Dodaj do ulubionych

kupno auta

26.03.14, 22:54
Chciałbym opisać swoją przygodę zakupu auta od Pana K.T. z Zduńskiej Woli. Auto znalezione na serwisie internetowym, opisane jako idealne, do jeżdżenia bez wkładu własnego, nic tylko wsiadać i jeździć. Pan miły itp itd, jak na handlarza uprzejmy człowiek, ale to co wyszło później przeszło wszelkie granice... Auto kupilem jako świeży absolwent, auto do pracy, wiadomo ograniczony budżet, pilnowałem się żeby było to auto do ktorego na początku nie trzeba dużo dołożyć. . . Sprzedający kilkukrotnie mnie o tym zapewnił,, rzeczywistość okazała się inna. Auto już na drugi dzień nie chciało mi odpalić ( po przejechaniu trasy Zduńska Wola - Warszawa), okazało się ze to jakies błędy w komputerze, jakoś nie wzbudziło to mojej czujności, po 3 tyg do naprawy poszłą turbina za dwa dni wtryskiwacz(jeden jak na razie), koszt 2000zl...!!!,,, myślałem że to wszystko.,,, ale nieee to początek przeprawy z silnikiem... po kolejnym tygodniu auto zaczęło brać olej, po odstawieniu aut odo mechanika, rozebraniu silnika okazało się ze tuleje i pierścienie w silniku są tak zużyte, że wskazują na przebieg 300tys-400tys km, auto przy zakupie miało 177tys i licznik mial byc w oryginalny stanie... Koszt szacowany na 1-2 tys złotych. Moja opinia o Panu K.T. firma "K**I" jest bardzo negatywna. W trakcie rozmowy telefonicznej Pan stwierdzil ze kupilem używane auto i nie powinienem sie cudów spodziewać, wiec się pytam czemu oszukiwał ludzi na aukcji internetowej mówiać ze samochod jest w stanie idealnym.... a poźniej mnie w tym przekonaniu utwierdzał..!!! Zdecydowanie ostrzegam przed Panem K.T firma K**I" ze Zduńskie Woli!! Niech moje doświadczenie ostrzeże innego naiwnego kupującego, ja jestem mądry po szkodzie, niech ktos bedzie mądrzejszy przed szkodą. Najlepiej uczyć się na cudzych błędach a nie na swoich .
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka