółtego śniegu
              <pieski>
              • ab84 Re: jupi 20.07.04, 19:18
                i zeby przy ulicach nie byl taki brudny...
                • Gość: byłylogowany Re: jupi IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 19:26
                  Nic prostszego! Klient nasz Pan. Z dniem 15 listopada 2004 r. ukaże się
                  obwieszczenie, zobowiązujące wszelkich dozorców, gospodarzy i stróżów o
                  obowiązkowym sprzątaniu śniegu z podwórek. Służby Miejskie zobligowane zostaną
                  do natychmiastowego uprzątania chodników i jezdni. Parkami i ogrodami zajmą się
                  bezrobotni zatrudnieni w tym celu w ramach robót publicznych. Czystość, ład i
                  porządek naszym lego.
                  • pawel-strzalka Re: jupi 20.07.04, 19:28
                    czyli śniegu wcale nie będzie?
                    • Gość: byłylogowany Re: jupi IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 19:31
                      Śnieg przewiduje się na górkach do zjeżdżania, trasach kuligów, amatorskich
                      torach saneczkowych. Przyjęte zostaną w stosownym czasie propozycje zaśnieżenia
                      innych miejsc.
                      • pawel-strzalka Re: jupi 20.07.04, 19:33
                        no a jaką mam pewność ze tego zółtego nie będzie na górkach?
                        • ab84 Re: jupi 20.07.04, 19:36
                          psom wyda sie zakaz chodzenia tam... a jesli zlamia zakaz to tydzien chodzenia
                          w psich butach i sweterkach, za kare :D
                          • pawel-strzalka Re: jupi 20.07.04, 19:37
                            albo azjatom na sajgonki będą oddawane!!! :)
                            • ab84 Re: jupi 20.07.04, 19:39
                              a sajgonki jesc beda wlasciciele co pozwolili swoim psom na taka swobode...
                              • 0ldboy Re: jupi 19.12.04, 21:48
                                jaką swobodę?
                  • ab84 Re: jupi 20.07.04, 19:30
                    nie, ja sie nie zgadzam!! z parku nie sprzatac, a gdzie bedzie sie balwany
                    lepilo (tzn z czego)
                    ach, no i gdyby sol nie byla uzywana... bo sie wszystko niszczy od niej...
                    • Gość: byłylogowany Re: jupi IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 19:40
                      Zgodnie ze słusznymi postulatami zainteresowanych, postanawia się co następuje:
                      śnieg w parkach i na klombach usuwany będzie jedynie wtedy, o ile przyjmie
                      znajomy żółtawy kolor. W tym celu wyselekcjonowana część bezrobotnych,
                      nieustannie biegać będzie za naszymi czworonożnymi przyjaciółmi. Wyposażeni oni
                      zostaną także w taczki, na które wrzucać będą zabarwiony śnieg. Po zapełnieniu
                      taczki, bezrobotny wywiezie jej zawartość do najbliższego punktu zbiorczego.
                      Specjalnie przygotowane i oznakowane ciężarówki, pracować będą do ostatniego
                      spacerowicza. Za Zarząd:
                      Uryniak.
                      • ab84 Re: jupi 20.07.04, 19:43
                        juz widze ta czysta i porzadna zime oczami wyobrazni :D:D:D
    • Gość: Michał M. Protestuję przeciw pomysłom byłegologowanego IP: *.staszic.waw.pl / *.staszic.waw.pl 20.07.04, 19:46

> Do tego, wszelkiego rodzaju opady powinny występować jedynie nocami,

Protestuję w imieniu miłośników astronomii! :-)

Poza tym stworzona przez Ciebie pogoda dla Polski byłaby, jak to powiedzieć,
      BEZ JAJ! Muszą być upały, supermrozy i wichury!
      • ab84 Re: Protestuję przeciw pomysłom byłegologowanego 20.07.04, 19:50
        to moze by wprowadzic 5 dni w roku na pogode skrajna - upal, deszcz w dzien,
        wiatr
        • Gość: byłylogowany Re: Protestuję przeciw pomysłom byłegologowanego IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 20:04
          Proszę łaskawie zwrócić uwagę, iż w poście początkującym wątek, dopuściłem
          składanie podań, w których zainteresowani mogliby składać prośby o drobne
          odchylenia pogodowe:)
          • ab84 Re: Protestuję przeciw pomysłom byłegologowanego 20.07.04, 20:17
            ale tylko drobne odchylenia!

a te podania rozpatruje kto??? komisja jakas??? kto w jej skladzie zasiada???
            • Gość: byłylogowany Re: Protestuję przeciw pomysłom byłegologowanego IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 20:33
              Komisja. Oczywiście. Skład Komisji nie został jeszcze ustalony. Honorowane będą
              zgłoszenia różnych osób z różnych środowisk. Wszyscy będą mieli wpływ na
              decyzje. Z tym, że nieco ograniczony. No może ciut więcej niż nieco. No już
              dobra. Nie będą mieli żadnego wpływu. Będę decydował sam. Bo tak mi się podoba.
              Jak się Komisji nie podoba, to niech się zbierze inna Komisja. Ta druga komisja
              też mi może. A o trzeciej nawet nie wspomnę (hihihi). Tak więc o wszystkim
              będzie decydować oczywiście Komisja. Tyle, że jednoosobowa. I jest w tym jakiś
              sens. Otóż nikt z nikim nie będzie się kłócił. Chyba, że dostanę rozdwojenia
              jaźni. Ale to mi przecież nie grozi. Dobra, to wszystko co tu napisałem nie
              trzyma się kupy. Zwłaszcza psiej kupy. Czy tak czy siak zamierzam jednoosobowo,
              czyli Komisyjnie ... o czym była mowa?!
              • ab84 Re: Protestuję przeciw pomysłom byłegologowanego 20.07.04, 20:38
                o komisji mowa byla!!!
                to ja poprosze stanowisko doradcy :) w razie gdyby rozdwojenie jazni zaczelo
                Cie atakowac :P
                • pawel-strzalka Re: Protestuję przeciw pomysłom byłegologowanego 20.07.04, 20:40
                  a czy w komisji zasiada Renata Beger i Anita Błochowiak? Bo bez nich komisja
                  nigdy nie będzie prawdziwą komisją!!!
                  • ab84 Re: Protestuję przeciw pomysłom byłegologowanego 20.07.04, 20:42
                    a czy nie bylo mowy ze komisja jednoosobowa jest??? one sobie moga stworzyc
                    komisje nr 2, ale ona nie podskoczy tej pierwszej :P
                    • pawel-strzalka Re: Protestuję przeciw pomysłom byłegologowanego 20.07.04, 20:46
                      komisja jednoosobowa? totż to wielki kombek pierwszego sekretarza!!! zaraz się
                      tu zorganizuje mały ruch obrony praw obywatela i wprowadzimy demokrację w tej
                      komisji
                      • ab84 Re: Protestuję przeciw pomysłom byłegologowanego 20.07.04, 20:48
                        i zrobi sie balagan i wtedy dopiero bedziemy miec pogode... wichury, powodzie
                        susze, burze!! o nie!!!
                        • pawel-strzalka Re: Protestuję przeciw pomysłom byłegologowanego 20.07.04, 20:53
                          no w sumie masz rację, jak się zrobi bałagan to jeszcze nam mogą bratnie wojska
                          przyjść porządek zaprowadzać a wtedy to śnieg w lipcu spadnie, oddaję więc swój
                          głos na byłegologowanego <lista numer trzyczwarte>
                          • ab84 Re: Protestuję przeciw pomysłom byłegologowanego 20.07.04, 20:57
                            >oddaję więc swój głos na byłegologowanego <lista numer trzyczwarte>

no, nie ma to jak porzadni i rozsadni obywatele :D
                • Gość: byłylogowany Re: Protestuję przeciw pomysłom byłegologowanego IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 20:48
                  Już nie tylko rozdwojenie, nawet nie roztrojenie, ale chyba rozczworenie ( nie
                  chciałem powiedzieć rozpoczwarzenie, łee) mnie dopadło. Biegam po tych
                  drzewkach, pięterkach jak szalony, a i tak nadążyć nie mogę:) Ja bardzo powoli
                  piszę. Jednym palcem. A to nawet palec nie jest, tylko takie miejsce na niego.
                  Do tego dostałem zadyszki. Cóż, w moim wieku, ech... Tak więc robotę masz
                  załatwioną. Napisz jedynie, wymagane oczywiście podanie. Nie zapomnij załączyć:
                  zaświadczenia o szczepieniach, świadectw szkolnych, skróconych aktów urodzenia,
                  ślubu i rozwodu, zdjęcia dużoformatowego bezpruderyjnego, sztucznej szczęki i
                  tytułem zaliczki zgrzewki piwa marki "Żywiec". Bardzo dużej zgrzewki.
                  • ab84 Re: Protestuję przeciw pomysłom byłegologowanego 20.07.04, 20:55
                    >Tak więc robotę masz załatwioną
                    jupi :D

>Napisz jedynie, wymagane oczywiście podanie
                    moze byc przekaz ustny, albo dostarczone w pozniejszym terminie? nie lubie
                    podan pisac

> zaświadczenia o szczepieniach, świadectw szkolnych
                    z tym problemu nie bedzie...

>aktów urodzenia, ślubu i rozwodu
                    hmm... drugiego i trzeciego brak...

>zdjęcia dużoformatowego bezpruderyjnego
                    heh...

>sztucznej szczęki
                    gipsowy odcisk moze byc??

>tytułem zaliczki zgrzewki piwa marki "Żywiec". Bardzo dużej zgrzewki
                    ale podzielisz sie ta zaliczka ze swym nowym pracownikiem :P
                    • Gość: byłylogowany Re: Protestuję przeciw pomysłom byłegologowanego IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 21:04
                      Boże, już sobie wyobrażam ten ustny przekaz:) A wyobraźnię to ja mam! Co do tego
                      drugiegi i trzeciego aktu, to skłamałbym, gdybym powiedział że zmartwił mnie ich
                      brak:) Ze zdjęcia rezygnuję (wszak nastąpi osobista prezentacja), za odcisk
                      szczęki dziekuję, piwo pite w samotności nie smakuje. Stwierdzam, że podanie
                      zostało rozpatrzone pozytywnie. Od jutra do roboty. Pogoda nie będzie czekać!:)
                      • ab84 Re: Protestuję przeciw pomysłom byłegologowanego 20.07.04, 23:07
                        ciesze sie bardzo z rezygnacji ze szczeki i zdjecia... i ze nie musze teraz
                        napredce za maz wychodzic i rozwod brac :P
                        no to do roboty :D:D
                        • Gość: byłylogowany Re: Protestuję przeciw pomysłom byłegologowanego IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 23:20
                          Oczekuję stawiennictwa jutro 7,00:)
                          • ab84 Re: Protestuję przeciw pomysłom byłegologowanego 20.07.04, 23:23
                            ej, no wakacje mamy!!!
                            uprasza sie o zmiane godziny i podanie miejsca :P
                            • Gość: byłylogowany Re: Protestuję przeciw pomysłom byłegologowanego IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 23:32
                              Choroba, faktycznie są wakacje! Tak się przyłożyłem do tego projektu, że
                              straciłem poczucie rzeczywistości:) Trzeba wyhamować. Otwieramy Firmę w terminie
                              bardziej stosownym. Wszelkie uzgodnienia proponuję przełożyć na mniej leniwy okres:)
                              • ab84 Re: Protestuję przeciw pomysłom byłegologowanego 20.07.04, 23:34
                                ech... byle tylko jesienne ulewy nas nie zaskoczyly lub 30 stopniowe mrozy!
                                • Gość: byłylogowany Re: Protestuję przeciw pomysłom byłegologowanego IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 23:38
                                  I jedne i drugie stanowczo wykluczam!!! Czeka nas Złota Polska Jesień oraz
                                  niezwykle łagodna zima:)
                                  • ab84 oby tak bylo jak mowisz :) /nt 20.07.04, 23:51
                                    • Gość: byłylogowany Re: oby tak bylo jak mowisz :) /nt IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 23:58
                                      Oby:) Tu już naprawdę mówię dobranoc. Jeszcze tylko taka drobna dygresja: jutro
                                      znów parę osób się zdziwi, że minęłą Je dosyć rozwinięta dyskusja. Jak już
                                      drzewiej bywało:) Do przeczytania:)
                                      • ab84 Re: oby tak bylo jak mowisz :) /nt 20.07.04, 23:59
                                        ano... niech sie dziwia :P

dobranoc :)
      • Gość: byłylogowany Re: Protestuję przeciwko protestom Michała M. IP: *.radogoszcz.arise.pl 20.07.04, 19:54
        Nigdzie nie napisałem w swoim programie (a co!), że WSZYSTKIE noce będą
        charakteryzować się opadami i innymi zakłócającymi widoczność nieba zjawiskami.
        Astronomowie niech śpią spokojnie:) A co do tych JAJ: dla jednych 27°C to już
        upał, inny z zadowoleniem praży się przy 40°C. Mój system wszystko uśrednia i
        dlatego jest nie do pobicia!:) A jak!!!!
        • Gość: Michał M. Re: Protestuję przeciwko protestom Michała M. IP: *.staszic.waw.pl / *.staszic.waw.pl 20.07.04, 20:19
          No dobra, jesli w Radzie Zarządzania Pogodą będzie przedstawiciel astronomów,
          to jestem gotów się zgodzić :-)

Twój system uśrednia, owszem. Ja mam inny pomysł: Podzielmy Polskę na
          dzielnicę: kontynentalną (upały i mrozy) oraz morską (słota non-stop). Różna
          może być też gwałtowność klimatu (wichury, burze). A potem się każdy
          przeprowadzi do tej dzielnicy, która mu najbardziej odpowiada :-)

Moje zdanie jest takie: Czy w Łodzi jest ładnie, jest mi obojętne. Ale
          wyjeżdżając na wakacje chcę mieć ładną pogodę. Więc w moim modelu Pobierowo,
          Zakopane i Mikołajki byłyby enklawami ładnej pogody!
          • ab84 Re: Protestuję przeciwko protestom Michała M. 20.07.04, 20:22
            > Moje zdanie jest takie: Czy w Łodzi jest ładnie, jest mi obojętne. Ale
            > wyjeżdżając na wakacje chcę mieć ładną pogodę. Więc w moim modelu Pobierowo,
            > Zakopane i Mikołajki byłyby enklawami ładnej pogody!

ladna pogoda to pojecie baaardzo wzgledne i niescisle...
    • gray Re: Gdyby to ode mnie załeżało, to... 21.07.04, 09:48

to przez cały rok temperatura powinna oscylować pomiędzy 15 - 25 stopni. zna
      ktoś takie miejsce na świecie? ;)
      • ab84 Re: Gdyby to ode mnie załeżało, to... 21.07.04, 14:46
        zdajesz sobie zprawe ze w takim klimacie robactwa by Cie zezarły...
        • gray Re: Gdyby to ode mnie załeżało, to... 21.07.04, 14:51

jak to? jakie robactwa? ja chce tylko umiarkowanego klimatu z padaniem w nocy :)
          • ab84 Re: Gdyby to ode mnie załeżało, to... 21.07.04, 14:53
            no i by sie legly... deszcz w nocy, takie komary by mialy raj w takim
            klimacie... jak to juz wczesniej, zdaje sie bylylogowany, zauwazyl, to zima
            jest porzebna by nie bylo zbyt wiele tych latajacych paskudztw

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka